Dr Phils kritik av USA:s covidpolitik är en av de mest populära granskningarna som visats

Christian Pavón Christian Pavón (Pavon.se) är en Europarättsjurist med intresse för politik, juridik, kultur och geopolitik. Han är frilansare och en del av NewsVoice redaktion. Stöd Christians arbete genom att swisha till: 0730 975 418
publicerad 24 september 2024
- Christian Pavón, jurist
Dr Phil
Dr Phil

I ett avsnitt med dr Phil som sändes 2022 kritiserades USA:s covidpolitik väldigt hårt av Phil och andra experter. Många i Sverige har säkert missat inslaget, men det har fortfarande aktualitet.

Dr Phil tar bland annat upp om vilka starka psykiska skador som åsamkats människor i allmänhet, men unga i synnerhet.

Detta avsnitt är den mest uppmärksammade granskningen som visats om corona i alla medium inte bara på TV utan på internet och i tidsskrifter.

En av gästerna Dimitri A. Christakis är professor inom barnhälsa, barns utveckling och beteende. Han menar att coronarestriktionerna med nedstängda skolor har allvarligt skadat barn på ett psykologiskt plan och att allmän psykisk ohälsa bland barn och ungdomar därvidlag har ökat lavinartat.

Klipp från avsnittet:

Christakis berättar om hur lockdown-isoleringen har hämmat barns utveckling och skapat svåra psykiska problem och även sociala problem. Dr Phil drar upp en rent skyhög ökning av självmord bland både vuxna och unga personer till följd av de extrema restriktionerna.

Även de ekonomiska följderna diskuteras och dr Phil påstår att dessa restriktioner beräknas kosta det amerikanska samhället sammanlagt 17 miljarder dollar. Detta på grund av både självklara orsaker som masskonkurser och de massuppsägningarna som följde med dessa konkurser.

Barn tappade  även så mycket i kunskap att de halkade efter i skolan och i många fall kunde de inte ta igen kunskapstappet. därmed uppstod problem att få jobb och kunna bidra till den amerikanska ekonomin.

På grund av upphovsrätten så kan NewsVoice inte djuplänka in på en streaming-sajt med avnittet, men vi kan länka till en offentlig sida där du kan streama hela avsnittet.

 

Källor


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq