En majoritet av publicerad medicinsk forskning är bedrägerier – Hur många läkemedel och vacciner är kvacksalverier?

publicerad 30 juli 2022
- av Torbjörn Sassersson red.
Medicinsk forskning. Foto: CDC. Licens: Unsplash.com

VETENSKAP. Den mesta inom den publicerade “vetenskapliga” forskningen är kompletta bedrägerier levererade av forskare som har det primära målet att samla in statliga bidrag och forskningsanslag, förklarar Health Ranger Report. Liknande slutsatser drar chefredaktören på The Lancet och även P1 Kaliber.

Dr Richard Horton som är chefredaktör för en av världens mest erkända medicinska tidskrifter, the Lancet, varnade 2015 för att hälften av alla medicinska studier baseras på pseudovetenskap.

Konsekvensen blir rimligen att många vacciner och läkemedel är exempel på kvacksalverier (red anm).

Dr Richard Horton, The Lancet. Photo: Eric Bridiers
Dr Richard Horton, The Lancet. Photo: Eric Bridiers

”The case against science is straightforward: much of the scientific literature, perhaps half, may simply be untrue. Afflicted by studies with small sample sizes, tiny effects, invalid exploratory analyses, and flagrant conflicts of interest, together with an obsession for pursuing fashionable trends of dubious importance, science has taken a turn towards darkness”.

Health Ranger Report skriver i ett nyhetsbrev den 30:e juli 2022 att årtionden av Alzheimers-forskning nu ifrågasätts efter att det visat sig att forskare använt bilder av amyloidproteiner för att få det att se ut som om dessa orsakar Alzheimers.

Mike Adams, dec 2021.
Mike Adams, Health Ranger, 2021.

“Ju mer du tittar på Big Pharma och så kallad medicinsk “vetenskap”, desto mer inser du att det hela är ett massivt, koordinerat, girighetsdrivet bedrägeri att sälja receptbelagda mediciner till människor som inte behöver dem och inte kommer att få hjälp av dem.” – Mike Adams, Health Ranger

Mike Adams forsätter med att påpeka att hela industrin av antidepressiva läkemedel nyligen avslöjats som ett massivt bedrägeri som under decennier bottnat i det falska påståendet att depression orsakas av “en kemisk obalans” i hjärnan som kan “korrigeras” med SSRI-läkemedel (antidepressiva).

John Virapen - Foto: Dsalud.com
John Virapen – Foto: Dsalud.com

NewsVoice som haft många samtal med John Virapen, en tidigare svensk VD för ett av världen största läkemedelsbolag Ely Lilly, sa att anledningen till att läkemedlesbolagen har så stora forskningskostnader beror på att dessa konton inkluderade alla mutor till läkarkåren.

Ely Lilly har tjänat miljardbelopp på Prozac, ett antidepressivt läkemedel.

Beställningsjobb och köpt tystnad

Alla försök att med oberoende forskning granska tex vaccinernas skadeverkan stoppas, enligt NewsVoice källor. Istället ska endast förväntade/positiva resultat publiceras.

Detta förfarande bekräftas av en undersökning som genomfördes av P1 Kaliber från 2006 rubricerad “Beställningsjobb och köpt tystnad – är den fria forskningen hotad?”. Det finns idag ingen fri forskning inom medicin eftersom den kan leda till ekonomiska bortfall för industrin. Forskare som publicerar resultat som inte blidkar industrin får inga nya anslag.

P1 Kaliber:

P1 Kaliber
P1 Kaliber

”Hälften av de 2100 professorerna säger att de är mer eller mindre politiskt styrda i sin forskning, tex när det gäller vilka undersökningar som de kan få anslag till.”

”Läkemedelsföretag är inte intresserade av att publicera resultat som inte är bra ur marknadsföringssynpunkt.”

”Företag har ibland varit nervösa över spetsiga slutsatser. Representanter för statliga myndigheter och departement likaså. Där finns alltid ett outtalat hot om repressalier.”

En rimig slutsats är att det mesta av den medicinska forskningen är både styrd och falsk i sina resultat samt nära 100% industrianpassad.

Text: Torbjörn Sassersson

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

 • SSRI Preparat, Prova själv efter massa tjat. Citalopram, vilket gav Grav Tinnitus tjut, och på det hyperacusis. Vilket aldrig gav med sig, här är en kvinnas skada av Citalopram.

  Tinnitus following Antidepressant use in a Female with Depression (walshmedicalmedia.com)

  Hörseln tar skador av Läkemedel, Grava Tinnitus ljud,på det kanske hyperacusis, här några som får höras, angående SSRI Preparat.

  https://hearinglosshelp.com/blog/citalopram-and-tinnitus/

  Hörseln, skadas SSRI preparet, och jag skadades också av Acetylsalesyra, som finns i magnecyl och Bamyl, tyvärr gick några ut i (Media), att dessa var bra för hjärtat, och säkert reklam pengar strömmade in till, ett handslag av att lansera dem,vilket leder också till Tinnitus och Hyperacusis istället för Vitlök och annat som gott, för hjärtat.

  Det ironiska med SSRI Preparat och dess, reklam förepråkare, är ju, att man sagt, också dessa skulle hjälpa mot Tinnitus?. Vilket är näst och göra våld på en person, som redan har tinnitus, oftast musiker som drabbats av Tinnitus, och på det vill ju den drabbade aldrig att, en mardröm skall bli värre, och få hyperakusi dessutom, med ännu värre grava ljud av tinnitus.

  Mardrömmen är total faktum. ingen återvändå finns då, mer än att hoppas på någon större.

 • SSRI Preparat, Prova själv efter massa tjat. Citalopram, vilket gav Grav Tinnitus tjut, och på det hyperacusis. Vilket aldrig gav med sig, här är en kvinnas skada av Citalopram.

  Tinnitus following Antidepressant use in a Female with Depression (walshmedicalmedia.com)

  Hörseln tar skador av Läkemedel, Grava Tinnitus ljud,på det kanske hyperacusis, här några som får höras, angående SSRI Preparat.

  https://hearinglosshelp.com/blog/citalopram-and-tinnitus/

  Hörseln, skadas SSRI preparet, och jag skadades också av Acetylsalesyra, som finns i magnecyl och Bamyl, tyvärr gick några ut i (Media), att dessa var bra för hjärtat, och säkert reklam pengar strömmade in till, ett handslag av att lansera dem,vilket leder också till Tinnitus och Hyperacusis istället för Vitlök och annat som gott, för hjärtat.

  Det ironiska med SSRI Preparat och dess, reklam förepråkare, är ju, att man sagt, också dessa skulle hjälpa mot Tinnitus?. Vilket är näst och göra våld på en person, som redan har tinnitus, oftast musiker som drabbats av Tinnitus, och på det vill ju den drabbade aldrig att, en mardröm skall bli värre, och få hyperakusi dessutom, med ännu värre grava ljud av tinnitus.

  Mardrömmen är total faktum. ingen återvändå finns då, mer än att hoppas på någon större.

 • Trevligt att äntligen få quitto på upplevelsen som jag har haft sedan 90 talet, där jag “påstod” att 80 % av forskningsartiklar är kass och bara 20 % kan räknas som relevant. Har själv doktorerad och forskat men blev inte betrodd. Tyvärr är det få som vågar simma mot strömmen. Blir det snart bättre ?Förhoppningsvis men det måste blir fler röster som medger detta dilemma.

  • Ja det blir bättre men inte inom det gamla – vi bygger något helt nytt utanför fritt från korruption och ljug.

 • Trevligt att äntligen få quitto på upplevelsen som jag har haft sedan 90 talet, där jag “påstod” att 80 % av forskningsartiklar är kass och bara 20 % kan räknas som relevant. Har själv doktorerad och forskat men blev inte betrodd. Tyvärr är det få som vågar simma mot strömmen. Blir det snart bättre ?Förhoppningsvis men det måste blir fler röster som medger detta dilemma.

  • Ja det blir bättre men inte inom det gamla – vi bygger något helt nytt utanför fritt från korruption och ljug.

 • https://youtu.be/HHs5M3pyd3Q?list=PL9H4VMiohf34Z6pvQOWuToTx2HyEJ7EAu Annie Jacobsson föreläser om Amerikas Operation Paperclip som tar upp biolabb och forskning . Professor Olle Johansson forskade på Karolinska sjukhuset och slog larm om mikrovågor och dess effekter på människor djur och natur. Han vart sedan utsatt för terror av vissa individer med CointelPro baserad mobbning och utfrysning och är en av få forskare i Sverige som via att slagits ut ekonomiskt inte har råd att forska mer inom detta. Att just han blivit utsatt är enligt mig ingen slump. WHO har levererat “forskning” som visat att “socker är ofarligt”, men sedan kom det fram att denna forskning var betald av Coca-Cola Pepsi och andra. Mikrovågor och antenner och hur dessa teknologier används y nervvapen mikrovågsvapen får vi heller inte prata om. Barrie Trower föreläser om hur forskare slagit larm till honom från WHO och hur denna forskning är korrumperad av industrier. Att vi har tortyr i Sverige får vi inte prata högt om och att vi har biolabb i Sverige och Ukraina och andra länder ska vi helst också vara tysta om. Forskning är värt alla pengar i världen, problemet är bara att det ofta handlar om krigsförbrytelser emot civilbefolkningen men det vill MUST och SAAB och Bofors och FOI och DARPA helst att vi inte ska debattera och prata högt om. Antenner och satelliter emot människors EEG spektrum är vad allt handlar om. TMS Transcranial Magnetic Stimulation teknologin som Mind Control, eller Mind Kontrolle som Nazisterna kallade det. Sverige är extremt inom detta område. https://youtu.be/gPWr9Zdai0g

 • “Ju mer du tittar på Big Pharma och så kallad medicinsk “vetenskap”, desto mer inser du att det hela är ett massivt, koordinerat, girighetsdrivet bedrägeri att sälja receptbelagda mediciner till människor som inte behöver dem och inte kommer att få hjälp av dem.” – Mike Adams, Health Ranger

  FATTA HUR MÅNGA MEDBORGARE VI HAR som blivit totalt genomblåsta/grundlurade/rövkn**ade på främst Statiner i den stora kolesterolbluffen?? Å andra sidan är detta en god markör på vilka man INTE bör ha vid sin sida vid stridslinjen. Statiner är nog den största kassakon näst efter vacciner och därefter följer nog SSRI preparaten som skrivits ut till människor i livskris. I det tillståndet är man sällan kapabel att göra research men i kolesteroloffrens fall finns INGA ursäkter. Alla fullvuxna utan läs och skrivsvårigheter har ett förbannat EGET ANSVAR över sin hälsa och vad de sväljer för tabletter och lögner. De kommer få bära en varningskylt med texten “OPÅLITLIG” på när kriget blir fullskaligt sägs det. Möjligen sätts de som latrintömmare för någon måste ju vara där också

  Tack för en viktig artikel!

  • Du har helt rätt att vi har ett eget ansvar. Men när vi blivit matade med lögn hela livet och aldrig tänkt en enda egen tanke – då är det en lång startsträcka.

 • https://youtu.be/HHs5M3pyd3Q?list=PL9H4VMiohf34Z6pvQOWuToTx2HyEJ7EAu Annie Jacobsson föreläser om Amerikas Operation Paperclip som tar upp biolabb och forskning . Professor Olle Johansson forskade på Karolinska sjukhuset och slog larm om mikrovågor och dess effekter på människor djur och natur. Han vart sedan utsatt för terror av vissa individer med CointelPro baserad mobbning och utfrysning och är en av få forskare i Sverige som via att slagits ut ekonomiskt inte har råd att forska mer inom detta. Att just han blivit utsatt är enligt mig ingen slump. WHO har levererat “forskning” som visat att “socker är ofarligt”, men sedan kom det fram att denna forskning var betald av Coca-Cola Pepsi och andra. Mikrovågor och antenner och hur dessa teknologier används y nervvapen mikrovågsvapen får vi heller inte prata om. Barrie Trower föreläser om hur forskare slagit larm till honom från WHO och hur denna forskning är korrumperad av industrier. Att vi har tortyr i Sverige får vi inte prata högt om och att vi har biolabb i Sverige och Ukraina och andra länder ska vi helst också vara tysta om. Forskning är värt alla pengar i världen, problemet är bara att det ofta handlar om krigsförbrytelser emot civilbefolkningen men det vill MUST och SAAB och Bofors och FOI och DARPA helst att vi inte ska debattera och prata högt om. Antenner och satelliter emot människors EEG spektrum är vad allt handlar om. TMS Transcranial Magnetic Stimulation teknologin som Mind Control, eller Mind Kontrolle som Nazisterna kallade det. Sverige är extremt inom detta område. https://youtu.be/gPWr9Zdai0g

 • “Ju mer du tittar på Big Pharma och så kallad medicinsk “vetenskap”, desto mer inser du att det hela är ett massivt, koordinerat, girighetsdrivet bedrägeri att sälja receptbelagda mediciner till människor som inte behöver dem och inte kommer att få hjälp av dem.” – Mike Adams, Health Ranger

  FATTA HUR MÅNGA MEDBORGARE VI HAR som blivit totalt genomblåsta/grundlurade/rövkn**ade på främst Statiner i den stora kolesterolbluffen?? Å andra sidan är detta en god markör på vilka man INTE bör ha vid sin sida vid stridslinjen. Statiner är nog den största kassakon näst efter vacciner och därefter följer nog SSRI preparaten som skrivits ut till människor i livskris. I det tillståndet är man sällan kapabel att göra research men i kolesteroloffrens fall finns INGA ursäkter. Alla fullvuxna utan läs och skrivsvårigheter har ett förbannat EGET ANSVAR över sin hälsa och vad de sväljer för tabletter och lögner. De kommer få bära en varningskylt med texten “OPÅLITLIG” på när kriget blir fullskaligt sägs det. Möjligen sätts de som latrintömmare för någon måste ju vara där också

  Tack för en viktig artikel!

  • Du har helt rätt att vi har ett eget ansvar. Men när vi blivit matade med lögn hela livet och aldrig tänkt en enda egen tanke – då är det en lång startsträcka.

 • Tycker man får vara försiktig med att säga att alla anti-depressiva läkemedel är bluff.
  Vissa individer med depression har för låg produktion av serotonin i hjärnan. Finns läkemedel mot detta.

  • Fredrik man får vara försiktig att ta dessa anti-depressiva läkemedel med livsfarliga biverkningar. Jag är ett levande bevis på att det finns andra vägar att gå än att inta dessa läkemedel. Går själv idag en mil varje morgon dvs ofta klockan fem det är den bästa medicinen för hjärnan. Sedan talas det väldigt lite om att kroppen ex en som är deprimerad av olika orsaker i livet behöver mera mineraler som Zink och Magnesium, även B-vitaminer.

   Jag vet vad Psykisk ohälsa innebär men jag vet med att lösningen inte är psykofarmaka.

  • Det finns D-Vitamin. I höga doser fungerar det ofta lysande mot depression.Speciellt under D-vitaminbristsäsongen som ofta felaktigt kallas influensasäsongen.

 • Vad det gäller läkare och läkemedel landar jag numera nästan alltid i att jag måste ta ansvar för min egen hälsa då det är hart när omöjligt att veta hur det egentligen förhåller sig med läkares kunskaper/förmågor att hjälpa/bota, och läkemedel/mediciners effekter/biverkningar.
  Jag är glad att det finns akutsjukvård som kan hjälpa till när det är konkreta saker som benbrott etc. Sådant är de duktiga på att lappa ihop, men när det gäller min allmänna hälsa får jag lita på mitt eget omdöme och sköta om mig så gott det går vad gäller kost/motion/sömn/icke stress osv.
  Ganska skönt att komma till den insikten.

 • Det jag funderar mycket över är om vi alltid varit förda bakom ljuset
  som man nu uppfattar verkligheten är det mesta ruffel och båg
  eller är det fria media som har demaskerat fulspelet

  • Jag tänker som så att makten/eliten alltid i alla tider har använt de medel som står till buds för att utnyttja och förstärka sina positioner på allmänhetens bekostnad. Jag tror inte på något nytt under solen. Bara nya verktyg och i dess kölvatten samma scenarios fast i andra kläder.

  • @ Linden du har alldeles rätt, när man läsa lite på i historien har fam. Rockefeller efter de stora vinsterna inom petroleum industrin koncentrerad sig på läkemedelsindustrin, medicin, och livsmedelsindustrin, alla går hand i hand. FDA och möjligen det europeiska kontrollverket ( det sistnämnda har jag inte så mycket info om) är de mest korrupta institutioner som har enligt uppdrag förändrat hela denna sektorn som bara har ett syfte , vinstmaximering och att håller människan i gissel med kroniska sjukdomar. Den som tror att de vill oss väl är bedragna. Eliten dvs dess huvudspelare har delat upp våra liv i var sin vinstbringande avdelning. Kanske dax för lite efterforskning, var ligger tyngdpunkter i påverkan hos vem? Sverige är också inblandat och inte alls oskyldig som man vill gärna påskina.

  • Du kan sluta fundera om vi varit förda bakom ljuset alltid – för det har varit ett naturligt tillstånd under tusentals år. De ledande har alltid handlat precis som de velat. Läs historiska romaner så ser du att det är sant. Kung och överhet gjorde precis vad de ville med allmogen. Mord, våldtäkt, stöld, skatter, övergrepp och du var helt försvarslös. Bara att lyda och foga sig. Att vi märker det just i denna tid beror på att vi är i ett kosmiskt skede där denna terror bryts. Framtiden tillhör alla och inte en självutvald liten skara.

 • Ett oerhört viktigt inlägg! Det kan vara svårt, ja nästan omöjligt, för den som bara förlitar sig på politiskt korrekt media, att förstå omfattningen av det bedrägeri som pågår på nästan alla olika fronter! Verkligheten är snarare rakt motsatt den som beskrivs i public service, TV4 m.fl. Men verkligheten kommer förr eller senare att läsa korrektur på den falska nyhetsförmedlingen. Orsak och verkan fungerar – alldeles oberoende av hur det framställs i media, vilket vi ju också har sett i verklighet. Den klimatkatastrof som redan 1975 skulle ske inom 10 år, lyser fortfarande med sin frånvaro. Och dödligheten har ökat – inte minskat – i de länder där massvaccineringen har införts.

  • Befogad kritik mot den reella tillämpningen av medicinsk vetenskap var stenhård redan på 1800-talet men att det är så illa även nu när så mycket mer kunskap har ansamlats är tragiskt.
   Tyvärr har du rätt i att folks berättigade misstro mot delar av vetenskapen spiller över på en misstro även mot klimatvetenskapens huvudteser. Men i det fallet finns mäktiga ekonomiska intressen på båda sidor. Det ena är att kunna fortsätta tjäna på kolväten. Dom stöder skepsis.

   Det andra är att bromsa hela världsekonomin för att bromsa västeliternas rivaler inklusive den egna skattebetalande medelklassen.
   Den sidan av eliterna stöder alarmismen.

 • Tycker man får vara försiktig med att säga att alla anti-depressiva läkemedel är bluff.
  Vissa individer med depression har för låg produktion av serotonin i hjärnan. Finns läkemedel mot detta.

  • Fredrik man får vara försiktig att ta dessa anti-depressiva läkemedel med livsfarliga biverkningar. Jag är ett levande bevis på att det finns andra vägar att gå än att inta dessa läkemedel. Går själv idag en mil varje morgon dvs ofta klockan fem det är den bästa medicinen för hjärnan. Sedan talas det väldigt lite om att kroppen ex en som är deprimerad av olika orsaker i livet behöver mera mineraler som Zink och Magnesium, även B-vitaminer.

   Jag vet vad Psykisk ohälsa innebär men jag vet med att lösningen inte är psykofarmaka.

  • Det finns D-Vitamin. I höga doser fungerar det ofta lysande mot depression.Speciellt under D-vitaminbristsäsongen som ofta felaktigt kallas influensasäsongen.

 • Vad det gäller läkare och läkemedel landar jag numera nästan alltid i att jag måste ta ansvar för min egen hälsa då det är hart när omöjligt att veta hur det egentligen förhåller sig med läkares kunskaper/förmågor att hjälpa/bota, och läkemedel/mediciners effekter/biverkningar.
  Jag är glad att det finns akutsjukvård som kan hjälpa till när det är konkreta saker som benbrott etc. Sådant är de duktiga på att lappa ihop, men när det gäller min allmänna hälsa får jag lita på mitt eget omdöme och sköta om mig så gott det går vad gäller kost/motion/sömn/icke stress osv.
  Ganska skönt att komma till den insikten.

 • Det jag funderar mycket över är om vi alltid varit förda bakom ljuset
  som man nu uppfattar verkligheten är det mesta ruffel och båg
  eller är det fria media som har demaskerat fulspelet

  • Jag tänker som så att makten/eliten alltid i alla tider har använt de medel som står till buds för att utnyttja och förstärka sina positioner på allmänhetens bekostnad. Jag tror inte på något nytt under solen. Bara nya verktyg och i dess kölvatten samma scenarios fast i andra kläder.

  • @ Linden du har alldeles rätt, när man läsa lite på i historien har fam. Rockefeller efter de stora vinsterna inom petroleum industrin koncentrerad sig på läkemedelsindustrin, medicin, och livsmedelsindustrin, alla går hand i hand. FDA och möjligen det europeiska kontrollverket ( det sistnämnda har jag inte så mycket info om) är de mest korrupta institutioner som har enligt uppdrag förändrat hela denna sektorn som bara har ett syfte , vinstmaximering och att håller människan i gissel med kroniska sjukdomar. Den som tror att de vill oss väl är bedragna. Eliten dvs dess huvudspelare har delat upp våra liv i var sin vinstbringande avdelning. Kanske dax för lite efterforskning, var ligger tyngdpunkter i påverkan hos vem? Sverige är också inblandat och inte alls oskyldig som man vill gärna påskina.

  • Du kan sluta fundera om vi varit förda bakom ljuset alltid – för det har varit ett naturligt tillstånd under tusentals år. De ledande har alltid handlat precis som de velat. Läs historiska romaner så ser du att det är sant. Kung och överhet gjorde precis vad de ville med allmogen. Mord, våldtäkt, stöld, skatter, övergrepp och du var helt försvarslös. Bara att lyda och foga sig. Att vi märker det just i denna tid beror på att vi är i ett kosmiskt skede där denna terror bryts. Framtiden tillhör alla och inte en självutvald liten skara.

 • Ett oerhört viktigt inlägg! Det kan vara svårt, ja nästan omöjligt, för den som bara förlitar sig på politiskt korrekt media, att förstå omfattningen av det bedrägeri som pågår på nästan alla olika fronter! Verkligheten är snarare rakt motsatt den som beskrivs i public service, TV4 m.fl. Men verkligheten kommer förr eller senare att läsa korrektur på den falska nyhetsförmedlingen. Orsak och verkan fungerar – alldeles oberoende av hur det framställs i media, vilket vi ju också har sett i verklighet. Den klimatkatastrof som redan 1975 skulle ske inom 10 år, lyser fortfarande med sin frånvaro. Och dödligheten har ökat – inte minskat – i de länder där massvaccineringen har införts.

  • Befogad kritik mot den reella tillämpningen av medicinsk vetenskap var stenhård redan på 1800-talet men att det är så illa även nu när så mycket mer kunskap har ansamlats är tragiskt.
   Tyvärr har du rätt i att folks berättigade misstro mot delar av vetenskapen spiller över på en misstro även mot klimatvetenskapens huvudteser. Men i det fallet finns mäktiga ekonomiska intressen på båda sidor. Det ena är att kunna fortsätta tjäna på kolväten. Dom stöder skepsis.

   Det andra är att bromsa hela världsekonomin för att bromsa västeliternas rivaler inklusive den egna skattebetalande medelklassen.
   Den sidan av eliterna stöder alarmismen.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *