Från mordbrand till mötesstörning – Sveriges nya politiska landskap

Analys

publicerad 29 april 2024
- Kristoffer Hell
Antifagrundaren Mathias Wåg
Antifagrundaren Mathias Wågh (okänd fotograf). Infälld bild på villa i Äsperöd från SVT.se. Montage: K. Hell
ArcanumSkolan

Lördagen den 20 april 2024 brändes en villa ned i skånska Sjöbo i vad polisen rubricerar som mordbrand. Fyra och ett halvt dygn senare störs, under ett par minuter, ett politiskt möte i Gubbängen när fem maskerade män rusar in och sprejar röd färg på några av deltagarna.

Den nedbrända byggnaden i Sjöbo hade nyligen införskaffats av den nationalistiska föreningen Det Fria Sverige för att användas som ett “Svenskarnas Hus,” en mötesplats för etniska svenskar och knutpunkt för politiskt arbete.

Enligt aftonbladet arrangerades mötet i Gubbängen av lokalgrupper från vänster- och miljöpartiet som bjudit in vänsterprofilen Mathias Wåg, grundare till den våldsbejakande AFA rörelsen, Antifascistisk Aktion, liksom knuten till den vänsterextrema underrättelse- och propagandatjänsten EXPO.

Polisen rubricerar den kortvariga kalabaliken i Gubbängen som “störande av allmän förrättning” samt “framkallande av fara för annan”. Händelsen i Sjöbo, å andra sidan, utgör det betydligt allvarligare brottet “mordbrand”.

Den här mordbranden förbigicks av tystnad av landets systemmedia, trots sannolikheten att det handlade om ett gravt brott mot demokratin. Mordbranden orsakade heller inga synbara reaktioner bland svenska folkvalda.

Mötesstörningen i Gubbängen, å andra sidan, skapade rubriker över hela landet och fick till och med statsminister Ulf Kristersson att sammankalla ett möte för att diskutera det inträffade.

Direkt efter mötesstörningen pekade Mathias Wåg och EXPO ut “nazister” som skyldiga.

Om EXPO och Mattias Wåg har rätt så vet de mer om händelsen än polisen, som ännu inte identifierat eller gripit någon.

Vad handlade Gubbängen om?

Var mötesstörningen i Gubbängen en markering från individer sympatiska till Det Fria Sverige mot den person och organisation de bedömer låg bakom mordbranden i Skåne: EXPO, AFA och den våldsbejakande vänsterprofilen Mathias Wåg?

Enligt det nationalsocialistiska Nordfronts radiopod den 28 april 2024 hade den Nordiska Motståndsrörelsen inget med händelsen att göra.

I likhet med polisens brottsrubricering, som enligt Aftonbladet inte nämner misshandel, noterade också några av Nordfronts gäster att Mathias Wåg verkar ha undkommit med anmärkningsvärt lite skador från vad han själv beskriver som en fysisk attack mot honom själv genomförd av ett flertal män.

Var mötesstörningen i Gubbängen en falsk-flagg attack genomförd av EXPO, AFA och Mathias Wåg, för att styra bort allmänhetens uppvaknande inför allvaret i den troligen politiskt motiverade mordbranden i Skåne?

Bara för att Sveriges Television låtsas som att de regnar, när det brinner, betyder inte att alternativ media inte var på väg att väcka allmänheten inför det grava hot landets globalistiska och vänsterliberala politiska etablissemang och dess marktrupper utgör.

 

Referenser och relaterat

ArcanumSkolan

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • Blir intressant att följa hur polisen/åklagarna skall slingra sig ur att slippa peka ut de verkliga förövarna, för att inte tala om attackens “bakmän”?

    Likaså att följa hur polisen skall slingra sig ur att slippa peka ut vilka som anlade branden i Sjöbo?

    Sedan måste vi gräsrötter fundera över några saker. Var branden i Sjöbo en test för något värre som kommer närmare EU-valet? Var attacken i Gubbängen en test i hur hög grad SVT kan styras om en långt värre attack utförs? Glöm heller inte att Eurovisiontävlingen skulle kunna vara det verkliga målet.

  • Själv tror jag inte “nazisterna” är så dumma så de framkallar kallabalik i onödan.

    Falsflagg på det ena eller andra sättet.

    Vill man överbelasta Wågen kan man väl göra det på bättre sätt.

    • Nej precis! Finns det överhuvudtaget några “förövare” som tjänar på “sina” terrordåd?

      Vad hade kommunisterna i Italien under 70- 80-talen att tjäna på sina terrordåd då deras parti var ett av de största i landet, t ex tågbomberna i Bologna. Sedan, efter östblockets fall, avslöjades att det var en NATO-operation, Operation Gladio.

      Är den “islamistiska terrorn”, särskilt efter 911 en operation “Gladio B”.

      Hur kunde Hamas-krigare glidflyga världens mest bevarade gräns? En fråga som jag ställde mig direkt när jag hörde nyheten. Och varför tog det så lång tid för den israeliska armen att agera (jag har hör 6 – 7 timmar)?

      De enda som verkligen tjänar på terrorn är de som makten haver, de flesta av oss medborgare accepterar ökad övervakning och minskade medborgerliga rättigheter för “vår egen trygghet och säkerhets skull”.

      Ibland undrar jag om inte all terror är false flags, mer eller mindre?

      • Sannolikt ja!

        Finns väl en del som är så trubbiga så de verkligen tror terror skall gynna deras ideologi. Men ville man stoppa dem så vore det nog inte särskilt svårt, de har ofta IQ fiskpinne.

        Problemet är väl de hyfsat intelligenta psykopater som vill styra våran värld, och de hyfsat ointelligenta som tror dem blint i allt jävulskap de hittar på.

  • Mycket bra skrivet och ja man kan definitivt med fog fundera över termen false flag i detta fall. Här påstår sig Wåg ha mottagit runt 10 slag emot ansiktet och ändå syns inte en enda skråma.

    Som jag ser det så finns det 2 alternativ här: Antingen är Wågs andra namn Clark Kent eller så är hela denna historia en fiktion från början till slut..

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *