Rumbles grundare flyr Europa efter att Telegrams grundare gripits av Fransk polis

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad Igår 10:20
- NewsVoice redaktion
Rumbles grundare ChrisPavlovski. Bilder: Rumble.com

Chris Pavlovski VD för Rumble har flytt Europa efter gripandet av Telegrams grundare Pavel Durov eftersom Frankrike också hotar Rumble.

”Jag är lite sen med det här, men av goda skäl. Jag har just avrest från Europa på ett säkert sätt. Frankrike har hotat Rumble, och nu har de passerat en röd linje genom att arrestera Telegrams VD, Pavel Durov, enligt uppgift för att han inte censurerar fritt tal.”

”Rumble acceptera inte detta beteende och kommer att använda alla tillgängliga juridiska medel för att kämpa för yttrandefrihet, en universell mänsklig rättighet. Vi kämpar för närvarande i franska domstolar och vi hoppas att Pavel Durov omedelbart släpps fri.”  Chris Pavlovski

Vid åttatiden på kvällen den 24 augusti 2024 grep fransk polis grundaren av den ryska IT-tjänsten Telegram, Pavel Durov. Det skedde efter att hans privatjet landade på flygplatsen Le Bourget utanför Paris.

Avvecklingen av yttrandefrihet i Europa, enligt debattörer på oberoende sociala plattformar:

 


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq