Havssaltet är livsviktigt i mat och dryck

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 19 juli 2013
- Torbjörn Sassersson

havssaltUndertecknad har informerats om att saltet, eller mer korrekt havssaltet, är mycket viktigt för de kroppsliga funktionerna. 

Själv dricker jag kranvatten lättsaltat med havssalt för att säkerställa saltbehovet. Dessutom verkar saltet rena vattnet och det blir godare att dricka än det ”döda” kranvattnet.

Text: Torbjörn Sassersson | Foto från Havssalt.com

Läkaren Annika Dahlqvist skriver idag:

Nyhet i medierna igår: För mycket salt i svenska livsmedel.

”Sanningen är snarare tvärtom. Saltbrist är en vanlig orsak till sjukdom och död. Salt är livsnödvändigt att få i sig. Vi utsöndrar hela tiden salt i urin och svett, och det måste ersättas. Däremot har vi inga problem med att göra oss av med ett saltöverskott. Salt utsöndras passivt i njurarna, och sen sker en aktiv återresorbtion efter behov. Salt orsakar inte högt blodtryck och hjärtsjukdom – det är en myt som omhuldas av ”expertisen”, baserat på skräpforskning.”

Läs mer på Annikas blogg

Det finns skäl att återkomma med artiklar om havssaltets välgörande effekt på kroppen. Du kan gärna inkomma med dina erfarenheter av havsalt i mat och dryck eller som medicin.

Använd kontaktformuläret.

Text: Torbjörn Sassersson, redaktör

 

 


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq