Klimat-Gretas apokalyptiska budskap: vi ska straffas för våra ekosynder

Jan Norberg, selfie 2021-08-25 Jan Norberg är pensionerad konsult med en bakgrund inom svensk industri. Han är sedan några år bosatt i Portugal. Jan är en engagerad samhällsdebattör. Se lista på alla Norbergs artiklar.
publicerad 2 maj 2019
- Jan Norberg
Greta Thunberg (Klimat-Great). Foto (beskuret): Anders Hellberg. Licens: CC BY-SA 4.0, Wikimedia Commons
Greta Thunberg (Klimat-Great). Foto (beskuret): Anders Hellberg. Licens: CC BY-SA 4.0, Wikimedia Commons
Greta Thunberg (Klimat-Greta). Foto (beskuret): Anders Hellberg. Licens: CC BY-SA 4.0, Wikimedia Commons
Jan Norberg 2019.Foto: T. Sassersson, NewsVoice.se
Jan Norberg

DEBATT. Klimat-Gretas framfart, ivrigt uppbackad och orkestrerad av smarta vuxna och PR-byråer, har utvecklat sig till en ny globalistisk väckelserörelse i regi av den vänster som nu lyckats hitta ett nytt sätt för att avskaffa demokrati och istället införa en socialistisk diktatur förklädd till miljörörelse.

Text: Jan Norberg

Mats Dagerlind på Samhällsnytt refererar i en krönika vad en Brendan O´Neill i magasinet Spiked har skrivit om Klimat-Gretas framfart.

Några smakprov från referatet:

”Greta uppvisar enligt O’Neill flera av de symtom som kännetecknar en millennialistisk galenpanna och kultledare – den monotona rösten, den apokalyptiskt skräckslagna blicken, pratet om en kommande eld som ska straffa oss för våra ekosynder. Det är något skrämmande över detta som för tankarna till vidskeplig predikan i en tid före upplysningen, anser han.”

Min fråga är om vi som nettobetalande skattefrälse är så lättlurade av den så uppfinningsrika socialiströrelsen??

Den socialistiska extremrörelsens senaste knep för att tillsammansmed globalisteliten få världsherravälde (NWO) och införa diktatur är att få eliterna att rikta vreden mot vanligt folk, eller vad sägs om denna formulering.

”Det som O’Neill finner slående är hur detta är en ”marsch mot folket” – de flesta radikala protester och aktioner riktar sig mot överheten och makten, men här är det vanligt folk som är måltavlan. Man försöker inte ens dölja sitt förakt för vanliga medborgares livsstil som att äta kött, köra bil och resa på chartersemester.”

Den socialistiska sekten drar sig inte för att liera sig med den globalistiska elit vilka nu ivrigt sponsrar socialisterna att springa deras ärenden. När massorna av olika länders befolkning inte köpte globalisternas och vänsterrörelsernas lögner om behovet av muslimsk massinvasion så etablerar man nya doktriner. Den här gången är det klimatalarmism som skall skrämma massorna till underkastelse.

O´Neill har definitivt en poäng i sin uppmaning här nedan: att våga visa vad vuxenhet betyder, vill jag tillägga.

”Greta är de rädda elitistiska vuxnas syndabock och nyttiga idiot, menar han. ”Gör inte som hon säger. Vägra drabbas av panik, gör narr av pladdret om helveteseld och inse att människans förvandling av planeten är något gott som förbättrat människornas livskvalitet och gjort det möjligt också för ekonomiskt svaga grupper att resa och se världen. Synda mot Sankt Greta!”

Mats Dagerlinds sammanfattning är ju hur enkel som helst att inse, eller vad sägs om detta citat från Samnytt där han refererar O´Neills artikel.

”Klimatalarmismen är bara det senaste symptomet på den vänsterintellektuella elitens förakt för folket och därmed indirekt också för demokratin. Inom rörelsen talar vissa till och med öppet om att man vill avskaffa folkstyret för att kunna driva igenom sin politik.”


Vi som av extremvänsterns plakatbärande socialister får tillmälen som högerpopulister måste därför stå upp mot deras försåtliga strategi att medelst klimatalarmism tvinga oss till underkastelse, tvärtom så måste vi använda samma konfrontativa retorik som dessa socialister använder. En mer polariserad debatt är välkommen.


Vi får hoppas att Dagerlind får rätt då han ser en motrörelse som redan är etablerad och så här uttrycker han sin syn.

”En sant folklig opposition växer sig stark i många länder, även i Sverige. Överallt där det vänsterliberala etablissemanget är upptaget med att orera om och försöka stoppa ”hotet mot demokratin från högerpopulismen” är det en signal om att folket tvärtom håller på att ta tillbaka makten och återupprätta demokratin.”

Text: Jan Norberg

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: Klimat-Greta