Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

75%

75.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 25/4 kl 09:20.

Insidern David Grusch: Offentliggörandet av UAP-fenomenet kan ena världen

publicerad 25 december 2023
Tucker Carlson interviews David Grusch on UAP encounters - Dec 13, 2023

Tucker Carlson intervjuar insidern David Grusch som arbetat med topphemlig information om främmande intelligenser. Han är en av 40 personer med särskild tillgång till extremt känslig information som en kongressgrupp nyligen intervjuat. Hans budskap är att ett slutgiltigt offentliggörande kan båda läka och ena världen.

Källa: Tucker Carlson Encounters. Fri och nedkortad översättning: NewsVoice, #utrikespolitik, #exopolitik

 

Tucker Carlson inleder sin intervju genom att berätta att människor observerat oförklarliga ljus på himlen sedan tusentals år tillbaka i tiden. Det var under andra världskriget som ämnet fick en rejäl skjuts efter att militärpiloter rapporterade så kallade Foo Fighters som var dåtidens begrepp som senare motsvarar UFO och det idag mer använda begreppet UAP (Unidentified Aerial Phenomena).

Carlson säger att de senaste 80 åren verkar det som om antalet observationer av dessa objekt har ökat kontinuerligt, men det var inte förrän helt nyligen, under de senaste 18 månaderna, som tidigare regeringstjänstemän började träda fram offentligt för att säga vad de tror att de är – personer med förstahandsinformation om regeringens interaktioner med dessa farkoster och piloter.

En sådan person som nyligen har trätt fram är en långvarig militär underrättelseofficer, en major i flygvapnet som heter David Grush. Han har gjort ett antal mycket intressanta påståenden offentligt, inklusive under kongressförhör.

Grusch berättar han inför kongressen vitnat om att den amerikanska regeringen har inhämtat intakta farkoster och döda kroppar från kraschade farkoster.

David Charles Grusch var underrättelseofficer i 14 år och major, både i US Air Force (USAF)
Air Force (USAF). 2021-23 arbetade han vid National Geospatial and Intelligence Agency på den civila GS-15-nivån med en position som motsvarar överste. Grusch var byråns biträdande chef för analys av oidentifierade anomala fenomen (UAP) och han rapporterade regelbundet till UAP Task Force (UAPTF) och All-domain Anomaly Resolution Office (AARO).

Insidern David Grusch blev en visselblåsare 2023 gentemot Intelligence Community Inspector General (ICIG), efter rapporter från och möten med flertalet legitimerade nuvarande och tidigare militärer och personer inom den amerikanska underrättelsetjänsten. De kom till honom för att berätta.

Kongressutfrågning av insidern David Grusch

Tucker Carlson spelar i sin intervju upp ett klipp från en kongressutfrågninga av David Grusch.

Nancy Mace: Anser du att tjänstemän på högsta nivå i vår nationella säkerhetsapparat olagligen har undanhållit information från kongressen och undergrävt vår tillsynsbefogenhet?

David Grusch: Det finns vissa valda ledare som hade mer information som jag inte är säker på vad de har delat med vissa medlemmar av G8 eller så, men jag skulle verkligen inte bli förvånad.

Nancy Mace: Okej. Du säger att regeringen är i besittning av potentiellt icke-mänskliga rymdfarkoster. Baserat på din erfarenhet av omfattande samtal med experter, tror du att vår regering har tagit kontakt med intelligenta utomjordingar?

Insidern David Grusch: Det är något jag inte kan diskutera i offentliga sammanhang.

Mace: Okej. Och jag kan inte fråga när du tror att detta inträffade. Om du tror att vi har kraschat farkosten som nämnts tidigare, har vi då kropparna efter piloterna som styrde denna farkost?

Grusch Som jag har sagt offentligt redan i min News Nation-intervju kom biologin med några av dessa återvinningar. Ja, det stämmer.

Mace: Var de, antar jag, mänskliga eller icke-mänskliga biologiska ämnen?

Grusch: Icke-mänskliga. Och det var bedömningen av personer med direkt kunskap om programmet jag pratade med som för närvarande fortfarande är på programmet.

Mace: I var detta dokument annonser bevis – video, foton, ögonvittne? Hur skulle det bestämmas?

Grusch: Den specifika dokumentationen skulle jag behöva prata med dig om i en SCIF (Sensitive Compartmented Information Facility).

Tucker Carlsons intervju fortsätter med insidern David Grusch

NewsVoice har kortat ner intervjun som är fritt översatt och transkriberad.

Tucker Carlson: Tack för att du kom. Så innan du går in i att fylla i något av det du berättade för Nancy Mace i det klippet, berätta om din bakgrund. Vem är du? Var kommer du ifrån? Vad har du tillbringat ditt liv med att göra?

David Grusch: Jag växte upp i Pittsburgh, Pennsylvania i en mycket normal familj. Jag tillbringade större delen av min ungdom med att spela basket och tennis. Till slut började jag på University of Pittsburgh där jag deltog i Air Force ROTC.

Jag fick ett stipendium i fysik. När jag hade tagit examen tog jag värvning i flygvapnet som underlöjtnant. Jag tillbringade sedan 14 år i flygvapnet, både i aktiv tjänst och som reserv. Jag blev också civilanställd vid National Geospatial Intelligence Agency. Och jag hade turen att bli anställd på GS15-nivå, vilket motsvarar en civil överste.

Tucker:  Vad handlade det om?

Grusch: Byrån samlar in alla bilder, andra typer av visuell intelligens för att göra sina användningsprodukter som kallas geospatiala intelligensprodukter. Så tänk på att National Reconnaissance Office flyger bussen, så att säga. De flyger satelliterna från National Geospatial Intelligence Agency, processer som det.

Tucker: Så om det finns om det finns saker som flyger över jorden är det deras jobb att känna till det?

Grusch: De bearbetar de underrättelser som kommer från satelliter som flyger runt jorden. Ja.

Tucker: Och sedan plötsligt blir du offentlig och du säger att den amerikanska regeringen har en mycket detaljerad kunskap om vad dessa saker är och att man haft det under lång tid.

Dave Grusch: Ja, jag hade egentligen inget personligt intresse av UFO-frågan. Jag växte upp och såg shower på History Channel, den typen av saker, men efter att ha studerat fysik och blivit underrättelseofficer var jag mycket agnostisk om ämnet.

Jag var i en position med extremt förtroende och jag hanterade presidentens dagliga brief för min byrås direktör vid National Reconnaissance Office när jag var en reservofficer i flygvapnet, var allmänt godkänd till de flesta svarta program (black programs) i försvarsdepartementet.

Tucker: Vad är ett svart program?

Grusch: Ett program för särskild åtkomst. Och jag tänkte att jag skulle veta om det fanns ett sådant program. Det var lite av ett skämt mellan mig och andra kollegor genom åren, ungefär, när ska vi få läsa in oss på UFO-grejerna? Och vi tyckte att det var ett totalt skämt, men det var inte förrän jag såg New York Times-artikeln 2017.

Tucker: Vad var det för artikel?

Dave Grusch: Så det var en berättelse om Lou Elizondo och andra individer som drev AATIP-programmet. Vapensystem för flyg och rymd, applikationer.

Tucker: Och för att vara tydlig, jag tror att regeringen aldrig har erkänt – eller förnekat, i själva verket, att Elizondo var inblandad i detta.

Dave Grusch: Nej, det var han verkligen. Jag minns att jag på en mycket hög tjänstemans kontor i McClain informerade den högre tjänstemannen om ett par hundra program med särskild åtkomst, för vid den tiden var jag en betrodd person som gav råd till Joint Chiefs om vissa svarta program.

Och jag minns att den person som var en medarbetare till Lou Elizondo nämnde, åh, det finns en kille som heter Lou Elizondo borta i Pentagon. Han driver något UFO-program. Vi tror att han förlorat förståndet. Han gör livet surt för försvarsministerns undersekreterare för underrättelsefrågor.

Och detta var sex månader före Leslie Clean och Ralph Blumenthals artikel i december 2017. Och jag var som, jag vet inte vem den här Lou-killen är. Han låter galen för mig eftersom jag inte känner till något UFO-program.

Men jag visste inte att jag 6 eller 7 månader senare såg det på nyheterna. Och det var det som fångade min uppmärksamhet eftersom jag var som, jag hörde talas om den här killen, insåg inte att programmet är på riktigt. Och det visade sig att det var det.

Sedan tillbringade jag ett år med att bara göra som en öppen källkodsgranskning. Sedan i början av 2019, bara av en slump, vidarebefordrade min chef mig ett e-postmeddelande från UAP Task Force-chefen som frågade: “Hej, vi behöver en representant för att hjälpa arbetsgruppen. Har du någon?”

Jag sa naturligtvis ja eftersom jag tänkte att jag skulle ta reda på om det var något prosaiskt, som ett naturfenomen. Du vet, människor tror att det är ett UFO, men det är det inte eller det är kanske något kontroversiellt program som kanske vårt underrättelsetjänst missade i sin underrättelseinsamlingsanalys.

Tucker: Alla är rimliga gissningar.

Insidern David Grusch: Jag gick in för att bevisa att det inte fanns något. Jag var öppen för idén om icke-mänsklig intelligens eftersom det finns något som heter Drake-ekvationen vilken beräknar antalet potentiella civilisationer i Vintergatan baserat på vissa faktorer.

Tucker: Så du var dirigerad till detta?

Insidern David Grusch: Ja, det var jag. Det var min officiella plikt som officer i flygvapnet och så småningom, när NGA anställde mig som civilanställd, kom UAP-portföljen till mig och några andra personer inom vår byrå för att stödja UAP-arbetsgruppen inledningsvis, men det kontoret transformerades naturligtvis till att bli AARO-kontoret, All-domain Anomaly Resolution Office.

Tucker: Så du har vid det här laget arbetat länge inom regeringen?

Grusch: Ja, det hade jag. Jag menar om du räknar min kadetttid i uniform, har jag varit i uniform i 18 år.

Tucker: Hur var det här annorlunda?

Grusch: Det här var annorlunda eftersom jag började avslöja, några mycket störande fakta. Jag hade människor som kom till mig. Jag hade tillgång till de klassificerade arkiven från de tidigare UFO-programmen som Lou Elizondo och andra styrde tidigare år.

Jag läste några extremt intressanta utländska underrättelser som härrörde från hemliga källor utomlands som exponerade att USA har ett inhämtningsprogram (retrieval program)* och ett omvänt ingenjörsprogram (reverse engineering program)*.

*Grusch syftar på Office of Global Access som specialiserat sig på att inhämta kraschade farkoster och ett omvänt ingenjörsprogram som försöker återskapa den inhämtade teknologin (red anm).

Tucker: Detta var bedömningen gjorda av andra länder.

Grusch: Andra länder. Ja, det var det. Och förresten, jag körde allt detta genom DOD-säkerhetsrutiner och granskning före publicering. Jag är en förvaltare av säkerhet. Jag bryr mig om nationell säkerhet och jag skulle aldrig vilja säga något offentligt som skulle hindra nationell säkerhet.

Tucker: Vilket intressant sätt att ta reda på det. Så du läser bedömningar som andra länder gjort, vilka spionerar på oss och vi spionerar på deras bedömningar av oss?

Grusch: Ja. Jag hade en bevisföringskedja för hur vi fick den informationen. Vi måste vara mycket försiktiga med någon form av desinformation för att försöka lura en handläggare.

Så jag tänkte, vänta lite, är det här sant? En av våra motståndare tror tydligen att detta är sant. Och en sak ledde till en annan. Jag pratade med extremt, extremt högt uppsatta tjänstemän, både tidigare direktörer för vissa byråer. Jag hade förmånen att ha en relation med dem.

Jag pratade med dem om den här frågan och de bekräftade detaljer och det som verkligen var intressant i de tidigare UFO-programmens register.

Så programmet, som löpte ungefär 2008 till 2010 eller så, det var i Defense Intelligence Agency. Detta har släppts av FOIA. Du kan faktiskt gå till DIA:s webbplats och läsa om detta, men pappersarbetet inkluderade denna mycket udda begäran från senator Harry Reid. Han skickade ett brev till vice försvarsministern och bad om något som kallades ett provisoriskt specialåtkomstprogram eller PSAP.

Senator i Nevada Harry Reid (1939-2021)
Senator i Nevada Harry Reid (1939-2021). Foto: United States Congress, Public Domain

Jag har aldrig under min karriär sett en kongressledamot be försvarsdepartementet att exponera ett mycket hemligstämplat program. Vanligtvis är det tvärtom, eller hur? Kongressen vill ha mer öppenhet och, naturligtvis, sekretess. Det här är mycket märkligt. Jag vet inte vad som pågår här.

Varför säger Harry Reid att offset-programmet hittade något som de behövde för att utveckla detta provisoriska program för särskild tillgång som är undantagslöst och bigott, vilket är det allvarligaste av de undantagslösa programmen undantagslöst innebär att det är begränsat kongressrapporterat.

Det är sektion 119 i Ten US Code. Och bigoted betyder att det är som med namn. Och det fanns en lista över personer som behövde informeras. Naturligtvis ville senator Reid, Inouye och ett par medlemmar av Gang of Eight vara med på den.

Så jag frågade personer som både arbetade med det programmet, men också personer som var tangerande till det och som arbetade inom vissa underrättelsetjänster. Så vad handlade det här om?

Jo, en viss tydlig försvarsentreprenör ville överföra en del av sitt materialinnehav till DIA för vårt program var allt kraschåtervinningsmaterial. Och det här var ett sätt att horisontellt skydda, som vi kallar det, den informationen och det fysiska materialet från ett visst annat statligt program och förvaringsinstitut som tidigare lånat ut material till den entreprenören.

Och jag tänkte, vänta, säger du att vi har UFO-material? Det är ju helt galet. Är du säker på att det är UFO-material? Det här är inte som “vi åkte och hämtade ett vrak från ett ryskt bombplan, och det råkade bara vara konstigt eller något sådant.” Nej, de var dödsallvarliga.

Tucker: Vad var deras tonläge?

Insidern David Grusch: Tja, verkligheten för dem är inte chockerande. Jag intervjuade inte bara tio personer som var med på mötena som pratade med den försvarsentreprenör som var inblandad i att försöka övertala den statliga kunden att släppa förvaringen, att i slutändan ge den till DIA och Bigelow Aerospace.

Jag flög faktiskt till Las Vegas och träffade senator Harry Reid själv efter att han gått i pension. Du vet, den tidigare majoritetsledaren. Och jag ville höra det direkt från hans mun.

Tucker: Han hade ett långvarigt intresse för detta ämne.

Grusch: Ja, han bekräftade det för mig. Jag fick höra att den här försvarsentreprenören hade material. Det här är sättet att få det. Han berättade för mig att han visste att entreprenören haft material i årtionden. Pentagon har dock alltid nekat honom tillgång till att faktiskt gå och se det. Han berättade detta för mig i sitt vardagsrum och han gjorde i slutändan det avslöjandet.

Tucker: Hur kunde Pentagon neka en vald tjänsteman tillgång till något?

Grusch: Ja, och det är en del av varför jag visselblåsde. Valda ledare, även i det normala Black SAPs-samhället, behandlas som andra klassens medborgare.

Tucker: Har du sett det?

Grusch: Det är i offentlig rätt, enligt 10 US Code, avsnitt 119. Congressional Oversight of SAPs är titeln på den delen av offentlig rätt. Lagstiftarna godkänner och tilldelar dessa program, men de får inte full tillgång. Ibland får “åttamannagänget” den typen av genomgångar.

Tucker: Det är nästan otroligt. Jag menar, de har ingen moralisk auktoritet att kunna göra det under vår konstitution. Hur är det med den verkställande direktören? Tror du att denne undanhöll information från sittande presidenter?

Grusch: Ja, det är roligt att du frågar det. Så den verkställande makten var ursprungligen inblandad i hemlighetsmakeriet kring UAP-ämnet.

De överförde Manhattan-projektets sekretesskonstruktion till detta så småningom. Och sedan skapade de atomenergilagen. McMahon-lagen från 1946. Atomenergilagen från 1954.

Om du faktiskt läser avsnitt 51 i Atomic Energy Act från 1954, står det, förutom normalt kärnmaterial, kan vi också skydda saker som är av liknande karaktär och det är en mycket bred definition.

Det är i princip det som motiverar sekretessen kring det här ämnet, att det material som vi återvinner ibland har radioaktiva egenskaper. De vrider den offentliga lagen för att motivera sekretess.

Tucker: Så plötsligt insåg du att det här är verkligt och sedan intervjuade du tio personer. Det låter som om du bestämde dig för att ta reda på så mycket du kunde.

Dave Grusch: Ja, vi intervjuade ungefär 40 personer, varav många hade förstahandskunskap. Vi hade förmånen att intervjua människor på samma typ av nivå som Harry Reid.

Harry var bekymrad över det här ämnet. När jag lämnade mötet med honom sa han att han skulle gå och prata med president Biden. Han och president Biden hade ett samtal varje vecka. Och detta var ungefär nio månader före hans död (2021).

Hans sinne var verkligen skarpt, men han kämpade verkligen med en hälsofråga. Han var så bekymrad över vår konversation, som var oklassificerad eftersom jag var i vardagsrummet, men han skulle gå och prata med presidenten eftersom han förstod att även han själv som medlem i Gang of Eight i majoritetsledaren, för godhetens skull, nekades tillgång.

Om vi går tillbaka till din tidigare fråga om presidenter, för många administrationer sedan, hade många av presidenter vetskap. Det stämmer, men det har varierat under åren där vissa inte nödvändigtvis var informerade om alla aspekter av programmet.

Det är ett symptom på överklassificeringen av hela denna hemliga nationella säkerhetsstat som bildades 1947 och de klassificerar i princip grundläggande fysik, grundläggande astrobiologi, den typen av saker. Klassificerar vi kärnfysik? Nej. Du kan studera det på universitetet.

Tucker: Du sa att hemlighetsmakeriet kring dessa program härrörde från hemlighetsmakeriet kring Manhattan-projektet. Finns det någon koppling mellan de två? Tror du att utvecklingen av kärnvapen på något sätt härrörde från teknik, från dessa?

Insidern David Grusch: Nej, men jag tror att det kan ha väckts intresse genom dessa objekt.

Tucker: Okej. Så den mest kända incidenten är Roswell 1947?

Grusch:  Jag kan inte prata specifikt om speciellt många inhämtningar. Den enda jag har berättat om offentligt är den italienska händelsen från 1933.

Tucker Carlson intervjuar insidern David Grusch om UAP.
Tucker Carlson intervjuar insidern David Grusch om UAP 13 dec 2023

Tucker Carlson: Berätta för oss vad det handlade om.

Insidern David Grusch: Jag valde den händelsen specifikt eftersom den inte var USA-centrerad och jag vill avslöja detta som ett världsomspännande problem, inte bara det USA-centrerade problemet. Så det handlade eninhämtning av en artefakt av axelmakterna, Italien och Tyskland i Magenta, Italien 1933.

Ironiskt nog var mycket av den informationen offentlig. Från början av 2000-talet fanns det vissa forskare i Italien som avslöjade dessa dokument som Mussolini skickade till Gestapo eller den italienska motsvarigheten till Gestapo, men i mitt fall var det en specifik inhämtning som skickades till mig av en högre underrättelsetjänsteman.

Tucker: Eftersom det var för 90 år sedan och i det fascistiska Italien, tror jag att vi är trygga och kan berätta vad vi vet. Stämmer det? Så vad hände?

Insidern David Grusch: De fann det här föremålet. Det såg ut som ett ekollon. Underrättelseofficeren som informerade mig och högre tjänstemän på Capitol Hill beskrev under en privat session hur kanterna på detta var som en lentikulär disk. Kanterna bröts av när den träffade marken.

Så det såg ut som ett ekollon eller som en klockform. När de återfann den var den bara en artefakt. Italienarna behöll den till slutet av kriget. Sedan kom amerikanerna och tog hand om den. Och vi kände till detta eftersom det visar sig att Vatikanen genom påven Pius den 12:e och OSS [föregångare till CIA] skickade en kommuniké tillbaka till FDR.

De sa att de hade något konstigt som kraschat i Italien, så den här historien med UFO:s är längre än de flesta tror. Det går långt tillbaka i historien och jag ville använda 1933 som ett exempel.

Tucker: Så Italien faller 1945, Mussolini-regeringen och den amerikanska arméns militär sveper in och tar detta  och sedan försvinner det bakom sekretessens slöja. Varför då? Så de var hemlighetsfulla om det redan då? Hur kommer det sig?

Grusch: Det är som en Pandoras ask, eller hur? Om du kunde analysera det och få någon form av information från det, från, typ, ett reverse engineering-perspektiv, kan det ge dig en asymmetrisk fördel över din motståndare.

Vi visste inte om Ryssland hade hittat något av det här, vid den tiden. De ville bara vara säkra på att det [farkosterna] inte kom från en av våra motståndare. Så de tillbringade år med att titta på det och utveckla en underrättelseinfrastruktur för att ta reda på vad som händer.

Tucker: Är det den första som du känner till?

Grusch: Nej, men det var en av dem som jag körde genom DOD-säkerhetsprotokoll.

Tucker. Så du tror att det finns tidigare incidenter?

Grusch:  Ja, det finns många andra händelser, åtminstone sedan 1933.

Tucker: Du sa att den amerikanska regeringen inte tog dessa i förvar förrän i slutet av krigsslutet.

Grusch:  Ja.

Tucker: Okej, men du säger att den amerikanska regeringen hade kunskap om detta på 1930-talet?

Grusch: De var medvetna om frågan redan då. Ja, det stämmer.

Tucker: Wow, men varför skulle avancerad teknik som denna krascha så ofta?

Insidern David Grusch: Många skeptiker lägger fram det så: Åh, det reste så långt, varför kraschade de? Kraschade det av misstag eller med avsikt?

Det finns något som kallas begreppet von Neumanns replikerande sonder myntat av en fysiker som postulerade att om det finns en avancerad civilisation, kanske de väljer att offra uforskningssonder.

Ta som exempel Voyager-sonderna. Vi bryr oss inte om vad som händer i slutändan. Vi vill bara gå så långt som möjligt vilket betyder att krascherna inte nödvändigtvis är avsiktliga. Detta är inte min egen personliga teori. Jag pratade med forskare som var med i det här programmet. Det här var en av deras legitima teorier.

Tucker: Du säger att dessa objekt kom långväga. Vet vi det?

Grusch: Tja, det är just det att man inte riktigt vet ursprunget. Folk till och med vissa chefer för statliga myndigheter som vi pratade med om den här frågan var väl medvetna om det här programmet.

De gillar att använda termen utomjordisk, men jag är lite skeptisk till det. Det är därför jag gillar att använda termen NHI, icke-mänsklig intelligens. Det är också en term som Chuck Schumer, senator Gillibrand, Rubio, Rounds och Young föreslog i en handling som heter UAP Disclosure Act of 2023.

Det är ett ändringsförslag inom räkenskapsåret 24 National Defense Authorization Act. De använder termen, som Chuck Schumer, som var vän med Harry Reid och andra senatorer, som också driver på för öppenhet i denna fråga.

Tucker: Finns det några bevis för att dessa objekt kommer från långt borta via rymden in i vår atmosfär.

Insidern David Grusch: Det berör några känsliga nationella tekniska funktioner som jag inte kan gå in på.

Tucker: Det finns omständigheter som tyder på att de kommer från havet.

Grusch: Jag tror att det är en fråga med flera domäner och det finns enflera potentiella ursprung som är baserade antingen i fysisk teori eller biologisk teori. Jag är öppen för alla möjligheter.

Tucker: Är det känt var de kommer ifrån?

Grusch: Det finns rimliga teorier. Jag har dock inte sett alla data och jag litar inte alltid på allt som vissa intervjuobjekt säger eftersom jag kanske framför en intellektuell eller analytisk åsikt. Men jag uppmuntrar presidenten att all information som rör ursprung transparent för det amerikanska folket.

Tucker: Varför denna sekretess?

Grusch: Tja, problemet är att det faktiskt hindrar nationell säkerhet genom att hålla det så tätt eftersom det inte finns en bred industriell bas och inga akademiska studier.

Jag vill bara att detta ämne i princip ska vara horisontellt skyddat, som kärnvapenhemligheter, där den breda studien ska vara öppen för allmänheten och allt som är riktigt farligt att släppa på grund av vapenisering hålls klassificerat. Men 95% bör vara öppna för studier över hela världen.

Tucker Carlson: Tja, särskilt eftersom det låter ganska tydligt att den amerikanska regeringen har varit i kontakt med vad detta än är, skulle du inte bekräfta eller förneka det i ditt vittnesmål i kongressen?

Detta görs i de amerikanska skattebetalarnas namn, av medborgare och väljare. Vid någon tidpunkt har de rätt att få veta det. Jag kan inte föreställa mig vad motiveringen är för att hålla det från allmänheten.

Grusch: Verkställande order 13 526 avgränsar åtta anledningarna till att du klassificerar denna information. Och det enda som detta faller under är vetenskaplig och teknisk information som har nationella säkerhetsimplikationer. Det är en standardlösning. Vi överklassificerar saker på grund av rädsla för socioekonomiska, teologiska och kontraspionage-implikationer.

Den viktigaste frågan är konsekvenserna av kontraintelligens. Vi kan inte låta Ryssland och Kina räkna ut detta.

Tucker: Men det antyder också att det händer mer här. Jag menar, i ditt eget liv eller mitt liv, livet för någon person, de saker som du döljer. De saker du försöker hålla hemliga mest är de saker du är mest generad över.

Insidern David Grusch: Det är sant. Det fanns en ny administration som hade ett informellt möte.  Jag pratade med flera individer som var med på detta personliga möte som Nationella säkerhetsrådets personal i en tidigare administration.

En av de största frågorna som de tog upp var ekonomisk brottslighet och olagliga kontrakt. Det finns något som kallas Federal Acquisition Regulation, FAR. Om du bara ger ett par entreprenörer full tillgång till dessa saker och du inte låter andra entreprenörer konkurrera, ger du vissa företag en orättvis konkurrensfördel som bryter mot amerikansk lag.

Så vi tänker inte släppa något, för då måste vi ta itu med det. Och jag minns att de här personerna berättade för mig att de var oroliga för att entreprenörer skulle stämma den amerikanska regeringen och att det skulle tas upp i högsta domstolen. De handlar om miljarder dollar.

Tucker: Tja, men och deras förklaring är att…?

Grusch:  Mörkare saker, jag är säker på det, men något av de mest uppenbara som de berättade för mig var väldigt rudimentära, men låt oss vara tydliga. Jag är inte här för att förmana hela den amerikanska regeringen. Jag menar, jag känner många bra människor.

Tucker. Tja, jag är son till en federal anställd. Jag antar att du inte behöver övertyga mig. Jag vet.

En försoningsprocess och befolkningen behöver vara förberedd

Grusch:  Så jag är inte här för att alltför förmana alla. Jag tror att det måste finnas, du vet, en så kallad sannings- och försoningsprocess. Du vet, vi är inte här för att fängsla människor. Vi är inte här för att få folk i trubbel om de inte har gjort något grovt olagligt, omoraliskt eller oetiskt.

Jag misstänker, baserat på de människor jag pratat med, att det kommer att finnas begränsade situationer där människor kommer att anses skyldiga till detta. Men det är dags att försonas med detta. Vi måste läka från det här. Vi måste avslöja grunderna. Det faktum att vi inte är ensamma.

Jag tror att det är mer ontologiskt chockerande, men också förenande i en tid av splittring. Jag menar, vad mer kommer att förena vänstern, högern och potentiellt våra motståndare?

[Klipp]

 

Tucker Carlson interviews David Grusch on UAP encounters - Dec 13, 2023
Tucker Carlson interviews David Grusch on UAP encounters – Dec 13, 2023

Insidern David Grusch: Om det verkligen finns en relation som odlades med icke-mänskliga intelligenser, hypotetiskt, tänk om den amerikanska befolkningen behöver vara förberedd.

Tucker Carlson: Men även om den amerikanska regeringen har haft kontakt med dem, och återigen, det är min informerade uppfattning att den amerikanska regeringen har haft kontakt, vad pratar de om?

Grusch: Jag skulle också vilja veta. Jag menar, jag växte upp med att titta på Star Trek, så jag menar i min generation under 40, så vi är inte chockade.

Tucker: Det låter som att det inte skulle vara förvånande att få veta att människor för 3000 år sedan hade kontakt med dem.

Grusch: Ja, jag menar, man kan titta på Jacques Vallees verk, en berömd forskare. Hans karaktär porträtterades som den franska karaktären i Close Encounters of the Third Kind av Steven Spielberg. Den killen existerar. Hans namn är Jacques Vallee, han har en doktorsexamen och han är en smart forskare. Men han tittade på det här och det finns ett par böcker, Passport to Mongolia och några andra saker.

Vissa människor säger att det förmodligen är kontradiktorisk teknik. Vi har sett samma saker sedan antiken. Och detta bör också potentiellt stärka berättelser i teologiska texter, säg Bibeln eller vad som helst, om något som människor faktiskt såg. Ezekiels hjul som Tim Burchett har nämnt offentligt. Det kanske faktiskt hände.

Nu spricker det kanske en världsbild för vissa människor, men det kan faktiskt i slutändan stärka människors trossystem eftersom berättelser i de religiösa texterna inte var varken fabler eller allegorier. Det kan finnas bevis här om vi öppet och ärligt studerade ämnet detaljerat.

NewsVoice: Pentagon förnekar existensen av UAP, men säger att all dokumentation om UAP är hemligstämplad

Tucker: Det finns helt klart något samband mellan kärnvapen, kärnenergi och observationer av dessa saker. Jag menar, de har setts runt amerikanska militära installationer med kärnvapen. Så vad är det?

Grusch: Du undrar om kärnvapenprovningen nästan var som en fyr. Du vet, någon som observerar från långt avstånd är som att se att apan har upptäckt energiutvinning. Kanske är de bara en storleksordning från energiutvinning för att utveckla teknik som de kanske har, hypotetiskt. Och det kan ha varit precis som en fyr som vi slog på den. Nu blev de mer intresserade.

Men visst finns det någon form av nukleär koppling. Vad betyder det? Det vet jag inte. De utför uppenbarligen någon form av spaning och övervakning av oss, inte bara när det gäller våra kärnvapen och kärnanläggningar.

Om någon vill läsa en bok som heter UFOs and Nukes av Robert Hastings, så tillbringade han 40 år med att undersöka och intervjua Air Force missileers, andra trovärdiga vittnen och han studerade en mycket berömd incident som inträddafe 1967.

Källa: Tucker Carlson Encounters. Fri och nedkortad översättning: Torbjörn Sassersson, NewsVoice


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq