Dagens Nyheter från SwebbTV: Falklandsöarna, Ukraina, förtalsmål, inflationen, golfströmmen

publicerad 19 februari 2024
Maria Hansson
Maria Hansson, SwebbTV

Den argentinska presidenten Javier Milei har krävt att Falklandsöarna ska återgå till den argentinska staten. Det fick den brittiska regeringen att reagera och de skickar nu utrikesminister David Cameron till Falklandsöarna som en markering mot de argentinska kraven.

Den danska statsministern Mette Frederiksen meddelar att landet kommer skicka hela sitt förråd med artillerigranater till Ukraina.

Författaren Katerina Janouchs förtalsmål kommer att tas upp i Svea Hovrätt i morgon. I tingsrätten dömdes Janouch för grovt förtal, detta efter att hon kritiserat en lärare som tvingat elever att bekänna sig till religionen islam på lektionstid.

Inflationen ökade oväntat mycket jämfört med de prognoser som olika så kallade experter påstått att ökningen skulle ligga på. Inflationstakten enligt KPI ligger på 5,4 procent jämfört med december månad där den låg på 4,4 procent.

Riksdagsledamoten Jan Ericson (M) kritiserar SVT och annan etablissemangsmedia för att sprida fake news om att Golfströmmen håller på att stanna av.

Text: SwebbTV


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • Regimen i Argentina var enormt viktig för att bygga upp F.a.s.c.i.s.m.e.n och dess följeslagare N.a.z.i.s.m.e.n i Europa, vilket med all tydlighet, bevisning och referenser klargörs i Uki Goñis bok “The Real Odessa”.

    Och de allra värsta krigsförbrytarna gavs efter Andra världskriget tillflykt dit, vilket Uki Goñi redogör för i den boken, som ALLA borde läsa.

  • Från artikeln:
    “Riksdagsledamoten Jan Ericson (M) kritiserar SVT och annan etablissemangsmedia för att sprida fake news”

    En “knapptryckare” får väl ses som en slags “underdog” i jämförelse med ett högdjur som ordföranden i Europeiska kommissionen, Ursula von der Leyen.

    Ursula von der Leyen gick för tre år sedan ut med ett budskap till offentligheten om hur viktigt hon ansåg det vara att stoppa “desinformation” och “fake news” om Corona och betonade hur viktigt det skulle vara att avstå från enkla botemedel och istället låta sig injiceras med mRNA-vacciner (som nog hennes make och hon) gjorde sig en rejäl hacka på:
    https://www.bursa.ro/the-company-run-by-ursula-von-der-leyen39s-husband-produces-anti-covid-vaccines-with-european-money-68531153
    (The company run by Ursula von der Leyen’s husband produces anti-covid vaccines with European money)

    Nu, nyligen blev hon uppbjuden av Klaus Schwab att hålla tal på World Economic Forums möte i Davos. Hon inledde sitt föredrag med att framhålla att desinformation nu är det allra största hotet – och hon tillägger att det till och med är ett värre hot än “klimatförändringarna”:
    https://www.youtube.com/watch?v=VXtVb4WWwUg&t=129s

    Då förstår vi hur oerhört allvarligt det är med desinformation, när det till och med överträffar “klimathotet”, som ju enligt deras expertis redan för tjugo år sedan skulle ha medfört jordens undergång.

    Den knapptryckande underdogen har varit snabb att apportera mattes framkastade hotbild av det som de betecknar som “fake news” och står nu svansviftande med apportstaven (eller vad det nu är) i munnen.

    Det är ju lite trist att “våra” ledare är så rädda för det som de betecknar som “fake news”, så jag tänkte muntra upp dem med en liten historia:

    En kvinna var ute och gick med sin lilla vovve. Det var mycket folk omkring på gågatan och hon la märke till att många ibland skrattade till när de tittade på hennes hund och inte sällan därefter gav henne en lång road blick. Först log hon tillbaka, men efter ett tag undrade hon vad det var som fick dem att bli så muntra, så hon tittade lite mer noggrant på sin hund – och då upptäckte hon att vovven inte bar på sin vanliga leksak, utan hennes dildo.

  • Falklandskriget var 1982 – inte 1972.

    Tittar man på kartan är det lätt att förledas att tro att ögruppen, i sydamerika känd som Las Malvinas, borde tillhöra Argentina.

    Verkligheten är att öarna var obebodda fram till 1764 och att sedan 1765 är Storbritannien det enda land som visat ett permanent intresse för ögruppen.

    Argentina, som land, aldrig haft fotfäste där, men gjorde 1832 ett misslyckat försök att ockupera öarna och använda de som straffkoloni.

    Det gick åt h-e för argentinarna och sedan dess är öarna brittiska med en fast året-runt boende brittisk befolkning.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *