Svensk soldat: Vi levererade vapen direkt till nazibataljonen Azov i Ukraina

Christian Pavón (Pavon.se) är en Europarättsjurist med intresse för politik, juridik, kultur och geopolitik. Frilansare för NewsVoice. Stöd Christians arbete genom att swisha till: 0730 97 54 18
publicerad 28 september 2023
- Christian Pavón, jurist
Azov-bataljonen i Ukraina har fått svenska AT4 pansarskott.
Svensk soldat: Azov-bataljonen i Ukraina har fått svenska AT4 pansarskott direkt levererade av svenska Försvarsmakten.

En svensk soldat som vill vara anonym säger i en intervju med Christian Pavón att svenska Försvarsmakten levererar vapen direkt till nazistiska förband i Ukraina. Mannen säger att hans bataljon gjorde leveranserna. En ung liberal kvinna kallar Putin för en “galen diktator”. Båda säger att de kan ställa upp i ett krig mot Ryssland.

Intervjuerna spelades in under demonstrationen mot NATO den 23 september på Odenplan i Stockholm. Demonstrationen syftade till att visa ett missnöje mot ett medlemskap i NATO och riskerna som det kan medföra. Talarna var bland annat Eva Myrdahl, Jörgen Sparrbåge och Stefan Lindgren.

Antalet besökare på demonstrationen var ungefär 400 personer och medelåldern var rätt hög, allra minst 65 år och detta påpekades av en besökare som tyckte det var tragiskt att det var så få unga personer som engagerar sig i NATO-frågan.

Vi selekterade några yngre personer från publiken för att se om de ville ställa upp på en intervju. De flesta sa nej, men en ung man som vi kallar “Erik” ställde upp och även “Petra”, en ung liberal kvinna, svarade anonymt på några frågor.

Erik: Vi leverade svenska vapen till nazistförband i Ukraina

Varför är du här på demonstrationen idag?

Erik: “Jag är här eftersom jag är emot NATO-medlemskap. Sverige ska styra sig självt. Jag gillar inte idéen om att vi ska vara del i andra länders försvarspolitik som vi blir på ett mycket direkt plan om vi går med i NATO.”

Skulle du ställa upp i ett krig emot Putin?

“Ja om så krävs. Jag försvarar mitt land, men jag är mer orolig för det vi i Sverige har gjort i dessa frågor.”

Erik drar upp sin mobiltelefon och visar en bild från när han var soldat i Afghanistan.

“Jag var i Afghanistan tidigare, sedan fick vi som uppdrag att leverera vapen till Ukraina, svenska vapen och det jag såg där var inte trevligt”.

Hur menar du?

“Jag och några grabbar i min bataljon fick uppdraget att leverera svenska vapen till olika enklaver i Ukraina. Det obehagliga var att vissa var direkt nazistiska, alltså typ hade SS-märken [Azovbataljonen*] och dylikt skit. Så jag kommer sluta snart inom Försvarsmakten.”

Varför tror du inte Kristersson vill ha fred med Ryssland?

“Alltså jag tycker inte det är konstigt, Ryssland är en förtryckarstat och vi bör ej vilja ha fred med dem. Däremot är NATO imperialistisk skräp lika mycket som Ryssland.”

Tror du att Sverige kommer riskera att drabbas mer av terrorism på grund av ett NATO-medlemskap?

“Ja det tror jag. Speciellt med tanke på att USA är ju de som har mest makt i NATO och väldigt många länder och folkslag, i synnerhet islamister, avskyr USA och deras frihetskoncept.”

Relaterat


Petra: Jag kan tänka mig att ställa upp i ett krig mot Ryssland

Varför är du här på demonstrationen idag?

Petra: “Jag anser att det är viktigt att manifestera emot NATO då jag inte tycker det är nåt bra, vi mår bäst av att vara alliansfri känner jag. Jag är normalt inte samma typ av person, alltså politiskt som detta gäng. Jag är liberal men jag tycker det är fel med NATO.”

Skulle du ställa upp i ett krig emot Ryssland?

“Ja, om det krävs så. Putin är ju en galen diktator, en sådan vill man ju inte bli invaderad av.”

Varför tror du att Ulf Kristersson inte vill tala om fredliga lösningar med Ryssland?

“Jag tycker inte han ska visa respekt emot Ryssland, det är ju en hemsk stat som dödar människor, fängslar politiska motståndare och förföljer bland annat homosexuella och transpersoner.”

Tror du att terrorismen kommer öka av ett NATO-medlemskap?

“Ja, det tror jag verkligen och det är en av de största anledningarna till att jag inte vill vara med i NATO! USA är så mäktigt och så många hatar USA, om vi går med där så drar vi till oss alla som hatar USA, som även kan börja hata Sverige typ.”

Bildannons för Dieseltrim.se

*Azovbataljonen beskrivs på Wikipedia som ett tidigare paramilitärt frivilligförband i Ukraina som sedan november 2014 är underställt Ukrainas nationalgarde vilket i sin tur underställt landets inrikesdepartement.

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Det skall mycket till innan människorna börjar tänka kritiskt och självständigt. Nu är människan som en robot. Trycker man på en knapp upprepar hon automatiskt: Putin är en galen diktator. Putin är en galen diktator. Putin är en galen diktator.

 • Diktatorisk ryss?
  Vad var Bush-familjen i Iraq? Man skjuter sönder en hel nation bara för att man vill sälja olja i “fel” valuta?

 • Skönt att se alla som går på den dikotomiska principen. Att välja sida istället för att lyfta blicken en aning. Men det är väl så att vår statsgud har stängt deras ögon så det inte kan se.

 • Putin är väl inte dummare än han låter Muhameds lärjungar och övertygade göra slut på vrakdelarna som finns kvar av det svenska FOLKET!

 • Tjaa, de hade ju inte fel i allt..men i det mesta. De veet iinte vem de springer ärenden åt. Det är aalltid det viktigaste man mååste veta. Oavsett vilken hyra man tar, dvs får man inte sin lön så blir det nödgat att söka upp ‘dem’..”haha”

 • Putin galen diktator? Ja, där ser man hur effektiv MSM-propagandan biter på ungdomen. I Ryssland har man många partier, presidentval, guvernörsval osv och dessutom riktig opposition vilket saknas i Sverige även om SD spottat upp sig lite på senare tid. Man undrar ju också varför folk tror att Putin skulle ha för intresse invadera fientligt inställda länder i EU? Det skulle bara kosta pengar och vara besvärligt att få dessa länder att fungera igen…Inte mödan värt utan ryssarna tycker det är bättre att EU förgör sig själva vilket de är på god väg att lyckas med!

  • Det har du helt rätt i. Men det är i grunden Europas länder som med hjälp av US förgörs. Korrupta ledare sänker Europa till förindustriell tid. Allt på grund av fanatiska lögner.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *