Elsa Widding spöar klimatalarmisterna med deras egen IPCC-bibel

-

OPINION & KLIMATPOLITIK. Elsa Widdings SD jungfrutal i riksdagen har väckt berättigad uppmärksamhet. Äntligen var det någon i kammaren som med stöd i egna meriter och hänvisande till forskning med eftertryck och trovärdighet kunde hävda att klimatpolitiken är symbolpolitik. Hon sa inte att klimatpolitiken är onani för miljömarxister, men det hade inte varit fel, ty självbefläckelse är det.

Text: Mats Jangdal, Frihetsportalen.se

Till sin hjälp kommer hon även att ha Jessica Stegrud, också hon SD, mer erfaren som politiker eftersom hon redan varit EU-parlamentariker. Jag förstår Widdings strategi, hon har haft den länge. Hon går inte i klinch om koldioxidens klimatpåverkan.

Istället väljer Elsa Widding att spöa alarmisterna med deras egen bibel, IPCC:s olika utgåvor och främst den senaste, AR6 och dess kapitel från WG1, men då har hon redan från start en tuff uppgift att klara debatten mot den nye statsministern, Ulf Kristersson.

Suga ut livets gas – va?

Kristersson sa nämligen i sin regeringsförklaring att de ska börja med CCS (Carbon Capture and Storage), alltså att samla in koldioxid från atmosfären för att sedan lagra den på ett sätt som undanhåller den från naturen.

Detta är som alla förstår fullständigt sinnessjukt! Att suga ur livets gas så att växterna får sämre effektivitet i sin fotosyntes måste bokstavligt talat vara att såga i den gren vi alla sitter på, men Uffe är skolad av World Economic Forum (WEF) så det var inte oväntat.  Jag har länge haft mina dubier om honom som statsminister och de kvarstår i alla delar.

Allt som allt var det dock bra att Widding ställde sig upp och uttalade, i överförd betydelse, med klar stämma att klimatkejsaren är naken, det finns ingen tomte att skriva klimatönskelistor till. Klimatreligionen är ett hjärnspöke som kommer att upplösas i tomma intet när det blir ordentligt belyst.

Det finns väl meriterade forskare och massor av forskning som visar att koldioxid inte styr varken temperatur eller klimat.

Det gäller allt från strålningsfysik, kemi, meteorologi till arkeologi och paleogeologi. Namn som Richard S. Lindzen, Judith Curry, Gösta Walin, Hans Jelbring, William Happer, Tim Ball, Piers Corbyn, Nils-Axel Mörner, Ian Plimer, Wibjörn Karlén, Gösta Pettersson, kan vara värda att kolla upp för att berika sin egen insikt i klimatfrågan.

Text: Mats Jangdal, Frihetsportalen.se

Relaterat

Mats Jangdal
Mats Jangdalhttp://frihetsportalen.se
Jangdal är en oberoende politisk debattör och bloggare med särskilt intresse för individens frihet och äganderätt. Stort intresse har i många år riktats mot klimathotets falska påståenden. Jangdal har debatterat bla på SvD.

24 KOMMENTARER

Prenumerera
Notify of
guest

24 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Jaro Pleva
Jaro Pleva
Gäst
22 oktober 2022 kl 13:55

Heja Elsa! Äntligen en orädd och kompetent kvinna som vågar peta i det korrumperade getingboet av förljugna klimatmarxister!!!

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
22 oktober 2022 kl 01:00

Elegi, tillägnad alla i “bottenskrapet” i en sken-demonkrati:

Bulldogs-retorik med mimik – och avsaknad av all etik, en, osannolikhetsmetafysik som saknar historik, men knappast väldokumenterad historik!

Barnsbarns-barns-barns-barns-barns retorik av en som fullständigt skiter i all etik…?

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
21 oktober 2022 kl 21:34

“Thomas Henry Huxley was called “Darwin’s bulldog” for being a pugnacious defender of evolution.” (Wikipedia)

I svensk översättning:
“Thomas Henry Huxley kallades “Darwins bulldog” för att han var en ytterst stridbar försvarare av evolutionen.”

Markus Selin – är han en nutida motsvarighet till “Darwins bulldog“?
Det är en fråga som nästan något får mig att tvivla på att evolutionsteorin är en förbannad lögn.

För övrigt skulle jag vilja uppmana alla – förutom att syna klimat-agendan i sömmarna, även ta evolutionsteorin under granskning!

Evolutionsteorin predikas – precis som den religiöst “heliga” klimatagendan i dagis, skolor, universitet, litteratur och överallt. Gör detta propagandistiska budskap dessa båda teorier därigenom sannare…?

En sanning behöver ingen propaganda!

Det är intressant att såväl skaparen av evolutionsteorin, Jean-Baptiste Lamarck, som skaparen av big bang-teorin, Georges Lemaître, var jesuiter, den senare var till och med jesuitpräst, och därtill fysiker.

Båda som skapat den nuvarande ateistiska, globala, kollektivistiska föreställningssynen: jesuiter! 

Det kallar jag en svårförklarlig osannorlikhet – precis som att ödlorna skulle ha utvecklat vingar och börjat flyga, vilket ju evolutionsteoretikerna påstår.

Jag brukar förresten fråga anhängare av denna så hoplappade, men starkt saluförda teori, om fåglarna genom evolutionen utvecklat sin hårda näbb efter alla krashlandningar, som de bör ha ådragit sig, när de som ödlor lärde sig flygandets ädla konst! 

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  Hans Dahl
21 oktober 2022 kl 23:58

Men, en mer “välkammad” bulldog än det här exemplaret, har jag nog aldrig någonsin sett dess like till!

Se upp för dem sprayar håret omsorgsfullt och pissar ut det genom munnen!

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
21 oktober 2022 kl 18:49

Det är väldigt glädjande att Elsa Widding kommit in i Riksdagen! Hon försvarade sig mycket bra mot de vilda påhoppen, trots att hon var märkbart psykad av de förenade, massiva, angreppen av de “politiskt korrekta” riksdagsledamöterna, som patetiskt spelade upp hela det känslomässiga registret, och jag tror att hon var nära gråt där hon stod ensam och utsatt, men enormt stark i sin förvissning att tala sanning och ha rätt – och jag förmodar och hoppas att många som tog del av den här debatten förstod att hon är ärlig och mycket kunnig.

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  Hans Dahl
21 oktober 2022 kl 19:38

Och en glädjande parallell i Europaparlamentet till Elsa Widdings modiga kamp för sanning och rätt Riksdagen!

Några få parlamentsledamöter står här upp för sanning och rätt och kräver en opartisk utredning och bevis gällande den så forcerade och dyra Covid-vaccinations-agendan, som kostat EU-ländernas skattebetalare mer än sju hundra miljarder kronor:
https://www.youtube.com/watch?v=2jTgDj7uiX8
(Press conference after Pfizer CEO Albert Bourla refused to answer in front of European Parliament)

Även klimatagendan är ett mångmiljardprojekt, som
berikar överstatliga, odemokratiska organisationer och jätteföretag.

Här är en kort lista över några av de syften som ligger bakom Klimatagendan, enligt min mening:

  1. Upprättandet av ett världsomfattande regelverk som står över nationella lagar.
  2. Genom detta världsomfattande regelverk kunna styra den tekniska och ekonomiska utvecklingen i olika delar av världen.
  3. Handeln med ”utsläppsrätter” är enormt lönsam – för dem som kasserar in!
  4. Klimat-agendan fokuserar på ett icke-problem och tar på så vis människors uppmärksamhet från verkliga globala – och nationella – problem.
  5. Klimat-agendan ger en ursäkt för extra-beskattning av allt som är ”fossilt”.
  6. Nationerna ”mjölkas” på mångmiljardbelopp till FN och andra överstatliga organisationer via avgifter för ”klimatåtgärder”.
  7. Klimat-agendan är en väg mot ett globalt styrelseskick, där alla jordens människoskaror är underordnade dem som gör upp reglerna.
Mopping Up
Mopping Up
Gäst
21 oktober 2022 kl 14:19

https://youtu.be/ylbw3_-ekNs
Semlons gröna dalar TV debatt

https://youtu.be/3D0HM7WY1Cc
De ajabajande fingrarnas land

https://youtu.be/9EDtA2jVbsY
H.C. Andersen Sagor: Kejsarens Nya Kläder (svenska)

Elsa Widding kraschade den politiserade gruppdynamik-teatern fullständigt bara genom att vara påläst och normal – och inte så lite charmig.
Hon har helt klart folkkärs-potential och ministerpotential – förhoppningsvis kommer hon finnas med framöver om det nu blir någon rekonstruktion av Sverige vilket är mycket tveksamt – jag tror faktiskt egentligen inte det.

Jungfrutalet i Riksdagen blev en klassiker redan innan spektaklet var färdigt.
Det var som en gammal saga – hon placerade sig genast i centrum för all uppmärksamhet och resten blev relegerade till statister eller kulisser.

Varje överavlönad statist fick ställa en fråga – visa sin arrogans och ignorans för hela riket – ta emot en verbal skrevspark och en smäll på käften ((Everybody has a plan until they get hit in the face! Mike Tyson) varpå de tackade för behandlingen och avlägsnade sig raskt….

I grunden kan jag tro att Sverige och andra nationer måste genomgå en slags kollaps och skapa helt ny ordning men att befolkningarna vinner i längden över kulturmarxism – globalism och allting annat – men – jag säger till er politiker som har någon position nu…

Nu är det ett unikt tillfälle att lyckas på och få framgång som varar – från botten kan det bara gå uppåt – gör de rätta rimliga besluten nu – och tveka inte att ta i på skarpen när det gäller de stora besluten – ni måste gå emot kulturmarxism och globalism men ta det strategiska beslutet – och få en garanterad framgång och en plats i historien och folkets hjärtan…

Är ni upp för det….ni politiker i regering och riksdag och kommuner….?
Kan ni göra något rätt när ni nu har tillfället för garanterad framgång även med röster – eller skall vi krascha skiten och ta den hårda vägen ut….?
Det är nu upp till er…

Samuel af Ugglas
Samuel af Ugglas
Gäst
21 oktober 2022 kl 14:01

Tack Sassersson och Newsvoice för att ni tillåter en gigant som Mats Jangdal komma till tals.
Mats har förutom att han sedan länge avslöjat de socialistiska/marxistiska KLIMATBLUFFEN en fantastisk ”flair” för det svenska språket, som få andra. En njutning att läsa och följa honom.
Och Elsa Widding som äntligen får chansen att sticka hål på den socialistiska ”klimatbölden”!
De socialistiska utbrotten i ”kammaren” blev till dagens bästa underhållning.

petergrfstrm
petergrfstrm
Gäst
21 oktober 2022 kl 13:19

“Det finns väl meriterade forskare och massor av forskning som visar att koldioxid inte styr varken temperatur eller klimat”
Det stämmer inte alls men Widding kan göra stor nytta ändå genom att kanalisera en kritisk granskning av den förda energipolitiken. Så jag hoppas hon gör det och inte förlorar för mycket energi på det som citatet ovan handlar om

Mats Jangdal
Mats Jangdal
Gäst
Reply to  petergrfstrm
21 oktober 2022 kl 14:04

Varje historisk redovisning av CO2 och temperatur jag sett visar att det saknas korrelation mellan respektive variation.
Utan korrelation kan ingen kausalitet förekomma i någon riktning. Logiken är på denna punkt glasklar!

Sedan kan man se korrelation och viss kausalitet i att varma hav gasar ut CO2 och kalla hav suger upp den. Men den värmen styrs av solen och det hela visar bara att våra utsläpp är utan betydelse för både helhet och riktning på utvecklingen.

IPCC marknadsför vad de kallar för scenarios, de når inte ens upp till den sannolikhet som krävs för att kalla det prognoser. Med andra ord fria fantasier.
Det är dessa fantasier som används för att skrämma folk till fattigdom och lydnad!

Jaro Pleva
Jaro Pleva
Gäst
Reply to  Mats Jangdal
22 oktober 2022 kl 14:11

Från en amatörs synvinkel är det mycket mera sannolikt, att vattenånga från oceanerna har mycket större betydelse för klimatet än CO2…det pratar man inte alls om, för det går inte utnyttja för elitens syften!

petergrfstrm
petergrfstrm
Gäst
Reply to  Jaro Pleva
23 oktober 2022 kl 22:12

Det argumentet har bemötts hur många gånger som helst. Vattnet regleras av temperaturen. Det går inte att tillföra eller ta bort vattenånga utöver det som bestäms genom den jämvikt som alltid inställer sig automatiskt. Det är en återkopplingsverkan som svarar mot andra primära verkningar som ökad solinstrålning eller som tillförd CO2 eller CH4.
Men eftersom temperaturen beror även av globala kaotiska fenomen blir det komplicerade dataprogram som räknar fram verkan.
Det kanske dyker upp ngt geni som kommer på att det går att förenkla såna beräkningar men hittills är det nära gränsen för vad som går att lösa med datorprogram och därför är felgränserna stora.

petergrfstrm
petergrfstrm
Gäst
Reply to  Mats Jangdal
23 oktober 2022 kl 22:05

CO2 finns lagrat i haven och därför blir det en sekundär verkan med fördröjning som gör att det är svårare att tillämpa ditt resonemang. Men den primära verkan av CO2 som en värmande gas går att bevisa rätt enkelt. Problemet är att ingen verkar ha lagt ut till någon att skriva ihop det ganska enkla beviset som alla ingenjörer kan förstå när dom väl sett det.
Eftersom det ger en odiskutabel slutsats att CO2 primärt värmer behöver man inte bekymra sig om det som försvårar korrellationsmätningar.
Klimatforskarna’s uppdrag är att beräkna hela verkan inklusive vattnets återkoppling som inte är enkel.
Jag anser att det av byråkratiska skäl kanske man kan säga, som ingen har fått det förstnämnda uppdraget och därför är nog många eljest kunniga människor lurade att lita på skeptikerna.

Mats Jangdal
Mats Jangdal
Gäst
Reply to  petergrfstrm
27 oktober 2022 kl 11:36

Det är mycket mer komplicerat än så, om man verkligen vill reda ut sakerna.
CO2 är inte lagrat i haven, det är tillfälligt upptaget av haven. Där sker hela tiden en ständig karbonisering som gör att CO2 tas ur haven och istället fastläggs och hamnar i sediment som undantar CO2 från åtminstone ett kortvarigt kretslopp.
Dessa karbonater kan vara nyckeln till att förstå hur petroleum ständigt nybildas i jordens inre under högt tryck pch värme.
I alla händelser gör karbonsieringen att atmosfären närmar sig CO2 svält så att fotosyntesen hotar upphöra.
Våra utsläpp kan i bästa fall födröja detta förlopp.
Ska man göra det till en religion, är det vår religiösa plikt att återföra CO2 från petroleum till atmosfären för att på så vis upprätthålla livet på jorden!
Smaka på det narrativet!

Fredrik Eriksson
Reply to  Mats Jangdal
27 oktober 2022 kl 14:19

Ett underbart svar!
Helt ärligt och 100% rätt!

Inte kvasiintellektuell paranoia som Peter Grafström propagerar för.
Han häller bara på bensin på den lobotomerade massan att indirekt följa WEF/WHO/FN/UNICEF och alla andra sataniska slingrande organisationer som har som främsta syfte att skrämma upp befolkingen till total lydnad.

Ihre paperen bitte!

jesslar53
jesslar53
Gäst
Reply to  petergrfstrm
22 oktober 2022 kl 07:55

Temperaturen styr CO2 inte tvärsom , studera forskning om isborrkärnor t.e.x Dansk forskning på Grönland.

petergrfstrm
petergrfstrm
Gäst
Reply to  jesslar53
23 oktober 2022 kl 22:26

Man kan inte vara helt säker på vad som händer med borrkärnor över tid. Diffusion kan förvränga resultatet. Men CO2s primära värmande verkan är odiskutabelt sann så oavsett vilka komplikationer som uppstår när CO2 av värmen även frigörs från haven i kanske mycket större mängd än den lilla kvantitet som först kickade igång uppvärmningen så kan man tryggt lita på att GW styrs av CO2.
Det finns ju en väldigt långvarig naturlig variation. Men civilisationens tillskott avviker från den bakgrunden och det vore märkligt om den systematiska förändringen skulle kunna trollas bort

petergrfstrm
petergrfstrm
Gäst
Reply to  jesslar53
23 oktober 2022 kl 22:35

Här bemöter dom det mycket vanliga skeptikerargumentet https://skepticalscience.com/co2-lags-temperature-advanced.htm

Fredrik Eriksson
Reply to  petergrfstrm
24 oktober 2022 kl 10:16

Bullshit (again).
Såsom mycket annat från mästerliga direktioner från tankesmedjor (C02) och annat löst sittande sidentyg från andra uppfinningsrika diaboliska bländverk från Peters sida.

Enligt Pieter Corben så är det (26 minuter in) inte koldioxid och fossila bränslen, eller vatten, eller ånga, eller fisar,pruttar,sura magsafter eller månens rotation, utan solen som är boven i dramat.

-Ja!
Det är solen som avgör hur mycketr varmare det ska bli.
Och tyvärr Peter, i got bad news for you.
Solen kommer göra jorden obebolig, sorry!
Inte koldioxiden.

26 minuter in i klippet, koldioxid-scammare (enligt Corben).
Istället för troll har man nu slläppt in klimat-alarmister som pekar på koldioxid när den gasen istället motverkar global uppvärmning.
-Ja så det kan bli (när pengarna och magen får styra över svea rike).

https://www.bitchute.com/video/4inH4gdENyM2/

Martin Hoffman
Martin Hoffman
Gäst
21 oktober 2022 kl 11:25

Inga problem, jag jobbar intensivt med att släppa ut så mycket koldioxid som möjligt varje dag.

Josef Persson
Josef Persson
Gäst
Reply to  Martin Hoffman
21 oktober 2022 kl 12:56

Ja, hade man bara haft lite pengar så kunde man ju bidragit till “klimatkrisen”.

https://www.youtube.com/watch?v=utS4Y0mqBiI

Med E-85 i tanken är det ju med miljöpartistlogik en “miljöbil”. 360 kr i årsskatt och en månadslön i soppa för att åka och handla och man kunde ge sitt eget lilla bidrag till “klimatet”. Vid tillverkning av etanolen till “biobränslet” så bildas ju CO2 som man sen säljer under varumärket kolsya till drycker.

Det kostar att vara miljövän!

Benny H
Benny H
Gäst
21 oktober 2022 kl 08:29

Elsa Widding visar väl hur svårt det är att övertyga den som är lurad att inse att de blivit förda bakom ljuset av globalistmaffian. Inte ens de egna rönen från IPCC duger som bevis. Man kan bara beklaga en del människors dumhet som gått på klimatbluffen! Sen har ju media målat in sig i ett hörn och vet inte hur de ska ta sig ur de här lögnerna man torgfört i åratal precis som med MSM-fulmedias lögner om Ukraina.

Södergren
Södergren
Gäst
Reply to  Benny H
21 oktober 2022 kl 09:41

Läste just en artikel från Kalifornien, att atmosfären är nu så dimmad av SAI-spray, att elpaneler tappar verkningsgrad. SKjuta sig i foten eller….?

petergrfstrm
petergrfstrm
Gäst
Reply to  Benny H
23 oktober 2022 kl 15:09

Du, Benny H kämpar vidare och kallar andra för dumma fast du och många andra själva har fått det om bakfoten.
Du är troende precis som dom politiker som litar på auktoriteter. Din tro är baserad på skeptikers påståenden som har tillbakavisats många gånger utan att du bemödat dig att granska dina källors trovärdighet.
bloggen skeptical science har tex många ämnen du kan söka på och lära dig något i stället. Men det gör du inte för du drivs enbart av emotioner!

Mats Jangdal
Mats Jangdalhttp://frihetsportalen.se
Jangdal är en oberoende politisk debattör och bloggare med särskilt intresse för individens frihet och äganderätt. Stort intresse har i många år riktats mot klimathotets falska påståenden. Jangdal har debatterat bla på SvD.

SENASTE KOMMENTARER

ARKIV