Är NATO fortfarande en terrorrörelse? Protest mot medlemskap 28 maj kl 14.00 i Fatbursparken Stockholm

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 27 maj 2022
- Torbjörn Sassersson
NATO-styrkor i Europa - Foto från NATO-video: NATO.int

NATOSVERIGE. Den 15 maj beslutade Regeringen om NATO-medlemskap, utan att ge svenska folket en möjlighet att påverka beslutet genom en folkomröstning. “Detta är oacceptabelt, då denna fråga är något som likt EU- och EURO-medlemskap kan komma att förändra Sverige i generationer”, säger Max Winter, som är en av initiativtagarna.

Den 28 maj arrangeras en protest mot NATO-medlemskap kl 14.00 i Fatbursparken i Stockholm, med målet att bevara den svenska alliansfriheten och neutraliteten. Max Winter och Natalie Jonsson uppmanar alla intresserade att engagera sig i frågan tex på Facebook-sidan Neka NATO. Arrangören har även startat en namninsamling som kräver en folkomröstning.

Winter och Jonsson skriver att politikerna menar att NATO-medlemskap är nödvändigt för att vi ska känna trygghet.

“Vi ser snarare att detta är en medveten provokation som kan leda till ett storskaligt krig och ekonomisk kollaps – något som är motsatsen till trygghet, och aldrig kan vara svaret för frid och folkets bästa.

Vi kräver att våra politiker gör om, gör rätt, och ger folket en chans att visa vart vi står i frågan, precis som det bör vara i en demokrati. Vi säger NEJ till Nato, och vi kräver en folkomröstning.”

ArcanumSkolan 2024

NATO knappast “fredsbevarande”

Argumenten för att protestera mot NATO är inte tagna ur luften. På 1990-talet var debatten het om NATO:s mörka sida. Det avslöjades att NATO knappast är en fredsbevarande organisation utan till och med en terrorrörelse. NewsVoice publicerade 2016 och 2017 två texter om NATO. Ytterligare en artikel om NATO:s terrorverksamhet med utgångspunkt i Portugal kommer att publiceras.

I augusti 1990 avslöjades i Italien existensen av NATO:s hemliga mi­litära nätverk som gick under namnet Gladio eller Stay behind. Nätverket arbetade i 16 NATO-­länder och fyra neu­tra­­la länder, däribland Sverige. Den subversiva verksamheten grundades på 1940-talet av de amerikanska och brittiska underrättelsetjänster­na i syfte att fronta Sovjet.

Gladios soldater fick sin utbildning på avlägsna öar i Medel­­ha­vet, i otillgängliga bergsområden i Ardennerna eller vid de brit­­tis­ka och amerikanska specialstyrkornas träningscentra i England och USA, skriver Daniele Ganser som forskat på NATO. Soldaterna försågs med vapen, sprängämnen och högteknologisk utrustning som gömdes i hemliga förråd runtom i Europa, även i Sverige och Norge.

Metoderna som Stay behind eller Gladio använde bestod av: propagandaspridning, övervakning, våldsamt krossande av oppositionsgrupper, tortyr, statskupper och terrordåd. Man kartlade kommunister och förberedde för gerillakrig mot sovjetiska trupper. Någon rysk invasion skedde aldrig, men nätverket fortsatte sin verksamhet i form av statsterrorism, övervakning, propaganda, lönnmord och andra insatser i Europa.

”Dessa massakrer, dessa bomber, dessa militära ak­tioner hade organiserats, främjats eller stötts av män inifrån italienska statliga institutioner och av män kopplade till Förenta staternas ­under­rättelsestrukturer.” – Ur den italienska parlamentariska kommissionens rapport om Gladio år 2000

Nu befinner sig Europa och Sverige i en liknande situation som under det kalla kriget. Övervakning och propaganda används för hitta och peka ut alla som uttalar sig det minsta positivt om ryssar och Ryssland eller som har åsikter mot EU:s och NATO:s subversiva verksamhet i Ukraina.

Läs mer i NewsVoice om NATO:s hemliga arméer:

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: NATO
 • https://m.youtube.com/watch?v=rz8wMWbcrX0 Här är en föreläsning ifrån SIPRI om mind control cognitive warfare som vi Svenska tortyroffer försökt slå larm om i decennier nu. Vi torteras så att man tvingas fly Sverige och söka politisk asyl utomlands. Sverige med MUST FRA FOI SAAB DARPA SÄPO med flera är grova kriminella krigsförbrytare emot civilbefolkningen. Vi som är torterade vägras hjälp och målas ut som “psykiskt sjuka”. Ni som inte har detta emot er kan inte ens i er vildaste fantasi förstå vad som görs emot utsatta då detta är så grym terror och tortyr världen någonsin skådat. Mvh Karl Gunnar Karlsson. Bye, jag har polisanmält dessa brott 12 ggr samt JO anmält men dom vägrar att utreda dessa, trots att det inom FN och EU konventionen står att läsa att om någon person anmäler brott av denna karaktär så skall det skyndsamt utredas och om så inte görs är det att klassa som ett brott emot internationell lag. Varför tror ni dom vägrar..

  • Detta är i sin tur vad konflikten i Ukraina handlar om i en större kontext då Ryssland inte vill ha NATO DARPA och detta emot sig. Via antenner och Radar och satelliter så låser dom fast dessa nervstimuleringar emot oss. Raytheon Raven Claw samt GWEN samt Ericsson samt MIMO och Stratobus är bara några av dessa teknologier som används som nervvapen ihop med FOI och DARPA Brain Initiativet. Signalspaning med cognitive warfare av FRA med Björn Lyrwall samt polischefer som Anders Thornberg och Mats Löfving kallar detta kort och gott för “ny teknik”. SMART Grid och “The internet Of Bodies” och “The internet Of bio and nano things”. DEW Directed Energy Weapons och JNLWP Joint NonLethal Weapons Program, men dessa vapen är visst dödliga och detta med med “Non Lethal” är bara en stor lögn ifrån försvarsindustrin som säljer detta.

 • Vad Sassersson missar, vilken är den kanske viktigaste aspekten av Gladios verksamhet, var att man inte bara kartlade kommunistiska organisationer, utan infiltrerade dessa och använde sig sedan av dem, för att genomföra terrordåd. I Italien infiltrerade man och övertog ledningen av Röda Brigaderna och startade det som där kallas Blyåren. Vi hade där kidnappningen av och mordet på den italienske toppolitikern Aldo Moro, liksom bombdådet i tågstationen i Bologna, då 85 människor dödades. Dessa var NATO-dåd och ingenting annat, vilket Ganser och andra bevisat bortom allt rimligt tvivel.

  Detta hände för ett halvt sekel sedan, men metoderna kvarstår. Genom dessa och liknande terrordåd har NATO och det AngloAmerikanska Imperiet – ända sedan VK1.2 – byggt upp en total dominans i världen. Man har fört västvärldens befolkningar bakom ljuset, genom att man även har kontroll över stats- och koncernmedia här, vilket den tyske journalisten Udo Ulfkotte avslöjade, en gång för alla, för några år sedan i sin bok “Gekaufte Journalisten”.

  Kontrollen över media och politiker i väst är, sedan flera decennier, så kompakt och etablerad, att NATO inte längre behöver agera via extremistorganisationer, utan kan starta krig var som helst mot vem som helst och ändå få folkligt stöd för sin terror. Vi har de fasansfulla bombangreppen på Serbien och Libyen, liksom de fullskaliga invasionerna av Irak och Afghanistan.

  När det gäller det nu pågående terrordådet – kriget i Ukraina – har NATO dock återfallit i gamla vanor att använda sig av en bulvan. Kriget, som gäller krossandet av Ryssland, har man grundligt förberett, med att organisera och finansiera färgrevolutioner i Rysslands västra och södra randstater.

  I Ukraina använde man sig av nazister, som legat lågt ända sedan den tyska ockupationen på 40-talet, och sedan färgrevolutionen (läs: Statskuppen) där har man målmedvetet terroriserat de rysktalande ukrainarna, för att provocera fram Rysslands straffexpedition.

 • Öht ska det inte vara fokus på ngt annat än att ställa dom som försökt tvångsinjicera befolkningen med livsfarliga gifter, inför rätta. Njatostan/hatostan är ett villospår för att få oss fokusera på ngt annat medan förbrytarna kommer undan, skriver under ett ‘whoavtal’, försöker ändra Grundlagen så ‘who’ tar över martial law åtgärderna, samtidigt som de ‘parlamentariska demokraterna’ ändå gör som de beordras eftersom ordergivningen redan är tagen på bjildjberg, cfr osv mötena. Please folk, Vi mååste sluta låta oss distraheras av parasitära ‘lockelser’ ie fällor..

  • Hänger förmodligen ihop. Om tvångsvaccinering införs, och det även mot apkopporna, har vi NATO som milis för att se till att även de mest motspänstiga blir injicerade 🙁

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *