Amerikanska atomubåtar och socialdemokrater skulle krossa Moskva – Svenska folket var kanonmat

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 30 december 2022
- Torbjörn Sassersson red.

MILITÄRHISTORIA. En undersökning NewsVoice gjorde 2015-16 tillsammans med några journalister som då arbetade för bla TV4 visar att USA fram till slutet av 1990-talet hade en hemlig militärbas på svenska Västkusten, en bas som stängdes. Källor påstår även att amerikanska atomubåtar hade möjlighet att parkera i Saltkällefjorden utanför Munkedal, redo att avfyra kärnvapen mot Moskva.

Text: Torbjörn Sassersson, uppdaterad kl 21:29, 2 jan | Intervju av Thomas Gjutarenäfve Filmetablissemanget | Reservation: Min bedömning är att ingen del av den information och de uppgifter som denna artikel framför på något sätt skadar den svenska Försvarsmakten eller rikets säkerhet eftersom artikeln endast avhandlar avslutade projekt och avslutade militärstrategiska lösningar.

Den militära sambandscentralen Älvsborg Radio (stängdes 1 juli 2000) som är en liten del av den underjordiska militärbasen Riskberget “köptes” runt 2003 av entreprenören Anders Karlsson genom att denne billigt kom över en bit mark på 2400 kvadratmeter ovanpå en nedgrävd och dold VIP-entré till basen.

När Karlsson köpte marken visste han exakt vad han gjorde och han säger att han varnade Fortifikationsverket att han avsåg att gräva upp entrén.

Anders Karlsson. Foto: Torbjörn Sassersson
Anders Karlsson inne i sin friköpta militäranläggning. Foto: Torbjörn Sassersson

Myndigheten svarade att den var omöjligt att öppna, men Karlsson som är en entreprenör inom byggindustrin hade maskinerna som kunde göra jobbet.

Entrén var nedgrävd, betongplomberad och övertäckt med jord. Karlsson grävde upp ingången med grävmaskin och bilade upp den 25 cm tjocka betongen. Vi var inne i den delen av basen och filmade. Det var här som stadsöverhuvuden kom in i basen. Runt om det större bergkomplexet tex längs med Uddevallavägen finns ett stort antal andra ingångar, logistikingångar, nödutgångar, personalingångar och luckor.

Riksberget i sin helhet är enormt stort och större än den mer kända Musköbasen, säger Anders Karlsson. En entreprenör som skulle lämna av material med lastbil inne i berget berättade att avståndsmätaren stannade på 3,4 kilometer från ingången räknat vid avlämningspunkten i berget och sedan 3,4 kilometer hela vägen tillbaka till utgången.

Vittnen berättar om hur den svenska kungen brukade besöka basen för en årlig briefing och han sattes ofta ner med vertolhelikopter innan han passerade in genom den diskreta VIP-ingången (nedan) som Karlsson hackat fram.

Ingången till Älvsborg radio i Munkedal 2015 - Foto: T. Sassersson, NewsVoice.se
Ingången till Älvsborg Radio i Munkedal 2015 – Foto: T. Sassersson, NewsVoice.se

När Uppdrag Granskning (UG) fick nys om scoopet började de också gräva och en väl insatt kontakt säger till NewsVoice att UG ansåg att detta var ett av de största scoop det någonsin kommit i kontakt med. De kom ingenstans eftersom ingen i Munkedal, en liten ort där många jobbade i Riksberget, ville prata med UG.

Anders Karlsson uppger även att Jan Guillou träffat honom. Guillou ville ha hela storyn, men inte heller det försöket ledde till framgång. Ända fram till idag är det förmodligen bara NewsVoice och två andra journalister som sammantaget har den största ljud- och videodokumentationen om Riksberget.

Denna relativt nya videon nedan utan berättarröst som (2017) är inspelad inifrån den vittrande radiostationen är mycket bra.

SVT Uddevalla gjorde enligt Karlsson visserligen ett inslag runt 2003 om att berget öppnats, men deras vinkel var att det fanns skadlig olja i Älvsborg Radio och att det var ett miljöproblem, ett bra exempel på hur Socialdemokraternas TV-kanal gör en stor nyhet till en tillrättalagd och ointressant nyhet genom att utelämna det väsentliga.

Spionaget mot Riksberget

Överste Stig Wennerström. Licens: Public Domain
Överste Stig Wennerström. Licens: Public Domain

Både Stig Bergling och Stig Wennerström spionerade på Riksberget. Enligt uppgifter lyckades Wennerström endast komma in i entrén till Älvsborg Radio, men inte längre. Karlsson visade Wennerströms sommarstuga i Munkedal där det fanns ett sändarträd för radiosändningar till Kreml.

Stig Bergling ska ha lyckats bättre i sitt spionage, men hur långt han kom är inte känt för oss. Ett intressant konstaterande är att svenska regeringen och Försvarsmakten berättat ganska lite om vilken typ av information som Wennerström och Bergling lyckades föra över till Sovjetunionen. Kanske Riksberget var en del av rapporteringen.

Amerikanska atomubåtar skulle skjuta missiler mot Moskva från svenska Saltkällefjorden

Vad som framkommit enligt personer som arbetat på basen är att flera svenska regeringar, framför allt Socialdemokraterna, under många år haft ett avtal från 1960-talet med USA om att tillåta amerikanska atomubåtar ligga i svenska fjärdar i händelse av krig mot dåvarande Sovjetunionen (1922 till och med 26 december 1991).

NewsVoice har talat med en fd svensk ubåtskapten, som med bestämdhet hävdar att det aldrig existerat “ubåtsgrottor” på Västkusten, men denna medger samtidigt att han inte har kännedom om Riksberget vars militära namn är Greger B370, där B står för befästning och 370 är ett serienummer. Ibland på nätet förekommer beteckningen Greger B380, vilket inte är en beteckning som Anders Karlsson använder.

Den tidigare ubåtskapten berättar att Sverige 1960 signerade ett garantiavtal med USA som innebar att Sverige tillåter närvaro amerikanska atomubåtar i svenska farvatten för att kunna försvara Sverige i händelse av ett atomkrig mot dåvarande Sovjetunionen. Avtalet hade inget med NATO att göra utan det var en överenskommelse direkt med USA, enligt kaptenen. Garantin ska fortfarande vara giltig.

Det handlade under det första kalla kriget (1945-1991) om att USA med atomubåtar av typen USS George Washington fick rätten att avfyra ballistiska Polarisrobotar från svenskt territorium mot mål i Sovjet.

Anders Karlsson uppger att de amerikanska ubåtarna behövde vissa förutsättningar för att med högsta möjliga precision avfyra sina ballistiska missiler. Det optimala djupet var 30 meters bottendjup och Saltkällefjorden har också ett genomsnittligt djup på 20-40 meter.

Karlsson säger att hans källor uppger att det finns flera “ubåtsgrottor” i Saltkällefjorden med öppningar på cirka 14 meters djup. Det tillät flera atomubåtar att stå parkerade i berget redo att backa ut och ställas på 30 meters djup för att kunna avfyra Polarisrobotarna.

Ubåtarna skulle alltså ta sig in i Saltkällefjorden (bekräftad uppgift), parkera i u-dockor (obekräftad uppgift), backa ut och sedan avfyra robotar helt i undervattensläge. Ingen kunde se dem komma och gå.

Reservation: uppgifter om “ubåtsgrottor” (ubåtsdockor) är en uppgift som vi allra minst kunnat få bekräftelse på, men en existens eller inte av dessa påverkar inte någon annan omständighet som denna artikel avhandlar.

Saltkällefjorden och Munkedal. Karta: Google Maps
Bild: Saltkällefjorden och Munkedal (förstora). Karta: Google Maps
Saltkällefjorden och Munkedal. Karta: Google Maps
Saltkällefjorden och Munkedal. Karta: Google Maps

Tanken var möjligheten att överraskningsangripa Sovjet eller att snabbt från denna fjärd besvara en sovjetisk missilattack mot Sverige eller en allierad nation.

Anledningen till att Poseidonubåtarna (totalt 5 st under denna tidsperiod) inte kunde användas i Östersjön berodde på att de inte fungerade i bräckvatten. De bästa stället vid krig var att stationera ubåtar längs den svenska västkusten vilket i geografin låg närmare Moskva än de norska fjordarna.

Saltkällefjorden som ligger långt in i fastlandet var den mest idealiska platsen, enligt uppgiftslämnare.

Sossarnas hänsynslösa krigspolitik med svenska folket som kanonmat

Den svenska regeringen i Riksberget hade, enligt Karlssons källor, en plenisal där regeringen skulle styra Sverige under ett atomkrig. De hade även en reträttväg med en av de amerikanska ubåtarna till Skottland där de med en exilregering i en liknande bas skulle fortsätta styra Sverige under kriget.

Den obehagliga logiken är att vid en attack med amerikanska kärnvapen i Sverige mot Sovjet skulle ryssarna omedelbart svara med samma mynt, dvs avfyra sina kärnvapen mot Sverige.

Det mest extraordinära med hela denna historia är alltså att de regerande socialdemokraterna under den senare delen av 1900-talet var villiga att offra den svenska befolkningen i södra Sverige för att blidka Washingtons krigspolitik medan de själva kunde rädda sig, först i Riksberget och sedan i utlandet.

Detta visar i så fall att Sverige för Washington endast är en plats i geografin där ett atomkrig mellan USA och Sovjet kunde ta plats, utan att det påverkar USA. De socialdemokratiska regeringarna hade inga problem med att offra det svenska folket i ett kärnvapenkaos trots att de vet vad som hände i Hiroshima och Nagasaki.

Det finns god anledning att tro att denna strategi är i görningen även idag, när Washington hetsat upp större delen av EU i ett krig mot Ryssland med Ukraina som avfyrningsbas. Det verkar dock inte bekomma svenska toppolitiker, försvarsministrar och militära befälhavare.

NATO-bas eller “bara” en amerikansk stridsledningsbas i Riksberget?

Vittnen berättar om den berömda trappan ner till NATO-basen från Anders Karlssons inköpta sambandscentral. I videon ovan kan man se Anders Karlsson med dynamit i handen, men det är oklart om Karlsson försökt spränga sig igenom den betonggjutna trappan ner till basen.

NewsVoice-teamet har pratat med personer som arbetat på eller besökt basen. De hävdar att NATO-basen existerar, medan annan militär personal hävdar att det bara är en skröna eller så säger de att de saknar kännedom om Riksberget som helhet.

Karlsson säger att gjutningen är mycket stark och har tjocka armeringsjärn som förstört hans grova borrar när han försökt ta sig igenom golvet. Där nere ska en fullt utrustad NATO-bas, alternativt amerikansk stridsledningsbas, ligga och vänta på den som kan ta sig igenom golvet.

Den amerikanska basen sägs vara fyra våningar hög med eget sjukhus och restaurang, men det är tveksamt om den någonsin använts eftersom det kalla kriget aldrig blev ett hett atomkrig.

MUST

Den svenska militära underrättelsetjänsten MUST ogillar denna story. De försökte redan 2003 skrämma upp en Anders Karlsson, men utan att lyckas. Karlsson berättar hur flera MUST-agenter iklädda tidsenliga poplinjackor, nyckelhållare och svarta skor besökte en av Karlssons första offentliga visningar av anläggningen. Individerna klagade på vad Karlsson höll på med, men gjorde inget mer.

Vi träffade en person från MUST som kunde uppvisa vad som föreföll vara en äkta MUST-legitimation. Personen bekräftade att den amerikanska basen existerar, men det hann bara bli ett möte med denne.

Text: Torbjörn Sassersson | Intervju av Thomas Gjutarenäfve Filmetablissemanget

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • En viss Peter Löfgren (@peterlofgren4830) postade följande kommentar på Thomas Gjutarnäfves Youtube-sida under intervjun. Jag har där postat mitt svar 2 gånger, men både har tagits bort av någon. Thomas intygar att det inte är han utan någon annan. Jag replikerar därför Löfgren nedan.

  Intervjun med kommentaren: https://www.youtube.com/watch?v=h6zYB7656Nk

  Peter Löfgren:
  “Sassersson vill ha mer drag till sin sida. Allt detta ligger redan ute och han bara kopierar. AK har blockat honom för att han tydligen arbetar inom FRA i hemlighet. Är han agent? Har fått samma information från journalist jag snackat med.Vilka kontakter har han med MUST som han får helt utan känningar. Är MUST så läckande? det finns personer som har koll. Skippa denna stolle. AK snackar med personer han litar på, då han har kontakter inom den genre man bör ha innan man snackar.”

  Mitt svar:

  Vi gjorde vår egen undersökning redan 2015-16. Vi kopierade inget och det fanns inte ens något att kopiera någonstans.

  Anders Karlsson (AK) kan vara lugn. Jag arbetar inte för FRA eller någon annan bokstavskombination. Däremot blev jag för snart 40 år sedan stationerad som kryptooperatör på Gotland 1984-85 under min militärtjänst. Vi kodade FRA:s signalspaning mot Sovjet och skickade dessa spaningsmeddelanden vidare till K1, Stockholm.

  NewsVoice som jag grundade och driver brukar då och då pekas ut som ett led i Kremls påstådda destabiliseringskampanj riktad mot Sverige. Detta är inte sant. Vi arbetar helt oberoende och är inte en del i någons parts informationskrig.

  De parter i informationskriget som sprider dessa lögner är tyvärr svenska myndigheter som MSB och FOI. I utlandet har vi amerikanska Atlantic Counsil, brittisk SDI och europeiska Stratcom. Läs vad de skriver om NewsVoice i sina rapporter och artiklar.

  Med andra ord vet egentligen inte dessa parter hur de ska placera NewsVoice (och mig). Deras förvirring är konsekvensen av att vi arbetar oberoende.

 • En viss Peter Löfgren (@peterlofgren4830) postade följande kommentar på Thomas Gjutarnäfves Youtube-sida under intervjun. Jag har där postat mitt svar 2 gånger, men både har tagits bort av någon. Thomas intygar att det inte är han utan någon annan. Jag replikerar därför Löfgren nedan.

  Intervjun med kommentaren: https://www.youtube.com/watch?v=h6zYB7656Nk

  Peter Löfgren:
  “Sassersson vill ha mer drag till sin sida. Allt detta ligger redan ute och han bara kopierar. AK har blockat honom för att han tydligen arbetar inom FRA i hemlighet. Är han agent? Har fått samma information från journalist jag snackat med.Vilka kontakter har han med MUST som han får helt utan känningar. Är MUST så läckande? det finns personer som har koll. Skippa denna stolle. AK snackar med personer han litar på, då han har kontakter inom den genre man bör ha innan man snackar.”

  Mitt svar:

  Vi gjorde vår egen undersökning redan 2015-16. Vi kopierade inget och det fanns inte ens något att kopiera någonstans.

  Anders Karlsson (AK) kan vara lugn. Jag arbetar inte för FRA eller någon annan bokstavskombination. Däremot blev jag för snart 40 år sedan stationerad som kryptooperatör på Gotland 1984-85 under min militärtjänst. Vi kodade FRA:s signalspaning mot Sovjet och skickade dessa spaningsmeddelanden vidare till K1, Stockholm.

  NewsVoice som jag grundade och driver brukar då och då pekas ut som ett led i Kremls påstådda destabiliseringskampanj riktad mot Sverige. Detta är inte sant. Vi arbetar helt oberoende och är inte en del i någons parts informationskrig.

  De parter i informationskriget som sprider dessa lögner är tyvärr svenska myndigheter som MSB och FOI. I utlandet har vi amerikanska Atlantic Counsil, brittisk SDI och europeiska Stratcom. Läs vad de skriver om NewsVoice i sina rapporter och artiklar.

  Med andra ord vet egentligen inte dessa parter hur de ska placera NewsVoice (och mig). Deras förvirring är konsekvensen av att vi arbetar oberoende.

 • Man är inte direkt förvånad, om man säger så.
  Jag har ingen militär anknytning, men ett och annat av det man sett i verkligheten i relation till vad man läst i MSM har fått en att undra mer än en gång.

 • Man är inte direkt förvånad, om man säger så.
  Jag har ingen militär anknytning, men ett och annat av det man sett i verkligheten i relation till vad man läst i MSM har fått en att undra mer än en gång.

 • Detta med bräckt vatten låter märkligt. Varför kan inte ubåtarna tåla det?
  Min tanke var att militärledningen väntade sig rysk retaliering närmare Stockholm och inte till Munkedal och att det var säkrare där för Nato Usa och de svenskar som fördes dit

  • Inom marin teknologin används något som kallas offeranod (en bit av oädel metall som fästs på metallytor för att skydda från korrosion) När metaller (ex. drev, propeller osv) hamnar i vatten, börjar materialens elektroner att vandra mellan varandra. Enkel uttrycket bildas ett mycket svagt batteri, vilket innebär att den oädlaste metallen så småningom kommer att ätas upp – dvs batteriet “tar slut”. För att förhindra att detta monteras offeranoder på drev, trimplan propeller m.m som “offras” istället för drevet. Dessa sitter monterade på lite olika ställen på drevet eller växelhuset och ibland inuti maskinen om kylningen är öppen, det vill säga tar kylvatten från havet.
     
   Beroende på vilket slags vatten: sötvatten, bräcktvatten eller saltvatten, används olika offermetaller. Sötvatten kräver magnesiumanoder, i bräckt vatten används aluminiumanoder och i saltvatten oftast zink. Det är ju möjligt att de amerikanska ubåtarna inte är konstruerade för bräckvatten?

  • Jag pratade med en ubåtskapten som säger att ubåtar av typen USS George Washington får problem med styrningen när den blir runt 165 ton tyngre i Östersjön än i salthavet. USS George Washington skrotades tydligen 1985.

 • Det här skulle inte alls förvåna mig eftersom det är vad man kan förvänta sig av svenska politiker. Men de har stängt igen en del gamla bunkrar och även sålt ut andra till privata entreprenörer. Det betyder troligtvis att de byggt nya bunkrar. Tunneln genom Hallandsåsen tog väl tio år längre att genomföra så man kan ju undra vad mer de byggde där. Bra läge att lasta av folk och andra saker i tunneln utan någon större insyn.

  • Sen har det rätt nyligen varit stora underjordiska tunnelprojekt för bil och tåg i Stockholm, Göteborg och Malmö m.m. Det är lättare och mindre iögonfallande att göra tillbyggnader på befintliga byggprojekt än vad det är att göra ett rent smygbygge. Plus att de då även får diskreta ingångar för den skyddsvärda delen av befolkningen. Har själv varit nere och gått i tunnlar under en av dessa tre städer där bl.a. vattenledningarna är dragna. Dessa tunnlar sträcker sig över precis hela staden och är stora nog för bil eller mindre lastbil och även här skulle det vara enkelt att göra tillbyggnader. Det är bara den överflödiga delen av befolkningen som inte ens längre har skyddsrum i källaren.

 • Kommentator som pekar ut skribent eller intervjuare som foliehatt eller aprilskämt leder till permanent avstängning från NewsVoice och samtliga kommentarer av denna kommentator raderas även bakåt i tiden.

  Jag släpper endast igenom sakliga kommentarer som inte är personangripande.

  Så här långt har en person stängts av.

  • Den enda kritik mot skribent och intervjuare som jag kan komma på skulle väl vara att ni är för snälla i er beskrivning av det styrande skiktet i Sverige.

   Bortsett från hemliga atomubåtar från förr så ska vi nu då också gå med i NATO där svenskt territorium är tänkt att fungera som avfyrningsramp i kriget mot Ryssland. Erdogan kommer säkert släppa in oss innan det blir dags för slutstrid. När sen skiten träffar fläkten har de redan avvecklat våra mobiliseringsförråd med mat och drivmedel i ett land som numera knappt fungerar i fredstid.

   Där populasen i motangreppens bombregn kommer få slåss om otillräckliga platser i skyddsrum. Men medan vi slåss, svälter och sprängs sönder på ytan kommer den ansvariga klicken sitta i toppmoderna bunkerkomplex med välfyllda livsmedels- och drivmedelsförråd innan de lämnar den brända bron Sverige och tar en ubåtstaxi över till sina uppdragsgivare.

   De som försöker förlöjliga den här artikeln tillhör troligtvis försvarsmaktens psyopförband och/eller den nya svenska psykmyndigheten och d.v.s. lögnare som blivit lovade att få sova i skift i en svettig våningssäng i någon av ovan nämnda bunkrar.

   • Ja, du Frida, du har så rätt så! Alldeles särskilt när du skriver: ” ….. ni är för snälla i er beskrivning av det styrande skiktet i Sverige”.

    Den initierade samhällsdebattören Carl Norberg upprepar ofta vad som den gamle överståthållaren Torsten Nothin har sagt: “Det svenska folket skulle bara veta, att dess välstånd har offrats på den falska solidaritetens altare”.
    Ord som “solidaritet” var tidigare ett av de mest flitigt använda uttryck som socialdemokrater plägade göra bruk av. I Sydsverige kallades till exempel Sosseriets “Konsum”-butiker för “Solidar”.

    Fast den falska sosse-mentaliteten fick ännu ett kraftigt avtryck i verklighetens ljus år 1998. Sextio år efter det att Saltsjöbadsavtalet undertecknades av Kapitalet och Arbetets. Dessutom helt utan någon verklig transparens utåt. Alltså då, när SAF och LO samtidigt sålde sina mediala flaggskepp Svenska Dagbladet respektive Aftonbladet till tre stora Wall Street banker.

    Därefter blev “The New World Order” tidningarnas mål, även för de andra tidningarna (Centern sålde i samma veva ut alla sina lantortstidningar och inhämtade två miljarders vinst!). En lätt manöver för Bonnierpressen att genomgå, så klart”. De svenska riksdags-partiernas ledningar verkar inte ha haft några bekymmer med att hoppa på tåget mot det okända. Det som snart via 9-11, kom att gestalta sig som ett Lögnens Imperium för Västerlandet och för Ryssland som existentiellt hot. 2023 kommer bli ett ödesår.

 • Socialdemokrater eller ej spelar nog mindre roll. Sprattelgubbarna i riksdagen gjorde vad de blev tillsagda då precis som de gör idag.

 • Detta med bräckt vatten låter märkligt. Varför kan inte ubåtarna tåla det?
  Min tanke var att militärledningen väntade sig rysk retaliering närmare Stockholm och inte till Munkedal och att det var säkrare där för Nato Usa och de svenskar som fördes dit

  • Inom marin teknologin används något som kallas offeranod (en bit av oädel metall som fästs på metallytor för att skydda från korrosion) När metaller (ex. drev, propeller osv) hamnar i vatten, börjar materialens elektroner att vandra mellan varandra. Enkel uttrycket bildas ett mycket svagt batteri, vilket innebär att den oädlaste metallen så småningom kommer att ätas upp – dvs batteriet “tar slut”. För att förhindra att detta monteras offeranoder på drev, trimplan propeller m.m som “offras” istället för drevet. Dessa sitter monterade på lite olika ställen på drevet eller växelhuset och ibland inuti maskinen om kylningen är öppen, det vill säga tar kylvatten från havet.
     
   Beroende på vilket slags vatten: sötvatten, bräcktvatten eller saltvatten, används olika offermetaller. Sötvatten kräver magnesiumanoder, i bräckt vatten används aluminiumanoder och i saltvatten oftast zink. Det är ju möjligt att de amerikanska ubåtarna inte är konstruerade för bräckvatten?

  • Jag pratade med en ubåtskapten som säger att ubåtar av typen USS George Washington får problem med styrningen när den blir runt 165 ton tyngre i Östersjön än i salthavet. USS George Washington skrotades tydligen 1985.

 • Det här skulle inte alls förvåna mig eftersom det är vad man kan förvänta sig av svenska politiker. Men de har stängt igen en del gamla bunkrar och även sålt ut andra till privata entreprenörer. Det betyder troligtvis att de byggt nya bunkrar. Tunneln genom Hallandsåsen tog väl tio år längre att genomföra så man kan ju undra vad mer de byggde där. Bra läge att lasta av folk och andra saker i tunneln utan någon större insyn.

  • Sen har det rätt nyligen varit stora underjordiska tunnelprojekt för bil och tåg i Stockholm, Göteborg och Malmö m.m. Det är lättare och mindre iögonfallande att göra tillbyggnader på befintliga byggprojekt än vad det är att göra ett rent smygbygge. Plus att de då även får diskreta ingångar för den skyddsvärda delen av befolkningen. Har själv varit nere och gått i tunnlar under en av dessa tre städer där bl.a. vattenledningarna är dragna. Dessa tunnlar sträcker sig över precis hela staden och är stora nog för bil eller mindre lastbil och även här skulle det vara enkelt att göra tillbyggnader. Det är bara den överflödiga delen av befolkningen som inte ens längre har skyddsrum i källaren.

 • Kommentator som pekar ut skribent eller intervjuare som foliehatt eller aprilskämt leder till permanent avstängning från NewsVoice och samtliga kommentarer av denna kommentator raderas även bakåt i tiden.

  Jag släpper endast igenom sakliga kommentarer som inte är personangripande.

  Så här långt har en person stängts av.

  • Den enda kritik mot skribent och intervjuare som jag kan komma på skulle väl vara att ni är för snälla i er beskrivning av det styrande skiktet i Sverige.

   Bortsett från hemliga atomubåtar från förr så ska vi nu då också gå med i NATO där svenskt territorium är tänkt att fungera som avfyrningsramp i kriget mot Ryssland. Erdogan kommer säkert släppa in oss innan det blir dags för slutstrid. När sen skiten träffar fläkten har de redan avvecklat våra mobiliseringsförråd med mat och drivmedel i ett land som numera knappt fungerar i fredstid.

   Där populasen i motangreppens bombregn kommer få slåss om otillräckliga platser i skyddsrum. Men medan vi slåss, svälter och sprängs sönder på ytan kommer den ansvariga klicken sitta i toppmoderna bunkerkomplex med välfyllda livsmedels- och drivmedelsförråd innan de lämnar den brända bron Sverige och tar en ubåtstaxi över till sina uppdragsgivare.

   De som försöker förlöjliga den här artikeln tillhör troligtvis försvarsmaktens psyopförband och/eller den nya svenska psykmyndigheten och d.v.s. lögnare som blivit lovade att få sova i skift i en svettig våningssäng i någon av ovan nämnda bunkrar.

   • Ja, du Frida, du har så rätt så! Alldeles särskilt när du skriver: ” ….. ni är för snälla i er beskrivning av det styrande skiktet i Sverige”.

    Den initierade samhällsdebattören Carl Norberg upprepar ofta vad som den gamle överståthållaren Torsten Nothin har sagt: “Det svenska folket skulle bara veta, att dess välstånd har offrats på den falska solidaritetens altare”.
    Ord som “solidaritet” var tidigare ett av de mest flitigt använda uttryck som socialdemokrater plägade göra bruk av. I Sydsverige kallades till exempel Sosseriets “Konsum”-butiker för “Solidar”.

    Fast den falska sosse-mentaliteten fick ännu ett kraftigt avtryck i verklighetens ljus år 1998. Sextio år efter det att Saltsjöbadsavtalet undertecknades av Kapitalet och Arbetets. Dessutom helt utan någon verklig transparens utåt. Alltså då, när SAF och LO samtidigt sålde sina mediala flaggskepp Svenska Dagbladet respektive Aftonbladet till tre stora Wall Street banker.

    Därefter blev “The New World Order” tidningarnas mål, även för de andra tidningarna (Centern sålde i samma veva ut alla sina lantortstidningar och inhämtade två miljarders vinst!). En lätt manöver för Bonnierpressen att genomgå, så klart”. De svenska riksdags-partiernas ledningar verkar inte ha haft några bekymmer med att hoppa på tåget mot det okända. Det som snart via 9-11, kom att gestalta sig som ett Lögnens Imperium för Västerlandet och för Ryssland som existentiellt hot. 2023 kommer bli ett ödesår.

 • Socialdemokrater eller ej spelar nog mindre roll. Sprattelgubbarna i riksdagen gjorde vad de blev tillsagda då precis som de gör idag.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *