Oberoende medier och Regeringens “community guidelines” går inte ihop

2

DEBATT. Mediaproducenten Mikael Willgert fick hela sin Youtubekanal för SwebbTV raderad, men Google kan i sitt samarbete med Regeringen och systemmedia gå längre än så. Willgert varnar för att dina affärskritiska dokument som sparats på Google Drive också kan raderas utan förvarning. Det vi nu ser i Sverige är ett “krig” mot oberoende medier för att skydda etablissemangets “community guidelines”.

Text: Torbjörn Sassersson | #SwebbTV, #alternativmedia, #NewsVoice

Det var under Mikael Willgerts nyårstal för SwebbTV som ytterligare uppgifter kom fram. Google raderar även på Google Drive. Willgert driver SwebbTV som irriterat den svenska Regering under flera år, en S-regering som villkorat Googles affärsverksamhet i Sverige. En överenskommelse mellan parterna ger Google billig el och nolltaxering mot att Regeringen via direkta underhandskontakter med plattformen kan varsko Google om vilka konton (och filer) som ska bort. Eftersom Google Sveriges verksamhet kommer att inverka på valutgången 2022 handlar Regeringens arbete om att säkra valutgången. Mot sig har Regeringen en växande högerrörelse med konservativa värderingar.

NewsVoice rapporterade 2018 i ett samarbete med Nya Dagbladet inifrån DN/Expressen-huset samma dag som systemmedia hade ett omtalat möte med Google och Regeringen. Journalisterna från NewsVoice och Nya Dagbladet omringades av 6-7 säkerhetsvakter i DN/Expressen-huset när frågor om Googles samarbete med Regeringen ställdes till representanter från DN, Bonnier och Expressen. Reportaget fick mycket stor uppmärksamhet. Inga journalister hade någonsin tidigare ifrågasatt det medieindustriella komplexet i Sverige på detta sätt, dessutom mitt inne i ett av deras högkvarter.

Expressens “förhörsintervju” nedan med Markus Anderson från Nya Dagbladet borde gå till den journalistiska historien. Denna för Expressen graverande “förhörsintervjun” kan raderas vilken dag som helst av Google eftersom Google äger Youtube. “Förhörsintervjun” har idag över 40,000 visningar.

Se hela reportageserien

Vi granskar den idiotiska djupa staten

Signifikant för NewsVoice, SwebbTV och flera andra nya nätkanaler är att dessa granskar den djupa staten i Sverige.

NewsVoice publicerade nyligen en artikel om den person som har det yttersta ansvaret för Google Sveriges verksamhet. Artikeln som fokuserar på Googles högsta chef Anna Wikland blev viral med över 40,000 visningar och drygt 23,000 interaktioner enbart på Facebook. Vi tolkar det som att intresset är stort hos allmänheten, att folk försöker förstå de övre lagren av makt i Sverige.

Mikael Willgert berättar på telefon och i sitt nyårstal att inte bara SwebbTV:s Youtube-kanal raderades. Även hans arbetskollega och Willgerts privata Youtube-kanaler försvann samtidigt. De har till och med efter dessa raderingar blivit svårt att ens komma in på YouTube.

Sammantaget visar exemplen med raderingen av SwebbTV, kanalens raderade dokument på Google Drive och NewsVoice/Nya Dagbladets reportage, den makt som “RegeringsGoogle” och systemmedia kan utöva mot oberoende journalister, men även mot allmänhetens möjligheter att komma åt oberoende nyheter och fri information. När denna makt sedan svarar via sina egna mediekanaler blir vi utmålade på mycket nedsättande och vilseledande sätt, ibland på ett hatiskt sätt.

Undertecknad har samverkat med polisen under polisförhör på samma sida som näthatsoffer och som sakkunnig i samarbeten med större advokatbyråer i rykteshanteringsprojekt för företagsägare. Googles söktjänst har då haft en central roll. Motparterna har varit kriminella individer med näthat som vapen. I dessa fall har Google samverkat på lagens sida, men när Google med partners som Regeringen (läs Socialdemokraterna) och systemmedia ifrågasätts kliver Google över på den “mörka sidan” där sökjätten spelar enligt särskilda “undantagstillståndsregler”.

För en person som inte är initierad till kunskapen om detta maktutövande kan denna artikel uppfattas som konspirationsteoretisk, men för den som är initierad och har erfarenhet är dessa bara exempel på hur informationskriget mot alternativmedia och medborgare idag kan gestalta sig.

De nya nätmedierna irriterar makt- och mediekomplexet, men istället för att krossa motståndet borde komplexet istället betrakta oss som något produktutvecklande med intelligensen att mjuka upp maktens våldskapital och “community guidelines”. Det kanske är för mycket begärt, men Sverige får inte bli en liten otäck polisstat.

Text: Torbjörn Sassersson

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

2 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Josef Persson
Josef Persson
Gäst
7 januari 2021 kl 23:37

Svenska staten är inget annat än en djup stat!

Mörkrets hjärta!

Det är bara det att de som är närmast slavägarna har haft vissa privilegier på grund av detta.
Sverige och Schweiz är “neutrala”, dvs trygga hamnar för slavägarna att leva gott i medans de exploaterar resten av planeten.

Lars Magnus Ericsson sålde sina aktier i Ericsson. Han gillade inte monopol och att patent kunde göra uppfinningar till vissa individers egendom. Idag ett hundratal år senare har ett visst företag “Investorat” i hela jordens centrala nervsystem, telekommunikations infra- strukturen. Man ser och hör allt, registrerar, övervakar, censurerar. De företag man inte direkt äger betalar istället licens avgifter osv. Och andras “mentala egendom” kan lätt stjälas eftersom man övervakar alla.

Ett maktmedel av aldrig tidigare skådat slag, ett maktmedel man aldrig tänker ge ifrån sig även om det idag är klarlagt för alla med två hjärnceller som undersöker frågan att den trådlösa teknik man använder idag förr eller senare kommer ödelägga livet på jorden så som vi idag känner det. För dem är vi inget annat än “svartingar” allihopa. Lägre stående varelser utan mycket värde förutom det värde vi har på börsen…
https://www.youtube.com/watch?v=CwUzUb5FmYE

Hela intervjun, ett historiskt ögonblick. “40% av värdet på börsen”, att verka utan att synas.
https://www.youtube.com/watch?v=cyjAcKL9O0A

“Det där låter ju alltid så förfärligt”, ja visst är det så……

Men inte finns det någon koppling till regeringen inte…..
https://tidningensyre.se/2016/nummer-104/ministrar-minglade-med-wallenbergfamiljen/

Helene Karlsson
Helene Karlsson
Gäst
7 januari 2021 kl 10:42

Inom kvalitetsledningssystem så kallas en av ledningsprinciperna för “ständiga förbättringar”. Där skall verksamheten ha en fungerande metod för att hantera medarbetarnas kompetens, engagemang, idéer etc.

Första indikationerna på behov av utveckling brukar oftast vara negativ kritik av något. En kompetent ledare ser till att det blir omhändertaget rätt vis så det leder fram till en god förbättring/utveckling av verksamheten.

Ledare som kan hantera kritik/granskning på rätt vis, tar alltså emot det som en möjlighet att utveckla/förbättra verksamheten (här landet). De leder också arbetet vidare så det blir en utveckling/förbättring. De tror också på sina medarbetare (här medborgare) att de har kompetens, idéer & engagemang som kan utveckla verksamheten till det bättre.

Ledare som däremot inte klarar av att hantera kritik/granskning på rätt vis, blir rädda och vill gärna tysta ned eller också så föreslår och genomför de lösningar som andra kommit på och sedan tar de åt sig för äran.