TeleSUR replikerar “US Southern Commands” angrepp på populära nyhetskanaler i Sydamerika

publicerad 14 oktober 2023
General Laura Richardson
General Laura Richardson, U.S. Southern Command.
ArcanumSkolan

“Inget försök att misskreditera TeleSUR kan få mediaföretaget att ändra inriktning och engagemang för att bygga upp en region som har blivit ett stort hemland, genom att skapa en egen värld med ett privilegierat utrymme för sydstaterna.” Det skriver sydamerikanska TeleSUR i en ledarartikel till general Laura Richardson från US Southern Command som under en konferens sagt att kanaler som TeleSUR, Sputnik och RT sprider desinformation i Sydamerika.

Text: “US Southern Command Attacks Anti-hegemonic Media Outlets”, TeleSURs redaktion, Patricia Villegas VD på TeleSUR. Översättning: NewsVoice

Den 11 oktober beklagade sig befälhavaren för USA:s sydkommando, general Laura Richardson, att Sputnik, RT och teleSUR deltog i informationsstriden. Vid ett evenemang anordnat av Foundation for Defense of Democracies (FDD.org) sa Richardson att “i Latinamerika har vi över 31 miljoner följare [läsare/tittare] av Sputnik Mundo, Russia Today Español och TeleSUR”.

Richardson befinner sig i konflikt om informationsdominansen i regionen. USA:s befälhavare sa till FDD:s vice kommunikationschef Elizabeth Robbins att dessa medier “sprider desinformation, vilket undergräver demokratierna på hela halvklotet”.


Relaterat:


De medier hon nämnde, och i synnerhet TeleSUR, har ett stort globalt och regionalt erkännande för att vara en röst för ett medborgarskap som är alltmer intresserat av sin egen historia och som förstår de verkliga sammanhangen. Det är ett motsatt mål i jämförelse med informationen från det ovannämnda kommandot.

Den amerikanska befälhavarens kommentarer kom som en del av ett samtal som fokuserade på USA:s respons på Kinas växande engagemang i Latinamerika och Karibien.

General Laura J. Richardson är befälhavare för U.S. Southern Command, som är ett av Pentagons sex geografiska kommandon som har beredskapsplaner i Central- och Sydamerika samt Karibien.

Venezuelas utrikesminister Yvan Gil förkastade uttalandet från chefen för US Southern Command, som han via sitt konto på det sociala nätverket X betraktade som ett försök att: “skrämma folkets fria information. Det är helt enkelt oacceptabelt”.

Inget försök att misskreditera TeleSUR kommer avleda oss från vår väg och vårt engagemanget i byggandet av en region som har blivit ett stort hemland, genom att vi skapar en egen värld med ett privilegierat utrymme för [oss i] Syd. Denna nydanande värld är pluralistisk, bestående av en symfoni av röster. Vi arbetar för det, utan vila eller paus.

Text: TeleSURs redaktion

ArcanumSkolan

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

    • Roland Salomonsson skriver: 15 oktober
      Den stora skillnaden är att Kina inte förtrycker. Kina har inte invaderat andra länder någonsin, USA har gjort det hundratals gånger bara denna generation. Kina lägger sig inte i andra länders angelägenheter, val eller regeringar, USA gör det konstant. BRIC är en ren ekonomiskt sammanslutning, inte en politisk. USAs NATO är en militär och politisk organisation som syftar till att förtrycka och kontrollera andra folk och att driva krig. Kina har inga militärbaser på andra länders mark, bara en enda underhållsbas, USA har 850 beväpnade militärbaser i andra länder. Kina driver inga hemliga biovapen labs utomlands, USA har åtskilliga. Kina har inga ockupations trupper i andra länder, USA har det i åtskilliga, Japan, Sydkorea, Tyskland, osv. Jag kan fortsätta länge. Valet är mellan USAs förtryck och frihet.

  • Det är betydligt allvarligare än så. Vad som är på gång är att USA bygger en global totalitär kontroll av individerna och den information som individerna skall tillåtas ta del av, och skärper massövervakningen och kontrollen av individen.

    Statskontrollerade digitala valutor är en metod. Kontanter görs allt mer svåråtkomliga. Det kallas CBDC systemet, Central Bank Digital Currency. Ett system för autokratiska stater, som Sverige, att införa totalitär kontroll av innevånarna. USA försöker stoppa oberoende digitala valutor som Bitcoin.

    —US government waging ‘war on crypto’ – ChatGPT developer
    https://www.rt.com/business/584519-us-war-crypto-chatgpt-altman/

    EUs ”Chat Control” är en annan maktfaktor för regimerna att införa.

    USA har redan dominans och kontroll över traditionell media, även, och speciellt, i Sverige. Medlemmar av samma folkgrupp dominerar och styr.
    —“Wallenberg och USA styr Sverige”
    https://www.friatider.se/wallenberg-och-usa-styr-sverige
    —Koncentrationen av media ökar – påverkas yttrandefrihet och debatt?
    https://www.globalpolitics.se/koncentrationen-av-media-okar/

    Har ni märkt hur regimen i Israel och regimen i USA arbetar identisk, med att till exempel att man konfiskerar, ockuperar och tar kontroll av andras land. Inte alltid militärt med våld, och ta över kontroll av regeringen, man arbetar genom avtal, hot, och sanktioner. Exempel Gaza, Västbanken, och NATO avtalet. All medlemmarna av samma folkgrupp utgöt 100% av regimen i Israel, och alla medlemmarna av samma folkgrupp, utom en, utgör regimen i USA. Det betyder att länder som Israel, Palestina, USA, och Sverige nu regeras och kontrolleras av i realiteten samma regim. En global regim byggs upp, med myrsteg på många olika fronter samtidigt i små steg och i hemlighet.

    Blinken gjorde ett intressant uttalande nyligen.

    —“I come before you not only as the United States secretary of state but also as a Jew,” said Blinken,
    —“Jag framträder för er inte bara som USA: s utrikesminister utan också som jude”, sade Blinken.

    —Israel-Hamas war: Blinken tells Netanyahu US ‘by Israel’s side’, Palestinians have ‘legitimate aspirations’
    https://www.scmp.com/news/world/middle-east/article/3237727/israel-hamas-war-blinken-tells-netanyahu-us-not-going-anywhere?module=more_top_stories_int&pgtype=homepage

    Det är alltså medlemmar av samma folkgrupp som styr flera olika länder med olika metoder. USA och Israel har i realiteten samma regering, vilket även gäller Sverige.

    Övervakningen och kontrollen av individerna ökar. Övervakningen av ”gängen” i Sverige kunde teknisk begränsas till enbart individer i just gängen, men regimen vill att alla övervakas. Mig veterligt är Sverige det enda land som har tre nära kompletta biometriska register över hela befolkning. Ansiktsigenkänning och fingeravtryck, skapat genom pass systemet och passfotostationerna, DNA, skapat genom hälsosystemet. Allt i hemlighet utan folklig debatt eller inflytande. Ingen har fått någon information om detta.

    Jag fick veta i veckan att bankerna nu börjar införa en övervaknings app i mobilen för att använda ATM kort. Idag går det inte att identifiera vem som använder ett ATM kort. Genom att koppla användningen till en app i mobilen, och mobilen har ansiktsigenkänning, kan man övervaka användningen av ett ATM kort globalt.

    Vad USA arbetar på är att på otalig fronter, i myrsteg, och så osynligt som möjligt, skapa en totalitär global diktatur med kontroll från Washington. Vad vi ser just nu är hur USA, med Israel som proxy, vill ta totalitär kontroll av Palestina. Samtidigt pågår USAs arbete med att ta över Ukraina och flera länder i Afrika.

    Ryssland och mer så Kina är land som står i vägen, och USA desperat försöker att ta kontrollen över Kina, Hong Kong, Xinjiang, Tibet, Taiwan, och Sydkinesiska Havet. Metoderna är olika sanktioner och kontroller. Lyckligtvis går det inte så bra för USA.

    Ni måste som individer bestämma er för var och hur ni vill leva i framtiden, som palestinierna i Gaza idag, eller som oss i Kina, i ett fritt, fredligt och harmonisk samhälle, där våld, förtryck, massövervakning, inte existerar, samtidigt som ”gängen” hålls under uppsikt och kontroll.

    • Klart vi har märkt, det är direkt tagen ‘strategi’ ut talmud där synen på Oss, ‘de fyrbenta människoodjuren’ (oavsett folkgrupp oavett etnisk härkomst, oavsett religiös bakgrund, såvida de inte är medlemmar i sekten talmudism vilket ingen normal grupp är eftersom det är en rasist- och hatskrift, vare sig kristna, judar eller muslimer)(blinken jude.., nej men talmudist) ska låsas in (15min getton), märkas (Qr kod), injiceras (“vccn”, bill gates), alla ägodelar tas ifrån oss (wef, klaus totscild schwab), deras länder förstöras av bl a massmigration och överskuldsättning (georg soros), barn och ungdomar/dvs kommande samhällsutvecklare, försöka förstöras från det de är 4år, via hbtqpedofili och könsstympning (rockefellers). Så om vi har märkt..javisst har vi märkt att nationalstaterna ska förstöras inifrån ooch utifrån för att plöja vägen för psykopaternas nya/ie gamla ‘new world disorder’. “tredje templet’ i jerusalem ska ju också byggas..där moskén står

  • Härligt, synd de inte maler ner “eu” desinformationen också. Såg att “president” macron förbjuder demonstrationer för Palestinas sak. Ajaj, västmedborgarna måste vakna upp till vad som sker med dom

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *