Noctis Draven: Många vet fortfarande inte varför Ryssland gick in i Ukraina

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad Idag 21:26
- NewsVoice redaktion
Noctis Draven och Kristina Zhuk.

Pseudonymen ”Noctis Draven” är en ung amerikansk X-användare med över 66.000 följare. Han kommenterar ofta ukrainakriget och i detta inlägg tar han upp vad många geopolitiska experter påpekat sedan kriget startade i Ukraina, att Ryssland hade logiska skäl att 2022 starta en Special Military Operation (SMO) 8 år efter den Väststödda kuppen i Kiev.

Noctis Draven:

”Flera år senare, sedan SMO lanserades i Ukraina, är det fortfarande många människor i Väst som inte vet sanningen om varför Ryssland är i Ukraina. De får höra att Ryssland vaknade en dag och bestämde sig för att helt enkelt invadera Ukraina av girighet, för att ta land, för att få resurser. Detta kunde inte vara längre från sanningen.

Sanningen är att NATO bröt flera löften till Ryssland om att inte expandera mot ryska gränser. De ljög och absorberade land efter land tills de stod på Rysslands tröskel. Väst hade Ukraina i sikte, för att göra Ukraina till en stationeringsplats för NATO, för att placera trupper, baser och missiler precis intill Ryssland.

Precis som USA skulle bli upprört om Ryssland eller Kina byggde baser i Mexiko och placerade ut missiler där, så blev Ryssland upprört över NATO:s planer. Ryssland slöt en pakt med Ukraina, ett fördrag som Ukraina bröt på order och löften från Väst. Väst lovade Ukraina att om de förstörde fördraget och gjorde motstånd mot Ryssland skulle de se till att de besegrade Ryssland och skulle tillåtas komma in i NATO.

En lögn, de skulle använda Ukraina som en proxy för att försöka skada Ryssland. Men sanningen är att den här konflikten började långt före SMO.

För ett decennium sedan dödade Ukraina etniska ryssar i Donbass. Det var faktiskt människorna i Donbass som bad och tiggde Ryssland om hjälp, om att bli räddade. Sanningen som du inte får veta är att det inte ENDAST var Putin som bestämde sig för att svara på ropet från ryssarna i Ukraina, utan hela det ryska parlamentet röstade för att befria Donbass och se till att Nato inte lämnade Ukraina.

SMO i Ukraina var en befrielse, och historien kommer att minnas det som en sådan. Kvinnan i den här videon och barnet som tragiskt dödades av ukrainsk beskjutning är bara ett litet exempel på dem som mördats av Ukraina, men de tjänar som en påminnelse om anledningen till att ryska trupper är i Ukraina”.

Noctis Draven hängs ut på nätet som en landsförrädare och ett rysstroll. Hans inlägg kallas för rysk propaganda. Bedöm själv. Är den döda mamman med sitt barn också rysk propaganda?

 

Relaterat

 


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq