10 Nystartade företag som hjälper dig att spara pengar

uppdaterad Igår 11:03 publicerad 8 augusti 2024
- Extern skribent
Nystartade företag, spara pengar. Licens: Pexels
Nystartade företag, spara pengar.

I de flesta människornas dagliga liv finns det många kostnader att ta hänsyn till. Kostnaderna ökar ständigt samtidigt som människor vill få ut det mesta av sina pengar. I dessa situationer är det bra att ta hjälp av innovativa tjänster och lösningar som eventuellt kan göra skillnad i din ekonomi.

Det finns många entreprenörer som har skapat smarta tjänster som både förenklar vardagen, samtidigt som de kan hjälpa dig att spara pengar. Det kan röra sig om allt från digitala plånböcker att använda vid spel på casino live till appar som hjälper dig att hitta de bästa rabatterna. Här kan du läsa om tio relativt nystartade företag som kan vara till hjälp för dig.

1. Revolut

Revolut är en digital bank som har revolutionerat sättet som människor kan hantera sina pengar på. Denna digitala bank är mycket användarvänlig och kan hjälpa dig att spara pengar på flera olika sätt. Revolut ger dig möjlighet till göra internationella överföringar gratis, vilket kan hjälpa dig spara pengar från de höga avgifterna som traditionella banker kan ta ut.

Hos Revolut kan du få de bästa växelkurserna utan dolda avgifter, något som kan spara betydande summor om du ofta reser eller handlar i utländska valutor.

Tjänsten har också ett verktyg för budgetering vilket hjälper dig att hålla koll på dina utgifter. Du kan kategorisera dina utgifter för att enkelt se vart dina pengar går. På så sätt kan du se vilka kostnader du behöver skära ner på. Du kan också ställa in budgetar för varje månad och få notifikationer när du närmar dig dina gränser, vilket kan hjälpa dig att undvika att gå över din budget.

2. Wise

Wise hette tidigare TransferWise och är en fintech tjänst som gör överföringar av pengar både enklare och billigare. Wise använder den verkliga växelkursen utan dolda avgifter, vilket gör att du får mer pengar över vid varje överföring. I tjänsten kan du se exakt hur mycket du betalar och hur mycket mottagaren får.

Överföringarna är också snabba och du kan använda flera valutor för samma konto. Wise är också säker och pålitlig och är reglerad av finansiella myndigheter.

3. Robinhood

Robinhood är en app för aktiehandel som gör det enkelt att göra investeringar. De erbjuder också en provisionfri handel, vilket kan hjälpa dig att spela in pengar på avgifter för transaktioner. Appen är användarvänlig och designad för både nybörjare och erfarna. Du kan enkelt få en överblick och övervaka marknaden.

4. Honey

Honey är en webbläsarutökning som automatiskt hittar och lägger till rabattkoder när du ska göra köp online. Genom att använda rabatter på dina köp kan du spara pengar enkelt och utan ansträngning. Honey erbjuder även en funktion som heter ”Droplist,” vilket bevakar priser på produkter du är intresserad av och sedan skickar notiser till dig när priset sjunker.

5. Truebill

Truebill är en app som hjälper dig att hantera dina prenumerationer. Den hjälper till att sänka dina räkningar genom att förhandla med leverantörerna för prenumerationerna. Med denna tjänst kan du enkelt se dina prenumerationer och avbryta de prenumerationer som du inte använder, vilket hjälper dig att undvika onödiga avgifter.

6. Lemonade

Lemonade är ett försäkringsbolag där du kan använda tjänsten för att få försäkringar till ett lägre pris, tack vare deras snabba digitala processer. Lemonade använder nämligen AI för att hitta och erbjuda billigare och bättre försäkringar, vilket gör att du kan få snabb hjälp. Appen är mycket användarvänlig och skadeanmälningar hanteras effektivt med hjälp av AI, vilket gör att du får ersättningen utbetald snabbare.

7. Acorns

Acorns är en app för mikroinvesteringar där du kan spara pengar och investera i små belopp. Acorns rundar upp dina köp till närmaste hela belopp och investerar skillnaden och på så sätt bygger tjänsten upp ditt sparande utan att du märker det.. Appen erbjuder också diversifierade portföljer som hanteras av experter.

Detta gör det enkelt för både nybörjare och erfarna investerare att få tillgång till marknaden på ett smidigt sätt. När det kommer till automatiska överföringar så kan du också ställa in det för ett regelbundet sparande.

8. Fetch Rewards

Fetch Rewards är en app som hjälper dig med att spara pengar genom att skanna dina kvitton. När du skannar kvitton från dina köp så tjänar du poäng på appen som sedan kan lösas in mot presentkort hos återförsäljare. Appen är enkel att använda där du bara behöver ta bild på dina kvitton och få poäng direkt. Fetch Rewards har också kampanjer som ger dig extra poäng för att köpa produkter från specifika varumärken.

9. Chime

Chime är en mobilbank som ger dig banktjänster utan avgifter och hjälper dig att spara pengar. Med denna tjänst får du ett sparkonto utan avgifter varje månad. En fördel med Chime är att du kan få tidig tillgång till din lön upp till två dagar innan löneutbetalningen. De har också en funktion som automatiskt rundar upp dina köp till närmaste hela summa och sätter in mellanskillnaden på ditt sparkonto.

10. Digit

Digit är en mobil app med syftet att hjälpa dig att spara pengar automatiskt. Det görs genom att dina utgifter analyseras och små belopp överförs till ett separat sparkonto. Digit rundar också upp dina köp till närmaste hela belopp och sparar mellanskillnaden.

Appen använder analys verktyg för att bedöma hur mycket du har råd att spara. Den gör också ändringar baserat på din inkomst och utgifter, för att på så sätt kunna optimera ditt sparande. Du kan också sätta upp specifika mål med ditt sparande direkt i appen.

Att använda innovativa företag som dessa kan vara ett effektivt sätt att spara pengar och optimera din ekonomi. Dessa tjänster erbjuder unika fördelar som kan hjälpa till att minska på kostnader, för att du ska få lite mer över i plånboken. Det är dock viktigt att komma ihåg att noggrant läsa villkoren för varje tjänst innan du registrerar dig och använder den.

Du bör också kontrollera eventuella avgifter, villkor och regler som kan påverka hur mycket du faktiskt kommer att spara. Att vara informerad och medveten om villkoren för dessa tjänster kommer hjälpa dig att fatta ett mer välgrundat beslut för din ekonomi.


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq