Spår av kokain hittades i Riksdagen – Fyra partier utpekade

publicerad 17 januari 2024
Narkotikapolis Lennart Karlsson på Aftonbladets redaktion. Foto: Aftonbladet.se
Narkotikapolis Lennart Karlsson på Aftonbladets redaktion.
ArcanumSkolan

I en alarmerande utveckling som belyser den växande utmaningen med drogmissbruk i Sverige, har en undersökning avslöjat förekomsten av kokain i Riksdagen. Denna upptäckt kommer vid en tidpunkt då Sverige upplever en anmärkningsvärd ökning av kokainanvändningen trots ansträngningar att genomdriva strängare narkotikalagar.

Läs denna artikel på engelska

Spår av kokain har hittats på flera toaletter hos fyra politiska partier i Riksdagen.

Aftonbladets undersökning, som omfattade tester på toaletterna på riksdagskanslierna, fann spår av kokain i hälften av fallen. Avslöjandet har väckt en våg av reaktioner över hela det politiska spektrumet.

Statsminister Ulf Kristersson har beskrivit situationen som “allvarlig”, medan vice statsminister Ebba Busch uttryckte sin bestörtning och betonade vikten av att upprätthålla en drogfri miljö på en sådan kritisk arbetsplats.

“Det här är en arbetsplats, det måste vara en drogfri, trygg och säker plats att arbeta på. Därtill har det ett extremt starkt symbolvärde om drogfriheten inte upprätthålls på en plats som också rör Sveriges högst beslutande församling. Jag är ganska bestört över nyheten”, sa Ebba Busch till Aftonbladet.

En liknande incident hände i USA. I juli 2023 hittade USA:s underrättelsetjänst en plastpåse innehållande knappt ett gram kokain inne i Vita huset. Upptäckten föranledde en evakuering av Vita huset.

Ett gram kokain är värt cirka 900 kronor (källa) på gatan i Sverige.

Kokain i Sveriges riksdag

Upptäckten av kokainspår på toaletter hos olika politiska partier, däribland Socialdemokraterna, Sverigedemokraterna, Vänsterpartiet och Liberalerna, har lett till krav på omedelbara och grundliga utredningar. De partier som drabbats av dessa fynd uppmanar riksdagen att vidta kraftfulla åtgärder för att komma till rätta med problemet.

Samtidigt har andra partier, vars toaletter visat sig vara fria från kokain, också uttryckt oro över fynden. De är överens om att situationen är allvarlig och att det krävs en gemensam insats för att garantera integriteten och säkerheten inne på Riksdagen.

Denna händelse är en stark påminnelse om den pågående kampen mot narkotikamissbruk och behovet av effektiva och hållbara lösningar, en kamp som även gäller svenska narkotikamissbrukande politiker i Riksdagen.

 

Källor

Socialdemokraternas narkotikapolitik
Socialdemokraternas narkotikapolitik. Foto: Aftonbladet.se

 

ArcanumSkolan

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • Nu är Gnurduff VON Vinkelstjert i Newswoices kommentarfält, väntar bara på Thomas Quick, Hilda och Ruben och det vidare exellenta svenska garnetyret av rättssäkerhet. I så motto heder åt alla som skriver här, skämt åsido.

  • Undra just ifall Annika Strandhäll kan vara en av de som knakar på jobbet ?
    De där utstående ögonen och den fladdrande käften hon har emellanåt vittnar om kokain.
    Släpp in en knarkhund i lokalerna. Drogtesta landets ledning från toppen till botten.

  • Ju mer jag ser vilket oerhört lidande i högsta grad olämpliga personer som placerats på ledande positioner orsakar, desto mer känner jag vilja att de förs till Finspång.

  • HeHe! släpp in en “knarkhund”i regeringskansliet,då får vi svart på vitt vad dom har för umgänge,dom som varigt i kontakt med knark kommer defenitivt inte undan!

  • Vad ska de göra de stackars ledamöterna, när inte en Ulf Antikrist-iansson får göra som han vill.
    Men intressant är ändå att nyheten kommer just nu.

  • Knarkande riksdagsledamöter ska omedelbart ut ur riksdagen utan någon form av ersättning, inga “fallskärmar” eller någon form av framtida ersättning ska erhållas. Dom kallas “förtroendevalda”, det finns inget förtroende för knarkare som ska “styra” landet. Att det finns flummare i vuxendagiset är ingen nyhet men att det finns knark bland dessa måste få konsekvenser.

  • Borde någon vara förvånad. Riksdagen skall ju i en så kallad ”demokrati” vara en spegling och avbild av folket, och det är kanske just vad den är.

  • Att använda amfetamin och kokain i små och lagom doser ökar fokus och koncentrationsförmågan – precis vad våra politiker behöver för att hantera sina ‘höghastighets’-möten!

    Dessutom påstår ryktet 🙂 att den rätta sortens marijuana kan föra tankar till nya höjder och öppna portarna till kreativa dimensioner!

    Naturligtvis är det viktigt att dessa ämnen används med omsorg och för rätt ändamål och med tanke på att vi har så ansvarsfulla politiker är det säkert att de använder både amfetamin och kokain på rätt sätt för att jobba effektivare och effektivt representera folket!

    Annars vore det ju en katastrof ifall våra högsta företrädare skulle släppa loss på amfetamin och kokain, skippa sömnen i dagar och sitta mitt i ett Nato-möte – skulle de då ju vara så ‘inspirerade’ av krig att de struntar i folket, ansöker om Natomedlemskap och officiellt gör Sverige till en USA-koloni och sedan ropar till folket att rusta för krig med världens största kärnvapenland.

  • Nu måste det till övervakade urinprov för alla riksdagsledamöter och tjänstemän för att ta reda på vilka knarkare som göder den organiserade brottsligheten. Sen kan det även vara bra att tillfälligt införa ambulerande visitationszoner i riksdagshuset.

    • Och givetvis urin-piss-pass-godkännande innan klartecken kan ges för att köra limousin-fullpackade-förtroendevalda vidare till privatjeten på Arlanda!

  • Samtliga partier är väl emot droger även om de stödjer CIAs droghandel och välkommnat distibuerings aktörerna. Men dubbelmoralen och hyckleriet blottläggs väl än mer.

    Inte konstigt den som sålt sin själ måste blåsa upp sin självkänsla med lite kola.

    Men är det bara jag som tänker att en liten svampcermoni eller en liten joint faktiskt inte alls nödvändigtvis skulle leda till några sämre beslut?

    Tänk er själva…..

    Överpedagogiske Uffe på en stor LSD tripp……

    Kontrollerade sävlige Jimmy på lite amfetamin….

    Arga Andersson rejält pårökt…..

    Är det bara jag som ler åt tanken?

  • Haha, lika gott åt dom..liten tuva fäller pompöst lass. De borde suttit bakom lås o bom för länge sedan. Efter att ha försökt förgifta någon (i detta fall en hel befolkning), ska ingen gå fri. De är högriskkriminella, inget mindre

  • Nu är det alltså bevisat att våra politiker knarkar på jobbet och det kan ju förklara en hel del av alla vansinniga beslut som tagits vad gäller massinvandring, klimathysterin, Covid-19 vansinnet, Ukraina kriget och senast NATO och försvaret. Viktigt att alla politiker drogtestas och resultaten offentliggörs, skyldiga avskedas och döms till minst 10 års fängelse. Sedan bra ide att testa alla som jobbar inom media, den tredje statsmakten, vi kan inte ha knarkande mediaarbetare, särskilt inte inom de organisationer som finansieras av skattebetalare. Vad gör polisen? Knarkar de också eftersom de inte ingriper?

  • Nu förstår jag varifrån Arga Maggan fått detta med drogbruket i överklassen som gynnar gängen

    Alla arbetsplatser måste vara fria drån droger och alkohol , detta gäller ännu mer i landets högsta ledning !

  • Det är tragiskt, men på sätt och vis kan jag förstå att de som håller käft och jamar med behöver lite hjälp med att fly från det som de är med och beslutar om.

    – Krig och diktatur kan inte vara roligt att knapptrycka igenom för vilsna människor, trots all gräddfil.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *