Den extremkristna rörelsen driver USA:s militärmakt mot Armageddon

Kommentar

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 14 februari 2024
- Torbjörn Sassersson
Pastorn Robert Jeffress tror på Armageddon kommer att ske.
Pastorn Robert Jeffress predikar att Armageddon kommer att ske.
ArcanumSkolan

I USA är den extremkristna rörelsen en farlig maktfaktor som bokstavligen ber för jordens undergång för att Jesus ska återkomma. Dokumentärfilmaren Tonje Hessen Schei undersöker de väckelsekristnas inflytande i USA:s politiska landskap i sin film “Praying for Armageddon”.

Filmen pekar särskilt ut Donald Trump som den potentiellt farligaste mannen i världen på grund av att hans väljarskara delvis består av extremkristna, men filmen undviker att konstatera att Joe Biden-regeringen verkar drivas av samma religiösa fanatiker. På det viset blir filmen en politisk inlaga inför det amerikanska valet hösten 2024.

Filmen är ändå en mycket viktig väckarklocka för den visar hur den amerikanska krigsmakten, sannolikt oavsett vilken president som sitter i Vita Huset, är världens mest destruktiva kraft eftersom den är så paradoxalt inriktad på att skapa en undergång för att rädda världen från ondska.

Denna kristna militärmakt har för övrigt NATO som en spjutspets djupt in i Europa. NATO används nu som motor för att starta ett krig mot Ryssland och på sikt kanske även Kina, två länder som pekas ut som “onda”, en krigshets påhejad av både svenska politiker och journalister i systemmedia.

Den extremkristna rörelsen drivs av Bibeln

Tidningen Fokus skriver att tre mil nordost om den israeliska premiärministern Benjamin Netanyahus privata bostad på Medelhavskusten, i riktning mot Iran, ligger berget Megiddo, även känt som Armageddon. Bibeln pekar ut denna plats som slagfältet för den slutgiltiga striden mellan gott och ont.

Filmen “Praying for Armageddon” finns att se på SVT Play (I väntan på Armageddon) till och med 1:a oktober 2026.

ArcanumSkolan

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • Man kan även använda estetiken som en indikator på vart sanningen må finnas. Skönhet, utan symboler, är ett tecken på vägen mot sanningen. Gaza-bebaclet är idag ett tecken på “fulhet”.

  • Under de år som kommentarsfält funnits syns en utveckling, en positiv sådan, mot ett närmande till sanningen. För att använda ett militärt uttryck, man gafflar in mot målet, den ultimata sanningen och när den träffas försvinner problemet tvärt.
    Gammelmedia kämpar hårt med propaganda, lögner och sanktioner, men kommentarsfälten eroderar deras ansträngning. -och allt skola manifesteras!

    • “Praise the Lord. Father please keep our Marines and all our Military safe, in Jesus name I pray, Amen!”

      Ja alla religiösa säger ju att deras Gud är störst, bäst och starkast.

      Och alla Gudar verkar behöva hjälp av unga hjärntvättade män att slakta civila, kvinnor och barn i kampen mot deras män som har “fel” Gud. “Att döda och bli dödade”.

      Sorgligt, minst sagt.

      • Religion är en tolkningsfråga. Ett vinnande lag säger: Gud hjälpte oss att vinna. Vem hjälpte det andra laget att förlora…

  • Den enda anledningen till att kristendomen skapades var tydligen för att männen på den tiden gjorde uppror för att få hälften av sin penis bortklippt!

    Om judendomen inte hade infört denna förfärliga tradition hade kristendomen antagligen aldrig sett dagens ljus!

    De första muslimerna var däremot så korkade att de inkluderade en hel del av Talmudismen och dess traditioner, som omskärelse och annat skräp, i sin nya religion och traditioner.

    Kanske var det ett fall av ‘klippa och klistra’ i hopp om att skapa en unik religiös mix eller kanske trodde de att det var ett sätt att klippa sig till framgång – eller åtminstone en kortare väg till andlighet.

    Den enda positiva förändringen som islam lyckades införa var att förbjuda sex med pojkar och höja åldern för när ett barn anses vara könsmoget från 3 år (Talmudism) till 9 år och äktenskap som villkor!

    Men som det ser ut har kristna tydligen återinfört den talmudiska traditionen igen!
    https://twitter.com/RadioGenoa/status/1757357184566841400

    • Det sägs att Annunaki “those who from heaven came” kom ner på jorden och parade sig med kvinnorna. Tydligen hade de inte förhud, så i ett infall att bli som Gudarna så började man klippa bort förhuden på pojkarna. Men vem vet?

      Ja islam är väl mest ett hopkok av massa äldre skrifter i ny tolkning. Muhammed låna väl lite här och var, och tog bort det han inte gilla.

      SÅ Jesus hade stake! Själv tror jag hans lära var fundamentalt annorlunda mot Konstantins bibel. Det man idag generellt kallar kristendomen, även om den fraktionerats upp i diverse avarter.

      Däremot tror jag inte man hittar många kristna i pridetågen, men man vet väl alldrig. Jag har aldrig besökt ett. Men nu vet jag att vill man se barnporr lagligt kan man alltså göra det livs levande på gatan.

  • Jag tror det är viktigt att separera ock tänka på ord val här. Extrem kristna? Jag skulle välja ordet extrem religösa. De militära extremisterna i USA är just det extrema i sitt syfte ock har säkert religiösa fanatiker i sin bakficka, precis som globalisterna har kommunister ock andra extrema i sin bakficka inklusive många politiker.
    Att kategorisera kristna som så många gånger tidigare i historien ock peka ut dom som fanatiker är sorgligt. Även om det finns en liten del som syftas på här som väntar på Armageddon. Nu har jag inte sett filmen ock jag hoppas innerligt att dom har starka källor ock bevis för den sensation skapande tendensen som visar sina onda käkar här. Själv bor jag i en stat i USA där jag aldrig tidigare stött på så många omtänksamma kärleksfulla kristna människor, även mot dom som ej anser sig traditionellt kristna i sin livsåskådning. Det finns starka krafter som vill förstöra kristendomens inflytande ock de band ock den styrka den skapar för människor ock familjer i tider som dessa. Som man klokt brukar säga, “don’t throw the baby out with the bath water”.

  • Hela den perioden när kristna bibeltroende ville föra Judarna till Palestina för att Jesus skulle återkomma från ca 1585 och framåt sammanfaller med den period under vilken det brittiska imperiets intressen motiverade skeendena.

    Det artikeln antyder om fanatiska kristna inom militären är ingen överdrift utan har länge varit ett tillstånd inympat av fortsättningen på 1800-talets kristna zionister dirigerade från Storbritannien.

    Om man skriver in sökord dispensationalism i sökfunktionen på Larouchepub kommer många dok upp som berättar om hur det ser ut i USA ifråga om detta.

    Till det som artikeln nämner kan man foga John Nelson Darby’s innovation Rapture och Dispensionalismen.
    Detta lades till kristendomen och gav de kristna frisedel från att behöva medverka vid striderna och i stället lovades de att vara direktkvalificerade till det som Jesus skulle utföra.
    Från 1838 började Britternas kristna zionister organisera för att flytta de “styvnackade och mörkhjärtade” judarna till Palestina.
    Från 1859 spred Darby sin sekt till USA.
    Den kristna zionistiska lobbyn initierades 1891 30 år innan den judiska grenens lobby.
    Den moderna zionismen utvecklades av frimurarnas högste Lord Palmerston mellan 1843-1860.
    Judarna kom sent in i ‘sitt eget’ projekt.
    Zionismen är ett projekt av och för kristna imperialister.
    Runt 1886-1892 pågick dessutom åtgärder för att kringskära bankvärldens möjligheter att utöva samarbete med Tyskland och Ryssland.
    Även under den perioden syns tecken på Darby’s Plymouthbröders inflytande i mörkläggningen av komplotten.
    De inre förhållandena i Frankrike Tyskland och Ryssland manipulerades för att motverka och eliminera fredsinriktade politiker och för att stärka motsättningar mellan judar och andra.
    Allt i syfte att försvåra judisk assimilering och driva på emigrationen av dem från Europa.
    Konspirationen kan beskrivas som enormt omfattande med mängder av enskilda moment som var för sig får etablissemanget att tänka ‘konspirationsteori’ men likväl inträffade det.
    Och Cecil Rhodes angloamerikanska etablissemang slog rot och tog över handlingen.
    Efter hans död döptes sällskapet till Pilgrim Society men det hade inget med religion att göra var det utsagt från starten.
    Man behövde associationen till Mayflower och de familjer inom USAs etablissemang som man ämnade knyta hårdare till projektet.

    I stort sett alla huvudpersoners roll tigs ihjäl och förvanskas av etablerade historiker.
    De injicerar ett mentalt vaccin som skydd mot sanningen.

    Personligen tvivlar jag på att någon med makt nuförtiden verkligen tror på Jesus återkomst.
    Den verklige Jesus verkar ha varit som en palestinsk rebell idag.
    En del som studerat mycket påstår att han var Judas av Galileen.
    Och förråddes kanske av Judas av Iskariot eller?

  • Ett stort problem med dessa krafter är att dessa är sionister och har ett stort nätverk in i den amerikanska politiska scenen. Trump tex blir ju enormt stöttat av dessa på alla sätt. “Israel first” är egentligen hela andemeningen med majoriteten av denna högerkristna rörelse i USA.

    Man talar nästan mer om Israel än om Jesus.

    Som äkta kristen är det rätt provocerande och direkt märkligt.

  • Och hur kommer det sig att varenda organisation och stater som är ondskans högra och vänstra händer nämns i kommentarerna här, men INTE den STORA elefanten i rummet?

    Är det:

    Feghet
    Okunskap
    Censur

    OR ALL ABOVE?

      • Det handlar inte alls om modet att säga sanningen!

        Vad jag tycker om svenskar framgår tydligt av dessa kommentarer:
        https://newsvoice.se/2024/02/replik-expo-anders-dalsbro/#comment-558276

        Sanningen idag är som en öppen bok, men för den som vägrar söka/läsa och se, kommer varje försök till förklaring vara förgäves och för övrigt har jag inte heller för avsikt att undervisa okunniga svenska analfabeter.
        Det är inte värt mödan!

        • Led med exempel istället för att klaga på andras beteende då det troligtvis kommer ha större effekt än dina självcensurerade klagomål.

          • “Led med exempel istället”.

            Vet inte?

            Men tänker att någon som tycker Svenskar, eller ja den “stora elefanten i rummet”. Är okunniga analfabeter, utvecklingsstörda rasister, fega landsförrädare och smutsiga rasister, rasister, rasister……

            Vet inte?

            Men när jag själv sitter och konspirerar som vi “konspirationstroende ” ju gör. Så tänker jag mig väl inte att ondskan här i världen leds av en samling utvecklinsstörda, lata och fega analfabeter. Tänker mig den har lite mer finess än så.

            Så tänker att den som tror det inte kan leda med särskilt mycket exempel.

            Men däremot finns ju en viss Svensk finansfamilj som har sitt finger med i än det ena och än det andra på ondskans schackbräde. Och mycket kan väl sägas om det herrskapet och de som kryper och krupit för dem. Men analfabeter?

            Ska man avlyssna hela världens telefonsystem får man nog kunna ett och annat ord i alla fall!

            • Reza tycker inte om den svenska majoritetsbefolkningen i Sverige. Eventuellt kanske han gillar svenska minoriteter i utlandet eftersom ett ogillande här skulle vara rasistiskt.

              Sen är “monkey see, monkey do” ett förenklat koncept av “be the change you wish to see in the world” och man måste ju börja någonstans.

              • “Reza tycker inte om den svenska majoritetsbefolkningen i Sverige”.

                Ja nej vem gör det? Men en man som flytt sitt hemland och kommit till Sverige, och sen också flytt Sverige. Som sen kallar Svenskar för landsförädare……

                Någon som själv lever på Svenska statens bidrag som sjukskriven, och sen kallar mig som sjukskriven för parasit.

                Någon som ständigt kallar Svenskar för fega, och sen hela tiden ändrar sitt namn för att vara anonym.

                Någon som kallar oss för gnällspikar, och sen inte gör annat än gnäller.

                Någon som kallar samtliga Svenskar för rasister, och sen kallar samtliga svenskar för utvecklingsstörda analfabeter.

                Ja jag vet inte om du inte bara har lite för stora förhoppningar? Men alla förtjänar väl en andra chans?

                Men hans kommentarer är rätt roande ibland, och kommer med en del tvära intressanta kast.

                • Snubben har ju haft ett lite färskt uppvaknande där han helt plötsligt insett att allting inte fungerar enligt Samhällskunskap-B. När sen hela världen inte börjar hålla hans uppvaknande-tempo har han tagit ut ångest och frustration på resten av kommentarsfältet genom att vara otrevlig. Men det kommer kanske lugna ner sig med tiden så att även han börjar ta tillvaron med ett WTF i taget.

  • Tron kommer inifrån, godhet, empati, rättvisa….Inte från nån religiös tro oberoende vilken.
    Ondskan kommer från girighet med allt vad det innebär.

    • Finns många vanföreställningar.. om man granskar bibeln så finner man en del som sätter ens inbillande vetande på tvären, och med all rätt säkert. Iaf så är Tron(en) förbehållen de som håller ut intill änden. Då ska man få sätta sig där. Men visst , står ju om religion(er) också och i princip att inte en endaste sådan här på planeten har visats sig ren och rätt i Gud Faderns Ögon, med ett undantag (Johannes 1:27).

      Det nämns mycket om smuts invärtes och helvetes grejjer som kommer från människors hjärtan, medans det också förtäljs att Gud gömt evigheten i människors hjärtan. Samt att det var från evigheten som Jesus Kristus steg ner från (micah 5:2 mfl). Således mycket som verkar motstridigt men jag tror alla som vill får hjälp från vår himmelska Fader i Jesus Namn, att ledas rätt i djungeln av information.

  • … så att folk ska fortsätta att tro på att Gud är farligare än Mammon.
    Som vanligt vill man påskina hotet från religiösa grupper och få folk att ignorera globalisternas lögner och visioner.
    Lögnfabriken SVT har aldrig gjort något annat.
    Det är just gudalösheten som är problemet, inte motsatsen.

    • ”Det är just gudalösheten som är problemet, inte motsatsen.”

      Det är svårt att säga emot att det finns krafter som gärna vill se sig som rättfärdigt och gudfruktigt men har helt andra saker i åtanke.

  • Mycket intressant dokumentär på SVT Play som artikeln handlar om! Det är djupt tragiskt att så mycket våld och lidande genereras av falsk religion.
    Men dokumentären tar mest opp urspårade våldsbejakande evangeliska så kallade kyrkor.

    De många djupt fallna evangeliska kyrkorna har infiltrerats genom århundradena och många “kristna” kyrkor har i synnerhet i vår tid genom det ekumeniska samarbetet förts långt, långt bort från Jesu frids- och kärleksbudskap.

    Av alla dessa militanta påstått kristna organisationer anser jag en vara i ledningen för de andra, genom infiltration. Det rör sig om en ytterst disciplinerad katolsk milis, Jesuitordern.

    Jag citerar en bit av den avhoppade jesuitprästen Alberto Riveras introduktion till Edmond Paris bok ”The Secret History of the Jesuits”, som följer här:

    “Dr. Riveras introduktion
    De farligaste av män är de som verkar väldigt religiösa,
    särskilt när de är organiserade och i en auktoritetsposition. De har
    den djupa respekten för de människor som är okunniga om deras ogudaktiga strävan efter makt bakom kulisserna.
    Dessa religiösa män, som låtsas älska Gud, kommer att ta till mord, hetsa till revolution och krig om nödvändigt för att hjälpa deras sak. De är listiga, intelligenta, smidiga, religiösa politiker som lever i en skuggig värld av hemligheter, intriger och falsk helighet.
    Detta mönster, som vi ser i ”The Secret History of the Jesuits” kan också ses hos de skriftlärda, fariséerna och sadducéerna på Jesu Kristi tid.
    Liknande onda avsikter låg bakom de romerska kejsarnas order att utfärda de tio mordiska dekreten för att förfölja den tidiga kristna kyrkan.
    De “tidiga kyrkofäderna” var till stor del styrda av det forntida babyloniska systemet plus judisk teologi och grekisk filosofi.
    De perverterade de allra flesta av Kristi och hans apostlars läror. De banade väg för den romersk-katolska maskin som därefter skulle komma till existens. Skenheligt attackerade de Bibeln genom att förvränga, lägga till och ta bort.
    Denna religiösa antikristliga ande som genomsyrade deras gärningar kom till uttryck igen när Ignatius de Loyola skapade Jesuitorden med syftet att i hemlighet uppnå två stora mål för den romersk-katolska institution:
    1) universell politisk makt
    2) en universell kyrka

    Här är en synnerligen viktig och välgjord dokumentär som tar upp ORSAKEN BAKOM krigen, förr och NU. Den är lång så jag rekommenderar att se lite i taget:

    https://www.youtube.com/watch?v=mdhtkPyuhrE

    (The Vatican; Holy Roman Empire Association: World Terror Organization Trudi Verstegen, Mama vs Mafia)

  • Skulle politiker och andra som styr utvecklingen vara så påverkade av kristna att de t ex startar krig mm?
    Politiken i dagens värld präglas mer och mer av anti-kristna världen och ersätter krisendomen med löjliga påfund som är nog så extrema.

    Tyvärr har många s k kristna samfund övergett mycket av det de en gång stod för och blivit politiska. De har “liberatiserats” som det heter och håller på med allt möjligt som inte har stöd i bibeln, eller t o m varnas för. Samfunden har på så sätt urvattnats och blivit ett lätt byte för globalister och alla möjliga nya agendor.
    En kristen som vet vad bibeln säger och vill leva enligt det faller inte så lätt för världens/politikens olika budskap som basuneras ut. Därför anses denne vara “extrem”.
    Tänker på några rader ur en dikt av Tage Danielsson som jag tror han skrev i samband med frågan om kristna värnplikts/vapen-vägrare;
    “Tänk om han kommer där kristen och galen. Och vägrar att antasta folk på Centralen . . .”

  • Det här är ju i mångt och mycket erövrarens religion där de flesta av dem som bekänner sig till den kristna tron är de besegrades slavättlingar som tillber en gud inte ens är deras egen. Efter att ha besegrats med svärdet fick de hjärntvättade slavarna dessutom lära sig att vända andra kinden till och det är ju en rätt komisk detalj.

  • Att få slut på krigen vore att sända krigshetsare och krigspropagandister först av alla till fronterna.
    Att sitta hemma i stugvärmen och skicka ointresserade till att avlivas för någons vinning, är det mod?

    • Jag har också funderat på vem som bäst passar i fronten på krogen. Det är nog den som inte vill kriga faktiskt.

  • Att kalla fenomentet tron på Harmaggedon och att Gud skulle tillåta
    en massförintelse för att Jesus ska komma tillbaka, är en påyvlad
    komfrontation av mamonism, satanism, sionism och i de politiska leden
    har dessa införlivats speciellt i USA, i det militära industrikomplexet.
    Köpta predikanter såsom Benny Hinn och Joel Osteen, listan kan bli lång.
    Det finns ingen extremkristendom. Här är det fundamentalt att varje
    troende har Guds rike inom sig. Det extrema är politisk jargong, köpta
    s k predikanter på den globala scenen. Tecknet är på den globala scenen,
    dvs alla som står på den globala scenen betalar priset med sin själ.

  • Ordet extremkristen var för mig nytt, men visst kn man ta Jesus Lära och Ord på extrem allvar. Att det skulle vara eller bli orsaken till att man ber för förödelse låter iaf som de största fantasierna. Men kanske du är något på spåret ändå. Man kan ju inbilla sig att Judas försökt försvara sina handlingar med att han inte skulle begått dem om inte Guds Son steg ner på planeten.

    Jag föredrar dock att se judas som en djävul bland fåren. Sådana tillåta uppenbarligen av någon vis orsak.

    Sen så har jag tappat räkningen på hur många gånger muslimer/muhammedaner påstått för mig att de är mer kristna än de kristna själva.

  • Det är alltså fritt fram att här att ha en bibeldiskussion, eller diskutera jesuiterna och Vatikanen

    Knock yourself out. 🙂

  • Undergången som den beskrivs i bibelns sista bok har många likheter med den undergång som drivs på av Globalisterna. Tänk på att Schwab alltid ser nöjd ut när han pekar på den ena katastrofen efter den andra och sedan förnöjt deklarerar att det är “vi i det här rummet” som är kraften bakom.
    Han talar om att miljarder människor ska dö, det blir (är) folkvandringar mellan kontinenter, svält och vattenbrist, naturkatastrofer, krig i en allt mer aggressiv värld.

    Han visar också på lösningar som chippning, implantat i våra hjärnor, handel med känslor (!). Ingen av oss ska äga något (fast han har flera fastigheter själv), livsmedelsproduktionen ska centraliseras och inte bestå av jordbruk. Vacciner flera gånger om året, getton som kallas 15-minutersstäder (Stockholm bl a), master och drönare för bevakning, uppbrytning av det farliga familjesystemet (woke-propagandan är ett led i detta).
    “Problem -> lösning” är den första tesen man lär sig om marknadsföring. Om du vill sälja något som det inte finna en marknad för måste du först skapa marknaden. Rädsla är den starkaste kraften för att skapa efterfrågan på lösning. Noga framforskat av bl a Pavlov med hundarna.

    Och så har vi då katolska kyrkan som går i ledet och håller allt oftare mässor för Lucifer, den fallne ängeln namngiven som ljusbäraren. I Vatikanen finns också ett särskilt kapell för Lucifer, som ju också numera kallas djävulen. Sök själv på Youtube så ser du mängder av filmade mässor för satan själv av det katolska samfundet. Inget hymlande här. Påven är ju också stark pådrivare av experimentella injektioner med dödlig effekt.

  • Ånejdu, inte är det extremkristna som driver detta. Det är New World Order globalister/nihilister/transhumanister/fascister/satanister, gränslöst maktlystna och giriga. Skulle neocons, WEF, Bidens administration, hela denna globalistiska maktelit och deras underhuggare i Sverige och övriga västvärlden vara pådrivna av extremkristna!!?? Det här är den vanliga projektionen; man beskyller sina motståndare (till stor del de som är bärare av den kristna moralen och människosynen) för det man själv ägnar sig åt.

    • Det är klart att kallar man den satanism som den amerikanska globalistiska eliten ägnar sig åt i exvis Bohemian Grove för extremkristenhet så…Men det är närmast antikristendom och ser ut att vara designat för att utplåna alla spår av kristenhet i deltagarna och istället fostra sadistiska psykopater.

    • Jag tror inte det finns en motsättning här. Globalister och neocons har ju värdegrunder och det verkar som om den ofta är fanatiskt religiös.

      På andra sidan slagfältet finns muslimerna som kallar Amerika för den Stora Satan. Jag har full förståelse för det synsättet om man ställer sig där de står.

      • Jag tycker det ligger implicit i globalisternas mål en total likgiltighet för människovärde. Ren maktkamp och den starke tar vad han vill. Ett rent mekanistiskt universum utan vittnen. Ideologiskt luktar det någon sorts nazism utan nationalism. Neocontypernas blodtörst är ju mer uttryck för satanism än gudstro. Jag har de senaste åren, via Jeffrey Sachs, John Mearsheimer, Douglas MacGregor, Harold Pinter (nobelpristalet) mfl fått upp ögonen för vad USA håller på med. Jag håller med muslimerna att USA är den store satan i modern tid. Vi vanliga västlänningar har samma fiende som resten av världen: det globalistfascistiska maktetablissemanget!

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *