Replik till Anders Dalsbro på Expo för utpekning av NewsVoice som “Kina-agentur”

Christian Pavón Christian Pavón (Pavon.se) är en Europarättsjurist med intresse för politik, juridik, kultur och geopolitik. Han är frilansare och en del av NewsVoice redaktion. Stöd Christians arbete genom att swisha till: 0730 975 418
publicerad 6 februari 2024
- Christian Pavón, jurist
Christian Pavon på NewsVoice och Anders Dalsbro på Expo
Christian Pavon på NewsVoice och Anders Dalsbro på Expo.

Den 1 februari skrev Anders Dalsbro på Expo artikeln ”Svenska alternativmedier uppvaktas av Kina” och Expo menar att NewsVoice nu har blivit en “agentur” för Kina. Vi dementerar detta. Vi precis som journalister på tex Dagens Nyheter eller SVT måste också få besöka andra länder och utländska tankesmedjor utan att riskera förföljelse i hemlandet.

Torbjörn Sassersson som är chefredaktör för NewsVoice blev intervjuad av Expo angående en Kinaresa som NewsVoice gjorde i slutet av 2023. Jag varnade Sassersson att man inte bör uttala sig till Expo överhuvudtaget, men han valde att acceptera en telefonintervju.

Anledningen till min skepsis är att det finns tre sorters media i Sverige: Det finns oberoende media, dit hör bland annat NewsVoice. Sedan finns det etablerade medier som Expressen och SVT. Till sist finns det fientliga medier och hit hör Expo.

I all form av bra granskande journalistik handlar det om att förutsättningslöst granska ett ämne och därefter komma till en slutsats. För Expo är det ofta tvärtom.  Dalsbro och hans kollegor på Expo bestämmer sig för en slutsats och gör sedan allt för att vinkla artikeln för att passa slutsatsen.

Expo har på förhand till exempel redan bestämt att NewsVoice betalats för att skriva positivt om Kina, något vi dementerar. Att även [om] NewsVoice fått resan finansierad av den kinesiska ambassaden etableras det som ett bevis på att tidningen blivit ”köpt” av den kinesiska staten. I verkligheten är det självfallet så att det inte handlar om att bli köpt utan om att långa resor till och i andra länder inte är något vi inom oberoende media alls har råd med.

Givetvis har stora tidningar råd med det, så när vi får chansen att täcka kulturen, politiken och teknologin i världens största framväxande nation är det självklart att vi inte tackar nej. Annat vore idiotiskt, men att låta någon extern part betala din resa betyder inte att du blir redaktionellt styrd.

Hade NewsVoice fått presstöd från den svenska Myndigheten för Press Radio och TV hade vi kunnat finansiera resan med stödet. I verkligheten har NewsVoice nekats presstöd och till och med fått betala tillbaka 63.000 kr i statligt coronastöd för att tidningen inte kunde gå ner ner i arbetstid för att klara de svåra covidåren.

NewsVoice är mån om en oberoende nyhetsrapportering och att granska saker som etablerade medier oftast inte gör på grund av ideologiska skygglappar. Dessa mörka glasögon använder svenska grindvakter för att inte ge en oberoende bild som går emot det rådande politiska västnarrativet.

Anders Dalsbro försöker i sin text att väcka misstankar om NewsVoice. Dalsbro nämner bland annat Uigurerna, men vad har det med våra reportage att göra så här nära inpå resan?  Menar Dalsbro att eftersom vi inte pressat Kina om det så är det ett tecken på rasism? Skulle Expo kräva av Dagens Nyheter, om de gör ett reportage i USA, att även granska afroamerikanernas situation? Nej, naturligtvis skulle Expo inte ställa det kravet.

I min värld finns det två skäl till varför det är extra viktigt att man skriver om Kina på ett objektivt sätt:

 1. Det är världens främsta ekonomiska och teknologiska supermakt och det är en av världens äldsta avancerade kulturer med ett väldigt skickligt folk.
 2. Det sker en våldsvåg mot Kineser och andra asiater i västvärlden, bland annat i Frankrike, men i synnerhet i USA. Även i Sverige har det rapporerats om detta, speciellt i samband med coronakrisen då det spreds konspirationsteorier om att Kina släppt lös coronasmitta för att ”lamslå västvästvärlden och etablera dominans”.

Som journalist och medarbetare på NewsVoice blir jag inte alls förvånad över denna vinklade artikel i Expo. Sinofobin och hetsen emot Kina som land, folk och kultur är genomgående hos svenskt etablerat media.

Vem som helst kan ogenomtänkt dra ett likhetstecken mellan folk, kultur och stat, samband som inte nödvändigtvis existerar. Man kan dock förundras över kinesisk kultur och den teknologiska kompetensen och samtidigt inte gilla staten, vice versa. Etablerade västmedier gör dock det ogenomtänkta, de propagerar för att alla kineser och alla som gillar Kina är ett och samma med den negativa bilden bestående av en påstådd kinesisk diktaturstat.

(Notering: NewsVoice har för övrigt publicerat – en första artikel – om hur den kinesiska politiken och regeringen  fungerar: Meritokratin Kina – Här kan du bara bli toppolitiker om du har kompetens och djupa kunskaper)

Västnarrativeet om Kina är oerhört skadligt eftersom det påminner om russofobi, islamofobi och antisemitism. Alla personer inom en sådan grupp ses som bin i en bikupa, styrd av ett mystiskt och centralstyrt “medvetande”.

Expo beskriver sin verksamhet som antirasistisk, men smutskastar alltså NewsVoice, ett oberoende media som arbetar antirasistiskt eftersom vi med våra artiklar om Kina försöker öka förståelsen mellan två folkgrupper, kineser och svenskar.

Detta ovannämnda kollektiviserande av det kinesiska folket delvis på grund av etnicitet har bevisligen lett till sinofobi vilket man kan utläsa av Expos artiklar i ämnet. Så Anders Dalsbro är alltså medveten om problematiken, men när det kommer till uthängningen av NewsVoice så är tydligen våra opartiska rapporteringar ett problem.

Det är faktiskt väldigt illa av en ”antirasistisk tidning” som Expo att inte istället uppmana till ansatser för att skapa förståelse och samverkan mellan folk och kulturer, vilket är exakt det som NewsVoice försöker åstadkomma här.

Expo bidrar på detta sätt till hatet emot Kina och de vet att vanliga kineser kommer att få lida för det. Hade Expos påstådda antirasistiska hållning varit genuin hade man hyllat NewsVoice för att gå i bräschen för ett oberoende rapporterande om Kina i kontrast till enbart det negativa som skrivs om Kina och kineser.

Expo är ingen antirasistisk tidning. Expo är en megafon för makten. I och med att Kina seglar upp som den ledande supermakten så vill västvärldens rådande maktelit desperat förhindra detta paradigmskifte.

 


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Anders Dalsbro och Sasserson i direktsänd debatt. En fråga var så länge tid finns.

  Är det bara jag som som vill se det.

 • “White monkey job”

  Ingen människa undgår propaganda.
  Men den EXPO inspirerade ideologin
  är ute efter att fälla, inte rusta
  eller bygga. Målsättningen
  liknar i USA, ADLs ambitioner. Kina
  genomförde förra året en anti-spion lag
  som uppmanar kineser att hålla ögonen
  på just utlänningar och rapportera mot
  betalning. Allt i Maos anda…
  I Kina av idag får de mest utsatta, fattiga
  betala priset för nedgång i finansvärlden och
  skörden efter Covid19 som utblånat miljontals kinesers
  ekonomi både i arbete och fastighetsaffärer.

  • US/UKs omstörtningar och infiltration är det som behöver belysas.
   Att Kinas ledande kretsar är mindre handfallna än vår odugliga och manipulerade överhet tyder på intellektuell mognad och beslutsamhet att inte bli omstörtad!
   Vi är redan omstörtade.

   Mao menade väl men var mindre kompetent och Kina har reformerats och fungerar bättre.
   Dessutom var det med US/UK’s assistans som Mao fördes till makten. Så han var i sig resultatet av en omstörtning utifrån. Det är mot den bakgrunden man bör se det som var mindre bra under Maoismen.
   Chiamg Kai Shek som de flesta trodde var USAs föredragne kandidat ansågs av US/UK kunna leda till att Kina blev en alltför stark kapitalistisk konkurrent.
   I västvärlden är alla från höger till vänster ointresserade av att belysa det. Vänstersidan därför att de tror på en arketypisk kamp från de svaga mot förtryckare och om de erkänner att det var US/UKs eliter som all vänster uppfattar som kapitalister så förstörs deras önskade myt.
   Det andra politiska lägret därför att de är anglofiler.
   Dvs de hittar alltid någon i USA att sympatisera med.
   Genom sitt stora genomslag i opinionsbildning definierar US/UK verkligheten för majoriteten. Och det är planerat så medelst stora resurser.

 • Det är jobbigt när man alltid måste vara “för” och “emot” något, man kan liksom inte bara vara “vanlig” och normalt funtad. Vänsterpartister ska hata moderater, och liberaler ska hata konservativa… yada yada, störtlöjligt. Tänker fortsätta med att “inte ta till mig nyhetsmedia” i största möjliga mån. Men sen i en del fall kollar man ju upp vissa intressanta saker 🙂

 • Funderat lite!

  Vi stöter väl alla på ren rasism emellanåt! Inte så klädsamt. När jag gick på mellanstadiet hade jag en vän från Zaire. Att vara “svart” var då verkligen annorlunda, och i mellanmjölkens land så blev han väl att stå utanför de små indoktrinerade kollektivisterna.

  Han löste det hela genom att excellera. Bäste löparen naturligtvis, ett år före alla andra i matte osv.

  Här var det ju tal om faktisk rasism, och min vän löste det hela på sitt sätt. Men expo gör ju rasism till ett stort problem där det inte är det. Tar på sig godhetens mantel för att skydda människor med den som inte blivit tillfrågade om de vill bli insvepta i den kvävande filten, snuttifierade och omhuldade av de låga förväntningarnas rasism.

  Som jag ser det så är inte Expo “antirasister” av genuin omtanke om människor. Utan för att det är en “högre stående” idiologi. Det vill säga de är lika jävla rasisitiska själva, bara att det inte specifikt handlar om ras. Utan att man bara är en bättre eller högre människa.

  Eftersom den “antirasistiska” förklaringsmodellen tillämpas på allt, så blir det beroende av ras som något är bra eller dåligt. Precis lika rasistiskt som den rasistiska ideologi man förkastar.

  Många är ungefär lika konspiratoriska som Expo, om just Expo. Underättelseverksamhet, tystande osv. Ligger säkert en hel del i det. Men den enkla förklaringen är ju att den genomsnittlige Expo medarbetaren har precis samma sunkiga överhöghet som en tvättäkta rasist. De är helt enkelt högre stående än andra.

  Och för att få in andra lägre stående människors betenden i sin antirasistiska värlsdbild så får man helt enkelt konspirera ihop en massa kopplingar som helt enkelt inte finns.

  Visst har det funnits ett visst mått av Kinavurmande på gott och ont. Under smekmånaden är ju som bekant partnern felfri!.

  Men att Sasserson skulle vara någon slags betald agent för Kina, som snart kommer upprätta koncentrationsläger för Uigurer om hen får som han vill är väl en rätt roande tanke.

  Så som jag förstår det så begår Kina rena övergrepp på folkgruppen. Men inte pga rasism, även om det är en faktor. Utam på grund av Islam. Att Islam är en religion och inte en folkgrupp, det verkar Expo ha mycket svårt att förstå. Och att en religon som mer eller mindre vill utplåna alla andra religioner inte är så bra verkar också vara svårt att få in.

  I sin vurm för att inkludera alla, köper man rakt upp och ner en ideologi som inte inkluderar någon annan än sig självt.

  I sin självgoda sträva efter att vara god, så gör man helt enkelt alla som inte tycker precis som en själv till ond. Högre stående, mot lägre stående. Kan tillämpas på länder, folkslag, raser, kulturer, ideer osv. Samma fundamentala tankesätt.Det blir personen som har en tanke som blir ond. Inte tanken i sig.

  På så sätt blir ju alla som läser alternativmedia naturligtvis onda, eftersom vi inte sympatiserar med deras smörja till tidning. Och så måste man konspirera ihop varför. Men kul att veta att de verkar läsa all alternativmedia själva.

  Själv låna jag Expo på bibblan en gång. Det var rätt plågsamt faktiskt, men klara läsa hela. Ska man kritisera någon behöver man veta vad man kritiserar.

  Vet inte vad som skapat den dåliga självkänsla som oftast driver deras uppblåsande av en grandios självbild. Men det är ju inte personerna per se jag tycker illa om. Även om det händer. Utan ideerna. Men svårt föra en diskussion då vi lever i två olika verkligheter.

  Vill de någon gång mötas, så är det välkommet. Men som jag ser det vill de inte få bort “rasism”. De vill bara påpeka hur dålig du är som är det. Sen att du aldrig varit rasist spelar ingen roll.

  • Visst finns det konspirationer men det betyder ju inte att ALLT är en konspiration, de flesta människor låter sig villigt ledas och följer nog rätt tacksamt. Man bör väl ofta vara någons nyttiga idiot för att inte bli klassad som en värdelös icke-makt-spelare.. i den här medie-cirkusem (lol) Newsvoice verkar väldigt pro-kina tycker jag… men vem är inte det? Skulle man vara anti-kina eller? Snarare är man väl pro alla länder, på lite olika sätt och kritisk när det behövs.

   • Bara för att man kan se utanför skygglapparna så behöver man inte vara pro nånting.
    Det är enkelt att bli anti kina, det behövs bara skygglappar och ha MSM som sin bibel

  • Det vore bra om du själv funderade lite!

   Du berättar om hur rasistiska alla svenska barn var i din barndom mot den ensamme svarta pojken. Vad tror du att den rasismen kommer ifrån om inte från hemmet och uppfostran?

   Vad hade hänt med den ensamme svarta pojken om han var mindre än andra och inte alls duktig i något ämne?

   Nej du, fundera lite själv!

   Alla svenskar är rasister! Varenda en! Och när det behövs även mot sitt eget kött och blod, eget folk och grannar!

   Svenskar har uppfostrats till att bli rasister, landsförrädare och lögnare under så lång tid att de numera föds med rasismen och landsförräderiet i ryggmärgen!

   NATO och USA-baser är ju de senaste exemplen på detta, tillsammans med det enorma föraktet och rasismen mot allt och alla som har att göra med Öst, Mellanöstern och Afrika!

   Visst svider det när du läser vad jag skriver, men som du vet gör sanningen alltid ont! Så fundera lite att det kanske!

   • “Visst svider det när du läser vad jag skriver, men som du vet gör sanningen alltid ont! Så fundera lite att det kanske!”

    Det svider inte det minsta faktiskt, inte ens längst ut i lilltån. Inte heller gör sanningen alltid ont, men i det här fallet skulle det inte varit något problem om så vore. Finner mycket lite sanning i dina påståenden.

    ” Så fundera lite att det kanske!”

    Funderar väl just nu på vad du menar med det? Gillar att klura och fundera på saker. Hur länge tycker du jag skall fundera?

    Vet inte om jag var otydlig? Men Thierry var inte stor, han var snabb. Han var inte mer begåvad än andra, han bara studerade hårdare. Alla var inte rasistiska, även om rasism nu förekom. De flesta var nog mest lite rädda och avståndstagande då han bara var annorlunda. Hade han varit tyst, liten och dålig på det mesta hade han nog tyst smällt in hos kollektivet.

    Att Svenskar skulle vara rasister mot sitt eget kött och blod var nytt för mig. Den får jag nog fundera på ett tag för att förstå. Men ett visst mått av självförakt bär väl de flesta på.

    Att “alla” svenska skulle uppfostras till små rasister är inget jag är medveten om. Min pappa var resemontör för ASEA, och flera av montörerna hade fruar från andra länder. Så jag hade flera utländska vänner som liten.

    Däremot så kallas platsen jag bodde som liten idag för lilla Mogadishu. En granne var där, och kommenterade en liten killes fina cykel varpå han fick svaret “håll käften på dig svensk jävel, vi ska ta över det här landet”. Då däremot min anonyme antagonist, då är man verkligen uppfostrad som rasist. Men så är ju också som bekant Afrikaner de mest rasistiska folken.

    Lite intressant kommentar ändå. Torbjörn som har en Afrikansk fru, och som beskylls för att gå “Östs” ärenden är alltså född med rasismen i ryggen????

    Om jag inte visste bättre så skulle jag förmoda att anonyme herrn (eller frun) är muslim och rätt kränkt. Inga problem för mig. Jag har också varit grundlurad här i livet. Jag vet hur det känns. Ta och titta lite på den här.

    https://www.youtube.com/watch?v=tKIdN0qxOyw
    https://www.youtube.com/watch?v=p-3kN2JQhLM

    Så kan du väl själv fundera lite?

    Men visst finns det en hel del landsförrädare i landet, absolut. Men för dig borde väl inte det vara något problem då alla Svenska ändå tydligen är förljugna rasister. Min fråga blir väl varför du kom hit om du tycker så?

    Men jag får väl fundera på det också…….

    • Jag är inte rasist men eftersom du skriver sanningen om svenskarna måste du “NoName” vara en jävla kränkt muslim som skriver det och eftersom du är en jävla smutsig kränkt muslim undrar jag varför är du här, gå hem din jävla muslim! Men som sagt, jag är bara en vanlig svensk och inte alls rasist!

     Ohh nej,där min mamma bor kallas lilla Mogadishu? ojdå!

     Vilka jävla idioter möjliggjort att de är här och bor nära din mamma? Vilka är det som gjort livet omöjligt med all krigföring i alla andra länder och tvingat alla till flykt?

     Men som typisk svensk och rasist ser du inte din egen roll varje gång du gått och röstat, va? Och som vanligt det är inte ditt fel eller de partier du röstat på, nej nej, utan allt är jävla invandrarnas fel! Alla jävla muslimer och svarta från olika sönderbombade, krigshärjande länder som har kommit hit i syfte att ta över Sverige, va?

     Fundera lite nu! Du bor ensam mitt i skogen och är rasist! Hur hade du betett dig om du bodde i stan?

     Svenskar är inte bara rasister och landsförrädare utan även fega och totalt förståndshandikappade! Varenda en!

     • Hej Noname!

      Enligt dig är jag alltså en “feg, rasistisk förståndshandikappad!?

      Men du förväntar dig alltså att jag skall stoppa USAs krig i mellanöstern (med Svenska vapen) genom att gå och rösta?

      Jag använder inte ordet “jävla” särskilt ofta, och “smutsig” använder jag normalt inte om jag inte väntat med att duscha för länge. “Smuts” är ju ett uttryck som muslimer brukar använda, så mina förutfattade meningar om att du är just muslim har väl bara förstärkts. Så är du muslim?

      Om jag hade bott i stan så hade jag inte “betett” mig alls. Jag hade varit död. Folkmördarna i Svenska staten tillåter nämligen tortyr av elöverkänsliga i deras egna hem.Och det var längesedan jag fick fly mitt hem i staden.

      Däremot beter jag mig helt normalt när jag är i stan. Tex så betedde jag mig helt normalt sist jag var i Kärna Ängar. Trots att de flesta där är gravt rasistiska liksom dig, så tar jag det inte personligt. Och jag är inte rasist själv så jag bryr mig inte.

      Att kalla “varenda en” för totalt “förståndshandikappade” och fega för att de är födda i ett specifikt land är väl någon slags kulmen i människoförakt. Men hata på du om du tror det mirakulöst nog skulle göra mig mindre förståndshandikappad.

      SJälv är jag faktiskt inte “typiskt svensk” alls. Tex så röstar jag inte alls. Inte heller tror jag Sveriges problem är invandrarnas fel. Hade jag kunnat åkt till ett annat land, fått bidrag, sluppit lära mig språket och inte hade behövt ta hänsyn till deras kultur så hade jag flyttat direkt. FLyttat till ett varmt land.

      Ja kanske är jag vad vissa skulle kalla “landsförädare”? Finns inte mycket av Sverige kvar. Min mamma har visserligen hunnit flytta fem gånger sen vi bodde i lilla Mogadishu. Men hon vågar ju ändå inte gå ut av rädsla för att bli rånad och nedslagen på kvällarna. Tydligen har den siste amfetaministen i centrum tagit för vana att ge sig på pensionärer. Ja till skillnad från de fega svenskarna finns de som är ännu fegare.

      • Jag återanvänder min tidigare kommentar med några små ändringar:

       Expos målsättning var och är att få alla tidningar och deras läsare som kallar sig oberoende/alternativ media/vakna att framstå som gnälliga kärringar och värdelösa tangentbordskrigare!

       Ett stort eloge till Expo för ett utomordentligt utfört arbete!

       • Jag kan delvis hålla med faktiskt!

        En gnällig kärring och tämligen värdelös tangentbordskrigare är vad jag rätt ofta är.

        Däremot tror jag Expo har mycket större visioner än så. Tror de skulle jubla av lycka om de kunde tysta all opposition.

        Verklig medkänsla och kärlek till sina medmänniskor är väl det Expo drömmer om?

        Men till skillnad från dem så tror jag inte människor blir bättre av att förnedras. Jag har naturligtvis gjort mina försök. Och även om jag hemfaller åt läggningen ibland så tror jag genuin kommunikation och förståelse är vägen framåt.

        Men jag uppfattar det inte som att Expo söker öka förståelsen i samhället genom annat än att tala om och läxa upp befolkningen om hur saker är. Går man i fällan som mig och blir en gnällkärring är väl inget vunnet.

        Förhoppningsvis lär sig fler av misstaget.

        • Utöver allt jag redan sagt om vad svenskarna är – rasister, landsförrädare, fega och analfabeter – är du bland dem som också är riktiga parasiter i samhället.

         När fick du senast ett lönebesked? Har du någonsin betalat en enda krona i inkomstskatt?

         Du har aldrig arbetat och levt på samhällets gemensamma resurser, och som du själv skriver har du inget emot att göra samma sak om du nu skulle flytta från Sverige, bara det att det andra landet ska bjuda på samma bekvämligheter så du kan fortsätta leva som parasit.

         Med andra ord, du lever inte bara som en parasit – du tänker som de parasiter du är rasistisk mot med din jävla svenska höghet.

         Men precis som alla andra svenskar är du så bortskämd, ouppfostrad, patetisk och psykopatisk att du bara tjatar om din situation och vill konstant vilja att hela mänskligheten ska berövas elektricitet och kommunikation, för att en värdelös parasit som du ska känna sig nöjd när alla andra blir lika miserabla i livet.

         Ifall du inte gillar mina ordval har jag två ytterligare ord för dig: Fuck you!

 • De kinesiska kommunisterna har skapat megaprojekt och megastäder, till vilka man nu med våld släpar kinesiska bönder. Precis som kommunisterna i Ryssland och nazisterna i Tyskland, har dess enorma samhällsomvandlingar finansierats av kapital från västerländska banker och industriföretag.

  Och NewsVoice’s reportage om Kina har samma nästan religiöst tillbedjande karaktär, som svensk press hade om rysskommunisternas och tysknazisternas ekonomiska megaprojekt när det begav sig.

  • Det sker i andra världsdelar. Förmodligen även i Sverige under 1800 och 1900-talet. Därav massflykten till USA en gång i tiden. Synnerligen i Afrika vilket vi märker i form av fattigdom och stora städer med terrorism samt immigranter till EU.
   Sedan kallar politikerna oss för rasister så fort vi tycker till.

  • Hur vet du att Kinas ledning släpar bönder med våld?
   Gäller det fastigheter som Evergrande låg bakom och som har stått tomma?

   Hade svensk press verkligen tillbedjande karaktär om bolshevikerna?

   Sverige var förvisso djupt insyltade med Trotsky och revolutionen så det hävdas att T beställde tusen lokomotiv från Nylund och Holm och betalade med 100M guldrubel.
   Och en svensk läkare gjorde en utredning kring Lenins sjukdom som dolde det verkliga skälet. Hans utredningen undertecknades av 8 av 25 läkare. Lenins 2 personliga läkare skrev inte under.
   Dessa två detaljer kanske ger en vink om att Sverige kan ha ställt sig in men jag har inte studerat vad pressen då skrev.

 • Tanken är, varifrån får expo sina pengar. Varifrån får dom uppgifter om landet, är det från reuter och ap (dom största kina vännerna…smile)

 • Kan någon skicka Expo att granska Investor? De ser ju Kina som en mycket viktig partner.
  Sedan borde de hetsjaga samtliga utlandsägda vindkraftsbolag.
  Tror de att man är dum i huvudet?
  Varför vill Sverige att all import sker från Kina om det nu är en diktatur?

 • Instämmer med artikeln.
  Ett ytterligare bra skäl för oss att förespråka det positiva med Kinas roll är att det råder en kris inom vetenskapen genom dess beroende av US/UK.
  Resultatet är att väst både genom det militärindustriella och medicinindustriella komplexen har fått den utbildade klassen att liera sig med lögnpropaganda därför att många kvalificerade arbeten är hotade av sanningen.
  Inte bara de direkt berörda, som inom medicin, utan även alla som ingår i leverantörskedjor till de komplexen.
  Det behövs mycket kreativitet och konstruktiva avsikter för att få väst på rätt köl.
  Kinas uppenbart konstruktiva, symbiotiska avsikter är därför viktiga för mänsklighetens framtid.
  Expo är ett kaosunderstödjande verktyg och ingår i en längre kedja av kontrollerade oppositioner i imperiets tjänst.

 • Enda nyttan med Expo och liknande, är att de avslöjar alla de trix, som förleder folken.
  Att rapportera om det som görs bra, var kan felet i det finnas.
  Sett mot vad som EU och NATO åstadkommer, vad är så bra som kommer därifrån?

 • Expos målsättning var att få alla tidningar som kallar sig oberoende eller alternativ media och dess “vakna” medarbetare till gnälliga kärringar och värdelösa tangentbordskrigare!

  Ett stort eloge till Expo för ett utomordentligt utfört arbete!

 • Expo, Expo, Expo!

  Vänstermongot! Den mest högstående rasen på planeten. Bättre än alla andra. Alla, absolut alla är rasister. Förutom vänstermongot. Den mest högstående rasen, andligt, moraliskt och etiskt. Ubermencshen……

  Varför låta dem få luft över huvud taget. De har trasslat in sig i antisemetism, islamofobi, russofobi, kinafobi osv. Alla är onda och rasistiska utom just Expo. Men finns ju ingen kvar att skydda för Expo längre. Kanske Samerna? Men de kommer ju ursprungligen från oss.

  Visst har jag haft ett kritiskt öga till viss information från Kina. Men det här är ju löjligt. Vänstemongot, den störste konspirationsteoretikern på planeten jorden. Alla människor är rasistiska och har en dold agenda. Sätt in dem på psyket där de hör hemma.

  • På inrådan av “Noname” så har jag funderat lite.

   Reflekterat lite över fenomenet Expo. Och vill be alla “vänstermongon” om ursäkt. Att i affekt sätta mindre klädsamma epitet på sina meningsmotståndare är väl inte särskilt konstruktivt?

   Ladda ner och titta på den här.
   https://www.youtube.com/watch?v=ADf2RlkMffE

   Vet inte vad Alexander har för livserfarenheter som format honom, vore intressant att höra. Ska inte heller spekulera i vilka diagnoser han har. Hanteraren håller ju hatet lite i schack när han spinner iväg, så svårt att avgöra.

   Men konflikten mellan blocken är ju uppenbarligen gammal.
   https://www.youtube.com/watch?v=AL596JG3IT4

   Själv har jag aldrig identifierat mig varken med vänster eller höger, och tycker begreppen är rätt förlegade. Men som jag ser det så är det bara två sidor av samma mynt. Samma ilska som är på väg att ta över Tobbe i hans tal, som behärskar Alexander. Rättfärdighetens ande…..
   https://swebbtv.se/w/pKBtArxgzkPNQMBiWnhvfd

   Båda sidor beter sig lite på samma sätt. Förmodar vi alla har delar av de båda sidorna i oss. Har själv haft många ideer som är lite efter här i livet. Lite efterblivet. Och vissa människor har uppenbart hela världsbilder som är lite efter. Att ibland använda epitet som “mongo” på personen är inte så snyggt, men rätt vanligt förekommande.

   Expo genom sin passiva aggresivitet mongoförklarar ju större delen av Svenska befolkningen. Deras ordalag är bara så sofistikerat att det skall se trevligt ut.

   Men den här världsbilden där alla som inte tycker exakt som en själv är “konspirationstoende”. Där alla som inte är vänster som en själv inte bara är höger, utan också “extremister”. Och där man utan problem ljuger så länge det går, ändamålen helgar medlen. Det behöver sluta.

   ” Flera poliser blockerade också själva entrén för att förhindra försök att ta sig in i huset.”
   https://expo.se/2024/02/extremhogern-demonstrerade-utanfor-svt

   Ja riktigt farliga de där extremisterna???

   Själv tror jag sorgligt nog Expo genom sitt hat mot “rasister”, och de därpå följande handlingarna faktiskt är en stor bidragande orsak till eventuell rasism. Alexander är ju själv uppenbart rasist då just “vita män” uppenbarligen är en lägre ras. Man kan nästan känna hur det kryper i skinnet på honom då han själv är vit.

   SJälv hatar jag inte Expo. Inte ens de riktiga “extremisterna” i organisationen. Och deras godhet ser ju mer och mer ut som ett skämt. Varför inte intervjua någon av alla dem som fått sitt liv förstört av sticket, eller förlorat sina anhöriga. Varför inte vända sig till Afrikanerna som varit utsatta för experimenterandet under alla år? Varför inte kontrollera de företag som tjänat multum på det. Ledningarna består av idel vita priviligerade män, inte sällan just rasbiologer som Gates.

   Ska Expo hålla sig relevanta får de ta och utvecklas som alla vi andra. Men licksom NMR vars främsta reklampelare är just Expo, så förmodar jag “extremhögern” är Expos främsta reklampelare.

   Men själv ska jag försöka låta bli att spä på polariseringen, även om det blir lite mer spännande så.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *