Marcus Oscarsson: Borde vara olagligt att påstå osanna saker

21
Marcus Oscarsson - Foto: Wikimedia,   CC BY 4.0
Marcus Oscarsson – Foto: Wikimedia, CC BY 4.0

TV4:s politiske kommentator Marcus Oscarsson hyllar Tyskland för deras censurlagar och menar att i Sverige borde det vara olagligt att påstå saker som inte visar sig vara sanna.

Text: Nya Dagbladet

Det är i ett inlägg på sin Facebooksida som Oscarsson förfäktar åsikten om att Tyskland är bättre på att stävja “näthat” och “falska nyheter” än vad Sverige är. Därför menar Oscarsson att det är positivt att Sveriges regering nu vidtagit åtgärder mot “näthatet”.

Oscarsson skriver även att påståenden som visar sig vara osanna ofta är olagliga.

“Löfven satt i regeringen 2006-2014, Assad har valts till president i fria och demokratiska val, påven är buddist, Hillary leder en stor sexverksamhet i en pizzeria i Washington, Schweiz har havskust, Sveriges statsskuld är större idag än 1977 (lika dumt som att en lön på 20 000 kr idag 2017 är mer värd än en lön på 18 000 kr år 1977), det regnar ofta i öknen, näthat är ok och allt som skrivs på svenska FB-sidor skriva av äkta konton som drivs av vanliga personer som sitter i Sverige”, är exempel på falsk information som ofta kan vara olaglig enligt Oscarsson.

Han skriver också på Facebook [adderat ab NewsVoice]:

“Ni som genast skriker “censur” är helt fel ut. Det är inte censur att säga nej till hot, grova förtal, falsk information och dylikt. Tvärtom är det ofta olagligt och det är bra att regeringen nu markerar allt mer kring detta. 99% av Sveriges befolkning vill inte ha mobbing mot våra barn och ungdomar såväl som mot vuxna, lögner, ständiga personangrepp och allehanda dumheter som förgiftar vårt samhälle. Omgivningen måste säga ifrån och det är bra att regeringen nu agerar.”

2015 anlitade den tyska regeringen, som Marcus Oscarsson menar agerat föredömligt mot näthatet, Anetta Kahane, för att leda en grupp som har i uppdrag att ta bort påstått näthat från sociala medier. Utnämningen av Kahane upprörde många då hon tidigare arbetat inom Stasi, som var den östtyska diktaturens underrättelsetjänst.

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

21 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
Reply to  Mayne Sundewall Hopkins
29 september 2021 kl 09:21

Markus Oscarsson har nu (27 Sept) tillagts i folkdomstolens omröstning

Folkdomstolen mot Coronabedrägeriet beräknas äga rum senast januari 2022
Inlägg 2020-06-26

Uppdaterad 26 Aug Agnes Wold §6.4
Uppdaterad 1 sept Erik Helmersson DN §6.5
Uppdaterad 2 sept Mattis Sällberg KI §6.6
Uppdaterad 2 sept Sebastian Comar Alm AB § 6.7
Uppdaterad 2 sept ”Kavla upp” §6.8
Uppdaterad 5 sept Peter Wolodarski DN §6.9
Uppdaterad 19 sept korrigerande av §6 efter kommentar från Erika. Tack för anmärkningen!
Uppdaterad 24 sept Anklagelse punkt § 3.1 tillagd angrepp mot aktivister som vill upplysa om olaglig Covid19injektion (på unga).

Uppdaterad 27 Sept Marcus Oskarsson TV4 §6.10

https://humantribunalen.wordpress.com/2021/08/07/svenska-folkdomstolen/

Last edited 1 år sedan by Magnus Lindgren
thojak
thojak
Gäst
29 september 2017 kl 13:31

Skrämmande ! Inte förvånar det, att MO är engagerad av TV4…

Tips: googla namnet Bezmenow och ta tid att lyssna på vad han förtäljer. Svensk PS/MSM/TV4 har anammat ‘tekniken’ + ytterligare förfinat den, allt i syfte att hålla stenkoll på populasen och då inte att förringa den massiva hjälp de får från politiken, rättsväsendet, statistiken, ‘opinionsinstitut’ m.m., m.m.

Arma Land !

Carina Agrell
Gäst
27 september 2017 kl 19:44

Amen, BJ Lindgren! Där sätter du fingret rakt på problemet. Om de människor som ska värna människor, t ex inom vården och kommunernas socialtjänst, har förlorat sin mänsklighet och istället tjänar den illusoriska agendan, d v s Mammons pengar – vart är vi då på väg? Den som inte ser den transhumanistiska agendan i de framfostrade beteendena måste vara både blind och döv! Obligatorisk läsning av Orwells 1984, eller ännu hellre den filmatiserade varianten till alla illitterärt fostrade, kanske vore en enkel och billig lösning. Att bevittna den sista människan på jorden dö borde väcka funderingar hos de flesta…

BJ Lindgren
BJ Lindgren
Gäst
27 september 2017 kl 11:09

Alla friska manniskor med minsta lilla empati, fostrade av foraldrar med rent samvete och hjarta haller sig till sanning av ren natur. Storsta problemet i vart samhalle ar att det leds och kontrelleras av en grupp sjuka, forljugna, empati losa och psykopatiska manniskor som fostrats av kriminella psykopater som tror sig aga var planet och allt som naturen erbjuder (t om vatten och luft). Om dom ens ar manniskor, vilket ar mycket tveksamt. De kallar sig “elit manniskor” och tycker att de har all ratt att nu t o m med kriminella metoder minska populationen med hjalp av fabrikerade “naturkatastrofer”, giftiga vacciner och annan vit “medicin”, fabrikerade sjukdomar, WiFi och annan skadlig stralning, GMO foda …och ja listan ar langre an sa. Time to wake up everybody and stop this group of “elite” psychopats before they finish of their Agenda 21 and more…

Linda
Linda
Gäst
26 september 2017 kl 19:48

“Absolut att det är ett problem med förbud, men vi har många förbud i vårt samhälle som ska följas. Hade människan kunnat skilja på bra och dåligt så hade de inte behövts.”

Problemet är inte att folk inte kan skilja på bra eller dåligt. Problemet är när människor som inte vet något ska bestämma över andra. Problemet är att vissa har makt över andra. Det finns bara en enda regel. Skada inte någon/något. Allt annat är bara onödiga regler och lagar, och många lagar legaliserar rent utav kriminell verksamhet och tvärt om, kriminaliserar bra, helt naturliga handlingar.
När vissa har makt över andra och när människor ger bort sin makt till andra som kan, och enligt denna demokrati, SKE bestämma, kan man skåda ett regelskapande utan dess like: “Detta är reglerat enligt lag” meddelar tjänstemannen en inte ont anande person som råkar göra något som det tydligen fanns en lag mot, fast ingen kommit till skada, och ingen ond intention låg bakom agerandet.
PK-media får problem när det ska lagstifta om vad som är fakta och dåliga åsikter och de kommer garanterat att bita sig själva i svansen. Det är istället bättre att överlåta det åt alla, var och en, att själva avgöra. Då tar folk ansvar och kanske läser på själva, för en gångs skull, istället för att lita på myndighetsrekommendationer, lydmedier eller andra personer i maktposition.
Min son frågade sin lärare om det inte skulle vara bra om man fick ha vapen, om man frågade polisen först. Det var inte alls bra svarade PK-läraren. Då skulle alla skjuta ihjäl varandra. Nu visar ju fakta att så inte är fallet. Bara för att man har köksknivar hemma i lådan betyder inte att alla går ut och hugger ihjäl varandra. Min son ställde en mycket dum fråga, enligt läraren, som med bestämdhet och kraft replikerade den dumma frågan. Vi vet ju hur agendan ska gnuggas in i våra små.
Idag krigar folk om oväsentligheter.
Men, makten har mycket att dölja, allt från pedofilskandaler, organhandel, implementering av ekonomiska slavsystem och en massa annat som de gömmer korrumperade som hantlangarna är. Det är klart att de vill skapa lagar som skyddar dem från insyn med bevakar befolkningen med smartgrid, sociala medier och modern teknik och övervakningskameror.

Sigge Johansson
Sigge Johansson
Gäst
26 september 2017 kl 17:07

Ville inte ta med denna off-topic-tanke i min primära artikelkommentar utan lägger den i en ruta för sig…

• Är det bara jag som associerar artikelns foto av Marcus Oscarsson med författaren Dan Buthlers romanfigur Christopher Silverbielke?!?
DET var nämligen min första tanke efter att ha tagit del av artikelns innehåll…. ☺

Kicki
Kicki
Gäst
26 september 2017 kl 14:19

Ser att merparten här inte gillar att uppenbara lögner som sprids och som kan faktakontrolleras ska förbjudas. Som att Schweiz ligger vid havet. Absolut att det är ett problem med förbud, men vi har många förbud i vårt samhälle som ska följas. Hade människan kunnat skilja på bra och dåligt så hade de inte behövts. Problemet i vår värld är att det är mer och mer av tyckanden och mindre och mindre av sanning och fakta. Men så är också kulturmarxisternas triumf total i detta land.

Förnuftsbaserade värderingar har fått stå tillbaka och resultatet är ett allt större intellektuellt förfall. Postmodernismens dominans i det västerländska samhället har ökat så stort så man kan tala om ett avståndstagande från logik och förnuft. Enligt vetenskapen så är vår alltmer krympande hjärna pga av stress inte längre förnuftsbaserad utan impulsbaserad. Resultatet kan vi se i en allt större intellektuell inkompetens, Intressant tycker jag då jag ofta undrat över var förnuft och logik tagit vägen.

Personligt färgade berättelser eller upplevelser är idag förhärskande och sakkunskapens uppfattningar viftas bort då dessa anses färgade av ett rasifierat, paternalistiskt eller kapitalistiskt synsätt. Vilket de kan vara men som då lättare kan genomskådas om man håller sig till vederhäftiga fakta som att en apelsin inte är blå även om jag upplever den vara blå. En systematisk hjärntvätt pågår av kulturmarxister inom alla områden i samhället och det är inte förrän man vaknar upp som man ser det tydligt. Dåligt utbildade och lättpåverkade människor faller lätt för de suggestiva berättelserna som samtidigt blir till effektiva verktyg för vänsterpropagandan. Tilläggas ska att jag är varken för högern eller vänstern. De är alla lika korrumperade och manipulationsbenägna. Liksom många andra som driver kampanjer och agendor i egen sak. Allt för ökad polarisering och splittring. Härska genom att söndra.

BJ Lindgren
BJ Lindgren
Gäst
26 september 2017 kl 09:47

Allt ni …Johan Åkerman, Carina Agrell, Stella Tormanoff, Clas Kling, Benny Hedning, Sigge Johansson, Erik Hansson skrivit och den sista meningen av dig Pål Bergström är helt suveränt skrivna och så klockrent rätta! Denne Marcus Oscarsson jobbar ju helt solklart som anställd av den samma grupp empati lösa psykopat elit som är ansvariga för all världens korruption och lidande, Agenda 21 och den mycket snart finaliserade New World Order! Mycket märkligt att mångfaldet inte kan räkna ut det. Helt tydligt är att de flesta människor är helt bakom flötet efter att ha blivit gödda vacciner, socker, amalgan, alkohol, tobak, caffein, theamin och inte minst MSM, MindControl och “gratis” “WeFry” till sina “DumbPhones”, “DumbPads” och andra “DumbScreens” etc.

Erik Forsman
25 september 2017 kl 21:33

Håller med Marcus Oscarsson här! Det vore föredömligt om man kunna lagföra och bura in alla som inte tala sanning? Tänk att slippa alla förljugna människor! Gud vad skönt. Det skulle bli en liten, liten skara sanningsmänniskor kvar utanför fängelsemurarna.

Detta är så dumt att det krävs en författare som Albert Engström för att belysa det hela: “Det är en djärva tur att lögnen finns, för tänk om att skit folk snackade skulle vara sant?”

Margareta Lundstrom
Gäst
25 september 2017 kl 20:33

Vem skall bara skiljedomare när det gäller vad som är sanning? Marcus Oscarson?
Efter ett långt liv så är min erfarenhet att dagens sanningar är morgondagens lögner. Så många sanningar och vetenskapliga bevis jag har fått revidera under livet.
“Vetenskapligt bevis” är naturligtvis en motsägelse , eftersom vetenskapen inte tekniskt kan “bevisa” någonting. Vetenskapliga studier och deras resultat är bara lika bra som de undersökta underlaget, och när nya data blir tillgängliga, revideras vetenskapliga teorier.

Pål BergströmD
24 september 2017 kl 16:51

Carinas svar är svar nog: “Hur många ”lögner” har inte visat sig vara sanningar, och hur många ”sanningar” har inte visat sig vara lögner.” Marcus Oscarsson och TV4 skulle inte våga sitta ner med läsare av NewsVoice för att jämföra fakta .

Erik Hansson
Erik Hansson
Gäst
24 september 2017 kl 15:32

Inte förvånad, kolla bara Flashback tråden som finns om Marcus Oscarsson,
han bedriver censur av åsikter han inte gillar, särskilt stödjande är han av USA, Nato och deras krig och världbild, hillary clinton verkar vara hans idol likt obama.
https://www.flashback.org/t2002441
Kriget mot Syrien hetsen mot ryska staten, ständiga kritiken och hatet mot SD, det är hans propagandamodell.

Sigge Johansson
Sigge Johansson
Gäst
24 september 2017 kl 15:15

Den som är i tjänst hos (((Fake-News-media))) har i mina ögon NOLL trovärdighet, alldeles oavsett avhandlat tema/ämne — i synnerhet de med journalist, reporter eller “politisk kommentator” på visitkortet.

Det senaste halvseklet har allmänheten hjärntvättats med så mkt nonsens och lögner att allt fler vaknat upp och lärt sig att “obehagliga” SANNINGAR alltid av Lögn-media och (((etablissemangets))) representanter stämplas som t.ex. främlingsfientligt, förtal, falska nyheter, nazism, hat, antisemitism, högerextremt, klimatförnekelse, rasism, hot och liknande negativa attribut.

Bara för att nämna ett typiskt exempel på (((Fake-News))): Vem minns inte det gråtande “ögonvittnet” som målande beskrev hur Saddam Husseins soldater slet nyfödda ur kuvöser i Kuwait!? Det visade sig sedan att allt var lögn & förb***ad dikt, från början till slut — händelsen hade aldrig ägt rum och “ögonvittnet” var ingen sjuksköterska utan en anställd på USA:s ambassad….

Och nu vill alltså Marcus Oscarsson servera allmänheten liknande sagor på löpande band, parallellt med att censurera alla för (((etablissemanget))) “obekväma” verklighetsförankrade SANNINGAR…..
Det är idag enbart de med strömmen följande “döda fiskarna” som fäster någon tilltro till alla fantasier MSM-press/-radio/-tv basunerar ut — vi övriga lyssnar hellre till den långt mer trovärdiga Alternativa median, vars information och rapportering dessutom stämmer betydligt bättre överens med vad vi alla själva ser, hör och upplever varenda dag, i vår egen grå verklighet…

Stella Tormanoff
Gäst
24 september 2017 kl 10:58

Clas, svaret på din fråga “…då undrar jag vad det är för skillnad på vanliga människors bild och den bild ledarna ser?” är enkelt och och vetenskapligt bevisat. Ledarna tillhör de 5% av befolkningen som född utan förmåga att känna empati. De saknar alltså samvete. Det är en genetisk mutation som det har forskats en hel del på. Media och utbildningssystemet av någon märklig anledning inte uppmärksammar om denna SANNING.

Benny Hedning
Benny Hedning
Gäst
24 september 2017 kl 10:51

Marcus tillhör den kategorin som anser att MSM äger sanningen! Han tar upp t ex att Syriens president Assad inte skulle vara legitimt vald! Till saken hör att valen i Syrien genomfördes i ett läge där utländska jihadister redan startat kriget mot den sekulära staten i Syrien. Här blir det problem direkt för Marcus…ett bättre exempel än Syrien hade varit fuskvalet i Ukraina av kuppmakaren Poroshenko, hade han nämnt det i stället hade trovärdigheten ökat något. Angående pedofilskandalen i USA där paret Clinton figurerar i skuggorna ska nog Marcus vara försiktig med att uttala sig om vad som är sant…utredning pågår, även om man kan misstänka att det blir svårt för utredarna att göra sitt jobb ju närmare maktens boningar man kommer. Finns det någon med dem minsta bildning som någonsin påstått att Schweiz har kust? Ja, det skulle väl vara någon MSM-journalist som får sina alster färdigskrivna av CIA som ju sällan har koll på geografin. Att en sådan fria ordets dödgrävare som Marcus Oscarsson anlitas av någon för att motverka näthat och hatsajter borde ju få alla alarmklockor att ringa men det är nog bara oberoende nyhetsförmedling som reagerar på dessa sanningsministeriets lakejer.

Clas Kling
Clas Kling
Gäst
24 september 2017 kl 10:06

Ok Marcus, du har rätt, det borde vara förbjudet att ljuga, tala osanning eller tysta mer sanningar. Det borde också vara förbjudet i en demokrati att inte tala med 25% av befolkningen utan istället förtala dem och kalla dem för Nazister, högerpopulister eller något annat. Det borde också, i en demokrati, vara förbjudet att förtala demonstranter oavsett vad demonstranterna har för bakgrund eller politisk åsikt.
Eftersom ledare skall vara förebild för sin grupp kan du börja med att undersöka vilka inom regeringen som ljugit, stulit, talat osanning eller förtigit sanningen. Du kan börja med Per Albin Hansson och fram till och med Lövén. Du kan göra en sanningsenlig undersökning om lögnerna kring Estonia.
När du ändå håller på kan du ju också på ett hederligt sätt redovisa hur den stora invandringen påverkat Sverige, vad den kostat och kommer att kosta samt hur det verkligen är med kriminalitet och våldtäkter, vilka som är förövarna. Sen kan du också ta reda på varför polisen inte kan reda ut brott som begås och varför domstolarna tycks värna mer om brottslingen än offret. Du kan få fler uppgifter om du lyssnar på gräsrötterna, det vanliga folket, vi som varit med och byggt upp Sverige och nu bara ser förfall på alla fronter. Kanhända ser vi fel bild, det är ju populärt att ledare säger ungefär; “det är inte min bild av vad som hänt”, och då undrar jag vad det är för skillnad på vanliga människors bild och den bild ledarna ser?

Stella Tormanoff
Gäst
24 september 2017 kl 09:56

Jag skulle vilja fråga Marcus: Vem har rätt att ha monopol på sanningen? Sanningen är individuell beroende på vilka erfarenheter och kunskaper varje individ innehar. Om en majoritet som under kommunismen eller nationalsocialismen inprogrammeras med information då blir det deras sanning. Monopol på sanningen leder till förtryck. Det är märkligt att folk inte kan räkna ut det.

Samuel af UgglasD
Samuel af Ugglas
24 september 2017 kl 09:46

Hur kommer det sig att ingen vågar kommentera Oscarsson?

Johan Åkerman
Johan Åkerman
Gäst
24 september 2017 kl 08:00

Inga konstigheter här. TV4 poserar som en nyhetskanal men producerar “tänk såhär-tv”

Tv-läkaren på TV4 hävdar att endast invandrare och uteliggare undviker att vaccinera sig och sina barn.

De tusentals föräldrar som vill veta vad som ingår i vaccinerna, och därefter konstaterar att detta vansinne inte hör hemma i kroppen, nämns inte.

Marcus Oscarsson, vars profilbild ser ut som en hungrig pedofil, tycker att censur är härligt, och yttrandefrihet en styggelse.

Grannkanalerna är inte mycket bättre, men gemene svensk tycks titta på denna smörja och förväxla det med sanning. Oavsett logga.

För att inte tala om vädret, inte en solig dag i Skåne utan “dis” framför solen. Dis som liksom pärlemor skimrar i olika färger medan feta strimmor pumpas ut från flygplan dagarna i ända.

Kondens… det är synd om människan, ty hon är bakom flötet.

Fridens liljor ni godtrogna

Carina Agrell
Gäst
24 september 2017 kl 06:13

Jaha, minsann – jag hade nog högre tankar om herr Oscarsson än så. Hur många “lögner” har inte visat sig vara sanningar, och hur många “sanningar” har inte visat sig vara lögner. Trots allt är det den som äger problemformuleringsmakten som avgör vad som marknadsförs som lögner eller sanningar, och det är därför nästan alltid individernas mognad (ofta detsamma som i takt med tiden) som löser gåtan. Enfaldigt!