Indisk vaccinambassadör dör ett dygn efter covidvaccinering

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 3 juni 2021
- NewsVoice redaktion
Vivekh. Foto: Eget verk
Vivekh. Foto: Eget verk
Bild: Vaccinambassaddören och skådespelatren Vivekh. Foto: Eget verk

COVIDVACCIN. En populär skådespelare, komiker och indisk vaccinambassadör  dör ett dygn efter injektion med covidvaccinet Covaxin. Han deltog i en motsvarighet till den svenska kampanjen #KavlaUpp.

Vaccinambassadören Vivekh argumenterar för att ta vaccinet:

”Jag vill sätta stopp för alla rykten. Jag vill visa människor att det inte finns någon risk att vaccineras. Tvärtom kommer det att skydda oss, men det är inte så att denna vaccination helt hindrar oss från att få Covid-19-infektion. Efter vaccinationen, även om vi får viruset, du kommer inte att dö. Så efter vaccination bör vi fortfarande följa säkerhetsriktlinjerna.”

24 timmar senare drabbades den 59-årige Vivekh av hjärtstopp. Dödsfallet inträffade i april 2021. Covaxin är inte ett mRNA-vaccin.

Facebook anser att denna nyhet strider mot deras communityregler. Det meddelar Börje Peratt som försökt posta länken till Newswars.com som publicerade nyheten. Indiska myndigheter ser ingen koppling mellan vaccinationen och dödsfallet.

Text: NewsVoice, #KavlaUpp

Källor


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq