NATO:s generalsekreterare Stoltenberg: Finns inget överhängande hot från Ryssland

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 24 januari 2024
- NewsVoice redaktion
NATO Secretary General Jens Stoltenberg
NATO:s generalsekreterare Jens Stoltenberg
ArcanumSkolan

NATO ser inget direkt eller överhängande hot från Ryssland, enligt generalsekreterare Jens Stoltenberg. NATO vill inte heller att situationen i Ukraina eskalerar till ett fullskaligt krig med Ryssland, enligt ett tidigare uttalande.

“Vi ser inget direkt eller överhängande hot mot någon NATO-allierad. Därför följer vi naturligtvis noga vad Ryssland gör”, svarade Stoltenberg på en fråga under en presskonferens den 23 januari, 2024.

“Vi har ökat vår vaksamhet och vår närvaro i den östra delen av alliansen”, tillade Stoltenberg.

Citat från NATO.int:

“Then we don’t see any direct or imminent threat against any NATO Ally. And therefore, we, of course, monitor closely what Russia does, we have increased our vigilance, our presence in the eastern part of the Alliance, but the whole idea of that is to prevent an attack on a NATO Ally.”

Enligt Jens Stoltenberg satte NATO upp två mål efter starten av Rysslands särskilda militära operation i Ukraina i februari 2022. Det första målet var att “stödja Ukraina” och det andra var att förhindra att konflikten “eskalerar till ett fullskaligt krig mellan Ryssland och NATO” skriver TASS.

ArcanumSkolan

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • USA har för nutiden inget soldatmaterial i skala att matcha Ivan.
    EU får ta smällen själva och kapitulera efter en kort tid.
    Herr Styltenberg har blivit len i truten, när han insett att Europa får inga extra muskler med Sverige.

  • Vi vet vad som hände med Quisling i Norge. Idag finner man ”Quislingarna” i svenska riksdagen, inom den svenska oligarkin, och bland aktivister och agitatorer. När kommer verkligheten att tillåtas hinna ikapp.

    —I Ryssland kallas de ’oligarker’ – i Sverige ’mediekoncerner
    https://frihetsnytt.se/ledare-i-ryssland-kallas-de-oligarker-i-sverige-mediekoncerner/

    Varför är det så svårt att förstå sambanden i Sverige. Dålig IQ?? Den svenska oligarkin är kopplad till propaganda media, som är kopplad till fackföreningarna, som är kopplad till Socialdemokraterna, som är kopplad till USA, som i realiteten styr Sverige. Den dag den juntan kan förstöras kommer det att gå bättre för Sverige.

  • Nä, det har han rätt i. Ryssland vill inte attackera övriga Europa. Det är därför som NATO (North Atlantic Terror Organization) nu i 2-3 decennier gjort allt, för att provocera fram ett ryskt anfall. Till slut lyckades man få till en rysk annektering av östra Ukraina, men ryssarna verkar inte ha någon önskan att fortsätta västerut.

  • Det finns inget hot från Ryssland, eller Kina, eller någon annan. Hotet från USA är akut. USA har aldrig haft några svårigheter att hitta anledningar att starta krig. Vietnam och Irak primära exempel.

    Japan, Europa, Taiwan, Sydkorea, Filippinerna, med flera, är fortfarande militärt ockupera av USA efter nästan 80 år. Nu är även Sverige militärt ockuperat, med amerikanska trupper redan på plats, och amerikansk lag redan införd. Samtidigt driver USA rasist och hat propaganda precis som nazisterna i tredje riket, med samma metoder, samma ordval och samma meningsbyggnad. Samtidigt stoppar man aggressivt all information som avslöjar vad som pågår, RT, Weixin-WeChat, och appar som Google med flera är engagerat att dölja och förtala. Lamotte fick nyligen USA/NATO kritic censurerat.

    Folket sover. Det är precis syftet med propaganda.

  • Det är USA/NATO som är den aggressiva parten, se bara på senaste NATO-övningen.
    Största sedan kalla krigets dagar, precis på ryska gränsen. HUVUDLÖST!

    Sverige: NEJ TILL NATO!

    • Jag hoppas på att NATO-soldaterna får smaka på arktisk kyla under övningen, minst minus 45 grader, helst under minus 50.

  • Säger NATO så för att Sverige inte ska göra motstånd mot att bli slaktoffer?
    Sista biten kvar tills fällan smäller igen.
    För några få dollar mer till vapenindustrin delägd av US/UK(?) ska vi bli krigsskådeplats

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *