Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

75%

75.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 25/4 kl 09:20.

Ny manifestation för Sanning och Frihet i Stockholm stoppas av Polisen

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 7 juni 2021
- Torbjörn Sassersson
Manifestation 6 juni 2021. Foto: T. Sassersson, NewsVoive.se

NOTERAT. NewsVoice filmade när Frihetsrörelsen manifesterade behovet av transparens i coronakrisen och intakt yttrandefrihet, men detta är villkorat idag. När 2000 fotbollssupportrar förra helgen tågade genom Stockholm gjorde polisen ingenting, men när några 100 demonstranter fredligt tågar för att slå ett slag för sanning och frihet griper polisen allt från barnfamiljer till pensionärer.

Manifestationen

  • Manifestationen startade kl 14.00 i Berzeli Park i Stockholm
  • Tåget gick via Strandvägen och SVT till Gärdet.
  • Filip Sjöström och några andra höll tal.
  • Polisen ropade ut i högtalare att sammankomsten måste avslutas. De grep folk och förde bort dessa ett 100 tal meter där de släpptes.

Fotbollsmatchen

  • Efter manifestationen arrangerades en fotbollsmatch på en annan plats på Gärdet. Det var deltagare från manifestationen och åskådare till den tidigare manifestationen som deltog.
  • Polisen omringade fotbollsmatchen med 8 piketbussar. 4 av dessa körde långsamt över fotbollsplanen för att stoppa matchen.
  • Polisen ropade ut i högtalare att sammankomsten måste avslutas.
  • Polisen grep ett antal personer, både fotbollsspelare och åskådare.

NewsVoice återkommer med videoklipp från de två separata händelserna.

Se redan publicerade klipp från manifestationen på NewsVoice Telegram

Text och foto: Torbjörn Sassersson


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq