Kosttillskott är säkra och läkemedel kan vara livsfarliga visar studie

publicerad 18 november 2012
- av Peter Pettersson

Behöver vi ytterligare bevis på att kosttillskott verkligen är säkra, särskilt jämfört med läkemedelsindustrins mediciner? Alliance for Natural Health International presenterade 2012 en riskbedömningsstudie som visade hur riskabelt det egentligen är att ta kosttillskott och farmaceutiska läkemedel.

Text: Peter Pettersson

Tack vare de återkommande temat som utbasuneras via de konventionella och dominerande medierna, hör vi ofta talas om “farorna” med att ta kosttillskott, men denna riskbedömning, som gjordes på brittiska medborgare och baserades på officiella siffror, fann något helt annat.

Studien, som beställdes av Alliance fro Natural Health International, en internationellt verksam, icke-statlig organisation som främjar naturliga och hållbara strategier för hälsa, kom bland annat fram till dessa åtta punkter:

1. Utvärderingen av studien visar att rökning fortfarande är den enskilt mest riskfyllda aktivitet som en brittisk medborgare kan ägna sig åt. Som jämförelse löper du 797 940 gånger större risk att dö av rökning än av att ta ett kosttillskott!

2. En person bosatt i Storbritannien löper otrolig nog 293 006 gånger större risk att dö av medicinska skador som går att förebygga än från att ta ett kosttillskott. För naturläkemedel är skillnaden fortfarande enorma – 36 625 gånger större risk att dö av medicinska skador!

3. En vistelse på ett brittisk sjukhus utgör en lika stor risk för dödsfall som aktiv militärtjänst i Irak eller Afghanistan!

4. Risken att dö av farmaceutiska läkemedel i Storbritannien är 62 000 gånger större än att ta kosttillskott.

5. Farmaceutiska läkemedel utgör nästan ett dubbelt så stort risk för dödsfall jämfört med motorcykelolyckor på brittiska vägar.

6. Statistiken i studien visar att naturläkemedel och kosttillskott båda kan betraktas som “supersäkra” och inte utgör någon betydande risk för dödsfall. Risken för dödsfall är mindre än 1 på 10 miljoner för människor som tar kosttillskott!

7. Tvärtom befinner sig medicinska skador på sjukhus i Storbritannien, vilka kan förebyggas, i kategorin “farliga”, med en risk för dödsfall som är större än 1 på 1 000 – på samma nivå som rökning och militärtjänst i Irak och Afghanistan.

8. En invånare i Storbritannien löper ungefär lika stor sannolikt att drabbas av ett blixtnedslag eller att dödas i Londons tunnelbana som att dö från att ta naturläkemedel eller kosttillskott.

Källa

Text: Peter Pettersson


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Svar nej, vi behöver verkligen INTE fler studier som bevisar att läkemedel många gånger är livsfarliga och medför tusentals dödsfall varje år, den sanna verkligheten är nog att de orsakar mångmiljontals dödsfall varje år när man räknar in allt och ser till helheten.

  Näring, kosttillskott, homeopati och alternativ läkekonst skulle kunna rädda mänskligheten från mycket lidande på ALLA våra plan men korrupta makter gör allt för att förhindra människor att uppnå naturlig genuin hälsa. Allt handlar om pengar i deras värld, ett människoliv har ingen betydelse när det inte inbringar några pengar, det är den bistra verkligheten!

  Vad är egentligen ett läkemedel? En bra artikel om det finns att läsa här: http://www.teamhellbergzonterapi.com/images/pdf/lakemedel.pdf

  En bra artikel om läkemedelsverket, den statliga institutionen som ska skydda människorna, finns att läsa här. När man läst den inser man (om man inte redan vet det) att läkemedelsverket istället gör raka motsatsen.
  http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/kommitten_for_manskliga_rattigheter/pressrelease/view/laekemedelsverket-maaste-reformeras-814380

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *