Abby Martin: Hands off Venezuela

11
120

 

Abby Martin (34) is an American citizen journalist and presenter, who currently hosts the investigative web series The Empire Files, which, until August 2018, was hosted on Venezuela-based Telesur. In 2018, increasingly stringent sanctions on Venezuela imposed by the Trump administration obstructed wire transfers to contract journalists, thereby impeding production of The Empire Files, and in August 2018, The Empire Files was forced to shut down operations. – Wikipedia  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

11 KOMMENTARER

  1. Mike ”The Health Ranger” Adams lägger hela skulden för krisen i Venezuela på dess ”socialist government”, inget om att Donald Trump och hans administration skulle vara inblandade.

    Situationen är alltså mycket intressant, om det visar sig att Abby Martin och Nicolas Maduro har rätt, så måste Mike Adams vara en lögnare.

    Är Adams själv en agent för USA:s regering? Är det därför han har försvarat Donald Trump in absurdum och ägnat sig åt uppvigling till inbördeskrig mellan landets demokrater och konservativa? Är det därför han försvarar Israels agerande i Mellanöstern och aldrig problematiserar Trumps et als imperialistiska politik utomlands?

    Jag har inte hört honom kritisera Trumps positiva attityd till tortyr eller ambitioner att stjäla Iraks olja och lägga under sig Iran. Däremot säger han att Venezuelas regering är en diktatur och modell för vad demokraterna vill göra med USA.

    Om Adams med sin alternativmedicin-profilerade helylle-image trots allt är en skurk, så har den politiska utvecklingen nu sannolikt hunnit ifatt och målat in honom i ett hörn:

    https://www.brighteon.com/5985743700001

  2. Förloppet i Venezuela är ganska enkelt. Först flödade pengarna från oljeförsäljningen, mycket av vilket gick till USA. Pengarna kom alltså från USA. Venezuela började dela ut allmosor som en socialistisk stat, men USA tyckte inte ledningen var tillräckligt USA lojal, alltså ingen marionett, så man införde sanktioner, alltså ströp pengaflödet för att tvinga fram oroligheter, och det kastade in Venezuela i dagens misär. Genom att sätta sig i en beroendeställning till USA som skurkstat hade Venezuela blottat sin oskyddade och svaga sida. USA var inte sen att ta tillfället att åstadkomma ett av sina klassiska regim skiften. Det har inte hittills gått, so nu hotar USA på samma sätt som i Syrien, Libyen, Irak, osv med en militär intervention för att ”återställa” demokratin och befria folket. Vad det verkligen gäller är naturligtvis att göra Venezuela till en lydstat under USA kontroll för att komma åt oljan och andra naturrikedomar. Samma som överallt annats. Rofferi. Kolonisation och imperialism – igen.

    • Per – det här handlar om att besegra kabalen, ta hand om drogkartellerna – samt framför allt –
      att rädda barn som utsatts för de vidrigaste sammanhang…

      (Jag råkar vara mer insatt än så…
      men mer än detta berättar jag inte i nuet… )

      • Menar du att Venezuelas ledning och associerade utsätter landets barn för ”de vidrigaste sammanhang”? Befinner sig kabalen som skall besegras i Venezuela? Utgår drogkartellerna ifrån Venezuela?

        • Kabalen är som ett prisma, droger, människohandel, statskupper. Kartellerna har inga gränser som kan sättas via politiska beslut på lägre nivå eftersom de har organisationer som infiltrerat alla dessa sk demokratiska institutioner. Och de fortsätter givetvis tills folk fattar hur det hela fungerar och börjar göra något åt det.

            • Man kan tolka henne som att USA får invadera Venezuela, för att landet skulle vara den onda världsmaktelitens, den barnmissbrukande ondskans och alla droghandlares högkvarter.

  3. Tja, det är ju ofta så. Antingen talar man ur skägget, agerar eller gör något annat konstruktivt. I vårt nuvarande läge så kan man inte bara uttrycka att man ”tar det sedan”….hoppas att det ger en vägledning till många som vill men inte vågar. Sedan är det antagligen för sent, när man väl sitter med skägget i brevlådan.

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här