Västalliansens beslagtagna krigsmaskiner visas upp i Moskva

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 2 maj 2024
- NewsVoice redaktion
Västalliansens beslagtagna krigsmaskiner visas upp i Moskva, maj 2024.
Västalliansens beslagtagna krigsmaskiner visas upp i Moskva, maj 2024.
ArcanumSkolan

En utställning med diverse militär utrustning som beslagtagits under Ukrainakonflikten öppnade i Moskva på onsdagen. Här kunde ryssar och turister titta på svenska Stridsfordon 90, tysktillverkade Marder och Leopard samt en amerikansk Abrams värd 100 miljoner kronor.

Öppningen av krigsmuseet utomhus lockade stora folkmassor. Det tunga pansaret har ställts ut utanför Moskvas Victory Museum och kommer att finnas kvar under hela maj.

Utställningen omfattar diverse handeldvapen, granatkastare och annan militär utrustning och totalt 32 fordon som beslagtagits från ukrainska styrkor, främst pansarfordon som levererats av västalliansen samt en handfull ukrainska hemmagjorda konstruktioner.

Bland de västlevererade vapnen finns några av de mest avancerade pansarfordon som Ukraina fick under konflikten, t.ex. en tysktillverkad Leopard 2A6 och en amerikansktillverkad M1A1 SA Abrams stridsvagn. Den förstnämnda erövrades i stort sett intakt, medan den sistnämnda reducerades till ett utbränt skal, skriver RT.

Relaterat: Ryska drönare för 5000 kr förstör amerikanska Abrams-stridsvagnar för 10 miljoner dollar

Bland de ukrainsktillverkade pjäserna finns olika pansarbandvagnar och pansarbilar, en uppgradering av en sovjetisk T-72-stridsvagn, AMT-modellen samt det ökända Azovets-pansarfordonet med koppling till det nynazistiska Azov-regementet.  Konverteringen av Azovets ligger på 5 miljoner dollar, enligt RT.

 

Källa

ArcanumSkolan

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • Apropås festivitas! Idag är den 5:te Maj, stor fest i Mexiko över minnet av segern över franska arme’n 1862 vid Puebla.

  • Undra hur länge väst kan leverera vapen till Ukraina som syftar till att döda ryssar? När börjar Ryssland förstöra vapenfabriker och vapenleveranser utanför Ukraina? Skall Ryssland vänta på att NATO rustar för krig är det inte bättre att förgöra fienden när den är som svagast?

    • De neokonservativa har tidigare oförblommerat sagt att Tyskland ska förstöras eller ngt med liknande innebörd.
      RAND har lika oförblommerat pratat om att avindustrialisera Tyskland.
      Tidigare samtal mellan Ryssland och USA kan ha givit en indikation om att en repressalie mot Tyskland vore ‘OK’?
      Och USAs plan att eskalera en konflikt här avtar nog inte av den incidenten.
      Inte så länge tyska folket accepterar sina nuvarande ledare.
      Europas USA-styrda medier blir vår undergång.

  • Nu har de både i Polen och Litauen börjat prata om att bistå Kiev med att skicka tillbaka de ukrainare som omfattas av det nya mobiliseringsdirektivet, men att de vill ha en gemensam EU-plan för det här. Blir det ett EU-direktiv kommer Sverige gladeligen köra en baltutlämning version två då de tidigare inte tvekat att sända folk i döden.

    “EU must decide fate of military-age Ukrainian men – member state”

    https://www.rt.com/news/596844-polish-defense-minister-ukrainian-draft-eu/

    Med fler ukrainska soldater kommer ryssarna troligtvis få mer att visa upp.

  • Så plockar de isär dem sen, och skickar till Kina. Och om ett år har vi kopior för en tiondel eller en hundradel av priset. Hur många som helst…..

    Men förmodar det går bra för västs krigsindustri. Efterfrågan på skräp blir ju så mycket större.

    Tänk om vi istället skapat ett statligt program med Sveriges finaste ingenjörer. Använt gruvafallets radioaktiva kompononter och gjort hypersoniska kärnvapenladdade missiler. Raddat upp överallt runt våra gränser.

    SLuta anfalla andra. Och anfaller någon oss så. Även en geting kan döda en människa om den är allergisk. Och det sägs väl att de flesta är allergiska mot kärnvapenkrig.

  • Man behöver inte vara Putinbeundrare för att inse Europas vanvett att utmana ”ryssen”!

  • Snart kommer de även ha mer svenska grejer att visa upp eftersom gnomen Kristersson sa att det inte finns någon övre gräns för “vårt” stöd till genomkorrumperade Ukraina. Vilket är ett lite konstigt uttalande då allting annat har snävt åtstramade budgetar där hela Sverige sparar.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *