Kinesisk forskning – Mobilen ökar risken för cancer

0

Mona NilssonForskare i Kina har funnit bevis på kraftig ökning av risken för cancer på öronspottkörteln. Undersökningen är den största hittills på kopplingen mellan öronspottkörtelcancer och mobiltelefonanvändning. Långtidsanvändare löper störst risk.

En normal mobilanvändning i dag på mer än 2, 5 timmar om dagen ökar risken 16-31 gånger, beroende på tumörtyp. Om tio år förflutit sedan mobilen först började användas är risken förhöjd med 10 till 20 gånger.

Öronspottkörtlarna är intressanta att studera då det gäller cancerrisker av mobiltelefonin eftersom de är belägna i det mest strålningsexponerade området, framför hörselgången intill käkvinkeln, där de utmynnar på kindens insida och utsöndrar saliv.

Läs hela Mona Nilssons artikel


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Föregående artikelJuris doktor: Ge inte bort sexköpslagen till antifeminister
Nästa artikelMike Adams grundaren av Natural News vägrar bli uppköpt
Mona Nilsson is a Swedish investigating journalist and author of two books on mobile phone and health risks. Her most recent book, Mobile phones and health (Mobiltelefonins hälsorisker), was published in 2010. She is founder and chairman of Swedish Radiation Protection Foundation, a non-profit organisation.
Prenumerera
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer