WHO-expert uppmanar världsledare: sluta använda corona lockdown!

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 13 oktober 2020
- Torbjörn Sassersson red.
David Nabarro. Foto: FN (un.org)
David Nabarro. Foto: FN (un.org)
David Nabarro. Foto: FN (UN.org)

VÄRLDSHÄLSA. WHO-experten David Nabarro uppmanar världsledare att sluta använda corona lockdown som primär kontrollmetod mot spridningen av SARS-CoV-2. Nedstängningar i form av hårda restriktioner som begränsar människors vardag är inte hållbara. Nabarro lyfter fram Sverige som ett lyckat exempel.

”Vi i Världshälsoorganisationen förespråkar inte lockdown som det främsta sättet att kontrollera detta virus,” sa David Nabarro i en intervju från den 8 oktober.

“The only time we believe a lockdown is justified is to buy you time to reorganize, regroup, rebalance your resources, protect your health workers who are exhausted, but by and large, we’d rather not do it.”

Corona lockdown krossar fattigare länder

David Nabarro påpekar att lockdowns har särskilt allvarliga följder för fattigare delar av världen. NewsVoice skrev tidigare om hur coronarestriktioner leder till hungersnöd som dödar 10,000 barn i månaden och som ett exempel på att även rikare delar av världen drabbas kan nämnas att en studie visar att 10,000-tals britter dör av coronavirusrestriktioner.

SVT återgav i augusti ett uttalande av Nabarro:

“Jag tror att det förhållningssättet som alla länder borde rikta in sig på är att få allmänheten att begränsa spridningen av viruset genom dess beteende. Målet för framtiden bör vara att som Sverige och flera andra länder att fortsätta utan stora lockdowns”.

Exempel på allvarliga skador enligt Nabarro:

 • Allvarliga skador på turismindustrin.
 • Småbrukare som inte får sina verksamheter att fungera (konkurser).
 • Förvärrad fattigdom. Världen kan förvänta sig en dubblad fattigdom 2021.
 • Dubblad undernäring i fattigare länder att förvänta 2021.

”Detta är faktiskt en hemsk, hemsk global katastrof” sa han. ”Vi vädjar verkligen till alla världsledare att sluta använda lockdown som en primär kontrollmetod. Utveckla bättre system, arbeta tillsammans och lär av varandra, men kom ihåg: lockdown har bara en konsekvens du aldrig får förringa, att det gör fattiga människor väldigt mycket fattigare.”

David Nabarro är inte den enda forskaren som motsätter sig lockdowns. Ett antal medicinska forskare och läkare har undertecknat Great Barrington-deklarationen, som säger att den nuvarande lockdown-politiken har förödande effekter på både kort- och långvarig folkhälsa.

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice

Källor


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
  • Denna Läkare och Advokat Dr. Reiner Fuellmichs skräder inte orden när det gäller detta bedrägeri mot mänskligheten, ett gigantiskt brott helt enkelt. Detta får Dr Mikael Nordfors att se väldigt blek ut i jämförelse.
   Dr. Reiner Fuellmichs Läkare och Advokat utredning har en mycket bra sammanfattning som framförallt WHO gjort sig skyldiga till. Läs – Coronakrisen måste byta namn till Corona-skandalen.

   https://www.globalresearch.ca/video-crimes-against-humanity-the-german-corona-investigation/5725795

   • Ja, världen över framträder modiga läkare med hög moral och visar på att denna gigantiska bluff är ett massmord på framför allt gamla och svaga och därtill
    medel för att genomföra en massa agendor som syftar till att slutgiltigt förskjuta makten till det lilla fåtal samvetslösa människor som styr alla andra med sin list.

    Dessa föredömen ger oss alla hopp och uppmuntran att kämpa vidare.

    Och för alla läkare, advokater, journalister…, som ännu hukar sig för den makt som utövas, främst genom människors rädsla och utmattning, är det exempel att följa.

    Vi behöver alla ta mod till oss och gå in i kampen!

 • Det största problemet är all hjärntvätt som folk utsatts för sedan 1950-talet. Det började med TV då man upptäckte hur man kunde styra opinion via det mediet. Idag är det än mer avancerat. Med sk smartteknik så finns propaganda missionerad via allt från storskärmar till telefoner och kommunikation från elmätare, vattenmätare och annan kortlivad teknik. Å andra sidan är det ju intressant att se vilka som kommer att försvinna i detta paradigmskifte. De som hårt håller på de gamla reglerna med blint orderlydande lär bli de som hoppar från bron. Covid är bara ett verktyg.

  • Sant! Det största propagandaverktyg som någonsin uppfunnits är alla skärmar som förmedlar propagandan. Människor är så upptagna med att insupa denna gigantiska bluff som COVID-19 är. I den förträffliga boken Virusmania som alla borde läsa, beskriver hur virus använts av Big Pharma för att tjäna tusentals miljarder dollar. Boken beskriver också hur denna propaganda går till.
   Boken finns att läsa som pdf och är gratis – http://www.gregcaton.com/bks/virus_mania.pdf

 • Vill fylla på med vad CDC sagt om virus COVID-19. “Det finns inget isolerat virus av COVID-19”
  Nehe så var det med det.
  Jon Rappoport berättar om detta och dokumentet finns att ladda ner bland alla kommentarer så finns det några riktigt klargörande.
  Men som sagt sid 39-40 i dokumentet står det om isolat, sök på det i samma papper. Men läs artikeln!

  https://blog.nomorefakenews.com/

 • Mycket bra video Ulrik. Här kommer en lika viktig från samma person. Men först jag har sagt detta hela tiden om denna pandemi att allt är en teater något som bara försiggår i våra skärmar. Frågar du de som är friska och haft influensa eller läser du om olika fall med influensa så är upprepas dem med olika symtombilder. Jag vill inte räkna upp dem här för tänker ni efter så de som går igenom ett test som PCR – testet så ser detta test bara om det finns en infektion i kroppen, inte ett specifikt virus. Dödstalen ligger konstant genom åren några större variationer finns inte, något som visar att vi inte bara har en vanlig säsongsinfluensa utan också ett virus som drabbar alla som kommer i närheten av det, COVID-19? Så helt plötsligt har alla säsongsinfluensor blivit en Pandemi – COVID-19 och folk har svalt hela konceptet utan att tänka efter eller se tillbaka till historien av tidigare skräckscenarion, Zika virus, Ebola, Svininfluensan eller Saars ja det finns flera virus som skulle döda miljoner friska. Stanna upp och tänk till igen vad är det vi är med om? Ja inte är det ett virus i alla fall, snarare ett datavirus av mänsklig typ 🙁 .

  https://www.youtube.com/watch?v=LItr-6ZCL-Y

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *