Könsbyten – en kulturbunden psykologisk smitta?

Debatt: "Var får en 16-årig flicka med snopp och en pojke med snippa duscha?" - Christer Nilsson

Christer Nilsson - Foto: Johan ArvidssonChrister Nilsson (1941-) är historiker och författare (6 böcker), ledarskribent och recensent av facklitteratur. Han har skrivit för Läkartidningen, Axess, Ale - Historisk tidskrift, Finsk tidskrift, Expressen, Sydsvenskan, Helsingborgs Dagblad, Östgötacorren, Borås tidning och NewsVoice.
publicerad 23 april 2024
- Christer Nilsson
Dragqueens och transmän
Temabild: Blir könsbytare lyckliga transmänniskor?

Enligt professor Mikael Landén, sektionen för psykiatri och neurokemi, Sahlgrenska akademin, har det skett en ökning med fler än 2300 procent av dem som bytt juridiskt kön under den senaste 10-årsperioden, vilket pekar på att det kan vara en kulturbunden psykologisk smitta.

1972-1992 ansökte 11 personer per år om ändring av könstillhörighet. Säkert då av berättigad anledning och efter noggrann medicinsk prövning.

År 2018  ansökte 446 personer om ändring. Bland unga (under 20 år), nu 16 år, är förändringen dramatisk. Fenomenet är inte bara svenskt, runt om i världen sker förändring i lagstiftning och kultursmitta i rasande takt.

Några konsekvenser:

 • Ska transkvinnor få tävla i kvinnliga idrotter?
 • Ska kriminella transkvinnor som begått våldtäkt få avtjäna sina straff på kvinnofängelser?
 • Hur ska en man som definierar sig som kvinna definieras i en svensk domstol?
 • Domarna i skönhetstävlingen Miss Nederländerna utkorade nyligen en transkvinna till vinnare. Varför inbillade de sig att denne biologiske man med sina xy-kromosoner, sin mansröst och penis var en kvinna?

TV-bolaget CNN kritiserade J.K. Rowling (med Harry Potter) för att hon sa att en kvinna är en kvinna, vilket hade väckt ett ramaskri. Hennes författarkollega Gillian Philip blev utan vidare dumpad både av sin litterära agent och sin förläggare för att hon uttryckte sin solidaritet med Rowling. Att denna hysteri dyker upp lite varstans är ett övergrepp, människans subjektiva vanföreställningar övertrumfar objektiva sanningar.

Riksdagen som nyligen röstade speglade inte folkviljan. 234 röstade ja, 94 nej, frånvarande 21, till ny könstillhörighetslag med en 16-årsgräns, men enligt nya opinionsundersökningar saknar lagen stöd hos en majoritet av svenska folket.

 

Text: Christer Nilsson, medicinhistoriker, författare

Relaterat

 


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Helt rätt Christer Nilsson. Allt går an numera, bara det är tillräckligt apart. Kön är ett val eller ett tillval. Könsvalet tillmäts en sådan betydelse att det måste lagstiftas om det. Vuxenvärldens övergrepp på barn. Att det ligger en ondskefull agenda bakom detta vet vi som kan se ett mönster.
  Skall man behöva upplysa Socialstyrelsen om att det bara finns två kön. Fick nyligen en enkät från myndigheten där jag förväntades välja tre alternativ på frågan om könstillhörighet.

  Jag besökte en lokal nyligen fån förra århundradet. Toaletterna där var märkta med DAMER och HERRAR med stora guldbokstäver.För att undanröja alla misstag fanns det dessutom en siluett på en herre i kostym och hatt och en dam med smal midja och vid kjol.Detta, i stark kontrast till kommunens mötesplatser för äldre. Där är ett par dörrar märkta med regnbågsfärgade runda dekaler med pilar som pekar i flera riktningar. Det är först när man öppnar dörren som man ser att det är en toalett. Snö är svart!

  • Skarp iakttagelse detta med färger och pilar istället tydliga skyltar med märkta DAMER och HERRAR på alls vårt favoritrum som skiljer sig så drastiskt åt från alla andra rum som är alltid unisexa. Det finns till exempel inga manliga respektive kvinnliga vardagsrum, kök eller sovrum. Det finns förvisso unisexa toaletter, eller fanns (populära i början 90-talet) men de var föga uppskattade. Tänk en unisextoalett med pissoar?

   Vår lilla lokala sylta har två identiska toaletter: och en för män och en för kvinnor. Till och med de ölalkisarna tittar sig skuldmedvetna omkring när de slinker in på damernas när blåsan trycker på, då det är kö framför herrarnas – detta ligger som sagt mycket djupt prentat i oss.

   Som jag ser det har vi två olika slag av människor, bortom könet: en som slaviskt följer alla regler, förmaningar och påbud hur skadliga dom än är och suger tanklöst in all propaganda och så vi som tänker självständigt, tar reda på hur saker och ting igentligen förhåller sig och tar ställning.

   Personligen jag har inga problem med att den första gruppen tar sig själva av daga med alla dessa dumheter de anammar. Alla har vi ett eget ansvar för hur vi för våra liv, det ansvaret kan ingen annan ta.

  • Varför har vi hamnat i dessa bisarra vanföreställningar?
   Transkvinnor kan i dag påstå att de har mens och minsann
   också kan föda barn. Hur sjuk är inte denna idioti. Tro
   verkligen NÅGON på det? Det finns bara två kön (till 99,9 procent)
   det du föds till som flicka eller pojke. Hur du än vill klä ut dig
   eller apa dig så är du ändå alltid ditt givna födelsekön.
   En kvinna är en kvinna och en man är en man.
   Alltid. Evigt. Punkt.

 • Detta handlar om att bryta allt av vad kristna värderingar står för.
  En agenda helt enkelt som löper genom hela “väst, En distraktion.En planterad sådan. Av vem, vilka ? Tydlgen hade vår loppcirkus i STH bara att gemomföra vad någon sagt til dem i denna fråga. Vem gav “order?

  Se det som ett spirituellt krig,en långsiktig långsam agenda som pågått i decennier. En långsam nedbrytning av vad som är gott, vad som är god etik och moral. Familjebandens uppluckring och utspädning av gemensam kultur.

  Försöker man se det ur ett kristet perspektiv så hamnar pusselbitarna på plats. Detta handlar om ont mot gott i slutändan. Sug på den.

 • Jag tycker det är jätteviktigt att byta kön och vara jämlik och därför har jag bestämt mig för att vara man udda dagar i månaden och kvinna jämna dagar i månaden för bästa jämlikhet mellan könen och maximal godhetssignalering.

  • Hur har du löst det när det är ojämnt mellan könen med tex 31 dagar på en månad. Det måste ju vara absolut “jämnlikt” annars kan jorden gå under.

  • Hur lång tid tar det att byta juridiskt kön?
   En väntetid på fyra månader skulle finnas efter att ansökan lämnats in till Skatteverket och efter denna skulle personen behöva bekräfta sin ansökan. För att ändra juridiskt kön mer än en gång skulle en utredning behöva göras.

   Det är ju förjävligt. Det måste ändras till online service så att det kan göras på sekunden och vara helt gratis. Jag vill byta juridiskt kön varje dag och när det är 31 dagar i månaden två gånger om dagen. Vi behöver en ny lag omgående.

   • Snart kan vi byta däggdjurstillhörighet, jag vill vara en liten kisse.
    Jag såg en video på en hen som var en vit kisse.
    Förlåt för hen till alla som vill vara kissar.

    • Nu är ju katt också ett däggdjur så det ändrar ju inte i kategorin. Kräldjur vore annars kanske något att konvertera till? Här kommer kräldjuret Kjell Holmsten 🙂 Nu lägger han ägg också he, he…

   • Men tänk så svårt det skulle bli för oss att förstå dina kommentarer då: ena dagen kommenterar Johnny, nästa Jehnny osv.

   • Ställde på min gammla Skoda när den skulle säljas. Dagen efter kom inbetalningskort till skatt. Mamma får ärva en liten slant efter moster Stina. Tagit snart ett år för skatteverket att göra klart ärendet.

    Så de kan när de vill!

    Klart man skall kunna byta online på daglig basis. SJälv tror jag att jag klarar Johnny och Jhenny förvirringen. Man får väl lära sig. Allt för jämnlikheten.

    Själv skall jag identifiera mig som en jättepanda, och bli fridlyst. Verkar vara enda sättet att få männskliga rättigheter i det här landet……

 • Kvinnor har en prioriterad önskan tillsamman med män, och det är att känna absolut trygghet, det behovet har inte män alls på samma sätt. Tror detta behov av trygghet kommer av att de är det svagare könet (nu svor jag säkert i den heliga politiskt korrekta kyrkan).

  För att nå denna nivå av trygghet strävar ofta kvinnor till att kontrollera sina män, då det därigenom finns en chans till trygghet. Vinsten ligger i att få släppa all ängslan, all tvivel, all rädsla och väga vissa sig så sårbar som de i själva verket är. Då släpper en kvinna in en man. Detta är en driv hos de flesta riktiga kvinnor. Förstår man inte detta som man, förstår man ingenting.

  Känner och umgås inte med någon transa så vet inte vad de prioriterar i sina relationer (om de nu har en stadigvarande partner, eller om de hoppar runt?) men misstänker att hela grejen rör sig kring sex, som det gör för det flesta andra män. Ett könsbyte ändrar ingenting här. Det spelar ingen roll hur mycket hormoner de än sätter i sig eller hur mycket dom lägger sig under kniven, för dessa män kan aldrig kvinnor.

  Det som gör kvinnor till kvinnor är just deras kvinnlighet, och det är kvinnligheten som attraherar män. Blir du tillsammans med en könskorrigerad man (som nu är kvinna) får du inte en kvinna utan en psykotiskt störd man som partner, vilket låter rätt trist i mina öron alldeles oaktat hur snygg din partner än är eller hur mycket sex du än får.

  • Absolut, maximal kulturmarxism bakom den vansinniga könslagen, snacka om att skapa distraktion och sysselsätta folket med att diskutera det triviala vansinnet.

 • Man vräker på ungdomarna strålning, idag från att de blir till i livmodern. Trådlös teknik stör kroppens signaleringssystem, blidning av neurotransmittorer osv. Att trådlös teknik förstör mannens sperimeproduktion är idag bevisat bortom allt rimligt tvivel. Men att vara steril är inte en “hälsorisk” enligt SSM.

  Tekniken innebär också exponering för blått ljus dygnets alla timmar. Så barnen förlorar sin naturliga dygnsrytm och därmed hormonbalans och cykler.

  Var och varannan person står idag på antidepressiva. En av de vanligaste biverkningarna är “förlorad libido”. Vad händer med barnet om en gravid kvinna äter antidepressiv medicin? Vem bryr sig?

  Trenden går allt mer åt en kost avsed för kaniner. Mättade fetter och animaliskt protein demoniseras. I princip alla hormoner i kroppen bildas av kolestrol. Tror var tredje fertil kvinna har järnbrist osv. Ungdomarna äter ett överskott av skräp, och ett underskott av riktig näring. Lägg därtill alla bekämpningsmedel i maten, och alla syntetiska tillsatsämnen.

  Varje år tillkommer flera tusen nya kemikalier i vår omgivning som aldrig testats. Och man hinner inte ens med att ta bort och belägga de med förbud som man redan vet är klassade som “hormonstörande”.

  Lägg därtill att våra politiker uppvisar en fullständig likgiltighet inför vårat dricksvatten. SÅ den som inte själv renar sitt vatten ordentligt står automatiskt på en låg dos av de vanliga medicinerna, p piller, antideppresiva, kolestorlsänkande, blodtryckssänkande osv.
  Utanför vissa vattenreningsvärk föds fiska och grodor med två kön.

  SÅ mitt i detta irrvarv och förstörelse av vår naturliga miljö, där något så enkelt som att vara ute i solen och få den energin har blivit ett “health hack”. Då gör man inget för att ta tag i problemet.

  Istället uppmuntrar man det, och hyllar det sjuka. Försöker glorifiera könsförvirringen och ge det ständigt nya namn. Som om det skulle göra det lättare för de drabbade?

  Och inte sällan stoppar man den naturliga utvecklingen genom att helt enkelt kemisk kastrera individen innan de gått igenom puberteten.

  Så visst är det ett “kulturproblem”. En kultur av att gå emot alla naturens lagar. Och sen ställa sig frågande till varför det inte blir som man vill. Men med ännu ett nytt pronomen kanske problemet är löst?

  • Josef, grannen ute på landstället hyr tidvis ut och jag träffade den som hyr och hen började att berätta att hen var elallergiker och då tänkte jag just på dig. Jag blev intresserade och då hen (vill inte outa någon som vill förbli anonym) hade mätutrustning med sig och sade att vårt området har bland de längste strålningsvärden hen mätt upp – stort sätt obefintligt. Känns ju bra. När man låter datorn söka av efter trådlösa nätverk finns ett, och det är vårt 🙂 Det är stor skillnad på sömnkvalitet på landstället mot stan, trots att vi inte kör trådlöst utan med TP-kablar (utan router) utan direkt från uttaget, som inte strålar alls, men alla grannars nätverk. Pust 20 stycken…

   Bjöd in hen in till oss och för jag lägger alltid sim-routern avstängd i en kastrull med lock om nätterna (mot fruns knorrande) och vi mätte upp strålningen när den var på (väldigt höga värden när man kom in närheten) och när den var avstängd. Jag hade nämligen i mitt huvud att även om routern är frånkopplad från vägguttaget och avstäng försöker routern koppla upp sig i vart fall och vi mätte och det stämde. Man måste alltså säkra varje enskild manick som stålar och vi lägger alla i samma kastrull (avstängda) med locket på, så där jag vatten på min kvarn.

   Nu har vi köpt ett sådant där routerskydd av Anders Sydborg från RPofSweden https://www.svenskhalsokost.se/rpofsweden-router-skydd?da=14-8176&gad_source=1&gclid=CjwKCAjwuJ2xBhA3EiwAMVjkVLPV3XSwR0t8-Yv0yN5Vll9y1N9NCk5SwDtaznd8fbGqYZHXloIHTRoCzw4QAvD_BwE

   Betydligt snyggare och vi kan använda kastrullen till något vettigare.

   • Med lite risk för att bli offtopicad….

    Vissa smarta telefoner idag drar igång strålning även om man stänger av dem helt. I vår framtida utopi blir det säkert lag på att du inte får stänga av dina magiska manicker. Så passa på och njut. God sömn är få förunnat.

    Annars funkar kastruller ofta utmärkt. DU kan klart strypa ner tex en router, och få den funka ändå. Men bäst är ju kabel. Har du en router som kopplar upp sig mot mobilnätet, så sätter du den i en bur och då får den bara öka effekten.

    Så mät gärna efter så du ser vad som händer. All metal “reflekterar” strålning. En sanning med modifikation. Men skiten måste ta vägen någonstans.

    Blir lite nyfiken på var det är, men kanske bäst att inte outa platsen heller. Men SKRÄPO läser väl våra kommentarer. Så bli inte förvånad om de fläskar på masterna i ditt närområde till nästa gång. De hatar tysta platser. Väldigt få kvar.

    Redan i slutet på 90 talet såg Ahlbom och Torbjörn Åkerstedt att mobilerna stör sömnen. Så teg han och blev omedelbart “Sveriges främste sömnforskare”. EN läkarkollega fråga varför han aldrig nämnde strålningen. Han tyckte inte det var viktigt sa han.

    Sveriges främste sömnförstörare.

 • Allt ovan följer med i USAs och den västliga moderna kulturens kölvatten där läkemedelindustri, vapen och teknologi är de sista vinstindrivande branscherna.
  Allt på bekostnad av människoliv.

 • Svensk politisk elit har helt underkastat sig USA:s demokratiska Parti. Utan att Sverige får politisk representation i USA:s Parlamenten, som delstat! I gengälld!

  Nu legaliserar Sverige pedofili. Givetvis kommer Public Service och MSM tysta ner ett ökande antal fall där en flicka blir våldtagen av en kvinna (“man”) och gravid. Eller hur damidrotten förstör genom att könsbytta “kvinnor” tilltvingar sig rätt att tävla.

 • Kemikalieindustrin inklusive Big Agriculture och Big Pharma har hällt ut så mycket hormonstörande ämnen i naturen, att det fysiologiskt mer eller mindre förändrar både växterna, djuren och den mänskliga arten. Man har bland annat kunnat se att groddjur blir mer och mer feminiserade.

  För att rikta allmänhetens fokus bort ifrån detta faktum, sattes en psykologisk operation i verket. Denna går ut på, att kemikalieinducerade hormonstörningar som förändrar den mänskliga fysiologin inklusive strukturer i hjärnan och därmed könsuppfattning samt sexualitet, skall utmålas i etablissemangsmedia som någonting helt naturligt och oerhört positivt.

  Följaktligen handlar debatten hos allmänheten idag inte om hur hårt parasitklassen, som har lurat på mänskligheten de hormonstörande kemikalierna, borde bestraffas, utan om huruvida barn på eget eller sina föräldrars initiativ ytterligare skall få lov att stympas medelst läkemedelsindustrikemikalier och skalpell.

  En viss andel av mänskligheten är mycket mottaglig för hjärntvätt. Somliga kommer därmed att börja tvivla på sin könsidentitet enbart som en följd av ovan nämnda psykologisk operation.

 • Män och kvinnor är mycket, mycket olika varandra på (nästan) alla de sätt som finns. Visst, kvinnor (eller män) kan anstränga sig och under en viss period trivas bra i varandras sällskap men med tiden skiljer sig intressena så markant att man inte i längden mår bra av att lägga band på sig, i vart fall om man strävar efter att följa sin sanna natur och ge sig själv chansen att nå sin potential för att må bra och vara tillfreds med sig själv o h få ut något av livet.

  Magin som kan uppstå mellan män och kvinnor mår allra bäst av att man inte problematiserar och börjar gräva, rota och grubbla. Låt det bara ske, det som sker.

 • Den första och enda igentligen identifiering är din könsidentitet. och den grundläggs allra tidigast och från två håll: du liknar din far mer mellan benen (identifiering nr 1) än du liknar din mor (identifiering nr 2) resten av alla dina upplevda identitetsproblem är skapta problem med så kalla tillämpad psykologi som går att slinga sig ur, för betänk att all annan identifiering alltid är en efterhandskonstruktion.

  Bara för att du tänker fel betyder det inte att du ändrar din identitet, utan vad du ändrar är hur du tänker kring din identitet.

  Är du född man är du man och är du född kvinna är du kvinna och det finns lika många sätt att vara kvinna på som det finns kvinnor och vice versa

  Det finns lika många sätt att vara man på som det finns män och omvänt lika många sätt att vara kvinna på som det finns kvinnor.

  Det handlar om att bryta ner den humana produkten (människan) på alla tänkbara sätt: historiskt, kulturellt så väl som fysiskt som psykiskt, så blir det lättare kan ta oss av daga eller att vi gör det själva.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *