Victoria Nuland USA:s tredje högst rankade diplomat och Rysslandhatare går i pension

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete (inkl granskningar, utlandsreportage) genom att annonsera, donera eller sponsra.
publicerad 6 mars 2024
- NewsVoice redaktionen
Victoria Nuland och en explosion i Khmelnytsky (Ukraina) 13 maj 2023. Montage: NewsVoice
Victoria Nuland och en explosion i Khmelnytsky (Ukraina) 13 maj 2023. Montage: NewsVoice.

Biden-administrationens statssekreterare för utrikespolitiska frågor Victoria Nuland går i pension. Nuland pekas ut som en av hjärnorna bakom Maidankuppen i Kiev 2014, när den ryssvänliga regeringen byttes ut mot en USA-styrd.

Victoria Nuland, den tredje högst rankade amerikanska diplomaten och ofta kritiserad för sin hökaktiga syn på Ryssland och dess agerande i Ukraina, kommer att gå i pension nu i mars, enligt ett pressmeddelande från utrikesdepartementet.

Nuland, som har en karriär inom utrikesförvaltningen och som tjänstgjorde som biträdande utrikesminister för Europa under Obama-administrationen, men gick i pension efter att Donald Trump valdes till president. Hon återvände till regeringen som understatssekreterare för politiska frågor i Biden-administrationen, skriver AP.

Nuland tjänstgjorde vid den amerikanska ambassaden i Moskva under 1990-talet och befann sig också i Moskva under kuppförsöket mot den tidigare ryske presidenten Boris Jeltsin.

Den tidigare utrikesministern John Kerry säger att när Nuland under hans tid som utrikesminister lämnade jobbet som talesperson för att bli toppdiplomat för Europa, gratulerade den ryske utrikesministern Sergej Lavrov honom till att ha “gjort sig av med denna kvinna”. Kerry svarade Lavrov att han inte gjort sig av med henne, “jag befordrade henne”, skriver AP.

Den nuvarande utrikesministern Antony Blinken hyllade Nuland för hennes 35 år i offentlig tjänst och tackade henne för hennes roll i utformningen av USA:s politik runt om i världen under sex presidenter och 10 utrikesministrar.

Det ryska utrikesministeriet reagerade omedelbart på beskedet och kallade det ett erkännande av USA:s misslyckade politik gentemot Ryssland.

“De kommer inte att berätta anledningen”, sa talespersonen Maria Zakharova:

“Men det är enkelt – misslyckandet med den antiryska inriktningen från Biden-administrationen. Russofobi, som Victoria Nuland föreslog som USA:s viktigaste utrikespolitiska koncept, drar ned demokraterna till botten som en sten.”

Victoria Nuland får avskedshälsningar från politiska kommentatorer

Ej politiskt korrekta, politiska kommentatorer drar en suck av lättnad:

“Idag är en stor dag för jordens alla folk. Västvärldens överhäxa nummer två efter Hillary Clinton, Victoria Nuland, säger upp sig. Hon ligger bakom mycket av USA:s brott mot världen de senaste 25 åren. Avgången betyder förhoppningsvis att regimen i USA är försvagad och förvirrad”Fredric Morenius

 

“Best news I’ve seen in years. I normally don’t excited if a single bad actor gets removed, but I don’t think it’s possible to replace her with anyone worse”Greg Reese

 

“This is a good development. Victoria Nuland has been a central figure in the planned destabilization of Europe for the last two decades”Alex Jones

 

“A notorious neocon and protege of Dick Cheney, Nuland led the Obama administration’s overthrow of Ukraine’s government in 2014, leading to Russia’s invasion of Ukraine in 2022.

In December 2013, Nuland visited Kyiv and handed out baked goods to protesters in Maidan Square, a symbolic gesture of support that was widely publicized by Western media.

Senators John McCain and Chris Murphy rallied protestors in Maidan Square, standing next to the leader of Svoboda, Oleh Tyahnybok, informing them they had America’s support.

In February 2014, Nuland was caught on a leaked phone call planning Ukraine’s new government, where she can be heard saying, “I think Yats [Arseniy Yatsenyuk] is the guy” and discussing how to “glue this thing.”

During the call, she described Tyahnybok, who provided the extremists that escalated the violence, as one of the opposition leaders they were working with.

Less than one month after the audio leaked, Arseniy Yatsenyuk became the new Prime Minister of Ukraine”Kanekoa The Great

 

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • Har nu läst artikeln och alla kommentarer. Som jag förväntade mig, vågar ingen nämna det av PK-skäl förbjudna påpekandet, att fru Nuland/Nudelman har ett judiskt påbrå genom en fader från Bessarabia, då en del av det ryska imperiet. Hon föddes 1961 som dotter till en läkar-fader med släktnamnet Nudelman(n) och modern var en kristen engelska, Rhona McKann.

    Victoria Nuland/Nudelmans make är Robert Kagan, historiker och kommentator vid The Brookings Institution och en av grundarna 1998 det neokonservativa “Project for the New American Century”, (PNAC).

    Tillsammans med israeliska Likud-politiker, exempelvis Oded Yinon och dennes plan från 1982, som gick ut på att krossa alla Israels grannländer och i förlängningen få sitt Eretz Israel, Stor-Israel, har Världen blivit en tummelplats för sanslösa vänster-tokigheter.

    PNAC ledde som bekant till 9-11, den falsk-flaggade terror-psyk-operationen och till Västvärldens nuvarande prekära situation, samt för vår eget NATO-inträde i går, efter 75 år av tvekan.

    NU! Nu när världen står vid sitt eventuella slut, vid Apokalypsens rand beslutar vår hjärndöda Elit att vi skall med på DET tåget.

    • För min del handlar det inte ett dugg om att våga. De som jag år efter år har pekat ut och som gömmer sig bakom alla dessa ju-ar i ledande funktioner är långt farligare att kritisera.

  • Haha..’går i pension’..alltså, ‘de’ måste tro att folk är imbeciller..ehh lika imbecilla som ‘de’ själva är. Itset är förbrukad, och har erhållit avpollettering..på precis samma sätt som kommer drabba Blinken. Bägge, tillsammans med övriga beklagliga/deplorable, i washington som formulerat devisen; those who are not invited around the table, are on the menu..

    Så är ‘dom’

  • Snacka om ondskefullt anlete. En riktig skräckhäxa. Mer än så behöver man inte säga. En sådan vidrig individ…ondskan strålar ut i hennes ansikte.

  • “Nuland pekas ut som en av hjärnorna bakom Maidankuppen i Kiev 2014, när den ryssvänliga regeringen byttes ut mot en USA-styrd.”

    Det för tankarna till Intervjun med riksmarskalken Herrmann Göring av psykologen Gustave Gilbert i Görings fängelsecell under krigsförbrytarrättegångarna i Nürnberg (18 april 1946):

    Göring: Folket vill naturligtvis inte ha krig. Varför skulle någon stackare på en gård vilja riskera sitt liv i ett krig när det bästa som han skulle kunna få ut av det är att komma helskinnad tillbaka till sin gård ? Det vanliga folket vill naturligtvis inte ha krig, varken i Ryssland eller i England eller i Amerika, inte heller för den delen i Tyskland. Det är självklart. Men trots allt är det landets ledare som bestämmer politiken och det är alltid en enkel sak att dra med sig folket, oavsett om det är en demokrati eller en fascistisk diktatur eller ett parlament eller en kommunistisk diktatur.

    Gilbert: Det finns en skillnad. I en demokrati har folket en del att säga till om i frågan genom sina folkvalda representanter, och i USA kan bara kongressen förklara krig.

    Göring: Åh, det är väl bra, men röst eller ingen röst, folket kan alltid föras bakom ljuset av ledarna. Det är lätt. Allt man behöver göra är att berätta för dem att de attackeras och fördöma pacifisterna för bristande patriotism och att utsätta landet för fara. Det fungerar på samma sätt i vilket land som helst.
    https://en.wikiquote.org/wiki/Hermann Göring

    Och Victoria Nuland kanske ropade: “False flag – here we go again!”

    • Att det bara är kongressen som kan besluta om krig är borttaget i och med “The patriot act…och det var för flera år sedan.

      • Ja, det är mycket som har förändrats i USA:s styre i och med Patriot Act.

        Den mycket omvälvande undantagslagen Patriot Act tillkom som en följd av terrorattentatet den 11 september 2001 i New York.

        Trots att Patriot Act är mycket omfattande trädde den i kraft redan cirka en månad efter attentatet, nämligen den 26 oktober 2001 och gäller fortfarande.

        Denna samling undantagslagar har bland annat gett polis, militär och liknande exekutiva organ mycket långtgående rättigheter att utöva våld mot befolkningen.

        Bara lite drygt en vecka efter det att Patriot Act hade införts dödades USA:s främste kritiker av den inhemska regimen i sitt hem av polisen.

        Han hette Bill Cooper och det var han som skrev boken “BEHOLD A PALE HORSE”, som innehåller dokumentet “Silent Weapons for Quiet Wars”.

        Här är en artikel av Erik Forsman i Newsvoice som redogör för dokumentet “Silent Weapons for Quiet Wars” – som vittnar om ett tyst krig riktat mot befolkningarna och artikeln bifogar även en PDF med hela dokumentet översatt till svenska:
        https://newsvoice.se/2022/09/tysta-vapen/

        Bill Cooper sköts till döds av polisen i sitt hem den den 5 november 2001 – på årsdagen av “Krutkonspirationen”.

  • Bästa nyheten på länge att denna ondskefulla superhäxa äntligen försvinner efter att ha orsakat så mycket misär och lidande i Ukraina. Kan bara hålla med om

    “Idag är en stor dag för jordens alla folk. Västvärldens överhäxa nummer två efter Hillary Clinton försvinner.”

  • Ha inga illutioner! Superhäxan blir sparkad!

    Detta kan möjligen innebära att USA bäddar för fredssamtal mellan Ryssland resp Ukraina! Nu återstår att avsätta Zelinsky – på ett eller annat sätt!

    • Det kan vara tvärtom: att när Nuland reser sig upp och lämnar rummet är detta en allvarlig signal från den Djupa Staten till flugviktarna i Bidenadministrationen, som man inte alls verkar nöjd med.

  • Victoria Nuland är gift med Robert Kagan som har en hög befattning (senior fellow) i den mycket mäktiga Rockefeller-finansierade tankesmedjan Brookings Institution.

    Robert Kagan är författare till boken “Of Paradise and Power: America and Europe in the New World Order”.

    Så här skriver engelskspråkiga Wikipedia om denna bok av Viktoria Nulands make:

    – År 2003, när Kagans bok “Of Paradise and Power: America and Europe in the New World Order” publicerades, just som USA:s invasion av Irak stod för dörren, orsakade den något av en sensation genom sina påståenden att européer tenderade att gynna fredliga lösningar av internationella tvister medan USA har en mer “hobbesiansk” syn där vissa typer av meningsskiljaktigheter endast kan lösas med våld, eller, som han uttryckte det: “Amerikanerna är från Mars och Europa är från Venus.

    Ordet “hobbesiansk” syftar på filosofen Thomas Hobbes människosyn.

    Wikipedia:

    – Thomas Hobbes föddes den 5 april 1588, två månader för tidigt. Hans far, som också hette Thomas Hobbes, var präst, men trots detta sannolikt analfabet – han kunde bara läsa upp några böner och obligatoriska texter. Det sägs att han avskydde lärdom. Hobbes far grälade utanför kyrkoporten en dag och slog ner en präst ifrån grannförsamlingen. Han avsattes därefter och flydde till London där han dog under okända omständigheter…(hans son) Thomas Hobbes sade att människorna var egoistiska varelser som styrdes av sina egna intressen och att naturtillståndet var en “allas kamp mot alla”…Thomas Hobbes mest kända verk är Leviathan som kom ut år 1651, där han bland annat beskriver de mekaniska lagar som strikt styr allting i naturen, inklusive människors beteende. Människans naturliga beteende är enligt Hobbes egoistiskt och inriktat på överlevnad. Hennes strävan är att sätta sig över andra människor och skaffa sig egna fördelar. I naturtillståndet, skriver Hobbes, blir hela livet ett allas krig mot alla (“bellum omnium contra omnes”).

    Thomas Hobbes och krigsguden Mars – har det varit Victoria Nulands och hennes inflytelserike tankesmedjemans ledstjärnor i livet?

    • Du har så rätt! Den totala egoismen, vilken Hobbes predikade – och som synes prägla vår civilisation allt mer – är en dramatisk kontrast mot det kristna budskapet. Den extrema islamismen, liksom den extrema kabbalismen inom judendomen, synes även de vara besläktade med Hobbes idéer.

      Men även ett annat fenomen finns hos homogent onda människor. Jämför bilder på Nuland genom åren: Den ondska hon behärskas av sätter alltmer sin prägel på hennes utseende och på de senaste fotografierna ser hon ut som ett sataniskt dårhushjon. Samma morfologiska utveckling gick även USAs tidigare utrikespolitiker Madeleine Albrights utseende igenom.

      Det var den ryskortodoxe gatupredikanten Brother Nathanael Kapner, som var uppväxt i judendomen men konverterade till kristendomen, som fäste min uppmärksamhet på detta fenomen. Om man låter ondska ta kontroll över hela ens själ, så präglar det med tiden även ens utseende, så att man slutligen ser ut som ett monster i en B-skräckfilm.

      • Ja, det är inte sällan så att det sätter sin prägel på utseendet hos människor som behärskas av ondska .

        Victoria Nuland var under flera år vicepresident Dick Cheneys främsta utrikespolitiska rådgivare, särskilt när det gällde kriget i Irak.

        Det är förresten även intressant att studera Dick Cheneys ansiktsuttryck och minspel . Här är en intervju med honom som exempel på det:
        https://www.bing.com/videos/riverview/relatedvideo?q=newsvoice%2c+Dick+Cheney&mid=B95C03032D83A2ADC864B95C03032D83A2ADC864&FORM=VIRE

        Detta fenomen att en människas utseende förändras på ett sätt som alltmer kommer att få en att associera till ett sataniskt dårhushjon – precis som Pinocchios näsa som växte med varje lögn – tror jag gäller sådana som främst drivs av ekonomiska och karriäristiska motiv att underkasta sig ondskan.

        Det finns en annan typ av människor, vars fysionomi inte påverkas på detta sätt av den ondska de utövar. Det är de som njuter av att plåga andra. Ett exempel på det var nog den argentinske underrättelseofficeren Alfredo Astiz, som kallades “Den leende mördaren” och ”Den blonde dödsängeln”. Men efter det att han blev dömd för några av alla de mord han begick fick han en något dystrare uppsyn.

        “Alfredo Ignacio Astiz, född 8 november 1951 i Mar del Plata, är en argentinsk före detta marinofficer. Astiz är en av de mera välkända våldsmännen under militärjuntans tid i Argentina. Han kallades El Ángel Rubio de la Muerte (“den blonde dödsängeln”) och är bland annat dömd för att ha fört bort Dagmar Hagelin i Buenos Aires den 27 januari 1977 samt de franska katolska nunnorna Léonie Duquet (1916–1977) och Alice Domon (1937–1977). Alfredo Astiz tjänstgjorde under flera år vid det ökända tortyrcentret ESMA.”
        – Wikipedia

  • Dags att instifta ett Onda Personers Museum.
    En samlingsplats för minnet av genuint onda personer som Hitler, Lenin, Stalin , Nuland m.fl.

    • Den listan kan utökas med Biden, Netanyahu, Obama, Blair ja, det blir en långa lista på svin som borde inför domstol!

  • Tucker Carlssons tripp till Ryssland och Nulands avskedande handlar inte enbart om att Ryssland stoppat försöken att krossa dem och att det fortsatta eskalerande kriget närmar sig på ett sätt som gör USA till en alltmer sannolik måltavla.
    Men med Tuckers resa och artiga lyssnande på Putin och Nulands avskedande flyttar USA medvetet en del av risken till Europa.
    USAs stora stygga varg sveper in sig i en fårfäll så att det ska göra mest ont i Europa.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *