NATO: Sverige är ett uppmarschområde mot Ryssland

Sverige ska som under andra världskriget åter bli uppmarschområde mot Ryssland

Torbjorn Sassersson is the founder of NewsVoice.se a news and debate channel that started in 2011. Sassersson (bachelor of science) has worked within media since 1995.
publicerad 1 mars 2024
- T. Sassersson
Militära transporter genom Sverige genomfördes i samband med militärövningen Trident Juncture i Norge, 2018.
Militära transporter genom Sverige genomfördes i samband med militärövningen Trident Juncture i Norge, 2018.
ArcanumSkolan

NATO:s plan är att Sverige ska fungera som ett uppmarschområde i ett krig mot Ryssland skriver Svenska Dagbladet.  Det finns därför ett stort behov av en omfattande upprustning av svensk infrastruktur inför Sveriges inträde i NATO.

NATO, den nordatlantiska försvarsalliansen, kräver att Sverige ska rusta upp sin infrastruktur för att möta högre krav på “robusthet”, enligt källor till Svenska Dagbladet. Detta kommer som en följd av Sveriges inträde i försvarsalliansen, som förväntas godkännas av samtliga 31 medlemsländer inom någon vecka.

Sverige som viktigt uppmarschområde

Förväntningarna på Sverige som medlem av NATO innebär att landet förväntas kunna stödja NATO:s militära operationer och erbjuda nödvändigt stöd till en militär Västallians. Därför är det av yttersta vikt att Sverige rustas upp som ett uppmarschområde för att möjliggöra transport av livsviktig försörjning genom väg-, sjö- och lufttransporter.

Svenska Dagbladet:

“Ponera att Ryssland kraftsamlar och placerar ut marktrupp, stridsfordon och annan logistik längs med NATO:s nya gräns i öst. Ryska krigsfartyg och ubåtar lämnar hamnen i Murmansk och försvinner från radarn. Plötsligt är relationerna så spända att kapprustningen är ett faktum och en direkt konfrontation verkar ligga nära.

Då, liksom i ett rent krigsscenario, är NATO:s plan att Sverige ska fungera som ett uppmarschområde, där NATO kan basera och transportera logistik och personal innan de ska vidare österut”.

Enligt rapporter från Försvarsberedningen pågår redan arbete med att rusta upp den svenska infrastrukturen, vilket är en del av det redan pågående upprustningsarbetet inom det svenska totalförsvaret. Framför allt har Trafikverket tagit på sig ansvaret att uppgradera ett antal vägar och järnvägar i landet.

NATO:s artikel 3 fastställer sju grundkrav för medlemsländerna, där ett robust transportsystem är en av de väsentliga komponenterna för att säkerställa nationell motståndskraft. För Sverige blir detta särskilt viktigt då transportvägarna genom landet förväntas bli centrala för övriga allierades försvar av NATO:s östra medlemsländer vilka angränsar till Ryssland.

Detaljerna kring vilka områden och transportsträckor som kommer att bli viktiga för NATO att använda i Sverige som uppmarschområde är ännu inte helt klarlagda och beror på flera faktorer. Sveriges tillhörighet till NATO:s regionala planer kommer att spela en avgörande roll.

NATO:s högkvarter i Nederländerna och USA bestämmer

Enligt Magnus Christiansson, universitetslektor i krigsvetenskap och expert på NATO:s försvarspolitik och säkerhet i Östersjöområdet vid Försvarshögskolan, kommer Sverige att underställas NATO:s regionala planering som fastställs vid NATO-högkvarteret i Brunssum, Nederländerna, tillsammans med Finland. Senare kommer båda länderna att ingå i de regionala planerna som sätts vid NATO-högkvarteret i Norfolk, USA.

Även om detaljerna ännu är oklara har ett antal områden identifierats som strategiskt viktiga för upprustning enligt Försvarsberedningen. Det handlar främst om kommunikationslinjer i öst-västlig riktning, särskilt förbindelserna mellan Sverige och Norge samt till Finland.

Per Skoglund, universitetslektor och expert på logistik vid Försvarshögskolan, listar åtta områden som Sverige behöver fokusera på för att möta de ökade kraven från NATO:

  • Sträckan Narvik-Luleå och Malmbanan
  • Sträckan: Trondheim – östkusten
  • Sträckan: Halmstad – Kalmar
  • Sträckan: Malmö – Norrköping
  • Sträckan: Oslo – Stockholm
  • Sträckan: Haparanda – Kemi
  • Inlandsbanan
  • Göteborgs hamn

Permittenttrafiken

Sist Sverige fungerade som uppmarschområde var under andra världskriget då den svenska regeringen underställde sig den tyska nazistsiska armén som fick använda den svenska järnvägen för trupptransporter från syd till norr under det tyska kriget mot Ryssland.

 

Källa och relaterat

ArcanumSkolan

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • “Frågan om värnpliktigas obligatoriska medverkan i krig i andra länder är nog Kristerssons svaga punkt. Hur han kommer att hantera detta återstår att se. En värnpliktsarmé är billig men ineffektiv genom bristande erfarenhet. En yrkesarmé är dyr genom löner och höga omkostnader men professionell i krig. Sverige kommer inte att ha råd att bara hålla en yrkesarmé så lösningen blir troligen en kombination. Kommer de föräldrar som röstat fram tokstollarna att acceptera att deras barn blir kanonmat i Ryssland eller Mellanöstern? Tänkte inte på det…”

    – Så skriver Peter Krabbe i en svarskommentar till sin senaste, synnerligen läsvärda, krönika, som har titeln “GOD NATTO”.

  • Miljöfåntrattarnas visa 
    (en språkrörstratt sjunger frågorna solo och grönbrölingarna brölar i kör svaren, melodi: Trouble av Elvis Presley)

    – Vad är brandbomber, fosforgranater och uranspäckade projektiler?
    – Inget mot en fisande ko!

    – Vad är kemiska avlövningsmedel i brunnar, sjöar?
    – Inget mot en fisande ko!

    -Vad är nedbrända städer, skövlade landskap, brända barn?
    – Inget mot en fisande ko!

    (Sången brölas ut timmar i sträck genom att stroferna ständigt upprepas, för att ge bäst mental verkan.)

  • Med svett, blod och tårar har nationer alltsedan reformationen genom sina grundlagar kunnat upprätta grundläggande rättigheter för varje medborgare som garanterar frihet att säga sin mening, frihet att äga något, hemfrihet, frihet från övergrepp, frihet att vara entreprenör i lika konkurrens med andra, frihet från fascistisk samverkan mellan statsledning och momopolföretag, frihet för föräldrar att styra över sina barns uppväxt och lärande och att ta hand om sina gamla, frihet att själv bestämma över sin kropp, frihet att själv välja hälsovård, frihet från att bli styrda av främmande makt, frihet att avsätta de ledare som vill ta ifrån människor sin frihet.

    Men undan för undan och till synes systematiskt har denna grundläggande garanti för varje människas rätt till frihet monterats ner och det pågår för fullt fortfarande i en rad länder.

    Denna nedmontering av tryggheten med individuell frihet har kunnat ske,

    DELS genom att maktdelningsprincipen gällande lagstiftande, verkställande och dömande instanser alltmer kommit att smältas samman till en enda maktkoncentration, utan tillräckligt inbördes balanserande maktkontroll,

    DELS genom att ha tagit ifrån medborgare möjligheten att välja personer som de litar på till viktiga poster – och istället placerat all makt i toppen på hierarkiskt organiserade partier,

    DELS genom att genom att ta bort ämbetsmannaansvar inom förvaltning och politik, vilket gjort det nästan omöjligt för medborgare att lagföra ljugande, bedragande individer på ledande positioner, som istället försetts med någon slags juridisk immunitet och därigenom kommit att framstå som “ofelbara småpåvar”,

    DELS genom att statsmakten finansierar och stödjer utvald media – som då bildligt talat blir som “taltrattar” och “minareter” som ropar ut deras propagandistiska budskap många gånger om dagen och som överröstar annan information,

    DELS – och framför allt – genom att många människor som klättrar upp för maktens stege inte lever enligt den gyllene regeln, utan istället armbågar sig fram och trampar ner andra!

    Här är ett intressant citat av Mark Twain, som visar vad han tyckte om parlamentsledamöter som tog ifrån medborgarnas grundläggande rättigheter genom att våldföra sig på grundlagen:
    http://www.twainquotes.com/Congress.html

      • Tack, Bengt, det är så glädjande att allt fler engagerar sig mot den nedmontering av friheten som pågår! 🙂

        De krafter som styr bakom genomkorrupta formella ledare skulle inte ha en chans i världen att kunna genomdriva sin onda plan på att införa en världsdiktatur om alla välvilliga människor sa ifrån och vägrade att underkasta sig deras agendor.

  • Då ögon ser skönhet och öron hör skratt.
    Då sinnen vaknar till dofter som dagen bär med sig.
    När munnen ljuder bara av kärleksfulla ord.
    När vapnen kramar varandra. När händer hjälper till.
    När fingrarna slutar peka på…
    När benen marscherar för fred och dansar av glädje.
    När sinnen samarbetar för att skapa det goda.
    När man visar vördnad för alla, då kommer hjärtat och själen att sjunga med kärlek. (Caroline Stratton)

  • Jag tror på allvar att när allt detta är över kommer Sverige att bli en autonom republik under den Sovjetiska Unionen.

    Att tro att Ryssland styckas och förintas är kanske Natos önsketänkande. Strategiskt borde Ryssland efter all Nato expansion sträva efter att ha vatten överallt runt den Sovjetiska Unionen.

    Nuvarande Ryssland (Ryska Federationen) är en aktiebolag åt FED. Detta kommer att upphöra och Sovjet Unionen kommer att uppstå.

    I Simpsons i någon del är detta redan planlagd som så mycket annat

    • Så sovjet offrade 20 miljoner döda mot uzas knappa 300 000 tusen i ww2, bara för att vara med i fed…dålig bussines.

  • I media och från regeringshåll har det talats mycket om att allians med amerikansk militär, Nato och delaktighet i kriget i Ukraina skulle medföra trygghet och säkerhet för det svenska folket. Är det så?

    Jag vill rikta uppmärksamheten på två länkar i Wikipedia som kan vara vägledande för att få svar på denna fråga.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Mount_Weather_Emergency_Operations_Center

    https://en.wikipedia.org/wiki/Executive_Order_11490

    – Och båda de här länkarna för tankarna till regeringens så hemlighållna förhandlingar med WHO om att ge denna byråkrati mycket långtgående beslutanderätt över varje svensks liv och ägande i händelse av “katastrofläge”. Är detta inte precis i enlighet med undantagslagen Executive Order 11490?

    I USA är allt förberett för att inom några dygn ta total kontroll över befolkningen helt lagligt den dag Executive Order 11490 aktiveras.

    Då spelar Mount Weather Emergency Operations Center och de andra hundratals underjordiska militärbaserna i USA en avgörande roll.

    Nu har den den svenska regeringen öppnat vägen för en rad amerikanska militärbaser på svenskt territorium och i maj ska regeringen fatta beslut om att lämna över den exekutiva makten till WHO i händelse av “katastrofläge”

  • Varför är kunskap i historia så extremt klen hos journalister i Sverige? Uppenbarligen så även på NewsVoice.

    Tyskland inledde sin invasion av Norge 9. april 1940, något dygn efter att engelska trupper landsatts i det landet i norr. (Tyskland hade då fortfarande vänskapliga relationer med Sovjetunionen, Molotov-Ribbentrop-pakten, under vilken de gemensamt delade upp Polen mellan sig. Kriget mellan Tyskland och Sovjetunionen inleddes med ett tyskt anfall först 22. juni 1941.)

    Då tyska soldater i Norge inte lätt kunde transporteras sjövägen, på grund av hotet från den brittiska flottan, krävde Tyskland att dessa skulle få transporteras genom Sverige. Detta godkändes av Sverige i något som kallades Permittenttrafiken. Den omfattade transport av tyska stridströtta och skadade soldater från Norge, vilka skulle avlösas av utvilade sådana från Tyskland. Enligt avtalet alltså endast ett utbyte av soldater, inte en ökning. Transporterna bevakades av svensk militär, inte av tysk, och de tyska soldaterna tilläts inte att stiga av tågen under transporten.

    Att kalla detta för att Sverige var ett “uppmarschområde” för tyskarnas krig är en grotesk lögn. Att jämställa detta med den blivande amerikanska ockupationen av vårt land, som den nuvarande M-L-KD-(SD)-regeringen nu har skrivit avtal med USA om, är höjden av journalistisk ohederlighet.

    PS. Den eftergift för Nazityskland, som Permittenttrafiken innebar, grundade sig på realpolitik: Sverige hade – som vanligt inför storkrig – avrustat under hela 1930-talet. Någon militär att tala om, jämfört med den tyska, fanns helt enkelt inte. För tyskarna att ockupera Sverige hade då gått lika snabbt och enkelt, som deras ockupation av Danmark och Norge gjorde.

    Nesligare var den socialdemokratiska eftergiften mot Sovjetunionen, då Sverige EFTER kriget deporterade krigsflyktingar från Estland och Lettland, till säker tortyr och död i sina ockuperade hemländer – Baltutlämningen. Sverige var då åter militärt välrustat och skulle nog med lätthet ha kunnat stå emot ett ryskt anfall.

    • Ja, Baltutlämningen skulle då kunna liknas vid ett indirekt massmord, ungefär som “Operation Keelhaul” om än i mindre skala.

      “Operation Keelhaul” (som betyder operation kölhalning) är benämningen på utlämningen av två miljoner ryssar och ukrainare till Ryssland åren 1944-47. Många av dem som fick besked om att de skulle skicka tillbaka till Ryssland begick självmord för att undgå att bli förnedrade, torterade och mördade under Stalins terrorstyre.

      Då var det inte minsta tal om lojalitet med det ukrainska folket från myndighetshåll i USA och England! Och regimen då i Sverige har tigit om det kanske lika mycket som den nu ropar om krig.

      “Operation Keelhaul” undervisas det lika lite om i skolväsendet som om “Operation Paperclip”, “Ratlines”, brandbombningarna av USA och England riktade mot civila i en mängd tyska städer i slutskedet av Andra världskriget, de brittiska fånglägren vid nedre Rhen efter Andra världskrigets slut, där miljoner tyska krigsfångar frös eller hungrade ihjäl och inte heller om den stora hungern i Tyskland som följde efter krigsslutet 1945, då det utplundrade och sönderbombade landet låg i ruiner och spillror.

      Den typen av historisk kunskap ingår inte i den manual för lärande, som anses vara lämplig för befolkningarna i nationerna, som utarbetats av “FN:s filosof”, Robert Muller, “World Core Curriculum”.

      Operation Keelhaul:
      https://www.cambridge.org/core/journals/slavic-review/article/operation-keelhaul-the-story-of-forced-repatriation-from-1944-to-the-present-by-julius-epstein-introduction-by-bertram-d-wolfe-old-greenwich-conn-the-devinadair-company-1973-xv-255-pp-895-the-last-secret-the-delivery-to-stalin-of-over-two-million-russians-by-britain-and-the-united-states-by-nicholas-bethell-introduction-by-hugh-trevorroper-new-york-basic-books-1974-xvi-224-pp-895/4087AD6C40E5D1AC3A0DDFF667171961

    • Enligt författaren Jyri Lina var det så att Sovjetryssland bröt mot Molotov-Ribbentrop-pakten genom att planera för ett storanfall mot Tyskland genom Rumänien. Datumet för det sovjetiska anfallet var satt till den 6 juli 1941. Planen var att hela Europa skulle göras kommunistiskt. 4,2 miljoner sovjetiska soldater skulle sättas in. Historikern Mart Laar var Estlands premiärminister i början av 1990-talet och även fram till 2002. I Estniska historieböcker för årskurs fem står att det nationalsocialistiska Tyskland med sitt anfall den 22 juni 1941 förekom Sovjetunionens planerade anfall mot Tyskland.
      Ja, vad säger man? Det förklarar de enorma tyska framgångarna under de första veckorna av “operation Barbarossa” och att tyskarna öppnade ett tvåfrontskrig utan tillräckliga förberedelser och i militärt underläge.
      Det blev räddningen för Europa den gången.

      • Juri liina fick rysshat i sej redan med bröstmjölken, så vad han säger om ryssland bör tas med en nypa salt.

        • Det är ju tvärtom: Jüri Liina har rätt och att akta sig för Ryssen (ev att hata) borde vara det normala! Därifrån har det aldrig kommit något gott”.

  • Så, enligt den senaste undersökningen, är deten glädjande nyhet att majoriteten av svenskarna vill gärna ha Nato och längtar efter det kommande storkriget!

    Fantastiskt att se att två av tre, alltså 66% är för krig! Tusen tack och stort eloge till alla härliga, fantastiska intellektuella svenskar som tillsammans möjliggjort detta!

    Jag trodde nästan att vi hade förlorat all demokrati här i landet! Men tydligen har jag inte hängt med i svängarna och missat att väljarbarometrarna, som är den heliga graalen för svenskarnas åsikter, avgör vad svenskarna vill ha tycker och varje vecka dessutom!

    Och jag hade ingen aning om att Sverige och dess medborgare har två folkomröstningar varje år, Melodifestivalen och Eurovision, som alla svenskar gladeligen betalar för att rösta i! Så fantastiskt demokratiskt och representativt för vårt samhälle!
    Ahhh,Sverige – Demokratis drömland!

    https://omni.se/rekordstort-stod-for-nato-tva-av-tre-ar-nu-positiva/a/y6k6ve

    • För våran demokrati våran frihet och värderingar. aldrig förr har vi svenskar upplevt större tillfredsställelse.

  • Tänk om alla dessa kommentarer kunde publiceras i någon msm-media ? Skulle folk tro på oss här på sidan ? Tveksamt !Folket är så indoktrinerade och försoffade så det liknar hjärndöd om man nu kan/får uttrycka sig så .
    Mvh Sjöström

    • Sant men eliten vet att det krävs en liten del av marijoteten av folket för att att det skall bli revolution det är därför dom bli tokigare dag för dag.

  • Inget krig innan den stora upprustningen. Sverige blir ett transitland igen, finland kommer att offras. Sverige som natomedlem kommer att tvinga sina unga män med i kriget. Sverige får sina egna hjältegravar, som finland redan har från förra kriget som nu kommer att växa.
    Dags att börja prata om hur verkligheten kommer att bli.

    • Bara närmast familjen kommer till graven samma som dom tyska gravarna i västeuropa Sydeueopa WWI WWII jag var i Arras i April 2023 inga Tyskar mängde med Anglosaxare . så som en Amerikansk propaganda film från efter WWII “Dont be a Sucker”.

  • Har en vän uppe i norra Lappland som är ursinnig!

    Tydligen är samerna också ursinniga. Man har redan börjat bygga breda fina vägar för pansarvagnarna långt ute i ingenstans där inga sådana vägar behövs.

    Sånt fullständigt och totalt vansinne!

    Hur många miljarder på att bara förstöra moder jord. Människorna kommer ju dö ändå med avlivningsprogrammet/ vaxxprogrammet fortfarande aktivt. Och man har ju steriliserat befolkningen.

    Peter påpeka att vi kommer hänga överhögheten så de har inget annat val. Ingen kommer hänga någon! De har redan fullständig kontroll över det mesta. Ingen kommer lyckas organisera något så avancerat att de kan oskadliggöras.

    Människor idag är helt beroende av det korrumperade systemet och kommer följa det i döden.

    Vi som redan förlorat allt och lever under tortyr av den Svenska regimen i våra egna hem har väl inte mycket mer att förlora, mer än våran bekvämlighet. Vad vi kan göra är att vittna medans vi dör.

    NATO kämpar inte för något annat än förstörelse, kontroll, makt……Mamons skapelse.

    Men människor kan när som helst säga nej till vansinnet och sluta delta. Men du kommer nog inte få någon löneförhöjning för det. Men å andra sidan kommer ingen löneförhöjning i världen rädda dig från bomberna.

    Som jag sagt innan så gör nog ni som kan bäst i att lämna Absurdistan medans ni kan. En Svensk kolonni någonstans låter väl bra. SKulle gärna följt med om jag kunnat.

    • Det kommer men först måste tokeriet få löpa ut det är alt cykler 7 goda år följt av 7 svåra år. sen får klokhet ett litet fönster ta vi den inte Dark ages!

    • Usa/Nato kommer placera ut 17 baser i Sverige som svenskar måste betala för i all framtid. Kristersson avtalade om atomvapen med USA trots att det är olagligt.
      Men strunt i det! Låt oss shoppa hos GeKås, bada hos Böda Camping och överge våra ungar som vänder sig till tarotläsare online för att få höra ett uppmuntrande ord medan vi jagar “likes” för vår gender bender världssyn och vårt narcissistiska offrande av vår egen avkomma för att framstå som “upplysta” (jo hej lucifer) bland likarna av hatarna av livet självt.
      I Björn, Sovjet valde att frivilligt upplösa sig självt, se youtube Neutrality Studies.

    • Det som är problemet är att man kan inte lämna absurdistan
      Den är överallt
      Ingen skillnad vart man än åker
      Samma situation överallt
      Samma idioter i varenda parlament
      Om folket inte vaknar det är över för alla

  • Gott folk det handlar inte om Poltava utan om att vi i väst har vant oss vid för högt välstånd i förhållande till vad vi presterar.
    Det är de 7 miljarderna som kommer att ta mer plats och konkurera fredligt.
    Eliterna i väst vet att väst inte kommer att upprätthålla levnadsstandarden så det krävs att det finns någon annan än västs överklass som syndabock.
    Det är Rysslands lott.
    Ett sätt genom vilket vi kan slippa krig är genom att lova att vi inte ska hänga överklassen.
    Och att vi tänker acceptera försämringarna därför att vi inser att vi haft det för bra genom att USA hållit nere konkurrenter men att vi förstår att vi får maka på oss.
    Jag har inga illusioner att någon kommer att lyssna på det rådet.
    Så kriget kommer.

    • Mr Estrella kan sluta med sina indirekta passiv aggressiva förklaringar av mina kommentarer, då ironi ändå inte tycks ingå i drivrutinen till chippet.

    • Hej! Är detta som pågår inte upptakten till deras reset, du skall inget äga och vara överlycklig, annars…

      Är någon form av ekonomisk kannibalism, där allt folk äger och har kommer att stjälas rakt av av eliten.

      Det är tänkt att all mark, allt på börsen, alla hus och hem, allt folk har på banken inklusive kläderna man har på kroppen skall smidigt och lätt övergå i elitens ägo.

      Sedan kommer dom av oss som eventuellt får leva, vara totalkontrollerade slavar.

      Härliga fantastiska visioner våra egentliga makthavare har, vi är inget, dom är Gud fader själv.

      • Så är det, bra nötskal. Det finns ord och meningar som befriar människor från reglerna som uppfanns av länder/företag.
        Vet du att lagar som regeringen hittar på är förslag och inte bindande? Jomen. Tyvärr orkar de flesta inte informera sig om systemet omkring oss.

  • Dumheter! Sverige var inget “uppmarsch-område” för tyska trupper under VK1.2 – och har aldrig varit det någonsin. Det är en ren lögn!

    Att likna permittent-trafiken för tyska trupper under VK1.2 – en nödvändig eftergift, för att Sverige skulle slippa bli ockuperat av Nazityskland – med det som nu händer, är absurt. Med NATO- och EU-medlemskap är Sverige bara en regional koloni, i det av det AngloAmerikanska Imperiet ockuperade Europa.

  • Hur korttänkta dessa politiker är är intill otroligt. Det räcker med en ny ledare i Kina och hela världsscen får en annan framtid.
    Vårt bästa försvar mot “hunnerna” är ju Ryssland. Faller Ryssland står kanske Kina med en gigantisk arme’ vid Östersjöns strand.
    Ryssland har 150 miljoner invånare medan Kina har 1,5 miljarder invånare. Mot Hitler räckte det kanske, men här och nu…?
    Rysslands enda försvar då blir kärnvapen?

  • Herregud. Fredsivrare “hotar” nu planeringen för ett krig mot Ryssland. Fredsivrare kan ju “splittra” Sverige som är uppfartsramp för framtida attacker mot Ryssland.

    DN: Natomotståndarna laddar om efter Ungerns ja

    “Natomotståndarna ställer om siktet när det svenska medlemskapet blir verklighet. V säger nej till amerikansk trupp på svensk mark. MP vill att alliansen sätter press på odemokratiska medlemsländer.
    – Sverige behöver vara en självständig röst i Nato, säger Emma Berginger (MP).”

    https://www.dn.se/sverige/natomotstandarna-laddar-om-efter-ungerns-ja/

    • Vi har väl nått bäst-före-datum och lär inte bli tvångsinkallade, möjligen tvångsinternerade om vi fortsättningsvis yttra oss. Värre blir det för våra söner.

  • Sveriges ledare har systematiskt under flera decennier och oavsett formell partitillhörighet lämnat över beslutanderätten till annan makt.

    Lissabonfördraget, som trädde i kraft den 1 januari 2009, innebar att beslutsrätten som rör folkhälsa, jordbruk, energipolitik, miljö, konsumentskydd, konkurrensregler, monetär politik (för EURO- länder), fiskeri- och handelspolitik, socialpolitik, transportregler. säkerhet nu hamnade hos EU-byråkraterna.

    FN-byråkratin har också fått sin beskärda del när det gäller att fatta beslut över huvudet på det svenska folket. Agenda 2030 undertecknades 2015 innebär anpassning till den 15-årsplan som blev inledningen på de mycket strama åtgärder som ingår i paketet med de 17 globala målen för så kallad “hållbar utveckling” och som till stor del bygger på det påstådda klimathotet.

    Svenska ledare har även i en rad överenskommelser lämnat över beslutanderätten till såväl EU som FN när det gäller migration.
    Det första avtalet med EU om migration (m.m.) träffades redan 1995, samma år som Sverige blev medlem i EU… Detta avtal med EU följdes sedan upp med utökade regler genom avtalet Medelhavsunionen 2008.
    Det mest långtgående migrationsavtalet, Global Compact for Migration,  undertecknades med FN 2018.

    Genom dessa och andra överenskommelser mellan svenska ledare och de överstatliga byråkratierna, EU och FN, går många, många miljarder av svenska skattebetalares pengar till så kallade kllmatåtgärder och EU-avgifter.
    En liten del av Sveriges gigantiska EU-avgifterna kommer tillbaka i form av uppstyrda bidragspengar, men huvuddelen går till (de katolska) länderna i Sydeuropa.

    Den 6 december undertecknades Försvarsavtalet med USA, som i princip innebär att USA:s militärmakt nu även omfattar svenskt territorium.

    Ytterligare två steg i överlämnandet av beslutandemakten över Sveriges folk står för dörren:

    – Det dyra Nato-avtalet

    – Det smygande (från regeringshåll, media, riksdagen och övrig förvaltning helt nedtystade) avtalet med WHO, som planeras undertecknas i maj och som skulle innebära övergången till en öppen diktatur, där WHO skulle ges rätten att besluta om tvångsåtgärder gällande våra kroppar och tillgångar i händelse av “katastrofläge”, något som skulle kunna utlysas genom “förvärrat klimathot”, “pandemier”, UFO-attacker och F-N vet vad.

    Detta decennielånga överlämnande av beslutandemakten till odemokratiska och främmande makter har kontinuerligt åtföljts av ändringar av Sveriges grundlag.

    Är svenska folket grundlurat?

    Men när verkligheten slutligen överträffar byfånetittandet framför TV-skärmarna och krigslekarna i dataspelen vaknar kanske det sovande folket upp med ett förvånat:
     “Vad fan är det som händer?…” 

    • (Är Svenska folket grundlurat?) Ja! Svenska folket är totalt indoktrinerade,!du ser den sk pandemin,klimatet,mm Åt hellvete med Nato o Eu!

    • Visst är “svenska folket grundlurat”. Genom massiv globalistisk propaganda från svenska media, samt med Riksdagen genomsållad av det AngloAmerikanska Imperiets femtekolonnare, sedan VK1.2, är det inte konstigt.

      EU-projektet och NATO har ju skickligt utmålat sig själva som fredsbevarande projekt, men deras egentliga agenda är nu uppenbar, för alla människor, som fortfarande håller huvudet kallt: De är krigiska verktyg, för att införa en global fascistisk diktatur.

    • Det kommer inte gå ändra på den annalkande katastrofen den måste hända för att kunna refomera dom ekonomiska och politiska systemen. Då är det tur vi har Hans Gustav som påminnare och kunskap så vi inte börja speal PC spel igen. Mitt andra namn är Hans finnt nordiskt namn.

    • Vi som 2019 följde G7-mötet i augusti och Event 201 under hösten varnade alla som kom inom hörhåll att nu släpper de lös biovapnen/genterapin som kommer börja förvandla människor till djur, avskilda från frontalloberna, högre tänkande, empati, reflektion, introspektion.
      Usa fortsätter sina gain-of-function-studier i Kina för att göra fågelinfluensan mer smittsam och kapabel att smitta människor och andra mammalier.

  • Indien är ett tänkbart alternativ, goda omvärlds-relationer och bra ekonomi. Och verkar måttligt intresserade av WHO.

    Så här bäddar man, genom olika officiella kanaler, för en kommande krigsekonomi.
    Det är säkert därför man redan nu drar in på ett och annat bidrag som tidigare varit heligt för den svenska själen. SIDA, tolkstöd, elbils-subventioner osv osv.

    • Ja, södra Indien då förslagsvis i delstaten Kerala som jag känner bäst till. En stor kristen minoritet men ändå urindiskt. Fantastiskt stränder och odlingsmöjligheter. Billigt och lätt och komma överens med människor och lätt att göra affärer.

      Vi öppna en en svenskkoloni.

  • Är det nu hög tid att lämna Sverige? Alla som har råd, hjärna och kapacitet att bosätta sig någon annanstans ska nog dra. Särskilt barnfamiljer med pojkar. Sverige och dess invånare har just givits bort till rövare med en ond agenda. Kanske till Argentina?

    • Uruguay men om Argentina Patagonien och Rio Negro. Milie är inte en WEF kolla hans tal han höll där. Medans han var i Davos var hans ekonomiska stab på Martin Armstrongs WEC i Orlando FL november 2023 han vet att Claus infiltrera kabinetten och hur han gör det.

    • Nej. Om svenska invånare flyttar på sig utifrån lättskrämdhet kommer Junckers plan (i möte med EUs imamer lovade han att Europa kommer tillhöra Islam) att bli sanning. Han, likt Merkel och andra mottog Kalergi-priset. För deras framsteg i europeiskt befolkningsutbyte genom oreglerad invandring.
      Om skandinaverna låter sig skrämmas och lämnar regionen gör man precis som UN/Erdogan vill.

    • Karin, mitt utfylliga svar till dig hamnade länge ner. Efter WW2 hjälpte Schweitz, Röda Korset, Katolska Kyrkan, m fl nazister att via ratlines etablera sig utomlands, bl a Argentina,
      Detta är ett område jag studerat ingående. Varför valde du Argentina?
      Har du sett filmen Brazil Boys?
      Hmmm.

  • De har ju under många år låtit väg- och järnvägsnät förfalla medan de försnillat svenska skattepengar på annat. Men nu ska de fixa grejer och det kommer ju även komma skatteslavarna till nytta. Skola, sjukvård och så mycket annat kommer inte fungera så bra men vi får ju i alla fall ett nytt schyst uppmarschområde mot Ryssland. Efter 300 år kommer vi kanske äntligen få revansch för Poltava. Som vi har väntat…

    • Julafton för alla blåögda optimistiska och okritiska idioter som jag har stört mig på i över 50 år. Som tror att man löser världsproblem med en kompostpåse under diskbänken.

    • Revanschen kommer inte att fungera eftersom Karl Xll inte hade där att göra i första rummet. Revanschen var rysk redan då.

      • Tyvärr läser svensken bara den förljugna historia som bestäms av regimen i Stockholm! Media har slutat granska makten i rädsla för repressalier och indraget presstöd…Tur att vi har Newsvoice och andra fria media!

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *