Benjamin Netanyahu: ”I dag försvarar sig Israel på sju fronter mot civilisationens fiender”

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad Idag 6:04
- NewsVoice redaktion
Israels president Benjamin Netanyahu
Israels president Benjamin Netanyahu.

Den 6:e oktober sände Israels premiärminister Benjamin Netanyahu ett TV-tal särskilt riktat till president Macron. Netanyahu säger att Israel strider på sju fronter mot civilisationens fiender: Hamas i Gaza, Hezbollah i Libanon, houthierna i Yemen, Iran, shiitiska miliser i Irak och Syrien och terrorister i Judéen och Samarien.

Premiärminister Benjamin Netanyahu, 6 oktober 2024

”Jag har ett budskap. Jag har ett budskap till president Macron.

I dag försvarar sig Israel på sju fronter mot civilisationens fiender.

Vi strider i Gaza mot Hamas, de barbarer som mördade, våldtog, halshögg och brände vårt folk den 7 oktober.

Vi strider i Libanon mot Hizbollah, den tyngst beväpnade terrororganisationen i världen, som planerade en ännu större massaker än den 7 oktober vid vår norra gräns, och som har beskjutit israeliska städer med raketer i nästan ett år.

Vi strider mot houthierna i Jemen och de shiitiska miliserna i Irak och Syrien, som tillsammans har avfyrat hundratals drönare och missilattacker mot Israel.

Vi strider mot terrorister i Judéen och Samarien, som försöker mörda civila i hjärtat av våra städer.
Och vi kämpar mot Iran, som förra veckan avfyrade över 200 ballistiska missiler direkt mot Israel och som står bakom detta sjufrontskrig mot Israel.

När Israel strider mot barbariets krafter under ledning av Iran borde alla civiliserade länder stå fast vid Israels sida. Ändå kräver nu president Macron och andra västerländska ledare vapenembargon mot Israel.

De borde skämmas.

Inför Iran ett vapenembargo mot Hizbollah, mot houthierna, mot Hamas och mot sina andra ställföreträdare? Naturligtvis inte. Denna terroraxel står enad, men länder som påstås motsätta sig denna terroraxel uppmanar till ett vapenembargo mot Israel.

Vilken skam!

Israel kommer att vinna med eller utan deras stöd, men deras skam kommer att fortsätta långt efter det att kriget är vunnet.

För genom att försvara oss mot detta barbari försvarar Israel civilisationen mot dem som försöker påtvinga oss alla en mörk tidsålder av fanatism.

Ni kan vara säkra på att Israel kommer att kämpa tills slaget är vunnet – för vår skull och för freden och säkerheten i världen.”

NewsVoice kommentar

Geopolitiska experter i världen är oeniga om Israel i realiteten klarar av att bedriva ett flerfrontskrig. Risken finns att krafter försöker ”avsluta” Israel och om så sker måste USA gå in för att försvara Israel, kanske med förebyggande angrepp mot fiendestater och fiendegrupper till Israel, grupper som opererar i suveräna grannstater till Israel. Risken för ett regionalt storkrig i Mellanöstern med omnjed är överhängande.

Videokälla: Gov.il via GPO

Relaterat: Seven martyrs in an Israeli aggression targeting a residential building at Mezzah neighborhood in Damascus (SANA)


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq