The Jimmy Dore Show: Is China More Free Than The West?

NewsVoice is an online news and debate channel that started in 2011. The purpose is to publish independent news, debate articles and comments as well as analyzes.
publicerad 9 mars 2024
- News@NewsVoice
Jimmy Dore. Press photo: tyt.com
Jimmy Dore

There’s much dispute over China in the United States. Some argue that China has greater actual freedoms than we enjoy in the West — pointing to advances like high-speed rail and the lack of “woke” speech policing. But freedom of speech is a cornerstone of the U.S. Constitution.

Jimmy and Due Dissidence hosts Russell Dobular and Keaton Weiss discuss whether they’d prefer to live in the United States or China.


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • USAs två viktigaste friheter i Konstitutionen är 1. Amendment: “Freedom of speech” och 2. Amendment: “Right to bear arms”. Andra friheter är fri press (även om amerikanska media – precis som svenska – numera ägs av främlingar) och fria val.

    Den kinesiska kommunist-fascistiska diktaturen har inget av detta och det är inget som NewsVoice’ kinavurmande kan ändra på.

    • Upprättandet av den kinesiska kommunist-fascistiska diktaturen föregicks av ett enormt blodigt inbördeskrig, där framför allt fria, oberoende bönder mördades, vilket ledde till en ofattbart omfattande hungersnöd, som enligt den ytterst trovärdige och kunnige Stanley Monteith resulterade i minst femtio miljoner kinesers död, ungefär lika många som inkvisitionens offer (och lika förtigna och nedskruvade av etablissemangets historiker och Muller-skolans läroplaner).

      Eugenikern och “rashygienisten” David Rockefeller uttryckte sin förnöjsamhet över det han och hans gelikar åstadkommit i Kina med orden:

      “Oavsett priset för den kinesiska revolutionen har den uppenbarligen inte bara lyckats åstadkomma en mer effektiv och dedikerad administration, utan också att främja hög moral och målmedvetenhet. Det sociala experimentet i Kina under ordförande Maos ledning är ett av de viktigaste och mest framgångsrika i mänsklighetens historia.”
      https://www.azquotes.com/quote/679749

      Detta koncept vill de nu överföra på hela mänskligheten, denna gång genom WHO och undantagslagstiftning!

  • Är Kina friare än USA? Kina har “Death Vans”. Bilar där de dödar människor i och en till bil med inbyggd krematorium. Kina dödar mer än resten av världen tillsammans.
    https://www.youtube.com/watch?v=MI8cOvGX_Nw

    Annan video med kinesisk propaganda om hur dåligt det är i USA.
    https://www.youtube.com/watch?v=Q60iyRA_7aI

    Kina har en stor propagandamaskin. Ett exempel är denna unga killen som visar hur bra Kinas subway system.
    https://www.youtube.com/watch?v=RGEo4hPBWQ4

    • Kina avrättar mördare och narkotikabrottslingar
      Amnesty uppskattade 1000 avrättade för 2022.
      En uppgift säger att det var 12000 år 2002 och 2300 år 2013
      Andel per capita för Kina är samma som Singapore skriver wikipedia
      Befolkning 1,425miljarder dvs 0.00007%

      Vad är sannolikheten för att det inte finns den andelen av hemska mördare?

      Och hur många av dem är USA-tränade med uppdrag att mörda i Kina?
      Tänk på USAs stöd till terrorister som begår grymheter.
      Medlemmar i Falun Gong som här beskrivs som fredliga meditatörer begick 190 mord tror jag läste. Det var ju inte de vanliga medlemmarna men det går inte att bortse från ändå. Tusentals andra terroristattacker ägde rum i Xinjang fram till 2016.
      USA använde sig av terroristerna i Syrien där de fick erfarenhet för att kunna sättas in i Kina. Jag har ingen siffra på hur många terroristerna dödade men det var nog mer än i genomsnitt 1 dödad per terrorattack så tusentals dödade i Kina verkar inte vara någon överdrift.
      USAs agerande ute i världen har dödat miljontals de senaste årtiondena.
      Kina bygger infrastruktur. USA mördar och sprider fattigdom.

      • Märks att du inte såg videon om Kinas avärättningsbilar.

        Har du sett Kinas infrastruktur? Tunnlar som läcker vatten, tunnlar som översvämmats och tusentals drunknade, broar som kollapsar. Detta täcker CCP-Kina över med att sätta upp barrikader så befolkningen inte kan se det. Tåg spårar ut ganska ofta.

        2008 kort innan OS i Kina var det en jordbävning och många tofy dreg-byggnader kollapsade. Dessa fuskbyggen är mycket vanliga i Kina.

        CCP-Kina grundades av frimuraren Mao. Kommunismen i Sovjet grundades av frimuaren Lenin och hans vänner från USA. Marx var frimurar. Trotsky också.

        Kommunismen skapades i väst och finansierats av väst.

        USA och dess underrättelsetjänster är ruttna och lika så i Europa hur ledare mördas och båtar som Estonia sänktes och locket läggs på. Hur Ukraina eller USA sprängde gasledningen som skapade en energikris.

        Att tro blint på att CCP-Kina är en god kraft eller tro att Putin är en god kraft på planeten är lögner. Putun mördades för 10 år sedan och det är en body dubble som agerar Putin. Sök på bilder så kommer du hitta att det finns ett par olika Putin.

        Samma med Biden. sök på Biden och åratal och så kommer du se att runt 2018 ändrades hans utseende. Hans ögonfärg ändrades, hans öron ändrades, ansiktet ändrades, han förlorade sina tatueringar han hade på axlarna.

        Alla länder är ruttna idag på olika slag. Sverige gick nu med i Nato för de vill ha WW3 för att skapa lidande och död. Att tro att Kina är ett mycket bra land där det är mer rättvisa, mindre korruption än väst är Kinas propaganda. Det är samma sorts propaganda som Russia Today pumpar ut.

        Kina ljuger, Ryssland ljuger, väst ljuger. Varför är det så svårt att ta till sig det?

        • Kina bygger infrastruktur åt andra syftade jag på. Till skillnad från USA som bombar sönder infrastruktur och orsakar svält sjukdom och andra umbäranden utöver det direkta bombandet
          Att Kina aldrig gör så utan bygger infrastruktur är du likgiltig för

          “Kommunismen skapades i väst och finansierades av väst.”
          Jag brukar påpeka det. Och brukar även påpeka att det även gällde Kuba och Nicaragua.

          CCP-Kina är något helt annat än du tror. Ledningen lyssnar på folket för att få korrekt info så de kan förverkliga ett framgångsrikt samhällsbygge i de vanliga medborgarnas intresse. En amerikan skrev på 90-talet att det som kännetecknar en bra företagsledning är hur fort dåliga nyheter når toppen. Efter det 2008 du nämner om byggbranchen har de lärt sig men det handlade om mycket pengar med stark inblandning från väst så det tar tid.
          Kina har en pragmatisk och mycket bättre utbildad elit än väst. De utbildas hela tiden i skyddade områden för det skulle vara lockande för väst att använda sina terrorister där förmodar jag.
          Innan Dengs period handlade det mer om jämlikhet nu talas det öppet om behovet att uppmuntra talang.

          Du hoppas att alla är lika goda kålsupare. Du har fel.
          USA och Storbritannien ligger bakom alla krig.
          Och Kina?
          Kom igen nu!
          Det är väst som är hela problemet.
          Väst är till sitt sinnelag dominerat av en ondska som liknar den i Venedig som transplanterades till England.
          Även när det gäller att spela ut finansvärlden och samtidigt i hemlighet utöva inflytande genom Malteserorden.
          Venedig introducerade Cabbala och Talmud till Englands aristokrati på 1500-talet. Kristna zionister bland drottning Elisabeths förfäder ligger begravna i Jerusalem och Charles III var där i närtid.
          Britterna har aldrig fjäskat för Israel som en del anglosaxer vill att du ska to för zionismen är Storbritanniens projekt från starten.
          Redan på 1500-talet drev deras kristna på för att etablera Israel som ett led i Englands imperieplaner.
          De ville inte att Portugal och Spanien och Holland skulle ha en bättre koppling i och med att Judarna varit fördrivna från England sen 1290. Så 1588 började piraten Sir Francis Drake tala om London som det nya Jerusalem.

          Venedig försörjde sig på slavhandel och diverse finans. Producerade inte så mycket. Men de hade en stor flotta.
          Som anglosaxerna.
          Sök bättre info – du har litat för mycket på otillförlitliga rykten.
          Väst håller på att gå under självförorsakat. De har panik och ägnar mycket ansträngningar åt att försöka svartmåla sina rivaler. Kinas konstruktiva agerande både hemma och borta talar för sig själv.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *