Sverige Radio vit maktradio klarar inte av SwebbTV:s oberoende

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 26 maj 2020
- Torbjörn Sassersson
Sveriges Radio, vitmaktledning. Pressfoto: Mattias Ahlm, SR
Sveriges Radio, vitmaktledning. Pressfoto: Mattias Ahlm, SR
Sveriges Radios ledning. Från vänster: Björn Heurlin, Gabriel Byström (chef vd-enheten), Michael Österlund (produktionen), Cilla Benkö (VD), Björn Löfdahl, Carolina Wikström, Jörgen Edberg, Cajsa Lindberg (kanalchef) samt Helena Engqvist (kommunikationsdirektör, ej i bild). Pressfoto: Mattias Ahlm, SR

NOTERAT. SwebbTV lägger ut samtalet mellan Mikael Willgert och en journalist som arbetar för SR Medierna. Samtalet som handlade om en ”mörk” ekonomisk agenda som styr Sverige blev underlag för ett program där SR Medierna anklagade SwebbTV för att vara ”vit makt”, men det är snarare SR som är ett vitt maktmedia.

NewsVoice gjorde en enkel granskning av Sverige Radios ledning som har ett ansvar för programmet om SwebbTV som SR Medierna publicerade. Det framkommer att ledningen enbart består av vita människor (i bild ovan) som gjort sig kända för att med andra vita maktmedier bedriva ett utdraget maktspel mot alternativa och nya nätmedier.

Dessa vita maktmedier skapar med sina angrepp mot de oberoende nätmedierna en splittring i samhället. Polariteten och misstänksamheten ökar. Försvarsmakten och NATO har i sammanhanget tagit tydlig ställning för de oberoende mediernas stora betydelse i samhället:

Mikael Willgert menar att ”den mörka agendan” handlar om pengar och makt och att motorn är den stora skattkista som Sverige har vilken kan användas till förändringsprojekt som inte ligger i skattebetalarnas intresse. Både denna ”mörka agenda” och statsmediernas försök att splittra samhället kan således vara olika hot mot rikets säkerhet och behöver därför utredas, vilket bla SwebbTV och NewsVoice gör.

https://www.youtube.com/watch?v=b9NGYIa0GXk

SwebbTV arbetar mycket aktivt för att för att avslöja den agenda som nu bygger om Sverige. Inspirerat av påståendena om vit makt menar Mikael att SwebbTV kanske snarast bör kallas den ljusa makten eftersom kanalen kastar ett ljus över dessa frågor.

Josephine Freje Simonsson som intervjuade Willgert säger att hon känner igen problematiken i sitt eget arbete som journalist där många är rädda att säga vad de tycker, särskilt på SR i Stockholm som styrs av den vita maktledningen i bild överst.

En längre version av detta samtal finns publicerat på SwebbTV:s kanal den 16 maj.

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq