Coronakrisen – Det globala samhällets kris – Del 2

publicerad 23 mars 2020
- av NewsVoice
Folksamling. Foto: Menna. Licens: Shutterstock.com, 123214138
Folksamling. Foto: Menna. Licens: Shutterstock.com, 123214138
Folksamling. Foto: Menna. Licens: Shutterstock.com, 123214138

DEBATT. Viruset är en fiende. Vårt enda effektiva vapen idag mot detta virus är vår egen kropp, som skapar immunitet när vi tillfrisknat efter att ha haft sjukdomen. Kanhända får vi också i en framtid ett vaccin i vår vapenarsenal, men det har vi inte idag.

Text: Mats Ensér, civilingenjör KTH. Lars-Olof (LO) Landin, Civilekonom DHS, medgrundare och ordförande i kunskapsnätverket Kreaprenör, ideell förening | Fortsättning på debatten: Coronakrisen – Använd sanningens strategi Folkhälsomyndigheten!

De vapen vi har ska vi använda för att kriga mot fienden. Vi är faktiskt i krig! Men vi ska använda vapen och resurser rätt. Inte huvudsakligen för att minimera antalet offer under kriget, utan för att maximera samhällets styrka och livskvalitén för de efterlevande då striderna är över.

När vi beslutar om åtgärder måste de baseras på en rimlig avvägning mellan ekonomiska och personella förluster och vi måste bestämma en målsättning med åtgärderna.

Förslag till målsättning

Maximera samhällets styrka och livskvalitén för de överlevande, när striden är över. Vi kan tydligen känna oss helt säkra att de allra flesta av oss kommer att överleva striden.

Vi bör börja med att göra alla bekanta med de troliga effekterna av två extrema förhållningssätt:

1) Vi gör allt vi kan för att skydda oss. Låser in oss alla i isolering och Vi isolerar alla och låter samhällets aktiviteter avstanna helt. Vi slipper sjukdomen men svälter så småningom ihjäl.

2) Vi gör ingenting, dvs alla går ut i öppen strid och drar alla på oss sjukdomen. Vi får ett stort antal dödsfall, företrädesvis sjuka och ålderssvaga.

Detta första extrema alternativet innebär att vi förlorar kriget. De som inte svultit ihjäl kommer ut i ett nedmonterat, fattigt och primitivt samhälle. Inget försvar mot invasion kan vinnas genom att hela försvarsstyrkan låser in sig i skyddsrum.

Det andra extrema alternativet leder till onödigt stora förluster bland de icke stridsdugliga soldaterna. Med stridsdugliga menar vi de som jobbar och upprätthåller samhällets funktioner och som är utrustade med ett acceptabelt skydd mot fiendens attacker. Med samhälle menas inte stat, landsting och kommun utan i detta fall alla innevånare.

Vi anser att det är klokt att be oss icke stridsdugliga soldater att hålla sig hemma och isolerade. Inte i första hand för att överleva utan för att vi genom att insjukna kan utgöra en onödigt stor belastning på krigssjukvården, som i första hand ska ta hand om de stridsdugliga. Att välja 70 år som gräns för när värnplikten i detta försvar mot viruset upphör är inte helt tokigt utgår vi ifrån.

Svenska coronastrategin: Smittspridningen med och utan åtgärder. Källa: Folkhälsomyndigheten
Svenska coronastrategin: Smittspridningen med och utan åtgärder. Källa: Folkhälsomyndigheten

Vi har matats med en kurva som vi skall plattas ut med målsättningen att sjukvårdens resurser ska räcka till. Det kan starkt ifrågasättas om detta är en klok enda målsättning. Plattar vi ut den för mycket kommer samhällets förlamning att vara långsamt ekonomiskt självmord.

Vi kan istället ta fajten med öppna ögon med målsättningen att så snabbt som möjligt vara framme vid målet – ett immunt folk med en livskraftig samhällsekonomi.

Statsledning i Coronakriget

Vår statsledning har inte velat förbereda oss med beräkningar av möjligt antal döda i en epidemi som denna. Finländarna fick en siffra att bearbeta mentalt – 10.000 döda till sommaren. Ingen vet naturligtvis var det landar, men med siffrans storlek vill Finland kommunicera allvaret.

Vår statsledning verkar utgå ifrån att vi svenskar inte tål den typen av information. Men lite till mans blir vi svenskar långsamt varse att det faktiskt är på allvar. Men många bland oss 70-plussare verkar ändå strunta i direktiven.

Vi minns framlidne ministern Odd Engströms ord om att  40-talister är den första generation, som ser mer till sitt eget välmående än till sina barns framtid. Vi hoppas det till slut visar sig att han hade fel.

Text: Mats Ensér, civilingenjör KTH. Lars-Olof (LO) Landin, Civilekonom DHS, medgrundare och ordförande i kunskapsnätverket Kreaprenör, ideell förening

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Nja, jag tycker att ni som åker så är hjältar, hur orkar ni ? Då har ni stället i trakten av Gåsvik När det blev vinkområde på 645 så försvann hållplatsnamnen. En gång lämnade jag av två äldre damer mitt i obygden, de trodde det var där de skulle kliva av. Jag undrar hur vilse de var och hur långt de fick gå.
  Kanhända ses vi på bussen när ni får komma in i framdörren.

  • Absolut stämmer bra det Maj, alldeles bredvid Gåsvik: Nyby! Det är en ynnest att få åka buss. 676 är lika behaglig som en turistbuss och 645 är en sådan vacker väg att åka, så mycket att se på. Så många böcker har blivit lästa under årens lopp. De första 5-6 åren åkte vi varje helg, fram och tillbaka. Vinkområdet är perfekt, vi kommer inte närmare huset med taxi. Att åkte 645 är inte som att åka buss i stan; man är du och kompis med chaufförerna och talar med varandra om allt och inget.

 • Vi har landställe ute på Väddö och åker alltid buss från Stockholm: 676 och 645. Busschaufförer är hjältar.

 • Det är okej, lite förvånad blev jag 🙂 Ja jag kör i Norrtälje.

  Tidigare idag läste jag någonstans på nätet om att de i norra Italien Bergamo blivit vaccinerade mot lunginflammation. Det är intressant.

 • Jag menar att hon kontaktar Boris Aranovish via telefon och mail. Sen finns det ju e-handel. Det dröjer inte så länge förrän vi kan flyga igen och under tiden kan Marianne sätta sig in i vad som är lämpligt för henne att använda. Absolut “Treomed “som med samma frekvenser som kroppens celler gör så näring kommer lättare in i cellerna och slaggprodukterna ut. Den har funnits i 40-tal år.
  “Aquatonen” sedan 2012 förbättrar miljön runt cellerna. Den får blodomloppet och lymfsystemet att flöda som det ska. Det är stagnationer i kroppen som gör att det blir sjukdom. Den renar levern och njurar.

  “Monikor ” kostar betydligt mer än ovan nämnda så där får man avväga om man kan lära sig att hantera och tolka resultat.
  Det Boris A. lär ut och hjälpmedlen han har funnit stöder kroppens självläkande förmåga.

  En viktig del är hur vi med våra tankar påverkar vår kropp.
  Om vi resonerar att vi ska ha krämpor när vi kommit upp i åldern så talar vi om det för kroppen och därmed påskyndar åldrandet. Bättre tänka tvärtom.

  Nu är alltså inte “Monikor” någon zapper. Det visar Hulda Clark i en bok hur man kan bygga. “Monikor” kan man säga kortfattat är akupunktur utan nålar. Den arbetar utifrån meridianerna och akupunkturpunkterna.
  Kroppen vill alltid vara i homeostas och det innebär att en del meridianer är överaktiva och andra under. Detta korrigerar ” Monikor”.

  En zapper har ihjäl mikrober men frekvenserna är inte så låga som kroppens cellers och organs så därför skadar en zapper också och man kan inte använda den hur mycket som helst.

  Människans Resurser AB ger också behandlingar. Jag är så glad att de här ryssarna kommit hit och talar svenska så jag har kunnat ta del av det här.

  • Maj: “Jag menar att hon kontaktar Boris Aranovish via telefon och mail”.

   Nu frågade faktiskt Marianne Bergengren:”Kan jag köpa detta här i Schweiz”; hon frågade INTE hur hon skulle göra för att kontakta Mr Aranovish på Södermalm.

   Maj:”Monikor ” kostar betydligt mer än ovan nämnda”.

   Vad menar du? Jag förstår inte? Att du kan hitta ett dyrare pris eller? Vilket jag säkert tror du kan. Det brukar inte vara så svårt. Eller menar du att priset är falsk på något sätt. I så fall åligger det på din lott att bevisa att priset är falsarium!

   • Jag har missat Luddes kommentar om att han byggt en zapper som stoppat cancer och din med länkar och priset på Monikor

    Treomeden och Aquatonen kostar drygt 5000 kr och det är en bra investering för sin hälsa. Och andra familjemedlemmar. Man kan turas om att använda dem.
    Inget fel att köpa en Monikor om man har råd och även om man inte är utbildad terapeut.

    Hur mycket kurs du behöver beror på vem du är, om du redan har kunskaper om meridianer osv. Vi som har köpt Monikor får mycket hjälp och kurser som inte kostat något heller av företaget.

    Monikor korrigerar meridianer och avaktiverar mikrober och ger symtombehandlingar. Man kan också testa tillskott för att se hur de påverkar kroppen.

    Som du säger att åtgärder sätts in i form av probiotika är ju inte hela sanningen. Probiotika är bra och de flesta behöver det men det som Monikor gör är mycket mer.

    • Maj, du får ursäkta om jag var något kort i tonen tidigare; var debattsugen och det var inget personligt mot dig. Jag både respekterar och gillar dig som människa med din passion och aggressivitet.

     Kör du buss i Norrtälje förresten?

 • Tack Maj Rehnberg
  Mycket intressant vad Du skriver .. jag är tandläkare o bor i Schweiz o är mycket intresserad avDinMonikor o
  Aquetone o koststillskott etc
  Kan jag köpa detta här i Schweiz ❓tack för information

  • Ta kontakt med företaget Människans Resurser AB, Boris Aranovish som finns i Stockholm på söder. Jag vet inte om Schweiz är med bland länderna där de introducerat Monikor. Du kan titta på filmer på You Tube.

   2010 var jag till Hulda Clarks Center i Bern. Då var jag intresserad av hennes uppfinning Zapper som dödar mikrober med frekvenser. Det var något lurt med att få sälja kosttillskott . De fick smuggla in medlen.
   Är det fortfarande så.

   I slutet av april ska jag delta i tre webinar med Monikors grundare Alexej Kornuhin.
   “De Fem Hälsonivåerna” är också Webinar jag varmt rekommenderar.

   • Maj, beakta att Marianne bor i Schweiz. Hennes fråga var man kunde köpa utrustningen, då det måste vara en aning bökigt för att inte säga omöjligt i dessa dagar att resa enda till Södermalm i Stockholm från Schweiz? Tänk om hon blir smittad på resan? Tror man på detta, blir det lättare att övertyga sig själv om att investeringen är mödan värd.

    Jag vet ingenting om tillförlitligheten i detta, men det kan inte vara allt för svårt att bygga en egen zapper med frekvenser: 30 kHz, 2,5 kHz och 15 Hz (ljudmässigt finns den redan gratis på nätet och testa om något händer https://www.szynalski.com/tone-generator/) borde väl inte vara svårare än att bygga om ett labbaggregat?

 • Militären i Sverige övade detta redan i dec 2018.
  Fast det kanske finns saker bakom kulisserna där coronan bara är en avledningsmanöver?
  Något mycket större som hotar makteliten som därför måste ta strupgrepp på befolkningen
  för att kunna finnas kvar vid makten?

   • Visst behöver du tanks och raketgevär för att skjuta virus, det vet väl alla som är ordentligt indoktrinerade? Man skjuter helt enkelt värden för viruset så är man av med viruset pckså. Det var väl inte så svårt att förstå?

 • Jag är helt emot vaccination, Jag drar inte varför, ni bör känna till den debatten. Politikerna inom moderaterna försöker få riksdagen att klubba för tvångsvaccinering. Det skrämmer mig eftersom jag förstår vilket biologiskt vapen det är mot hela befolkningar.
  Det enda sättet att få immunitet är att ha sjukdomen är helt riktigt. Folk i allmänhet tror ju att vaccin också ger immunitet.

  Det här med att isolera de äldre jaja det är behändigt att ha multisjuka som man kan säga att de avlidit av Corona.
  Många som är över 70 har gått igenom att vara amalgamskadad och de har insett att enda sättet att bli frisk var att vända sig till alternativa. Så många över 70 har säkert mycket bättre immunförsvar än de yngre i dagens samhälle.
  Med bioenenergetisk terapi kan man sänka sin biologiska ålder.

  Jag har på den här sidan debatterat om att de som gnölat över massinvandringen inte har sett hur frimurarna förslavat oss genom den förljugna skolmedicinen.

  Eller om man ska kalla dem Rockefeller och anhanget av andra familjer som har pengar och makt.

  Jag har kunnat köpa mig en “Monikor” apparat med dataprogram som kan spåra och eliminera 174 olika mikrober Corona och Sars finns med och eliminera deras aktivitet. Den använder man inom vården i Ryssland. Innan jag fick den här maskinen fick jag hjälp av en kinesolog som med örter tog bort Borrelia, Bältrosvirus och andra infektioner. Hon var egentligen arkitekt men ville bli av med sin giftstruma och fann Steven Rothlizt i Arizona ( googla på Well at last).

  Jag har fått ge upp en kvinna som jag var god man åt för överförmyndaren och Norrtälje kommun lät henne hellre ligga ensam i sin lägenhet utan adekvat läkarvård än att hon skulle bli behandlad med ett alternativt hjälpmedel Aquatone och kosttillskott. Hon fick kontraktioner och blev oförmögen att gå och nu ligger hon ensam på ett boende. Vad har inte det här kostat i pengar ?
  Personalen på boendet säger att de inte FÅR behandla med några sådana apparater.
  Vi har redan ett totalitärt samhälle.

  När ni talar om att vi inte ska montera ner välfärden spyr jag, vilken välfärd ?

  Det här utspelet som var för några månader sedan att dra ner på personalen på sjukhusen. Då blev det i alla fall protester så de fick backa. Det var ju bara att den personalen som var kvar skulle få det ännu värre vid den kommande pandemin
  Allt prat om att det inte finns tillräckligt med behandlingsmatrial, skrämseltaktik.
  Man slängde bort fältsjukhus med respiratorer precis när man var klar med tillverkningen och som kostat åtskilliga skattekronor.
  Ni vet väl om att om man bor i Danmark och har ALS får man ha respirator men inte i Sverige då får man dö i stället.
  Planen är ju att driva samhället mot ekonomisk ruin.

  Är det överhuvudtaget någon smitta och om det är det är det då något frammuterat i laboratorium.
  Eller mörkar de något med 5G i Wuhan?
  Att de tagit till hårdare tag i andra länder tror jag beror på arr italienare och fransmän är mer obstinata. Svenskarna gör som myndigheterna vill.

  Jag är 67 år och kör buss extra för att behålla min levnadsstandard. jag räknar med att köra när jag är över 70 . I eftermiddag ska jag kolla upp om det är någon som känner någon som är sjuk i Corona. I fredags var det ingen förare som sjukskrivit sig för Coronaviruset.
  Men precis nu har jag fått sms att jag fått en tjänst på onsdag och de behöver hjälp även i morgon men då går det inte ihop med nattvilan riktigt. Så nu har det visst varit en del sjukskrivningar. Det är egentligen inget ovanligt med det här personalläget, så har det varit i åratal.
  Jag kan tänka mig att en del tar “ledigt” nu, ingen karens och inget läkarintyg. Så bra då behöver inte jag oroa mig för min lön.
  Varför Coronaviruset ? Varför inte något annat, är det för att det betyder krona och har med satanisternas symboler att göra.
  Ta er en titt på satanisten och slampan Madonnas skivomslag !

  • Zapper, som jag byggt själv, har visat sig kunna stoppa cancer, enligt röntgen på SöS. Det har stoppat cancer på ytterligareen bekant. Dessutom tar den bort parasiter och gör tydligen en del annan nytta. Själv hade jag ett enorm sötsug i decennier och detta försvann efter en timmes behandling på mig själv. Till min förvåning.
   Kanske hjälper den mot virus också? Men att genomföra ett vetenskapligt test, det vill inte de vetenskapliga.

   • Nej de vetenskapliga vill inte det. karolinska institutet har tittat på Aquatone men det händer inget.
    Parkinsonpatienter har provat den och var mycket nöjda, de ville fortsätta men EN doktor sa nej.

    Man skulle vilja vara en fluga i rummet när de här människorna dömer ut saker som kan hjälpa deras patienter. Vilka argument tar de till ?

 • Det var Corona, det var corona?
  Lyssna på denna video från SwebbTV. Utan ett PCR test eller liknande som idag används för att ”bestämma” om patienten är smittad av ett Coronavirus så är familjen hundra procent säkra på att det var coronavirus de blev sjuka av och att de blev smittade på det hotell de bodde på.

  De säger visserligen aldrig att ”vi vet ju inte om det var någon annan smitta, någon förgiftning från mat eller dryck eller liknande”. Inte ett ord om en annan möjlighet, bara det var coronavirus som gjorde dem sjuka.
  Sjukdomen gjorde att några var totalt utslagna i hög feber och liknande. Sjukdomen uppträdde konstigt barnet var så gott som friskt, äldsta sonen var sjukast. Hur sjuk mamman var framgick aldrig. Hela upplevelsen var fruktansvärd och coronavirus epidemin är misskött från början till slut.

  Så här har det låtit i alla videos som handlat om coronavirusets framfart. Denna video är inte ett enstaka exempel, vad det hela går ut på är att skapa panik och ingenting annat.

  Men snälla människor miljoner och åter miljoner människor blir sjuka av en massa olika orsaker dagligen på denna planet och vi har ingen aning om vad det är för ”sjukdomar”.
  Miljoner och åter miljoner människor dör på denna planet och vi kan inte veta alla orsaker på vad det beror på? Vi vet att människor svälter ihjäl, att det förs krig mot mänskligheten, olyckor är vardagsmat som trafikolyckor, förgiftningar, UNDERNÄRING hos rik som hos fattig osv. Osv!

  Lyssna själva: https://www.youtube.com/watch?v=a0iyhOQyoDU

 • Vad fan är det frågan om, har världen blivit galen? Har människorna tappat fattningen, jo tyvärr är det nog så. Den nya kyrkan den medicinska vetenskapen har som tidigare religioner skapats just för detta – TANKEKONTROLL. Lyssna på experterna de är ju till 100% kontrollerade i den medicinska kyrkan, de är alla präster som tjänar sin gud, sin religion. Och vi går på det för vi tror på denna religion också.

  I min genom mer än 60 år utvecklade värld existerar ingen tankekontroll fullt ut. Försöker alltid se och lyssna på många röster har alltid gjort det. Virus kan inte existera utanför en levande organism. Det går inte att ta ett vävnadsprov, skaka ut ett “virus” ur detta och sätta det under ett elektronmikroskop och DNA/RNA bestämma det till ett Coronavirus och vidare till COVID-19 och sen vidare till ett (?)…
  Och om detta var möjligt skulle det ta månader.
  Eller tror ni att det går att skaka ut ett virus INUTI ett elektronmikroskop?
  Och för att göra allt detta måste man ha bevis på att det existerar virus?
  Du behöver bevis på att virus kan leva utanför en organism?
  Du behöver bevis på att denna kyrka är en sann och god religion?
  Du behöver bevis på att det inte existerar någon korruption inom kyrkans alla påvar (WHO, FN, ECM osv…)

  Tyvärr tänker inte folk alls när dessa påvar skriker ut alarm, de tänker inte när prästerna talar om …(Den medicinska vetenskapen, virus, bakterier, mikrober – forskning, utveckling av mediciner mm)

  Sebastian Florin har slagit ner den första spiken i coronahypen: https://www.youtube.com/watch?v=7_G2YHHkviA

  • Funderar också på motivet för militärens ökade närvaro med tanks i tätorter i olika länder som Sebastian Florin nämner. Undrar om inte militären ska vara på plats, förberedda för att med dödligt våld slå ner den massiva civila olydnad som kommer mycket snart. kanske bara inom några veckor. Den här militära vedergällningen kommer att skörda fler liv än “Coronaviruset”. Det var kanske detta som Löfven refererade till i sitt tal igår. Stater kommer att vara snabba med att visa upp sitt våldsmonopol när folk börjar skrika efter mat och bostad under den massiva ekonomiska kollapsen som är i antågande. Ingen politiker sitter säker. Kanske därför som Merkel krälat tillbaka under någon sten – officiellt i “karantän”.

   På nätet nämns det att matvarubutiker börjat plundras i Coronavirusets spår. Naturligtvis håller MSM tyst om detta för att inte ge folk “bad ideas”. Under den civiliserade fernissan finns det ett vilt raseri som kommer att bryta ut när massorna förstår att vi alla blivit totalt grundlurade. Eliten är rädd för massans makt därav har de börjat sätta oss i karantän av olika slag.

 • Hej Torbjörn, önskar en kommentar om hur du finner denna novell av en civilingenjör kunna bidra till nåt bra.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *