Abby Martin: Hands off Venezuela

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 5 februari 2019
- NewsVoice redaktion
Abby Martin, 2019. Foto: TeleSUR

 

Abby Martin (34) is an American citizen journalist and presenter, who currently hosts the investigative web series The Empire Files, which, until August 2018, was hosted on Venezuela-based Telesur. In 2018, increasingly stringent sanctions on Venezuela imposed by the Trump administration obstructed wire transfers to contract journalists, thereby impeding production of The Empire Files, and in August 2018, The Empire Files was forced to shut down operations. – Wikipedia

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: Venezuela
 • Tja, det är ju ofta så. Antingen talar man ur skägget, agerar eller gör något annat konstruktivt. I vårt nuvarande läge så kan man inte bara uttrycka att man “tar det sedan”….hoppas att det ger en vägledning till många som vill men inte vågar. Sedan är det antagligen för sent, när man väl sitter med skägget i brevlådan.

 • Per – det här handlar om att besegra kabalen, ta hand om drogkartellerna – samt framför allt –
  att rädda barn som utsatts för de vidrigaste sammanhang…

  (Jag råkar vara mer insatt än så…
  men mer än detta berättar jag inte i nuet… )

  • Kabalen är som ett prisma, droger, människohandel, statskupper. Kartellerna har inga gränser som kan sättas via politiska beslut på lägre nivå eftersom de har organisationer som infiltrerat alla dessa sk demokratiska institutioner. Och de fortsätter givetvis tills folk fattar hur det hela fungerar och börjar göra något åt det.

 • Förloppet i Venezuela är ganska enkelt. Först flödade pengarna från oljeförsäljningen, mycket av vilket gick till USA. Pengarna kom alltså från USA. Venezuela började dela ut allmosor som en socialistisk stat, men USA tyckte inte ledningen var tillräckligt USA lojal, alltså ingen marionett, så man införde sanktioner, alltså ströp pengaflödet för att tvinga fram oroligheter, och det kastade in Venezuela i dagens misär. Genom att sätta sig i en beroendeställning till USA som skurkstat hade Venezuela blottat sin oskyddade och svaga sida. USA var inte sen att ta tillfället att åstadkomma ett av sina klassiska regim skiften. Det har inte hittills gått, so nu hotar USA på samma sätt som i Syrien, Libyen, Irak, osv med en militär intervention för att ”återställa” demokratin och befria folket. Vad det verkligen gäller är naturligtvis att göra Venezuela till en lydstat under USA kontroll för att komma åt oljan och andra naturrikedomar. Samma som överallt annats. Rofferi. Kolonisation och imperialism – igen.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *