TV-HÄLSA. Varför går det inte att läsa i media att Kina använder höga doser C-vitamin för att förebygga och behandla mot COVID-19 coronavirus? Intravenöst C-vitamin har implementerats i Kina mot coronaviruset, rapporterar Andrew Saul. Även en norsk forskare i medicin rekommenderar C-vitamin.
Text: Birthe Storaker | Översättning: Madeleine Lidman | Redigering: Torbjörn Sassersson
Andrew Saul är medlem i Medical and Scientific Advisory Board och arbetar för International Intravenous C-vitamin Epidemic Medical Support Team. Ledaren för teamet är dr Richard Z. Cheng. Tre kliniska studier har påbörjats under de senaste veckorna där patienterna fick intravenöst C-vitamin mot COVID-19 coronavirus.
Dr Cheng anser att ensidigt fokus på vaccin och antiepidemiska läkemedel är fel och efterlyser en global debatt inom detta område. Tidig användning och tillräckligt stora doser med intravenöst C-vitamintillskott är viktigt för att stoppa sjukdomens utveckling, menar han. Cheng säger också att C-vitamin är mycket lovande som en förebyggande behandling och extra viktig vid behandling av döende patienter, där det inte finns några bättre behandlingsalternativ.
Norsk forskare i medicin rekommenderar också C-vitamin
Med stora doser menas så mycket som magen tål, vilket betyder flera gram per gång, så snart du får symptom som: feber, hosta, andnöd och andningssvårigheter.
Det bästa rådet för att ta kål på virus är att följa rekommendationerna från läkaren Robert F. Cathcart (1932-2007), som behandlat mer än 10,000 personer för olika infektioner. Han brukade rekommendera ett så stort intag var 4-6 timme att man blev lös i magen, men inte fick diarré, säger dr Dag Viljen Poleszynski till TV Hälsa.
Läs mer om hur du doserar C-vitamin för att förebygga och behandla coronaviruset