Ulf Kristersson säger att “Sverige fattat beslutet” att gå med i NATO – Trots att det aldrig gjorts en folkomröstning

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 28 februari 2024
- NewsVoice redaktion
Statsminister Ulf Kristersson, december 2022. Pressfoto: Regeringen.se
ArcanumSkolan

“Tillsammans med andra länder ska vi försvara vår frihet, våra värderingar och vår demokrati. Det gör både Sverige och NATO säkrare”, skriver Moderaterna på X.

Ulf Kristersson säger att Sverige fattat beslutet att gå med i NATO trots att det aldrig genomfördes en folkomröstning och att “vi har varit nästan medlem i många år och nu tar vi steget fullt ut”.

 

ArcanumSkolan

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • KD har varit om möjligt ännu mer drivande i att få med oss i Nato. Michael Oscarsson förde närmare en kampanj om krigssekten 2011-2013!Publicerat onsdag 5 juni 2013 kl 11.57
    “Kristdemokraternas försvarspolitiske talesperson Mikael Oscarsson vill att Sverige blir medlem i Nato.
    – Vi tycker att vi inte längre ska åka snålskjuts på Nato. Vi tycker att vi själva ska vara medlemmar. Det skulle bidra till en ökad trygghet både för vårt land och våra grannländer, säger han, som i dag sitter i riksdagens försvarsutskott”./Sveriges radio. Livets Ord har sen mitten av 80-talet samarbetat med den religiösa högern i USA och förde också in framgångsteologin i frikyrkan. Vi ser nu slutet på både Finland och Sverige. Drömmen jag hade i mitten av nittiotalet verkar vara en s k sanndröm. Jag såg hur hela Stockholm låg jämnad med marken. Bomber hade fallit över staden och ingen hade överlevt. Jag grät ut min sorg och kände stor förkrosselse. I drömmen såg jag b la Michael Oscarssom och hur han hade övergivit det ha brann för just då. Jag såg som så ofta framåt i tiden. Och allt vi ser nu med bränder, mord; skjutningar, bestialska olyckor med dödlig utgång, sjukdomar, pandemi (kommer snart en slags böldpest) varnade jag för 1992! Varför vill och ville vi vårt land så illa? Maria Madeleine

  • För allas insikt vill jag påminna er om att det är inte bara mutor och annat från USA som är orsaken till att vi lierar oss med världspolisens rövargäng utan det är för att vi har liknande problem i hela väst. Vi ställer för lite krav på allas kompetens och tar efter US/UKs ekonomiska tänkande att man kan klara sig på annat än produktion och att det går att slarva med utbildningsväsendet. Och i stället för att folk blir kompetenta blir de medlöpare till att majoriteten av jordens befolkning hindras att utvecklas ekonomiskt så vi slipper deras konkurrens.
    Därför är även modern vänster på USAs sida. USAs system möjliggör för västs inkompetenta etablissemang och en del av befolkningen att fortsätta att ha oförtjänta ekonomiska förmåner ett tag till utan att behöva skärpa oss eller vårt samhällsbygge.

    • Kompetens hjälper inte ens om man samtidigt går att muta och saknar moral. Vårt land har demoniserats av maktfullkomliga korrupta globalister som inte skulle tveka att offra sina egna barn om det kunde tjäna deras syften. Folket tiger och är förförda av politiska floskler och är apatiska. Modern vänster är absolut på USA:s sida. Det är tydligt och därför hörde man ingen motsäga sig Nato ansökan när den väl lades fram. Ingen folkomröstning då vi själva inte äger vårt land. Socialdemokratin sålde ut oss för snart hundra år sen. Vi får inget krig utan slakt. När folket kommer att vakna upp kommer det att vara försent. Vi “skärper oss inte” eftersom man i decennier nogsamt hjärntvättat folk att tro på en falsk matematik och politisk.

  • Det hände samma kup i Makedonien utan att ha folkomröstning de byte både namnet och blev mot folkets vilja medlem i NATO för 4 år Makedonien måste betala 1 miljard euro för medlemskap med en befolkning ca 2.1milion människor om Makedonien skulle vara ockuperad fienden kunde inte kunnat dra ut mera en 200milioner evro ny de tar kredit av MMF att betala medlenskapet mjuk ockupation med hård valuta Sverige jag tror måste betala mera för sin NATO ockupation alitia acta est

  • Här bäddar Reinfeldt för invasionsstyrkorna.
    Bildt för massmord.
    Och Kristersson bryr sig varken om Sverige eller folket.
    Socialisterna på Sveavägen 68 gapskrattar över den korkade svenska statsledningen.
    De behöver inte anstränga sig för att vinna ett VAL! Dom behöver inte ens ljuga och bedraga oss.

  • För att kunna förstå, vad som nu kommer att ske genom det svenska deltagandet i NATO, måste denna organisation sättas in i ett historiskt sammanhang. Eftersom ingen annan tycks vilja – eller våga – göra det, så återstår ingen annan möjlighet, än att jag gör det. Det blir därför ett långt inlägg, vilket jag är den förste att beklaga, men jag har inget val.

    Det AngloAmerikanska Imperiet (AAI) har funnits i mer än femhundra år. Dess verksamhetsområde har handlat om att behärska sjöfarten. Tidigare hade det konkurrens från andra sjöfararnationer, som Spanien, Portugal, Holland och Belgien.

    Genom avancerat sjöröveri och krig besegrades dessa andra sjöfararnationer, ett efter ett. Sveriges Östersjöimperium besegrades lätt med AAI-diplomati, där Ryssland, Danmark och Frankrike var de som utförde jobbet. I början av 1800-talet hade AAI skaffat sig ett världsomspännande imperium.

    På den europeiska kontinenten fanns det dock kvar konkurrenter om makten. Frankrikes imperialistiska ambitioner krossades i början på 1800-talet och har sedan dess inte varit ett hot mot AAI.

    Med enandet av de tysktalande staterna till ett land, Tyskland, och uppkomsten av kejsardömet Österrike-Ungern kände sig AAI hotat. Speciellt när den tyska industriproduktionen gick om den brittiska, i slutet på 1800-talet, var måttet rågat. Något måste göras åt samarbetet mellan industrilandet Tyskland och det råvarurika Ryssland.

    Den brittiske kungen samlade då en handfull män runt sig, varav en var en Rothschild (som i över etthundra år kontrollerat det engelska pundet). Denna grupp började då att lägga upp planer för att krossa den kvarvarande konkurrensen i Europa. Planen lades upp som en tvåstegsraket – VK1.1 och VK1.2. Med på tåget fick man sina tidigare besegrade konkurrenter Frankrike och Belgien.

    För att mjuka upp Ryssland hade man, ända sedan mitten av 1800-talet, bearbetat Tsarryssland, genom att stödja anarkister och kommunister där. Dessa misslyckades dock att ta makten före kriget, men VK1.1 sjösattes ändå, sedan man lurat den ryske tsaren att starta kriget. Kommunisterna Lenin och Trotskij, som tog makten i Ryssland 1917, svek dock sina uppdragstagare i AAI och drog sig ur VK1.1, men AAI lyckades ändå ro kriget i land, genom sina femtekolonnare i Tyskland.

    Med Versaille-freden lades grunden for akt två av Världskriget. Detta skedde med enorma skadeståndsanspråk, vilka ledde till utarmning och svält i Tyskland. Under tjugotalet började Rothschild-familjens ekonomiska imperium att stödja Adolf Hitlers nationalsocialistiska parti, då man insett att det partiet skulle vara lämpligt, för att få tyskarna med på ett nytt storkrig.

    Efter NSDAPs maktövertagande 1933 införde nazisterna ett nytt ekonomiskt system, uppfunnet av en engelsk bankman, och med massivt stöd från Rothschild-klanen och amerikanska industrialister steg Tysklands ekonomi i höjden som en raket. (Samma ekonomiska system infördes samtidigt av president Roosevelt i USA – “The New Deal”). Den tyska upprustningen, som i det fördolda skett redan under tjugotalet, gick därför som tåget.

    Med kriget, VK1.2, hade man återigen lyckats med konststycket att få tyskar att slåss mot ryssar och utgången av kriget var därigenom given. Efteråt hade AAI den europeiska kontinentens västra del i sin hand. Då uppstod förstås frågan: Hur skall man kunna förmå de bångstyriga européerna med på att, för evig tid, underordna sig det AngloAmerikanska Imperiet?

    Svaret blev: Lura med idioterna i en “försvarsallians” – självklart under AAIs ledning. Därmed var NATO – North Atlantic Treaty Organization – fött. Sedan dess har denna organisation i det fördolda bedrivit terror mot alla försök av européerna att slinka ur denna organisation.

    Frankrike under de Gaulle gick nästan ur NATO på sextiotalet och tvingade dess högkvarter att lämna landet. För det utsattes han för många mordförsök. Under trettio år var båda VK1.2-förlorarna, Tyskland och Italien, utsatta för omfattande terror, via NATOS hemliga styrkor där, när de försökte bryta sig ur organisationen.

    För snart femtio år sedan hade Olof Palme fräckheten att inleda samtal med ryssarna om ubåtskränkningarna och vi vet alla hur det slutade. Senaste försöket gjordes av Norge under Stoltenberg, vars regering först vägrade deltaga i NATOs krossande av Libyen. Med massakern på socialdemokratiska ungdomar på Utöja, rättade Stoltenberg raskt in sig i ledet och han sitter numera som gisslan som NATO-chef.

    Det är alltså denna organisation – som rätteligen borde kallas ‘North Atlantic Terror Organization’ – som Sverige och Finland nu underordnar sig. Med den expansionen av NATO, så behärskar AAI nu i stort sett hela den européiska kontinenten. Det som återstår är några små isolerade öar, samt Ryssland och Vitryssland.

    Tja – en majoritet av svenskarna lär ju vara med på noterna, så det är väl inte så mycket att säga om detta. Vad dessa inte begriper är dock att, med detta NATO-medlemskap, det totala krigets terror även oundvikligen kommer att drabba även dem. Faktum är att VK1.3 redan har startat, fast ännu bara lite smått, med sanktionerna mot Ryssland och proxykriget i Ukraina.

    Galningarna i den svenska regeringen har ju, i ett separat avtal med USA, givit det landet tillstånd att placera kärnvapen på svenskt territorium. Därmed ges ryssarna, när handskarna väl kommer av, inget annat val, än att atombomba bort alla svenskar och göra vårt land obeboeligt för hundratals år. Om dessa inte ger upp sitt eget territorium till AAI-gangsterna, vill säga…

    • Du har rätt i en hel del, och fel i annat och du har en jättestor vit fläck.

      Mitt förslag är att du omarbetar din kommentar till en artikel och skickar in den till Newsvoice för publicering, så kan du få utförlig respons på din historiesyn.

  • “Russia is finaly free”

    Utan att tillfråga folket beslutar Sveriges politiker att efter 200 år
    av neutralitet lämna neutraliteten för att bli medlem i det av USA styrda NATO!!
    Detta har skett över huvudet på folket och kan inte beskrivas som någonting annat än ett gigantiskt svek. (Undrar just om någon som röstade på SD är besviken)
    Eftersom Ryssland är en del av europa har rysk kultur blandats med eropeisk
    kultur sedan mycket, mycket länge. Att ryssar är oförsonliga med stormaktsambitioner är inget annat än ett angloamerikanskt påhitt, ett verktyg för att övertyga folken i väst att acceptera ett storkrig med mål att bringa ryssen på knä.
    Ryssland kommer sedan tvingas etablera McDonalds och Starbuks över hela landet, ersätta Tolstoy med Stephen King, Tjaikowskij ersätts med Bruce Springsten, osv.
    Olja och naturgas samt alla andra naturtillgångar kommer att förvaltas av
    angloamerikanska företag. Ut med det ekologiska jordbruket och inför amerikanska GMO-grödor.
    På sikt skrotas ryska kyrkan och rubeln, istället införs US-dollar som ersätter båda dessa.
    Ett krossat ryssland är ett första steg i att stoppa det framväxande BRICS som hotar USA;s världsherravälde och dollarns totala dominans.
    Om inte amerika agerar nu har de förlorat sin inbillade position som den enda stormakten och andra koalitioner och maktcentra kommer uppstå. Därför kan ett av USA framhetsat krig mellan EU och Ryssland vara ounvikligt.

    Kan anledningen till att England tilläts lämna EU vara att de på så sätt slipper vara med i starten av det kommande kriget mot Ryssland?
    Kan det bli så att efter en bitter kamp mellan EU och Ryssland där EU ser ut att efter flera krigsår krossas, ingriper USA och Storbritanien som segrar över ett försvagat Ryssland? Isåfall kommer Bidens demokratiska efterträdare utropas som världens befriare som krossade vår tids H….r
    Den demokratiska presedenten i USA kommer utropa G.W.Busch;s episka ord
    “Irak is finaly free”
    man får dock byta ut Irak mot Russia!

    • Bra sammanfattning!

      Problemet är väl att det inte bara är Ryssland på andra sidan. Hur de andra stormakterna ställer sig om man ger sig på Ryssland återstår väl att se.

      Väntar de tålmodigt på att gå samma öde till mötes? Eller sällar de sig i kampen och så har vi första världskriget med atomvapen på alla sidor. Dresden kommer likna en fjärt förmodligen.

  • Denna önskan har moderaterna närt länge, så det är inte förvånande att de firar.
    Mden förvånande är att de fått med sig övriga på att fatta detta beslut utan förankring hos folket.

    I mina ögon är det både en statskupp och en militärkupp!

    • Och som grädde på moset fixar man DCA-avtalet som är värre än samröret med NATO.
      Borde inte Pål Jonssons kopplingar västerut granskas? Skulle nog förklara en del.

      • Vilka hållhakar som våra fina politiker dignar under eller har skaffat sig under de snart 30 år som gått, efter det vi kom ut i Världen, initialt som riktiga européer, kan man nog fundera över.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *