Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

75%

75.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 25/4 kl 09:20.

NSA har full tillgång till tjänster hos Microsoft, Skype, Apple, Google, Facebook och Yahoo

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 12 juli 2013
- NewsVoice redaktion

Skype-NSA-SnowdenSkype och Microsoft har samarbetat med amerikansk säkerhetstjänst i större omfattning än vad som tidigare framkommit, enligt nya dokument som The Guardian kommit över, skriver SvD.

Microsoft har hjälpt NSA att gå runt kryptering för att kunna övervaka chatten på Outlook.com. Microsoft hjälpte NSA få tillgång till en molnbaserad förvaringstjänst med över 250 miljoner användare globalt. Skype samarbetar med NSA för att samla in video- och ljudmaterial. När Microsoft köpte Skype 2011 blev övervakningen möjlig.

Redan i  juni 2013 avslöjades att NSA och andra amerikanska underrättelsetjänstorgan har direkt tillgång till system hos Microsoft, Skype, Apple, Google, Facebook och Yahoo.

Läs mer i SvD


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq