Stort tack till alla läsare och annonsörer som nu säkrat verksamheten tom juni! / Redaktionen
100%

106.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 1/5 kl 14:30.

Israel attackerade Iran under tidig morgon – Begränsade skador – Iran avvaktar

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 19 april 2024
- NewsVoice redaktion
Norra delen av Teheran
Norra delen av Teheran fotograferad från toppen av Milad-tornet och norrut.

Israel har under tidig morgon gjort en begränsad attack mot Iran, enligt den statliga iranska nyhetsbyrån IRNA. Explosioner hördes nära en militärbas i Isfahan-provinsen där Iran har en militär flygbas.

Attacken kom bara några timmar efter att Irans utrikesminister Hossein Amir-Abdollahian via CNN varnat att om Israel på nytt angriper Iran kommer Iran svara omedelbart och kraftfullt med militära motåtgärder.

Iran kommer inte besvara Israels attack under natten trots varningen, rapporterar Reuters.

Irans attack i förra helgen var påföljden av en israelisk attack mot Irans ambassad i Syrien tidigare under april.

Israels allierade meddelar att man respekterar Israels rätt att besvara angrepp, men samtidigt uppmanas Israel att inte eskalera konflikten.

En indikation på att Israels attack mot Iran varit begränsad är att Iran hävt de flygavstängningar för Mehrabad Airport och Imam Khomeini International Airport som infördes efter explosionerna, enligt en talespersonen för det civila luftfartsverket.

Hossein Dalirian, talesman för Irans civila rymdprogram, skrev på X att flera israeliska drönare skjutits ned och att det inte finns någon bekräftelse på en missilattack mot Isfahan. Iransk TV uppger att tre drönare hade förstörts över staden, enligt RT.

”De gjorde ett misslyckat och pinsamt försök att flyga quadcoptrar och samtliga sköts ner.”

CNN citerade en icke namngiven amerikansk tjänsteman som sa att Irans kärnvapenanläggningar inte var måltavlor.


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq