Medvedev: Att beväpna Ukraina med F-16-plan kan utlösa ett kärnvapenkrig

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 23 februari 2024
- Torbjörn Sassersson
Dmitrij Medvedev och en F-16 C Fighting Falcon
Dmitrij Medvedev och en F-16 C Fighting Falcon
ArcanumSkolan

Rysslands tidigare president Dmitrij Medvedev varnade USA att om Västalliansen levererar amerikanska F-16 stridsflygplan till Ukraina kan mänskligheten sättas i fara, skriver Reuters.

“Idén att straffa ett land som har en av de största kärnvapenpotentialerna är absurd och utgör potentiellt ett hot mot mänsklighetens existens”, skriver Medvedev, som är vice ordförande för Rysslands nationella säkerhetsråd

Ryssland och USA kontrollerar omkring 90 procent av världens kärnstridsspetsar, med omkring 4000 stridsspetsar vardera i sina militära lager, enligt Federation of American Scientists, skriver Reuters i en artikel som hänvisar till Medvedevs uttalande.

Rysslands “särskilda militära operation” har som delmål att bekämpa nazismen (Bandera) i Ukraina och Vladimir Putin menar att USA använder Ukraina som påfartsramp för att angripa Ryssland.

NATO-länderna utbildar för närvarande ukrainska piloter i att flyga F-16-plan inför den förväntade slutleveransen av flygplanen till Ukraina. Kiev har bett om de västerländska stridsflygplanen i flera månader och sagt att de behövs för att bekämpa rysk luftöverlägsenhet, skriver RT.

“Ett oavsiktligt utbrott av en kärnvapenkonflikt är inte något att räkna med, och därför är alla dessa manövrer kring Ukraina farliga”, sa Medvedev i en omfattande intervju med ryska journalister, som citerades av TASS på torsdagen.

Dmitrij Medvedev sa på onsdagen att de USA-designade flygplanen är en möjlig utlösande faktor och konstaterar att Ukraina inte har någon markinfrastruktur för att driva dem.

Väst hävdar att Ryssland fullskaligt har invaderat Ukraina, men i realiteten har Ryssland endast tagit kontrollen över ett smalt område i östra Ukraina. Där pågår ukrainakriget. 14.000 rysktalande ukrainare har dödats av Kievs militär åren 2014-2022 i Östukraina. Regionerna röstade därför i sep 2022 för att tillhöra Ryssland efter att Putins arméer stoppat massakern. Karta: Google Maps

Svenska Gripen

De svenska Gripenplanen är betydligt enklare underhållsmässigt och billigare att hantera än F-16. Jas 39 Gripen kan starta och landa på kortare sträckor än F16 och därför kan vanliga raksträckor på landsvägar användas. F-16 kräver omfattande uppbackande system, markpersonal och konventionella flygplatser.

I mars intervjuade NewsVoice i samarbete med Fakta TV den fd stridspiloten och kaptenen Fabian Fjälling. Han sa att det är högst olämpligt att Sverige skickar ner JAS-plan och utbildar ukrainska piloter.

I maj 2023 beslutade den svenska Regeringen att låta ukrainska piloter tränas i att flyga Jas 39 Gripen. Den 16:e juni meddelade Regeringen att Försvarsmakten får i uppdrag att orienteringsutbilda ukrainska piloter på JAS 39.

“Vi kommer då att medverka i ett krig mot Ryssland. Det betyder att Sverige blir måltavla för Ryssland om de svenska planen blir framgångsrika, menar Fjälling. Det är inte osannolikt att ryssarna spränger SAAB-fabriken i Linköping eller att JAS-planen blir nedskjutna av betydligt mer yrkesskickliga ryska piloter med moderna Sukoi-plan”, sa Fjälling.

Relaterat: Nytt militärt stöd till Ukraina värt 1,7 miljarder inklusive Stridsfordon 90 och längre fram eventuellt Gripen

90 sekunder till midnatt

Medvedev säger att om ett amerikanskt F16-plan skulle lyfta från NATO-land på ett ukrainskt uppdrag är det bokstavligen en attack mot Ryssland. “En sådan utveckling kanske inte ens sanktioneras av NATO:s ledning och USA” och “jag ska inte beskriva vad som kan hända härnäst”.

Ryska tjänstemän har tidigare varnat för att det skulle vara mycket problematiskt att leverera F-16-plan till Ukraina, med tanke på att planen kan avfyra nukleära bomber.

Medvedev beskriver situationen som värre än Kubakrisen 1962. Domedagsklockan “tickar” och har “accelererat avsevärt”, tillade han.

Domedagsklockan – en representation av sannolikheten för en global nukleär katastrof, som myntades av Bulletin of the Atomic Scientists, är för närvarande 90 sekunder till midnatt, efter att ha avancerat 10 sekunder förra året, skriver RT.

ArcanumSkolan

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • Eliten önskar ett krig som 1) raderar mer människor, då människan ( naturen) är så seg och låta sig inte förgiftas så lätt genom luft, vatten, läkemedel, mat.Krig och det totala krig är mer effektiv.
    2) hela finansiella systemet är i upplösningen då man bara kör med luftpengar sedan länge,systemet är skuldmättat och pengar som trycks febrilt har ingen värde, då behövs en “reset” Schwab har ju varit tydligt på den fronten. Vad finns det mer att funderar på? Frågan är om befolkningen vill spela med.
    3) ” det allseende öga” vem äger den? Är inte kommunikation via satellit och övervakning det allseende öga? Vi har ju ingen integritet längre då allt vad vi gör är registrerad. Ju mer man betona en sak desto mindre är den sant.

    • B.S. Du är värd en riktigt stor eloge, då du likt skrivande kommit fram till samma slutsats!
      Sedan är det övriga 90% av befolkningen, och deras slutsats som är i majoritet. Demokrati bygger ju, tyvärr på detta för att vara lite eronisk.
      Men visst! Det går att dupera 90% av befolkningen!
      Söndrandet, och härskandet har fungerat över 2000 år!
      Så mera bröd och skådespel till folket, så köper dom förmodligen detta också.

      Gjorde ett inlägg till Newsvoice för några dagar sedan!
      Men det plockades bort, tyvärr!
      Ger denna länken personligen till dig, B.S och hoppas Sassersson kikar förbi i just denna stund!
      Plocka gärna bort det i morgon, efter att åtminstonde Birgit fått del av detta. En stor omtanke till övriga sanningssökare på detta forum vad gällande borttagning av detta som tyvärr dom krypande människorna sorterar bort.
      Mvh till övriga! Vi kommer att segra!

      https://www.youtube.com/watch?v=AklnNhSW9OQ&t=3s

      Ps. Sassersson! Skicka gärna ett mail personligen över varför detta valdes att plockas bort.! Du har min mail adress Ds.

    • Nu verkar det bara två länder som är drivande i krig sista hindra åren, varav ett land skapade krig innan det fanns. Till stor del med hjälp av riksbankerna.

      • Central bank systemet var helt och hållet det angloamerikanska etablissemangets projekt. Beskrivet av Carroll Quigley en av de få som avslöjat Storbritanniens organiserande bakom kulisserna. Syftet var att få till stånd anglosaxisk hegemoni.
        Nazism kommunism och zionism var några av de kulter och motkulter de skapade för det syftet.
        Bankirer däremot, som ofta betecknas internationella, har hittills inte tillåtits vara det utan är sen länge infogade i symbios med imperialismen.
        Det är imperialismen, att en kultur på alla andra folks bekostnad ska dominera, som är den kritiska punkten.
        Banker och bankirer både nationella och privata som accepterar internationell lag och som i egenskap av neutrala investerare gör placeringar i länder allteftersom dessa erbjuder rimliga omständigheter, behöver inte ses som ett hot.

        • Men det vet vi om, att väst/’väst’imperialismen är lika med globalismen. Men hur är den konstruerad..det är det som är intressant. Den styr ju inte sig självt och den har inte konstruerat sig självt. Någon måste ha arrangerat det. Och varför är globalisternas symbol en hierarki/en’pyramid’, med ett ‘allseende’ öga..vems öga är det..rotschilds/rockefeller eller ‘lord palmerstones’

  • Allt hot med vad det innebär, låt oss vara ärliga från uza, ukraina är en knähund, handlar om att uza är desperata för att få en kompromisslösning där dom inte förlorar mera anseende än vad dom redan gjort. Lögnmedia går på högtryck.

  • Rysslands utrikesminister Sergej Lavror: ”Ryssland kommer att betrakta F-16 i Ukraina som ett kärnvapenhot. Moskva kan inte ignorera kärnkraftspotentialen hos amerikansktillverkade F-16 stridsflygplan som kan levereras till Ukraina av Väst. Vi har informerat kärnvapenmakterna – USA, Storbritannien och Frankrike – att Ryssland inte kan ignorera dessa flygplans förmåga att bära kärnvapen. Inga försäkringar (från väst) kommer att hjälpa här. Mitt i striderna kommer den ryska militären inte att undersöka om något särskilt flygplan är utrustat med kärnvapen eller inte”. Google översättning

  • Pulvrisera dom innan de hinner lyfta. Räck sedan långfingret till krigsmånglarna i londonistan, bryssel, washington o telaviv. Håna dom, skratta ut dom, ge dom det de avskyr mest; förakt, negligens o memes

  • Skicka ut alla dessa korrupta krigsivrare till politiker til fronten så kommer det aldrig mer att bli krig. Dessa avskum till “människor” är de fegaste av de fega.

  • Jag frågar mig dagligen vart alla våra skattepengar tar vägen??? Ingenting i vårt land fungerar som det ska längre, skolorna, sjukvård, äldrevård, rättsväsende, polis, pensions åldern, allt kollapsar och skattetrycket bara ökar. Vart F_N tar vår skattepengar vägen???

    • krigsindustrin går på maxväxel. Invextor jublar för deras plan har lyckats (tror de). De som samarbetar med både Ryssland, Kina och EU med syftet att berika sig själva. Och slå ut mänskligheten. Kvar blir omänskligheten i form av dem själva och AI-robotar.

  • Gång på gång har vi kunnat ta del av rapporter om att de frivilliga svenskar, och andra, som kämpat vid fronten i Ukraina inte får någon som helst del av alla de vapen och ekonomiska medel som sägs sändas till Ukraina från Sverige, Tyskland, England m.fl.

    – Vart går vapnen och pengarna i så fall?

    Taskspelaren som blev president tycks i alla fall ha fått mer än bara en smula av all denna rikedom:
    https://www.france24.com/en/tv-shows/truth-or-fake/20230522-debunking-president-zelensky-s-luxury-real-estate-assets

    Huvudsaken är kanske att köttkvarnen och förstörelsen där hålls igång?

    Vi råkar ju vara lite för många på planeten, enligt expertisen – och så kan ju alltid någon tjäna en hacka på återuppbyggnaden.

    Och sedan kan fågel Fenix fixa ny infrastruktur, där allt som bombats sönder, enligt affärsidén “Bomba och bygg” (som Peter Krabbe så träffande beskrev profiten av krigen) kan förvandlas till dollargrin hos den självutnämnda “eliten”.

  • Jönssonligan:
    “Jag har en plan!”

    – Då var det på skoj och rätt kul, något man kunde skratta åt.

    Ukrainske taskspelaren:
    “Jag har massor med plan!”

    – Nu är det på allvar och väldigt tragiskt, något man kan gråta åt.

    https://www.youtube.com/watch?v=oua0Puihrkc
    (Volodymyr Zelenskyy 2016 Playing Piano with Penis)

  • “Medvedev säger att om ett amerikanskt F16-plan skulle lyfta från NATO-land på ett ukrainskt uppdrag är det bokstavligen en attack mot Ryssland.”

    No shit!

    Behöver det uppenbara bli mer uppenbart?

    • Spelar nog inte jättestor roll!

      https://www.youtube.com/watch?v=JPQlf8C4rD4

      Frågan är väl om man tänker använda dem? Inte exakt hur många man har. Tidigare jordbävningar på olika platser har ju associerats till olika kärnvapenprovsprängningar. Strålning slår ut kommunikation osv. En vulkan förändrar ju klimatet många gånger när de har utbrott.

      Vad händer efter säg tio till 100 Hiroshimabomber?

      Problemet är väl inte att det finns kärnvapen. Problemet är att världen tillåter en person som inte vet var han är att ha “kärnvapenkoder”. Det funkar ju inte riktigt så idag, om jag förstått saken rätt.

      Men själv tycker jag det mest tekniskt avanserade man borde ge dessa herrar är en påk. Ge dem en varisin påk och släpp in dem i en bur, så kan vi andra titta på.

      Vinnaren kan bli nästa diktator!

      • Men om de enbart är taskspelare, som på uppdrag fattar officiella beslut, så spelar de kanske bara med så länge de får utlopp för sådant som triggar deras narcissism.

        • Det intressanta är väl den där rollen som president han hade i fiktionens värld först.

          De brukar ju alltid visa vad de ska göra först, som något dåligt skämt..

          Men lite intressant om “taskspelaren” tröttnar på ficktennis, inser han kommer lämnas att ruttna som de andra marionetterna. Ja när stora pappa i väst råkar ut för en liten tonnårsrevolt kanske det kan bli spännande?

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *