Polis mördad i särskilt utsatt område i Göteborg

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 1 juli 2021
- NewsVoice redaktion
Polismord i Biskopsgården, Hisingen, Göteborg. Foton: läsarbilder
Polismord i Biskopsgården, Hisingen, Göteborg. Foton: läsarbilder
Polismord i Biskopsgården, Hisingen, Göteborg. Foton: läsarbilder från video (Archive.is)

SVERIGE. En polisman som samtalade med ett par personer i det särskilt utsatta området Biskopsgården på Hisingen blev oprovocerat beskjuten. Vittnen uppger att tre skott avfyrades. Händelsen inträffade vid 22.30-tiden på onsdagskvällen. Polisen avled någon gång före kl 02:54 i natt.

Ett massivt antal patruller kom snabbt till platsen efter skjutningen. Polisen har gått upp till särskild händelse, skriver Aftonbladet. Polisen inledde omedelbart dörrknackning i området och vittnen har förhörts. Enligt vittnen flög polishelikoptrar över området efter nattens händelse.

De initiala uppgifterna om två skadade stämmer inte. Det är endast en polis förd till sjukhus, skriver Polisen på sina webbsida om aktuella händelser.

Det kommer att hållas en pressträff på polishuset vid Ernst Fontells i plats klockan 09:00.

Polismord är ovanliga i Sverige. Senast en polis mördades var när polismannen Fredrik Widén, 32 år, sköts ihjäl i Nyköping.

Text: NewsVoice

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq