Stort tack till alla läsare och annonsörer som nu säkrat verksamheten tom juni! / Redaktionen
100%

106.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 1/5 kl 14:30.

Visionären och diplomaten Jens Jerndal (1934-2024) har gått vidare

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 20 april 2024
- Torbjörn Sassersson
Jens Jerndal, 2019
Jens Jerndal, 2019.

Jens Jerndal som skrivit flera artiklar för NewsVoice har lämnat oss i april 2024 efter en kort tids sjukdom, 90 år gammal. Jerndal var en visionär och debattör som ofta låg steget före i samhällsutvecklingen. Han förstod vad som var i görningen och försökte varna allmänheten.

Jerndal skriver i en autobiografisk text från 2019 att han som elvaåring ville bli journalist. Istället blev han nationalekonom och statsvetare. Jens var under sju år svensk diplomat och biståndsrådgivare i flera utvecklingsländer.

Jerndal blev 1960 antagen som attaché för Utrikesdepartementet. Efter 7 år på olika poster lämnade han UD och etablerade sig utomlands som investeringskonsult och fastighetsmäklare, innan han 1979 övergick till holistisk medicin som sin huvudsakliga yrkesverksamhet.

Åren 1987- 1997 undervisade han doktorander från hela världen vid Open International University for Complementary Medicines på Sri Lanka. 1991 blev han professor i den holistiska medicinens filosofi och principer.

1990 fick han Albert Schweitzer Foundations medicinpris för sina insatser för holistisk medicin.

Jerndal var hallåman och nyhetsuppläsare på fyra språk vid Sveriges Radios utlandsprogram 1956 – 57, samt lärling på utlandsavdelningen på av en av Sveriges största banker.

Diplomaten Jens Jerndal blev framtidsanalytiker

Under sina sista decennier arbetade han som holistisk samhällskonsult och framtidsanalytiker, som medlem i World Future Society med säte i Washington. Jerndal var även medlem organisationerna Scientific and Medical Network med huvudkvarter i England, och Institute of Noetic Sciences (IONS) som grundades av den amerikanska astronauten Edgar Mitchell.

Jerndal han besöka ett 70-tal olika länder på alla sex kontinenter under sitt händelserika liv. Han har hållit föredrag i 20 länder på svenska, engelska, spanska och franska.

Han blev intervjuad och publicerad som sakkunnig i olika frågor i USA, Spanien, Thailand, Sverige, England, Tyskland, Argentina, Indonesien och Malaysia.

Många kommer att sakna gentlemannen Jens Jerndal för sin värme, sina mänskliga egenskaper och hans visioner om en bättre värld.

 

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq