Finansexpert om coronakrisen: Maktelit vill ta ekonomisk kontroll över människors liv

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 26 januari 2021
- Torbjörn Sassersson
Catherine Austin Fitts
Catherine Austin Fitts
Catherine Austin Fitts. Pressfoto: Solariadvisors.com

EKONOMI. James Corbett samtalar med Catherine Austin Fitts på temat “unlocking the planet”. Austin Fitts är en amerikansk finansexpert som tidigare arbetat för Bush-administrationen. Hon varnar för att ett nytt ekonomiskt system nu implementeras vilket ska ge makteliten en absolut kontroll över varje enskild persons rörelsefrihet.

Text och sammanfattning: Torbjörn Sassersson, uppdaterad kl 07:14 | Bild: Catherine Austin Fitts. Pressfoto: Solariadvisors.com, Catherine Austin Fitts resumé | Video: Corbett Report, Minds.com

När alla världens folk är upptagna med att oroa sig för virus under covidkrisen iscensätter bankvärlden och deras partners något som kallas Going Direct Reset, påstår Austin Fitts. Hon säger att en antal banker som ingår i G7-länderna slutit sig samman i en arbetsgrupp bestående av främst riksbankschefer. Gruppen arrangeras av BlackRock, en stor amerikansk fondförvaltare som är en del av Blackstone Group. BlackRock förvaltade 2017 tillgångar på 5,42 biljoner amerikanska dollar, enligt Wikipedia.

Det är denna grupp som är hjärnan bakom vad som kallats Going Direct reset, en global plan för hur världens ekonomi ska utvecklas mot en digital centralvaluta där varje enskild individ är en ekonomisk mikroenhet.

Det är denna kärntrupp av arkitekter inom BlackRock och deras plan som vi måste fokusera på. Istället lägger många fel fokus på Klaus Schwab, World Economic Forum och The Great Reset, men det är en distraktion, säger Fitts.

Kweilin Street i HongKong - Photo: Sham Shui Po, Commons, CC BY-NC-SA 2.0
Social credit score” tillämpas redan i Kina. – Foto: Sham Shui Po, CC BY-NC-SA 2.0. Montage: NewsVoice

Social Credit Score

Det nya digitala pengasystemet som just nu byggs ut under coronakrisen innebär en komplett kontroll över varje enskild individ. Den teknokratiska eliten kan sätta upp villkoren för hur en individ får röra sig i relation till individens finansiella status.

“I describe the new system as “the end of currencies.” What they are trying to do involves all the money on the planet and many different industries. So it’s big, complicated, and messy. The question is how do you market a system that if people understood it, nobody would want it? The way you do that is with a health care crisis.” – Catherine Austin Fitts

Fitts ber oss föreställa oss det snart fullt utbyggda sociala betygsystemet (social credit score) i Kina, som NewsVoice skrivit om tidigare. Varje persons uppförande och sociala kreditvärde inom betygsystemet avgör där personens rörelsefrihet.

Om du missköter dig kommer systemet att dra in din rörelsefrihet från 10 engelska miles runt din bostad till 5 miles, säger Fitts i ett hypotetiskt exempel. “Vi pratar här om ett komplett kontrollsystem och ett slavsystem” och “slavsystem är extremt lönsamma”, säger Fitts.

Från Kina kommer vittnesmål, artiklar och rapporter om hur olydiga invånare förhindras från att åka i kollektivtrafiken eller göra flygresor.

Läs mer: Socialt betygsystem i Kina rankar medborgare – Alla ska bestraffas eller belönas

Läs mer: Digital diktatur – Kinas digitala sociala poängsystem bestraffar redan miljontals medborgare

Austin Fitts förklarar hur detta superteknokratiska system som helhet kommer att fungera. Det ska stå på ett antal pelare, vilka är: militär, massövervakning (underrättelsetjänst), telekom, läkemedelsindustrin, massmedia och centralbanker. Vi uppfattar dessa som separata entiteter i samhället, men i det nya globala systemet utgör dessa entiteter pelare av samma kropp, berättar Fitts.

Läs mer: Militärläkare: Covid-19 används som ett biovapen mot världen

Unlocking the Planet

James Corbett säger en bit in i samtalet att han inte vill att Fitts ska fördjupa sig för mycket i hur makten opererar, men istället på hur sunda och vanliga människor ska kunna bygga ett sunt system parallellt med teknokraterna, vilka har ett extrem kontrollbehov som drivkraft.

Austin Fitts säger då att det är fullt möjligt och hon menar att teknokratiska centraliserade kontrollsystem från början har en stor svaghet. De är alltid mycket ineffektiva i att skapa välfärd för alla i samhället, men att skapa ett nytt bättre och fritt samhälle ställer stora krav på gemene man och kvinna. Fitts menar att vi kan inte delta i byggandet av det teknokratiska samhället, för att erhålla en månadslön, och samtidigt tro att vi parallellt klarar av att bygga en sund värld fri från översittare, kontroll och förtryck.

Här ligger den stora utmaningen för oss alla. Vi måste agera.

Fitts tar som exempel från historien hur lätt det varit och fortfarande är för predatorer på högsta nivå i samhället att sko sig och bygga upp enorma förmögenheter utan motstånd från allmänheten och myndigheter. De flesta människor har en psykologisk svaghet i formen av en allmän ovilja att granska makten och stoppa plundring och utnyttjande av människor och resurser. Vi har en tendens att blunda eller titta åt ett annat håll, menar hon.

Videon som är på 34 minuter tar en vändning mot problemlösning cirka 15 minuter in i samtalet. James Corbett och Catherine Austin Fitts diskuterar här en av de viktigaste aspekterna som krävs för att människor ska kunna behålla eller ta tillbaka kontrollen och det handlar om mat och matproduktion.

Lyssna gärna på resten av samtalet och starta en konversation om problemlösningar nedan i kommentarsfältet.

Text och sammanfattning: Torbjörn Sassersson

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Ja, det har ju provats många ggr, men faller alltid ihop av sin egen tyngd och i det här fallet är det just teknologin, avsaknaden av moraliska värderingar, tungt beväpnad kriminalitet, offerrollen och den dåliga allmänhälsan som hela tiden försämras av gifter utav alla olika slag.
  Det är bara att vänta ut dem, samtidigt skapas små decentraliserade grupper nya strukturer och föder nya generationer helt utanför systemet.

  Om man är observant kan man redan idag förnimma hur vissa individer sänkt sin frekvens så lågt att de inte ser oss längre. Vi kommer kunna leva mitt ibland befolkningen, röra oss fritt utan att bli observerade. Ingen övertro på AI, det vi på 80-talet mer korrekt kallade ”expertsystem”. Allt sådant är begränsat av sin egen verklighet.

  Det bästa vi kan göra är att ”höja vår egen frekvens”, var och en på sitt sätt; insikt, koncentration, verklig kunskap, visdom, egots kraft, compassion, lämna offerrollen, är bara några attribut värda att nämna.

 • Den globala makteliten, som vill ta ekonomisk kontroll över människors liv – och inte endast ekonomisk kontroll, utan TOTAL kontroll – har sedan länge den svenska styrande eliten i sin hand.

  Vilka är då de som vi kallar globalister? Det finns mycket spekulationer om det. Tupper Saussy säger i sin bok The Rulers Of Evil att de kan urskiljas genom sina symboler och tecken.

  Därför är det synnerligen intressant att närmare betrakta vad det är för symbol i mitten av medaljen på Sveriges förnämsta utmärkelse, Serafimerorden:
  https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Kors_och_kedja,_serafimerorden_och_-_Livrustkammaren_-_50053.tif

 • Jag tror att detta resonemang om att ekonomin skulle vara det viktigaste redskapet för eliten att skaffa sig full kontroll över folket inte riktigt stämmer. Jag tror att elitens största maktfaktor är att de har kontroll över politikerna – och att ekonomin bara är ett bland många andra redskap som eliten använder sig av för att kontrollera folket. Andra lika viktiga redskap för eliten att styra sin boskap är – hot om krig, pandemi-lockdown, flyktingkriser, censur av sociala medier och 5G-övervakning. Ytterligare ett annat redskap är Jantelagen, ett budskap som eliten subtilt sänder ut mellan raderna till folket (i nästan alla sina aktiviteter), som säger att du behöver ha en stark stat som styr över dig.

  Men jag tror ändå inte att elitens hårda arbete med att skapa ett kontrollsamhälle kommer att lyckas – för jag tror istället att människorna kommer att hinna vakna upp och avslöja elitens stora bluff innan det är för sent.

 • Det börjar röra på sig i Schweiz
  lifesitenews ……
  switzerland-to-hold-referendum-to-strip-government-of-power-to-impose-lockdowns

 • utom köpbojkott av livsmedel, dagligvaror -vad finns för andra metoder börja protestera med, för märkbar effekt och gemene man enkelt delta i? – proffsig samordning behövs förstås – har ju funnits framgångsrika protestaktioner – i åminnelse tuffa skärholmsfruarnas mot höga mjölkpriser- (var väl?).

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *