Öppet brev till riksdagen: Snyggt jobbat med DCA-avtalet – bara en rättning sedan klart

Debatt om DCA-avtalet

publicerad 7 april 2024
- Kristoffer Hell
Ulf Kristersson
AI-bild på Ulf Kristersson
ArcanumSkolan

Om några veckor kommer du, som ledamot i riksdagen, att rösta om DCA-avtalet med USA rörande militärt samarbete. Vi tror tyvärr inte att du kan eller vågar rösta emot — även om du skulle vilja.

Har avtalets kritiker rätt, är det blott en fråga om tid, betydligt mindre än ett decennium, innan det för alla blir uppenbart att DCA-avtalet var ett misstag av bibliska proportioner.

När detta sker startar den desperata jakten på en branddörr som leder ut ur det brinnande helvete du själv varit med om att skapa.

Den här branddörren finns.

Det enda du behöver göra är att låsa upp den.

Branddörren ut ur det nationella självmordsdokument DCA-avtalet utgör finns på sidan 36 i artikeln 30 punkten 3:

“Detta avtal har en inledande giltighetstid på tio (10) år. Efter den inledande giltighetstiden fortsätter avtalet att gälla men kan sägas upp av endera parten med ett (1) års varsel genom ett skriftligt meddelande till den andra parten genom diplomatiska kanaler.”

Allt du och dina kolleger behöver göra är att innan ni bifaller förslaget är att ändra stycket till detta:

Detta avtal gäller löpande. Det kan med omedelbar verkan sägas upp av endera parten genom ett skriftligt meddelande till den andra parten genom diplomatiska kanaler.
Sker detta, skall all eventuell pågående icke-svensk operativ militär verksamhet med bas på, utgående från, eller möjliggjort av, svenskt territorium att omgående upphöra. Utländska partners har därefter 90 dagar på sig att under ordnade former avveckla sin närvaro i landet.

Så visst, ratificera det nationella självmordsdokumentet. Skåla i champagne och vifta med den amerikanska flaggan på detta lands ambassad i Stockholm.

Se bara till att vidmakthålla din och Sveriges handlingsfrihet genom att se till att den här branddörren förblir olåst och oblockerad — inför den dagen fekalierna väl träffar fläkten.

 

Kristoffer Hell, geopolitisk analytiker, författare, söndagen den 7 april 2024

Referenser och relaterat

ArcanumSkolan

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: DCA-avtalet
  • Kommer svält eller kommer terrorn som slår ut samhällsfunktionerna först?
    Innan de påbörjar tvångsårgärderna.
    När folker väl sitter inburat lär både media och folkrepresentanter vara obselet.

  • Sverige har ingen demokrati längre. Politikerna fattar beslut över våra huvuden och inte i folkets intresse utan i oligarkins intresse. Media som ägs och kontrolleras av oligarkin hjälper till att marknadsföra det som makten vill. Ett korrumperat politiskt system, tragiskt.

  • Mycket bra förslag, men det kommer inte ske. Alla utom Elsa W är ja-sägare som enbart sitter i Riksdagen för sin egen skull.
    Både NATO-medlemskapet och DCA-avtalet är katastrofalt för Sverige och svenskarna, om inget oförutsett inträffar!
    Där har jag dessbättre en positiv inställning och tror att den genomkorrupta västvärlden kommer förändras tämligen snart, innan irreparabel skada har skett.
    Kriget i Ukraina avslutas sannolikt i år, skådespelarpresidenten och hans anhang avslöjas, Boris Johnsons uppdrag att stoppa fredsavtalet efter 2 månaders krig kommer då att avslöjas. Bidens, Stoltenbergs och Natos agendor kommer upp till ytan.
    Om Trump vinner i höst drar han nog tillbaka de amerikanska trupperna från omvärlden, då de kostar massor och behövs hemma. Om globalisterna lyckas mörda Trump innan valet, kollapsar USA i inbördeskrig. Det inser alla, så frågan är om de vågar. De är helgalna och vill, men nu jäser missnöjet på många håll.
    Nådastöten för “eliterna” kan inträffa när de genomför sina planer på en ny “pandemi” i höst och ska tvångsvaxxa hela världens befolkning, vilket inte kommer lyckas, utan tillräckligt många inser vad det handlar om istället.
    Så var beredda på att något oförutsett kommer hända som avslöjar de falska “eliterna”, så att vi “vanligt folk” gör våra röster hörda och resolut kastar ut dem. Jag tror det kommer ordna sig på ett eller annat sätt, så håll modet uppe 🙂

    • saker är under gång som de flesta inte vet om. Det DU behöver gör är att ta ett beslut – var står du i frågan om frihet/ansvar eller att böja sig inför Mammons präster?

  • Lämna dörren öppen för valfrihet!

    Kommer aldrig hända. Minsta möjliga frihet är det man eftersträvar.

  • Krävs det ingen röstning inom partierna innan ett stort beslut fattas. Är det så att alla muppar inom vart parti är alltid ense med partitopparna.
    Om så är fallet, varför ska vi betala för dom som står utanför partitoppen eftersom resultatet är redan klart från partitoppen.
    Kanske behöver rensningen börja där.

  • Varför tigger Du Torbjörn om pengar när du lägger in andras artiklar och inte skriver något själv? Är det okej att livnära sig på andras arbete?

    • Bra sagt! De flesta artiklar på alla “oberoende” svenska sajter (inklusive Newsvoice) är google-översättningar av andras åsikter och artiklar. Knappast någon egen intervju eller egna analyser. Men akta dig för att få din kommentar borttagen!

    • Största delen av vår propaganda msm är kopiering och artiklar från reuter eller ap med en agenda mot ryssland, kina eller iran. Dom behöver inte tigga efter pengar, dom blir överösta med pengar från oss alla. Newvoice har mera varierade artiklar och massor av mindre med pengar.

  • Problemet är inte DCA-avtalet utan den kriminella regeringen som anser sig befogad att bryta mot lagar, övervaka oss, spraya oss med giftiga kemikalier, förgifta maten och luften, tvångsbestråla oss med EMF, vaccinera oss med biovapen och matar oss med fejk propaganda. Vi ska vara tacksamma att regeringen stjäl våra pengar, berövar oss vår frihet och till slut dödar oss alla för det är för klimatets bästa.

  • Vi ska inte skicka våra söner och döttrar ut i småhattarnas krig , vi ska rusta (också RÖSTA)för fred och samarbete inte för krig och osämja enklare en så kan det inte bli!

  • Anser att 348 riksdagsmän skall offentliggöra hur de representerar sina väljare före och efter en ev OMRÖSTNING.(Elsa Widding är väl den enda riksdagsmannen/kvinnan svensk folket kan lita på)!
    En del bedragare kan vi ju uppmärksamma och påminna om i EU valet i Juni.
    SWEXIT kanske.

  • https://www.svtplay.se/video/8ormkLr/herr-talman/nato-paskfest?id=8ormkLr

    Herr Talman
    Nato-påskfest
    —————————————–
    Från början till nutid har många människor försökt förstå vad som får människor att skratta.
    Platon använde till exempel humor för att påverka människors politiska åsikter. Enligt Aristoteles finns det en faktor inom humor där vi kan känna oss överlägsna och skratta åt andras olycka. Denna uppfattning höll i sig länge och har tyvärr inte helt försvunnit idag. Freud gav ett nytt perspektiv på detta: humorns roll är att frigöra spänningar och stärka inre energier.

    • Humor på SVT!

      Det var som fan. Helt OK för den delen.

      Men sen mot slutet när kokaintrollen står där med glasögonen på så blir det lite dystopiskt. Man inser ju att det inte är någon skillnad på verkligheten och parodin.

      Och vi måste ju tyvärr leva i deras dystopiska verklighet, och utan kokain dessutom…..

  • Bara ett litet penndrag och ny mening, enkelt
    Så kan vi slippa bli indragna i ett världskrig eller skicka våra söner och döttrar som kanonmat.
    Hans Blix: Stort misstag av Sverige att gå med i NATO

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *