Massinvandringen är en tung börda för Sverige som går mot systemkollaps

publicerad 29 augusti 2019
- Pål Bergström
Svenska flaggan - Foto: Carina Andreasson, Mostphotos
Pål Bergström, eget verk
Pål Bergström, eget verk

REPLIK. Hedi Bel Habib hävdar i NewsVoice att massinvandringen inte påverkar pensionerna och att vi istället tjänar på vapenexporten som går till krig varifrån människor tvingas fly. Man kan sympatisera med tankegången, men den hänger inte ihop.

Text: Pål Bergström | Artikeln har tidigare publicerats på Palbergstrom.com

En normal invandring är ofta positiv så länge det inte uppstår kulturkrockar och de som kommer hit integreras i det svenska samhället. De ska inte överge sin kultur helt. Vi behöver berikningen. Men det får inte skapas områden i Sverige som inte längre är “svenska” och leda till utanförskap.

Senaste årens massinvandring har kommit från kulturer som i flera avseenden skiljer sig kraftigt från svenska värderingar. Speciellt när det gäller synen på kvinnan och jämlikhet. Det påverkat samhället negativt med utanförskap, brottslighet och övergrepp (vad allt tyder på) och är en tung börda i en tid när vi går mot en systemkollaps.

Den som tror att vi har råd och ska göra det av humanitära skäl, att vi har någon slags skuld gentemot fattiga länder ser inte hela bilden.


Statens utgifter är ca 950 miljarder kronor per år. Massinvandringen de senaste åren kostar 40-90 miljarder kronor per år. Självfallet är det en extrem påfrestning för resten av samhället när en tiondel av våra pengar går till invandring. Självfallet påverkar det de äldres liv med försämrad sjukvård, färdtjänst, hemhjälp, prisökningar, m m. Det påverkar allas liv.


Vapenexporten 2018 var 11,4 miljarder kronor – har mer än halverats senaste tio åren. Ställer vi detta mot kostnaden för invandringen enligt Habibs tes är det en dålig affär.

Det finns fler aspekter att ta hänsyn till. Världens kurs har tagit hårt på den svenska ekonomin med kostnader för onödiga klimatomställningar, övervakning, polisinsatser och militära insatser i världen på grund av lögnen om 11 september och kriget mot terrorismen.


Vi bör hjälpa medmänniskor i nöd, men inte till priset av mer kaos, elände och fler i nöd. Inte på bekostnad av svenskar som har det svårt. Att kliva över svenskar som ligger på marken för att hjälpa andra 100 meter bort är förkastligt. Vi måste gå till botten med problemen och angripa de krafter som ligger bakom krigen och fattigdomen, inte bistå en cynisk agenda.


Systemkollaps i slow motion

Många utvecklingsländer är och har varit utnyttjande av väst. Samtidigt bär de ett eget ansvar för sitt öde. Oavsett kan man inte lasta befolkningen i väst för att det är så här. Många lider lika mycket som människor i utvecklingsländer av ett system som håller världen i bojor och utnyttjar oss.

Det är samma system under kontroll av krafter som står bakom krigen som ger upphov till att flyktingar och immigranter tar sig till väst. Mycket tyder på en bakomliggande agenda. Fråga dig varför FN framställer migration som något positivt när det i själva verket är ett symtom på en värld som är sjuk? Väldigt sjuk. Immigranter behöver inte komma hit. De behöver få stopp på förstörelse och utnyttjande, hjälp med att skapa ett harmoniskt liv där de lever i sina respektive hemländer.

Problemet är mångfacetterat men i kärnan finns ett korrupt monetärt system som är nyckel till kontroll över jordens folk. Världens totala skuldbörda är snart uppe i 250 biljoner dollar. Alla länder brottas med stora skulder. Sverige har mindre statsskuld men desto mer i privata skulder som nu är hela 186% av disponibel inkomst. En ohållbar situation.

Få inser att pengar skapas genom lån och vad detta innebär i praktiken. För varje lånad krona ska det betalas ränta, pengar som vid skapandet inte existerar. Stora delar av pengarna går sedan till den finansiella sektorn och fastighetsmarknaden istället för utveckling, produktion och in i det dagliga samhället vilket trissar upp priser och leder till ökade klyftor. Ett gigantiskt kriminellt pyramidspel som bara kräver mer och mer lån utan att det gynnar folket och är kraftigt manipulerat. Det är i princip ocker och straffbart.

“$21 Trillion dollars is missing from the US government. That is $65,000 per person – as much as the national debt!”

Detta leder sakta till att systemkostnaden ökar. Kvaliteten av samhällssystemets delar försämras för att hålla det vid liv. Pengar och motivation tar så småningom slut. Att vi är nära den punkten återspeglas i världsekonomin som går mot ett skrikande stopp handelskrig eller ej. Statsobligationer har delvis inverterade avkastningskurvor och negativ avkastning. Klassiska varningssignaler. Svenska kommuner har stora problem. Sanningen lyser oss i ögonen: det blir allt svårare att hålla karusellen igång.

Kommande systemkollaps beror inte på invandringen men det gör inte saken lättare. Inte heller att hålla masken uppe och tycka att “vi har det trots allt ganska bra”. Många svenskar håller nog inte med om det. Speciellt inte pensionärer. Om det monetära systemet och ekonomin kollapsar ska man inte vara så säker på att det ens finns några pensioner kvar.

Systemkollapsen är en process i slow motion som pågått sedan 2008. Felen då finns kvar och är idag förvärrade. Raset kan komma plötsligt som ett korthus som rasar eller om några år. Det var nära 2008. Ganska otroligt att det fortfarande står upp men rådande system är skapat under många år, starka krafter har ett intresse av att bevara det och det kan leva vidare via manipulation. Men sällan har så många varningslampor blinkat rött som nu varför ögonblicket när första dominobrickan faller är nära.

Det handlar inte bara om ekonomin utan även sättet att leva och miljön, som riskerar hamna i skymundan för klimatbluffen. Ekonomin är ett symtom på att något är fel vilket även gäller krigen, flykting strömmar, ökningen av kroniska sjukdomar, brottslighet, att människor mår dåligt och andra destruktiva aspekter.

En systemkollaps kommer vara svår, men nödvändig och i en förlängning positiv för mänskligheten. Vi måste konstruera om hela systemet från grunden så att modern jord och alla som lever på henne får ett bättre liv. Lösningar finns, men får aldrig chansen. Första steget är sjukdomsinsikten. Andra är ett fritt mainstream media som tjänar folkets intressen och stärkt demokrati genom ökad decentralisering och transparens. Först då kommer vi hamna på rätt kurs.

Text: Pål Bergström, Palbergstrom.com


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • En skrämmande rad med kommentarer till Sveriges tillstånd. Det mesta spot on. Själv är jag så gammal att jag hoppas resultatet av vår vansinnespolitik. Men jag har barn och barnbarn….. Vad väntar dem och va kan de göra åt eländet. REPATRIERA och stoppa ytterligare inflöde av militanta islamister.

 • En skrämmande rad med kommentarer till Sveriges tillstånd. Det mesta spot on. Själv är jag så gammal att jag hoppas resultatet av vår vansinnespolitik. Men jag har barn och barnbarn….. Vad väntar dem och va kan de göra åt eländet. REPATRIERA och stoppa ytterligare inflöde av militanta islamister.

 • en kompis, svensk/chilenare, kom hem nyligen från Valparaiso och berättar att denna lugna stad är nu som Malmö. Damerna kan inte gå ut ensamma där heller numera.

 • en kompis, svensk/chilenare, kom hem nyligen från Valparaiso och berättar att denna lugna stad är nu som Malmö. Damerna kan inte gå ut ensamma där heller numera.

 • Läget med bomber och våldtäkter etc. börjar på alltfler utländska sajter dyka upp som varnade exempel på en stats nedgång. Nu på lördagen ; Breibart och beforeitesnews. Så blev det med den stormakten!

 • Läget med bomber och våldtäkter etc. börjar på alltfler utländska sajter dyka upp som varnade exempel på en stats nedgång. Nu på lördagen ; Breibart och beforeitesnews. Så blev det med den stormakten!

 • “Massinvandringen är en tung börda för Sverige som går mot systemkollaps” är artikelns topic.

  Jovisst är det så och så är det ju också tänkt att bli: för alla “vita”, kristna länder för den delen. Det är ingen hemlighet, även om du inte får det skrivet i klartext på näsan varje dag. Jag vill hävda att fram till två-vals året 2014 och trots stor ekonomisk oro under några år från 2008, syntes livet fortskrida “som vanligt” härstädes. Även 9/11-terrorn verkade ha fallit i glömska i folks medvetande, “vänligen” hjälpta på traven av de uselt granskande genierna hos SR och SVT, men då, i början av 2014 flyttades fokus från MENA närmare oss mot oss, till Kiev och Ukraina, samt ånyo upplystes vi om (trolig) rysk undervattningsverksamhet i svensk skärgård och den gamla rysskräcken poppade upp.

  Vi fick oss itutat att endast ett NATO-medlemskap skulle kunna lindra vårt trångmål. Den allmänna värnplikten hade ju upphört och det mesta av militärens materiel, förråd och bränslelager var pyts väck! En folklig oro började förnimmas i både MSM, som på Nätet: här stod vi nu helt nakna och kriget närmade sig oss mer gripbart. Flera vapenamnestier hade (lägligt för Eliten) avväpnat oss. Plötsligt blev Krim ett slagträ’ och Putin liknades vid Hitler.

  Inför riksdagsvalet 2014 gjorde Reinfeldt och M bort sig stort, men inte hjälpte det SD särskilt mycket. Sossarna tog åter kommandot och såg till, att på senhösten 2015, vi följde Frau Merkel i hälarna och lät släppa in illegala muslimer, i hundratusental, därmed sabbade Godhetshycklarna den svenska välfärden. “Vad det är härligt att få vara med när Sverige förändras” utbrast Ylva Johansson, men runt 20 procent av svenskarna var inte med på dom noterna. Fast det gick lika illa igen vid valet 2018. Med Löfven, Morgan J och Ygeman mm i regimtäten, har vi blivit garanterade ett fortsatt högt inflöde av obrukbara folkmassor. Och högre skatter. Och mer övervakning.

  Det är ju egentligen helt oförklarligt. Varför i helvete måste vi ständigt spä på alla våra bekymmer? En slags statlig sadomasochism breder ut sig. Är 80 procent av svenskarna totalt sinnesrubbade? Hjärntvättade javisst, men framför allt grundlurade av statsmedia SR/SVT. Vem är chefer där? Vet ni det? Och varför tillåts dessa två agitprop-kanaler att föra fram snedvriden vänsterextremistisk smörja och lögner 24//? Varför protesterar inte de s k borgerliga politikerna i Riksdagen mot detta ofog i partiskhet, som ju så uppenbart strider mot reglerna? Är det av rädsla för att bli petad och bli av med sin exceptionellt höga lön, pensioner, dagliga traktamenten och allsköns “godis”?

 • “Massinvandringen är en tung börda för Sverige som går mot systemkollaps” är artikelns topic.

  Jovisst är det så och så är det ju också tänkt att bli: för alla “vita”, kristna länder för den delen. Det är ingen hemlighet, även om du inte får det skrivet i klartext på näsan varje dag. Jag vill hävda att fram till två-vals året 2014 och trots stor ekonomisk oro under några år från 2008, syntes livet fortskrida “som vanligt” härstädes. Även 9/11-terrorn verkade ha fallit i glömska i folks medvetande, “vänligen” hjälpta på traven av de uselt granskande genierna hos SR och SVT, men då, i början av 2014 flyttades fokus från MENA närmare oss mot oss, till Kiev och Ukraina, samt ånyo upplystes vi om (trolig) rysk undervattningsverksamhet i svensk skärgård och den gamla rysskräcken poppade upp.

  Vi fick oss itutat att endast ett NATO-medlemskap skulle kunna lindra vårt trångmål. Den allmänna värnplikten hade ju upphört och det mesta av militärens materiel, förråd och bränslelager var pyts väck! En folklig oro började förnimmas i både MSM, som på Nätet: här stod vi nu helt nakna och kriget närmade sig oss mer gripbart. Flera vapenamnestier hade (lägligt för Eliten) avväpnat oss. Plötsligt blev Krim ett slagträ’ och Putin liknades vid Hitler.

  Inför riksdagsvalet 2014 gjorde Reinfeldt och M bort sig stort, men inte hjälpte det SD särskilt mycket. Sossarna tog åter kommandot och såg till, att på senhösten 2015, vi följde Frau Merkel i hälarna och lät släppa in illegala muslimer, i hundratusental, därmed sabbade Godhetshycklarna den svenska välfärden. “Vad det är härligt att få vara med när Sverige förändras” utbrast Ylva Johansson, men runt 20 procent av svenskarna var inte med på dom noterna. Fast det gick lika illa igen vid valet 2018. Med Löfven, Morgan J och Ygeman mm i regimtäten, har vi blivit garanterade ett fortsatt högt inflöde av obrukbara folkmassor. Och högre skatter. Och mer övervakning.

  Det är ju egentligen helt oförklarligt. Varför i helvete måste vi ständigt spä på alla våra bekymmer? En slags statlig sadomasochism breder ut sig. Är 80 procent av svenskarna totalt sinnesrubbade? Hjärntvättade javisst, men framför allt grundlurade av statsmedia SR/SVT. Vem är chefer där? Vet ni det? Och varför tillåts dessa två agitprop-kanaler att föra fram snedvriden vänsterextremistisk smörja och lögner 24//? Varför protesterar inte de s k borgerliga politikerna i Riksdagen mot detta ofog i partiskhet, som ju så uppenbart strider mot reglerna? Är det av rädsla för att bli petad och bli av med sin exceptionellt höga lön, pensioner, dagliga traktamenten och allsköns “godis”?

 • Techföretagen hade problem på börsen våren år 2000 och USA svarade med lånefest. Statliga SSAB följde efter nästan direkt, trots bobubblan på 90-talet. Krisen har byggts upp i 19 år och bankmultiplikatorn har nått vansinnighetens yttersta gräns. Krisen är skapad och vi kommer att få lida. Jag minns det hemska 90-talet när folk lämnade sina hem och tvingades fortsätta arbeta för banken. Vissa är nu en månadslön från gatan.

  BNP är ett opålitligt mått som inflationen och arbetslösheten. Allt syftar till att lura den stora majoritet som inte har kunskaperna. Det är inte fel med en liten statsskuld. Inte om den är svensk och balanserar som under kriget. Det tog bara tjugo år att betala skulden.

  Tid är det enda jag har, sade en gammal man, men för mig är det tvärtom. Min nyhetsrunda kan vara i 12 timmar på gamla dagar och vissa saker kan bara besvaras med uppsatser folk inte ids läsa. Det är bra att andra kan uttrycka sig kortare.

  En Habib vill inte nämna den stora skuld Södertälje har pga invandringen. Varje invånare var skyldig banken runt 200.000 för ett årtionde sedan. Barn, gamla och arbetande.

  • @Fiskargubben. Visst är dessa kriser skapade eftersom det så systemet är uppbyggt att fungera. Åren går och människor glömmer det där som “bara hände” och så helt plötsligt så händer det igen och igen in absurdum. Det ekonomiska systemet bestående av skatter, banksektorn osv. är rätt och slätt ren stöld gömd bakom en massa fikonspråks-paragrafer och trixiga ekvationer så tråkiga att få ids att sätta sig in i hur det verkligen fungerar. Hedi kör lite härskarteknik när han svänger sig med statistik, siffror och annat ekonomiskt mumbojumbo där han tror att man ska ta detta som någon akademisk sann beskrivning av verkligheten. Själv har jag rätt lätt för att se igenom skitsnack och det gäller även skitsnack skrivet på akademisk prosa.

   • Peter Johansson@ Apropå skitsnack. Vetenskapshistorien visar att akademiker snickeri-snackar och byter åsikter/paradigm allt efter behov.

    Om man vill förstå samtiden så är det nödvändigt att känna till tysk filosofihistoria enligt idéhistorikern Svante Nordin. Akademiker omhuldade först Marx, sedan Nietzsche o nu senast är det Kant. Frågan är varför Kants filosofi tas på allra högsta allvar idag. Svaret är att han propagerar för universella mänskliga rättigheter och en världsfederation. Eftersom Kant är emot högerpopulism och anhängare av globalism, har han kommit att bli den husgud som staten och dess vapenbröder (akademiker, massmedia och kyrkan m fl) hämtar näring och vapenkraft ifrån.

    Nietzsches främsta uttolkare Carl Schmitt och Martin Heidegger var starkt kritiska mot globalisering och gjordes helt passé. Den senare omtalas vanligen av akademiker som nazist och försakar att nämna hans starka avsky mot globalisering/teknifiering och dess förtingligande av människan.

    “Universitetens styrkor marscherar alltid med kraft och beslutsamhet, om än under skilda fanor, än i den ena riktningen, än i den andra. Eftersom de ofta marscherar i samma riktning som staten, politikerna, byråkraterna, massmedia och Svenska kyrkan är de ofta del av en mäktig rörelse. De epistemiska klimatskiften som namnen Marx, Nietzsche och Kant symboliserar bör inte underskattas. Den utgör en väsentlig del av förändringarna i samhällsklimatet.”

    Svante Nordin frågar sig om Kant kommer att hålla. ”En normal sanning gäller fem, högst tio år enligt auktoriteter på området. I vart fall skiftar den därefter form och färg. Vi kan därför inte tro annat än att Kant snart nog som ledstjärna kommer att bytas ut.”

    Själv tippar jag att Kants författarskap kommer att hamna i repressiv glömska i samband med att FN, inom tio år, kommer att ha tagit över utformningen av alla normer för ”det rätta och rationella” som gäller lika för alla tider, för alla nationer, för alla individer, dvs totalitärt diktat om ett universellt förnuft som utgår från någon enstaka person – sannolikt påven/Bill Gates eller någon annan perverterad nyliberal makthavare. FN:s stadgar kommer att utgöra den husbibel som alla ska rätta sig efter. Så mycket för demokrati och yttrandefrihet.
    Den massinvandring som vi hitintills har sett är bara början till en än värre migration. Vad som väntar oss är ett nytt Jugoslavien i landet när det står klart för allt fler svenskar att ”öppna hjärtan-filosofin” bara handlar om etnisk rensning och ett upplösande av Sverige och Europas nationer. Full storm väntar.

    Svante Nordin: Marx-Nietzsche-Kant. Tre former av politisk och vetenskaplig korrekthet inom akademin.
    http://academicrightswatch.se/?p=3831

    • @Birgitta. Många filosofer genom tiderna arbetade troligtvis på kommission för att ge agendan en djup filosofisk mening och i gengäld blev de upplyfta som dåtidens rockstjärnor. Innan Idol och Hela Sverige bakar så hade dessa filosofer en rätt stor betydelse för att sätta ramarna för hur andra människor skulle uppfatta verkligheten. Mycket har substans men för att saluföra en lögn så måste man baka in den i en hel del sanning.

     Vad gäller massinvandringsvansinnet så kommer det givetvis fortsätta och det enda som t.ex. de senast två kvinnomorden kommer resultera i är en utbyggnad av polisstaten. Men jag tror att det här accelererande vansinnet hänger ihop med Agenda 2030 och till dess är det ju bar tio år kvar. Vi har nog en hel del tråkigheter framför oss för den skiten kommer de inte kunna implementera utan att först ha mjukat upp befolkningen med en “smärre katastrof”.

     Men vi ska nog ha lite hopp om mänskligheten då det kokar i diverse kommentatorsfält och vad som nu fattas är den droppen som får vreden att spilla över i den fysiska världen. Svensken är en tålmodig själ men även en sån har en bristningsgräns och man ska inte leka med elden.

    • Sen vad gäller den akademiska världen för övrigt så är den hjärntvätt för den intelligentare delen av befolkningen. Jag har träffat människor så gravt handikappade av sin akademiska utbildning att de inte skulle känna igen verkligheten om den så hoppade upp och bet dem i arslet.

 • Techföretagen hade problem på börsen våren år 2000 och USA svarade med lånefest. Statliga SSAB följde efter nästan direkt, trots bobubblan på 90-talet. Krisen har byggts upp i 19 år och bankmultiplikatorn har nått vansinnighetens yttersta gräns. Krisen är skapad och vi kommer att få lida. Jag minns det hemska 90-talet när folk lämnade sina hem och tvingades fortsätta arbeta för banken. Vissa är nu en månadslön från gatan.

  BNP är ett opålitligt mått som inflationen och arbetslösheten. Allt syftar till att lura den stora majoritet som inte har kunskaperna. Det är inte fel med en liten statsskuld. Inte om den är svensk och balanserar som under kriget. Det tog bara tjugo år att betala skulden.

  Tid är det enda jag har, sade en gammal man, men för mig är det tvärtom. Min nyhetsrunda kan vara i 12 timmar på gamla dagar och vissa saker kan bara besvaras med uppsatser folk inte ids läsa. Det är bra att andra kan uttrycka sig kortare.

  En Habib vill inte nämna den stora skuld Södertälje har pga invandringen. Varje invånare var skyldig banken runt 200.000 för ett årtionde sedan. Barn, gamla och arbetande.

  • @Fiskargubben. Visst är dessa kriser skapade eftersom det så systemet är uppbyggt att fungera. Åren går och människor glömmer det där som “bara hände” och så helt plötsligt så händer det igen och igen in absurdum. Det ekonomiska systemet bestående av skatter, banksektorn osv. är rätt och slätt ren stöld gömd bakom en massa fikonspråks-paragrafer och trixiga ekvationer så tråkiga att få ids att sätta sig in i hur det verkligen fungerar. Hedi kör lite härskarteknik när han svänger sig med statistik, siffror och annat ekonomiskt mumbojumbo där han tror att man ska ta detta som någon akademisk sann beskrivning av verkligheten. Själv har jag rätt lätt för att se igenom skitsnack och det gäller även skitsnack skrivet på akademisk prosa.

   • Peter Johansson@ Apropå skitsnack. Vetenskapshistorien visar att akademiker snickeri-snackar och byter åsikter/paradigm allt efter behov.

    Om man vill förstå samtiden så är det nödvändigt att känna till tysk filosofihistoria enligt idéhistorikern Svante Nordin. Akademiker omhuldade först Marx, sedan Nietzsche o nu senast är det Kant. Frågan är varför Kants filosofi tas på allra högsta allvar idag. Svaret är att han propagerar för universella mänskliga rättigheter och en världsfederation. Eftersom Kant är emot högerpopulism och anhängare av globalism, har han kommit att bli den husgud som staten och dess vapenbröder (akademiker, massmedia och kyrkan m fl) hämtar näring och vapenkraft ifrån.

    Nietzsches främsta uttolkare Carl Schmitt och Martin Heidegger var starkt kritiska mot globalisering och gjordes helt passé. Den senare omtalas vanligen av akademiker som nazist och försakar att nämna hans starka avsky mot globalisering/teknifiering och dess förtingligande av människan.

    “Universitetens styrkor marscherar alltid med kraft och beslutsamhet, om än under skilda fanor, än i den ena riktningen, än i den andra. Eftersom de ofta marscherar i samma riktning som staten, politikerna, byråkraterna, massmedia och Svenska kyrkan är de ofta del av en mäktig rörelse. De epistemiska klimatskiften som namnen Marx, Nietzsche och Kant symboliserar bör inte underskattas. Den utgör en väsentlig del av förändringarna i samhällsklimatet.”

    Svante Nordin frågar sig om Kant kommer att hålla. “En normal sanning gäller fem, högst tio år enligt auktoriteter på området. I vart fall skiftar den därefter form och färg. Vi kan därför inte tro annat än att Kant snart nog som ledstjärna kommer att bytas ut.”

    Själv tippar jag att Kants författarskap kommer att hamna i repressiv glömska i samband med att FN, inom tio år, kommer att ha tagit över utformningen av alla normer för “det rätta och rationella” som gäller lika för alla tider, för alla nationer, för alla individer, dvs totalitärt diktat om ett universellt förnuft som utgår från någon enstaka person – sannolikt påven/Bill Gates eller någon annan perverterad nyliberal makthavare. FN:s stadgar kommer att utgöra den husbibel som alla ska rätta sig efter. Så mycket för demokrati och yttrandefrihet.
    Den massinvandring som vi hitintills har sett är bara början till en än värre migration. Vad som väntar oss är ett nytt Jugoslavien i landet när det står klart för allt fler svenskar att “öppna hjärtan-filosofin” bara handlar om etnisk rensning och ett upplösande av Sverige och Europas nationer. Full storm väntar.

    Svante Nordin: Marx-Nietzsche-Kant. Tre former av politisk och vetenskaplig korrekthet inom akademin.
    http://academicrightswatch.se/?p=3831

    • @Birgitta. Många filosofer genom tiderna arbetade troligtvis på kommission för att ge agendan en djup filosofisk mening och i gengäld blev de upplyfta som dåtidens rockstjärnor. Innan Idol och Hela Sverige bakar så hade dessa filosofer en rätt stor betydelse för att sätta ramarna för hur andra människor skulle uppfatta verkligheten. Mycket har substans men för att saluföra en lögn så måste man baka in den i en hel del sanning.

     Vad gäller massinvandringsvansinnet så kommer det givetvis fortsätta och det enda som t.ex. de senast två kvinnomorden kommer resultera i är en utbyggnad av polisstaten. Men jag tror att det här accelererande vansinnet hänger ihop med Agenda 2030 och till dess är det ju bar tio år kvar. Vi har nog en hel del tråkigheter framför oss för den skiten kommer de inte kunna implementera utan att först ha mjukat upp befolkningen med en “smärre katastrof”.

     Men vi ska nog ha lite hopp om mänskligheten då det kokar i diverse kommentatorsfält och vad som nu fattas är den droppen som får vreden att spilla över i den fysiska världen. Svensken är en tålmodig själ men även en sån har en bristningsgräns och man ska inte leka med elden.

    • Sen vad gäller den akademiska världen för övrigt så är den hjärntvätt för den intelligentare delen av befolkningen. Jag har träffat människor så gravt handikappade av sin akademiska utbildning att de inte skulle känna igen verkligheten om den så hoppade upp och bet dem i arslet.

 • Nu ska staten “hjälpa” de krisande kommunerna genom att sno pengar från andra kommuner. Om staten verkligen ville försöka styra upp den situation de själva har skapat skulle de gå in med statliga medel, men istället väljer de att fortsätta dränera kommunsektorn. Staten har ju inte ens tjyvheder.

 • Det är tydligt att svenskarna i allmänhet och politikerna i synnerhet underskattar det svenska fokuset på individens ansvar, och hur etniska svenskar alltid har sett som främsta mål att uppnå självförsörjning. De har helt enkelt utgått från, redan som unga, att man måste studera och skaffa sig ett jobb. (Bara A-lagarna har sett sanningen, nämligen att det inte finns något tvång att integrera sig i samhället.) Jag tror det har både genetisk och kulturell grund. I tredje världen, såsom i Somalia, är det hög status att ha många barn och *inte* arbeta. I Sverige är det precis tvärtom. Svenskarna blir frustrerade av att inte ha något att göra och att sakna riktning i livet. Jämförelsevis, enligt Arbetsförmedlingen, hos vissa kategorier unga invandrare så finns inte denna vantrivsel med att gå arbetslös.

  Det saknas utbildning och kompetens, brukar man säga. Men problemet ligger djupare än så. Det svenska samhället har alltid varit beroende av att nästan alla unga medborgare strax ingår i produktionen. Så har det alltid fungerat. Politikerna tar för givet att denna ambitiösa inställning existerar även hos invandrarna från tredje världen. Varför då? En svensk som väljer att inte arbeta blir socialt utstött. Men så sker inte med invandrare genrellt. Snarare tvärtom! Då har man mer tid att ägna sig åt socialt liv, engagera sig i moskén, o.s.v.

  Så politikerna underskattar enormt vad svenskhet (genetisk såväl som kulturell) betyder för samhällets välstånd. Om Mellanöstern och Afrika flyttar till Sverige, så blir Sverige såsom Mellanöstern och Afrika. Det är inte svårare än så!

  • @ Riktigt, det du skriver, Teofrastus. Vill tillägga att svensken även har stor faiblesse för att missionera för hela omvärlden om sin egen förträfflighet. Ger sig gärna själv goda betyg, men tillåter inte att snorungar betygsättts! Det tidiga sextiotalets svenska socialdemokrati överskattade sin egna betydelse grovt, avseende till exempel orsaken till då rådande hygglig ekonomi och framgångar. Partipropagandan, svaga historiekunskaper och Bonnierpressens liberala kvackerier, tog andan ur sossarna, så till den milda grad, att dom ansåg att det inte fanns ett enda problem i hela världen, som den svenska sociala ingenjörskonsten inte bet på.

   Så vi fick SIDA. “Fredsarbete” var vi experter på, så vi fick Axel Wennergrens Center, tvärs över kungliga slottet, i andra änden på Sveavägen. Studentexamen hindrade jämställdheten, så den togs bort, så alla skulle kunna läsa på universitetet, som fick känna på en explosionsartad grad av förstoring (vilket inte gällde för lärarkåren). Industrin växte, men bara i utlandet.

   Krigsmakten hade nu, 15 år försent, nått bestämd styrka. Så nu var det dags att halvera och sedan åter halvera …. och sen’ bidde de’, en tumme. Nästan ingenting; bara Folk utan Försvar. Och konfererande i Sälen.

   Så var det dags att lösa Flyktingproblemet i Världen och där intog vi en snart en ledande position, som redan 1975 tvingade oss att medelst lag, förändra vår nordiska ras till att övergå till en multietnisk, multikulturell, gärna muslimsk, identitet. Detta trots att folket inget ord med i leken, hade haft!

   [text om 911 är raderad, off topic]

   • Inte alls herr redaktören. Pål Bergström hade med en mycket intressant länk till den jury-rättegång som är tänkt att starta i New York i närtid jus om 9/11. Detta är vårt enda stora hopp, om vi har kvar några positiva tankar om framtiden.

 • Tack Pål Bergström 😀 Jag har bevittnad händelse horisonterna sedan mitten på 90-talet och kommit fram till liknande analys.
  Jag är uppväxt i miljöer med många hudfärger och religioner ; Sverige, USA, Afrika. är tekniker och alternativ medicinare i grunden.
  Händelseförloppen med den invandrings volym jag bevittnat här i Sverige sedan 2015 kallar jag för ” missriktad medkänsla “.
  Missriktad, därför att den inte adresserar grundproblemen med det globala monetära systemet eller orsakerna till krigen som genererar flyktingströmmarna till att börja med.

 • Nu ska staten “hjälpa” de krisande kommunerna genom att sno pengar från andra kommuner. Om staten verkligen ville försöka styra upp den situation de själva har skapat skulle de gå in med statliga medel, men istället väljer de att fortsätta dränera kommunsektorn. Staten har ju inte ens tjyvheder.

 • Det är tydligt att svenskarna i allmänhet och politikerna i synnerhet underskattar det svenska fokuset på individens ansvar, och hur etniska svenskar alltid har sett som främsta mål att uppnå självförsörjning. De har helt enkelt utgått från, redan som unga, att man måste studera och skaffa sig ett jobb. (Bara A-lagarna har sett sanningen, nämligen att det inte finns något tvång att integrera sig i samhället.) Jag tror det har både genetisk och kulturell grund. I tredje världen, såsom i Somalia, är det hög status att ha många barn och *inte* arbeta. I Sverige är det precis tvärtom. Svenskarna blir frustrerade av att inte ha något att göra och att sakna riktning i livet. Jämförelsevis, enligt Arbetsförmedlingen, hos vissa kategorier unga invandrare så finns inte denna vantrivsel med att gå arbetslös.

  Det saknas utbildning och kompetens, brukar man säga. Men problemet ligger djupare än så. Det svenska samhället har alltid varit beroende av att nästan alla unga medborgare strax ingår i produktionen. Så har det alltid fungerat. Politikerna tar för givet att denna ambitiösa inställning existerar även hos invandrarna från tredje världen. Varför då? En svensk som väljer att inte arbeta blir socialt utstött. Men så sker inte med invandrare genrellt. Snarare tvärtom! Då har man mer tid att ägna sig åt socialt liv, engagera sig i moskén, o.s.v.

  Så politikerna underskattar enormt vad svenskhet (genetisk såväl som kulturell) betyder för samhällets välstånd. Om Mellanöstern och Afrika flyttar till Sverige, så blir Sverige såsom Mellanöstern och Afrika. Det är inte svårare än så!

  • @ Riktigt, det du skriver, Teofrastus. Vill tillägga att svensken även har stor faiblesse för att missionera för hela omvärlden om sin egen förträfflighet. Ger sig gärna själv goda betyg, men tillåter inte att snorungar betygsättts! Det tidiga sextiotalets svenska socialdemokrati överskattade sin egna betydelse grovt, avseende till exempel orsaken till då rådande hygglig ekonomi och framgångar. Partipropagandan, svaga historiekunskaper och Bonnierpressens liberala kvackerier, tog andan ur sossarna, så till den milda grad, att dom ansåg att det inte fanns ett enda problem i hela världen, som den svenska sociala ingenjörskonsten inte bet på.

   Så vi fick SIDA. “Fredsarbete” var vi experter på, så vi fick Axel Wennergrens Center, tvärs över kungliga slottet, i andra änden på Sveavägen. Studentexamen hindrade jämställdheten, så den togs bort, så alla skulle kunna läsa på universitetet, som fick känna på en explosionsartad grad av förstoring (vilket inte gällde för lärarkåren). Industrin växte, men bara i utlandet.

   Krigsmakten hade nu, 15 år försent, nått bestämd styrka. Så nu var det dags att halvera och sedan åter halvera …. och sen’ bidde de’, en tumme. Nästan ingenting; bara Folk utan Försvar. Och konfererande i Sälen.

   Så var det dags att lösa Flyktingproblemet i Världen och där intog vi en snart en ledande position, som redan 1975 tvingade oss att medelst lag, förändra vår nordiska ras till att övergå till en multietnisk, multikulturell, gärna muslimsk, identitet. Detta trots att folket inget ord med i leken, hade haft!

   [text om 911 är raderad, off topic]

   • Inte alls herr redaktören. Pål Bergström hade med en mycket intressant länk till den jury-rättegång som är tänkt att starta i New York i närtid jus om 9/11. Detta är vårt enda stora hopp, om vi har kvar några positiva tankar om framtiden.

 • Tack Pål Bergström 😀 Jag har bevittnad händelse horisonterna sedan mitten på 90-talet och kommit fram till liknande analys.
  Jag är uppväxt i miljöer med många hudfärger och religioner ; Sverige, USA, Afrika. är tekniker och alternativ medicinare i grunden.
  Händelseförloppen med den invandrings volym jag bevittnat här i Sverige sedan 2015 kallar jag för ” missriktad medkänsla “.
  Missriktad, därför att den inte adresserar grundproblemen med det globala monetära systemet eller orsakerna till krigen som genererar flyktingströmmarna till att börja med.

 • En helt analog kedja av händelser avtäcks i USA på löpande band, detta med deras massinvandring , FED,s trycka pengar, förfall, vapenlagar, tullar, införande av röstnings-ID etc. Samma sak händer här men med andra rubriker. Att det sker däröver beror på att deras grundlag inte kan ändras med “lufttrycket” som här.
  Det kan nog sammanfattas till dels i denna video rätt bra.
  https://steemit.com/covfefe/@x22report/what-we-have-been-waiting-for-is-coming-we-have-the-ultimate-weapon-episode-1954b
  En viktig detalj bör nämnas att Tech Giants håller på att förändra språkens ords definitioner. Spar därför äldre ordböcker. Lite inte på Wikisar…!

 • Peter Johansson
  Kommunernas skulder har inte initialt direkt att göra med invandring. Huvudproblemet i Filipstad är avfolkning och det problemet fanns innan invandring. Filipstad har inte större skulder än t.ex. Danderyds kommun.
  Filipstad: 30694 kronor skuld per invånare
  Danderyd: 30683 kronor skuld per invånare.
  Under 2019 hade Danderyd ett budgetunderskott på 90 miljoner. Till detta tillkommer ett driftunderskott på över 300 miljoner. Den kommunala förvaltningsinkompetensen är en verklighet med eller utan invandring.
  Jag menar inte med detta att Sverige inte ska ha restriktiv invandring. Men bara invandringsstopp sätter inte stopp för den kommunala inkompetensen.

  • @Hedi.
   Men om man i Filipstads fall kombinerar kommunal inkompetens med x-antal s.k. “migranter” där ca 80 % procent är arbetslösa och lever på socialbidrag så kan invandringen bli “the straw that broke the camel’s back” (pun intended) vilket i slutänden också kan leda till en ekonomisk härdsmälta. Det svenska folket har under många år överlevt såväl kommunal som statlig inkompetens men det här vansinnet kan bli någonting som till slut kanske t.o.m. leder till riktiga oroligheter. Då kommer ingen gå säker, inte ens du. Vi har redan ett lågintensivt inbördeskrig i våra förorter och detta börjar nu krypa närmare även de PK-tomtar som gillar olika.

   Sen tycker jag i vilket fall att du använder dig av siffror och statistik på ett rent oärligt vis.

   • Och det är väl lika bra att förtydliga. Om eller mer NÄR ekonomin går i botten och om de då stryper bidragen så kommer förorterna att brinna och sen kan den elden snabbt och lätt sprida sig genom resten av landet. Om folk tycker att vi redan har en skenande kriminalitet så är det bara en liten lätt försmak av vad som skulle kunna komma och det finns otroligt mycket vapen i omlopp. Medan det avväpnade svenska folket får nöja sig med färgläggningsspray och brödkniv. Hipp Hipp hurra och en liten golfapplåd…

  • “Kommunernas skulder har inte initialt direkt att göra med invandring” Jisses vilket svammel.

   Hundratusentals oanställbara utlänningar som inte kan försörja sig själva invaderar Sveriges kommuner med en kräftig ökning av socialbidrag som följd. Och detta har inget att göra med kommunernas ökade skuldbörda?

   Frågan är ju också varför, för att använda dina egna siffror, Danderyd har en så hög skuld. Kan det vara för att denna kommun tvingas sponsra andra kommuner med oanställbara utlänningar? T.ex. Malmö och Göteborg som ju är svarta hål när det gäller att sprida pengar till utlänningar.

   • Våra kommuner invaderas av oanställningsbara migranter och än fler väntas. Hans Jensevik, nationalekonom med kommunekonomi som specialitet, har analyserat alla kommuners ekonomi i landet. Han ser en (alltför) tydlig trend; kurvan för försörjningsstöd ökar i alla kommuner, vilket innebär att andra kommunala områden får lämna “utjämningsbidrag” till socialbidragstagarna. År 2025 kommer det inte att finnas någon kommun som kan lämna bidrag till någon annan kommun då de alla är i kris. Som tur är kommer nog försörjningsstödet att behöva korrigeras nedåt för en stor majoritet. Försörjningsstöd för oanställningsbara 45+ behöver knytas till samhällstjänst av olika slag; städa stränder, gator och torg, rensa rabatter m m, m m.
    Om nu Sveriges ekonomi, enligt Sverigebilden, verkligen “gått som tåget” kan man fråga sig varför så många kommuner lånar pengar via Kommuninvest? Landets politiker ska inte hitta på några kostsamma reformer som det inte finns ekonomisk täckning för. Det är sinnessjukt att Riksbanken planerar att låna upp stora summor som ska betalas för om 100 år. Nej, se hur mycket pengar som finns i plånboken och anpassa konsumtionen därefter.

    Lilla Greta borde få ångest över landets dåliga ekonomi…

    Hans Jensevik: KommunInvest a Black Swan: https://www.youtube.com/watch?v=OUZujo7B5Lc

    Artikel: https://detgodasamhallet.com/2019/08/29/gastskribent-hans-jensevik-kan-kommuninvest-fallera/

    • @Birgitta. Det samhälleliga skyddsnätets maskor är numera glesa och varenda svensk är bara ett sjukdoms- eller olycksfall från att bli socialbidragstagare med mössan i hand. Så man ska nog vara lite försiktig med vad man önskar sig.

     Sen spelar det ju ingen roll om alla hitresta lycksökare plockar skräp på våra stränder eller om de driver skattefinansierade kamelfarmer för de är ju ändå en astronomisk kostnad och ingen tillgång. Om staten sen driver igenom någon sorts slavverksamhet för socialbidragstagare så finns det ju ingen anledning att anställa eftersom det blir billigare att låta människor slava för socialbidragsnormen. Detta kommer i så fall att drabba alla oavsett härkomst.

     Om de sen sänker bidragen så kommer kriminaliteten inte att öka proportionerligt utan den kommer göra så exponentiellt. För tvingas du att ägna dig åt kriminalitet så finns det ingen anledning att stoppa när du uppnått månadens försörjning.

     Lösningen är en fullskalig repatriering och allt annat är bara ett stort hurra för Reinfeldt-doktrinen, där Välfärdssverige helt skall nedmonteras.

     Vad gäller Jensevik så har han nog rätt i sina beräkningar. Men för övrigt så är han en underlig figur med en suspekt agenda. Han håller på och muslimhetsar och att han inte har blivit korsfäst för det, som så många andra har blivit, får mig att misstänka att han är en liten ordensbroder som uppfyller sin funktion. Sen är han själv rätt så duktig på att dränera kommuner på pengar med hans egenpåhittade certifieringssystem. Även om han troligtvis ligger i lä jämfört med RFSL:s HBTQ-certifierings-charader.

  • Skillnaden är väl att rika i Danderyd där folk tjänar 10 gånger så mycket som Filipstad har råd med detta underskott! För Danderyd är detta småpengar, för Filipstad är det fråga om konkurs!

 • “Utan invandring stannar Sverige” är en helig vers som svetsare och Reinfeldt gillar att upprepa. Med den vers borde alla fattiga kommuner och alla fattiga länder ta in så många invandrare som man kan.
  Malmö går back = in med fler invandrare så blir det vinst.
  Filipstad går back = in med fler invandrare så blir det vinst.
  Venezuela går back = in med fler invandrare så blir det vinst.

 • i BNP INGÅR bl.a. KONSUMTION. Sverige har en mycket hög privat belåning som kan förklara en konstlad hög BNP. Varje gång vi lånar och köper ökar BNP. Alltså ett dåligt mått på ett lands självförsörjning, vilket jag antar du vill visa är högre idag än 1995.
  Vet ej hur det ligger till i Japan. Dom lär ha flyttat ut en stor del av sin industriproduktion till Kina vilket kan förklara en del. Vinsterna ökar men skatteinkomsterna uteblir idag då de flesta större multinationella företag ser till att bli beskattade i något uland med extremt låga skatter, där vinsterna “stannar”. Facebook i Sverige bidrar t.ex. till BNP men vinsterna går ut på samma sätt som de andra länder de opererar i.
  Varken Japan eller Sverige kan ha råd med massinvandring, som jag ser det.
  Hur kan det ens långsiktigt minska kostnaderna i t.ex Filipstad där flertalet är analfabeter, ej kan Svenska, bor segregerat och nödvändigheten att lära sig Svenska dagligen därför inte ens existerar?

 • Pål,
  Tack för dina reflektioner. Jag har två frågor:
  1) Om invandringen leder Sverige till finanskollaps hur kan du förklara att Sveriges statsskuld som andel av bruttonationalprodukten, BNP, som uppgick till 70 procent av BNP år 1995 sjönk till 26 procent i slutet av 2018?

  2) Hur kan du förklara att Japan som har noll invandring har en statsskuld motsvarande 250 procent av BNP?

  • @Hedi Bel Habib
   Staten har vältrat över kostnaderna för massinvandringen på kommunerna och det är just därför statsfinanserna för tillfället är goda. Men du kan ju ta och titta på Uppdrag Gransknings reportage om Filipstads stundande undergång och sen kan du även läsa på om Bengtsfors, så får du en bild av hur det ser ut på kommunal nivå. Dessa kommuner är inte ensamma även om de kanske är de som för tillfället är värst ute. När kommunerna ställer in sina betalningar så kommer staten bli tvungen att gå in och styra upp det hela och det kommer onekligen påverka statsfinanserna och i förlängningen leda till en ökad statsskuld. Lägger man sen till den kommande lågkonjunkturen så är det ett recept på såväl kommunal som statlig katastrof. Det är ett faktum som du inte kan trixa bort med vare sig siffervoodo eller statistik-gallimatias.

   Avslutningsvis har jag en fråga till dig. Hur kan du som filosofie doktor och forskare vara så oerhört intellektuellt ohederlig som du är? Det är faktiskt så man blir lite lätt illamående av att läsa vad du skriver.

  • Hedi,

   Tror det kan finnas flera förklaringar till skillnader mellan länder. Min avsikt var inte att ge ett svar på detta utan peka på Sveriges och världens prekära läge. Finanskollapsen lär komma oavsett invandring eller ej men med rådande kostnad kommer det bli svårare att hantera.

  • Vad bryr sig 300 000 svenska fattigpensionärer om BNP när dom bevisligen inte har pengar till hyra, mat, läkemedel, tandård och annat som tillhör de mest basala behoven i ett dagligt liv och detta efter kanske 40 år och mer med hårt dåligt betalt arbete eller kanske som hemmafruar/-män??

   Skolans personal som gråter och sjukskriver sig pga av en ohållbar arbetssituation med våldsamma invandrarelever är nog säkert också glada åt att veta att BNP är på topp i Sverige?

   Personalen på akutmottagningarna som tvingas ta hand om skottskadade utländska kriminella och samtidigt bli utsatta för personliga hot från dessa personers familjer och klaner jublar säker inför varje arbetspass för att BNP i Sverige är positiv?

   Kliv ner från dina höga akademiska hästar och se verkligheten, eller sluta med dina helt orealistiska och verklighetsförnekande inlägg som det inte behöver mer än vanligt bondförnuft för att förstå att du lever ie enorm bubbla.

  • Japan styrs inte av japaner, men av USA. USA styrs av kongressledamöter som ofta styrs via agenter som har hållhakar på dem, ex. genom män som Epstein, om de har en svaghet för flickebarn, men även genom troll som utsätter amerikaner för repressalier om de exponerar tillståndet, vilket liknar det sionistiska Expos verksamhet.

   Varje land som dessa psykopater kontrollerar försätts i skuldslaveri, även Sverige, även om staten har dolt statsskulden i kommunerna och att folket har lurats in i personligt skuldslaveri, som om det vore den normalaste sak i världen att inte äga sitt hem eller sin bil.

   Under sådant slaveri blir folk lydiga lakejer eller hotas med ekonomiskt kaos och kris. Det svenska skuldslaveriet är väl dolt i kommuner, privata billån och huslån. Som lök på laxen har USA och Israel placerat en hel hög av sina terror-allierade sekterister i vårt land. Det är en tickande bomb, tror jag.

   Det är nog smart av polis och militär och av oss alla att mota Olle i grind, tror jag.

 • En helt analog kedja av händelser avtäcks i USA på löpande band, detta med deras massinvandring , FED,s trycka pengar, förfall, vapenlagar, tullar, införande av röstnings-ID etc. Samma sak händer här men med andra rubriker. Att det sker däröver beror på att deras grundlag inte kan ändras med “lufttrycket” som här.
  Det kan nog sammanfattas till dels i denna video rätt bra.
  https://steemit.com/covfefe/@x22report/what-we-have-been-waiting-for-is-coming-we-have-the-ultimate-weapon-episode-1954b
  En viktig detalj bör nämnas att Tech Giants håller på att förändra språkens ords definitioner. Spar därför äldre ordböcker. Lite inte på Wikisar…!

 • Synd att inte sunt förnuft går att förmedla.
  Räkenskapens tid.
  Går vi mot ett riktigt krig?
  Jalla falla i Sverige.
  Vi måste ur stugvärmen.
  Det är hög tid.

 • Peter Johansson
  Kommunernas skulder har inte initialt direkt att göra med invandring. Huvudproblemet i Filipstad är avfolkning och det problemet fanns innan invandring. Filipstad har inte större skulder än t.ex. Danderyds kommun.
  Filipstad: 30694 kronor skuld per invånare
  Danderyd: 30683 kronor skuld per invånare.
  Under 2019 hade Danderyd ett budgetunderskott på 90 miljoner. Till detta tillkommer ett driftunderskott på över 300 miljoner. Den kommunala förvaltningsinkompetensen är en verklighet med eller utan invandring.
  Jag menar inte med detta att Sverige inte ska ha restriktiv invandring. Men bara invandringsstopp sätter inte stopp för den kommunala inkompetensen.

  • @Hedi.
   Men om man i Filipstads fall kombinerar kommunal inkompetens med x-antal s.k. “migranter” där ca 80 % procent är arbetslösa och lever på socialbidrag så kan invandringen bli “the straw that broke the camel’s back” (pun intended) vilket i slutänden också kan leda till en ekonomisk härdsmälta. Det svenska folket har under många år överlevt såväl kommunal som statlig inkompetens men det här vansinnet kan bli någonting som till slut kanske t.o.m. leder till riktiga oroligheter. Då kommer ingen gå säker, inte ens du. Vi har redan ett lågintensivt inbördeskrig i våra förorter och detta börjar nu krypa närmare även de PK-tomtar som gillar olika.

   Sen tycker jag i vilket fall att du använder dig av siffror och statistik på ett rent oärligt vis.

   • Och det är väl lika bra att förtydliga. Om eller mer NÄR ekonomin går i botten och om de då stryper bidragen så kommer förorterna att brinna och sen kan den elden snabbt och lätt sprida sig genom resten av landet. Om folk tycker att vi redan har en skenande kriminalitet så är det bara en liten lätt försmak av vad som skulle kunna komma och det finns otroligt mycket vapen i omlopp. Medan det avväpnade svenska folket får nöja sig med färgläggningsspray och brödkniv. Hipp Hipp hurra och en liten golfapplåd…

  • “Kommunernas skulder har inte initialt direkt att göra med invandring” Jisses vilket svammel.

   Hundratusentals oanställbara utlänningar som inte kan försörja sig själva invaderar Sveriges kommuner med en kräftig ökning av socialbidrag som följd. Och detta har inget att göra med kommunernas ökade skuldbörda?

   Frågan är ju också varför, för att använda dina egna siffror, Danderyd har en så hög skuld. Kan det vara för att denna kommun tvingas sponsra andra kommuner med oanställbara utlänningar? T.ex. Malmö och Göteborg som ju är svarta hål när det gäller att sprida pengar till utlänningar.

   • Våra kommuner invaderas av oanställningsbara migranter och än fler väntas. Hans Jensevik, nationalekonom med kommunekonomi som specialitet, har analyserat alla kommuners ekonomi i landet. Han ser en (alltför) tydlig trend; kurvan för försörjningsstöd ökar i alla kommuner, vilket innebär att andra kommunala områden får lämna “utjämningsbidrag” till socialbidragstagarna. År 2025 kommer det inte att finnas någon kommun som kan lämna bidrag till någon annan kommun då de alla är i kris. Som tur är kommer nog försörjningsstödet att behöva korrigeras nedåt för en stor majoritet. Försörjningsstöd för oanställningsbara 45+ behöver knytas till samhällstjänst av olika slag; städa stränder, gator och torg, rensa rabatter m m, m m.
    Om nu Sveriges ekonomi, enligt Sverigebilden, verkligen “gått som tåget” kan man fråga sig varför så många kommuner lånar pengar via Kommuninvest? Landets politiker ska inte hitta på några kostsamma reformer som det inte finns ekonomisk täckning för. Det är sinnessjukt att Riksbanken planerar att låna upp stora summor som ska betalas för om 100 år. Nej, se hur mycket pengar som finns i plånboken och anpassa konsumtionen därefter.

    Lilla Greta borde få ångest över landets dåliga ekonomi…

    Hans Jensevik: KommunInvest a Black Swan: https://www.youtube.com/watch?v=OUZujo7B5Lc

    Artikel: https://detgodasamhallet.com/2019/08/29/gastskribent-hans-jensevik-kan-kommuninvest-fallera/

    • @Birgitta. Det samhälleliga skyddsnätets maskor är numera glesa och varenda svensk är bara ett sjukdoms- eller olycksfall från att bli socialbidragstagare med mössan i hand. Så man ska nog vara lite försiktig med vad man önskar sig.

     Sen spelar det ju ingen roll om alla hitresta lycksökare plockar skräp på våra stränder eller om de driver skattefinansierade kamelfarmer för de är ju ändå en astronomisk kostnad och ingen tillgång. Om staten sen driver igenom någon sorts slavverksamhet för socialbidragstagare så finns det ju ingen anledning att anställa eftersom det blir billigare att låta människor slava för socialbidragsnormen. Detta kommer i så fall att drabba alla oavsett härkomst.

     Om de sen sänker bidragen så kommer kriminaliteten inte att öka proportionerligt utan den kommer göra så exponentiellt. För tvingas du att ägna dig åt kriminalitet så finns det ingen anledning att stoppa när du uppnått månadens försörjning.

     Lösningen är en fullskalig repatriering och allt annat är bara ett stort hurra för Reinfeldt-doktrinen, där Välfärdssverige helt skall nedmonteras.

     Vad gäller Jensevik så har han nog rätt i sina beräkningar. Men för övrigt så är han en underlig figur med en suspekt agenda. Han håller på och muslimhetsar och att han inte har blivit korsfäst för det, som så många andra har blivit, får mig att misstänka att han är en liten ordensbroder som uppfyller sin funktion. Sen är han själv rätt så duktig på att dränera kommuner på pengar med hans egenpåhittade certifieringssystem. Även om han troligtvis ligger i lä jämfört med RFSL:s HBTQ-certifierings-charader.

  • Skillnaden är väl att rika i Danderyd där folk tjänar 10 gånger så mycket som Filipstad har råd med detta underskott! För Danderyd är detta småpengar, för Filipstad är det fråga om konkurs!

 • “Utan invandring stannar Sverige” är en helig vers som svetsare och Reinfeldt gillar att upprepa. Med den vers borde alla fattiga kommuner och alla fattiga länder ta in så många invandrare som man kan.
  Malmö går back = in med fler invandrare så blir det vinst.
  Filipstad går back = in med fler invandrare så blir det vinst.
  Venezuela går back = in med fler invandrare så blir det vinst.

 • i BNP INGÅR bl.a. KONSUMTION. Sverige har en mycket hög privat belåning som kan förklara en konstlad hög BNP. Varje gång vi lånar och köper ökar BNP. Alltså ett dåligt mått på ett lands självförsörjning, vilket jag antar du vill visa är högre idag än 1995.
  Vet ej hur det ligger till i Japan. Dom lär ha flyttat ut en stor del av sin industriproduktion till Kina vilket kan förklara en del. Vinsterna ökar men skatteinkomsterna uteblir idag då de flesta större multinationella företag ser till att bli beskattade i något uland med extremt låga skatter, där vinsterna “stannar”. Facebook i Sverige bidrar t.ex. till BNP men vinsterna går ut på samma sätt som de andra länder de opererar i.
  Varken Japan eller Sverige kan ha råd med massinvandring, som jag ser det.
  Hur kan det ens långsiktigt minska kostnaderna i t.ex Filipstad där flertalet är analfabeter, ej kan Svenska, bor segregerat och nödvändigheten att lära sig Svenska dagligen därför inte ens existerar?

 • Pål,
  Tack för dina reflektioner. Jag har två frågor:
  1) Om invandringen leder Sverige till finanskollaps hur kan du förklara att Sveriges statsskuld som andel av bruttonationalprodukten, BNP, som uppgick till 70 procent av BNP år 1995 sjönk till 26 procent i slutet av 2018?

  2) Hur kan du förklara att Japan som har noll invandring har en statsskuld motsvarande 250 procent av BNP?

  • @Hedi Bel Habib
   Staten har vältrat över kostnaderna för massinvandringen på kommunerna och det är just därför statsfinanserna för tillfället är goda. Men du kan ju ta och titta på Uppdrag Gransknings reportage om Filipstads stundande undergång och sen kan du även läsa på om Bengtsfors, så får du en bild av hur det ser ut på kommunal nivå. Dessa kommuner är inte ensamma även om de kanske är de som för tillfället är värst ute. När kommunerna ställer in sina betalningar så kommer staten bli tvungen att gå in och styra upp det hela och det kommer onekligen påverka statsfinanserna och i förlängningen leda till en ökad statsskuld. Lägger man sen till den kommande lågkonjunkturen så är det ett recept på såväl kommunal som statlig katastrof. Det är ett faktum som du inte kan trixa bort med vare sig siffervoodo eller statistik-gallimatias.

   Avslutningsvis har jag en fråga till dig. Hur kan du som filosofie doktor och forskare vara så oerhört intellektuellt ohederlig som du är? Det är faktiskt så man blir lite lätt illamående av att läsa vad du skriver.

  • Hedi,

   Tror det kan finnas flera förklaringar till skillnader mellan länder. Min avsikt var inte att ge ett svar på detta utan peka på Sveriges och världens prekära läge. Finanskollapsen lär komma oavsett invandring eller ej men med rådande kostnad kommer det bli svårare att hantera.

  • Vad bryr sig 300 000 svenska fattigpensionärer om BNP när dom bevisligen inte har pengar till hyra, mat, läkemedel, tandård och annat som tillhör de mest basala behoven i ett dagligt liv och detta efter kanske 40 år och mer med hårt dåligt betalt arbete eller kanske som hemmafruar/-män??

   Skolans personal som gråter och sjukskriver sig pga av en ohållbar arbetssituation med våldsamma invandrarelever är nog säkert också glada åt att veta att BNP är på topp i Sverige?

   Personalen på akutmottagningarna som tvingas ta hand om skottskadade utländska kriminella och samtidigt bli utsatta för personliga hot från dessa personers familjer och klaner jublar säker inför varje arbetspass för att BNP i Sverige är positiv?

   Kliv ner från dina höga akademiska hästar och se verkligheten, eller sluta med dina helt orealistiska och verklighetsförnekande inlägg som det inte behöver mer än vanligt bondförnuft för att förstå att du lever ie enorm bubbla.

  • Japan styrs inte av japaner, men av USA. USA styrs av kongressledamöter som ofta styrs via agenter som har hållhakar på dem, ex. genom män som Epstein, om de har en svaghet för flickebarn, men även genom troll som utsätter amerikaner för repressalier om de exponerar tillståndet, vilket liknar det sionistiska Expos verksamhet.

   Varje land som dessa psykopater kontrollerar försätts i skuldslaveri, även Sverige, även om staten har dolt statsskulden i kommunerna och att folket har lurats in i personligt skuldslaveri, som om det vore den normalaste sak i världen att inte äga sitt hem eller sin bil.

   Under sådant slaveri blir folk lydiga lakejer eller hotas med ekonomiskt kaos och kris. Det svenska skuldslaveriet är väl dolt i kommuner, privata billån och huslån. Som lök på laxen har USA och Israel placerat en hel hög av sina terror-allierade sekterister i vårt land. Det är en tickande bomb, tror jag.

   Det är nog smart av polis och militär och av oss alla att mota Olle i grind, tror jag.

 • Det är ju precis samma sort människor som ligger bakom allt ovan nämnda som även driver oss mot denna systemkollaps. När kollapsen är ett fullbordat faktum så kommer slutresultatet vara något som främst gynnar dem själva, eftersom det är precis det här de har planerat för. Själv har jag lite svårt att se hur den zombiefierade breda allmänheten får någon gemensam uppenbarelse och vaknar upp för att göra något åt saken. Men man kan ju alltid hoppas och hoppet är ju det sista som överger oss.

 • Synd att inte sunt förnuft går att förmedla.
  Räkenskapens tid.
  Går vi mot ett riktigt krig?
  Jalla falla i Sverige.
  Vi måste ur stugvärmen.
  Det är hög tid.

 • Det är ju precis samma sort människor som ligger bakom allt ovan nämnda som även driver oss mot denna systemkollaps. När kollapsen är ett fullbordat faktum så kommer slutresultatet vara något som främst gynnar dem själva, eftersom det är precis det här de har planerat för. Själv har jag lite svårt att se hur den zombiefierade breda allmänheten får någon gemensam uppenbarelse och vaknar upp för att göra något åt saken. Men man kan ju alltid hoppas och hoppet är ju det sista som överger oss.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *