Patientsäkerhetslagen får inte diskriminera barn som behöver homeopati

Homeopati och debatt

publicerad 20 januari 2024
Gunnar Jansson och Isabelle med sin mamma.
Gunnar Jansson och Isabelle med sin mamma
ArcanumSkolan

Enligt patientsäkerhetslagens 5:e kapitel får endast legitimerad personal yrkesmässigt behandla barn under 8 år. Barnkonventionen punkt 1 slår fast att alla under 18 år är barn och enligt punkt 2 har alla barn samma rättigheter. Ingen får diskrimineras. Sedan januari 2020 är barnkonventionen dessutom lag i Sverige. Dessa två lagar är motsägelsefulla. Vilken lag gäller?

Patientsäkerhetslagen

För att få klarhet i vilken lag som gäller – Patientsäkerhetslagen eller Barnkonventionen – fick Justitieombudsmannen, Barnombudsmannen och Diskrimineringsombudsmannen en förfrågan, men deras svar gör ingen klokare. Ingen av dessa myndigheter visade inte heller något intresse av att driva frågan vidare.

Patientsäkerhetslagen

Under mina 46 år som praktiserande homeopat har jag behandlat många barn under 8 år med stor framgång, vilket framgår av patientberättelserna på min hemsida. Se gärna den videoinspelning på 4,5 minuter som finns på NAKH:s hemsida om Isabelle som fick diagnosen autism.

Modern säger att Isabelle blev botad med homeopati. Den som söker på nätet med orden: autism, behandling av barn med autism, finner rubriken ”Beteendeterapi” och om behandling för autism uppges att: ”det finns ingen behandling som kan bota autism”.

Detta är ett helt felaktigt påstående vilket ovan nämna video bekräftar. Jag kan dessutom på ett mycket vetenskapligt sätt visa hur detta går till. Alla Isabelles patientbesök hos mig är filmade. Jag filmar alla mina patienter som ger sin tillåtelse för användning i min undervisning.

Barnkonventionen

Barnkonventionen under kommentarer, punkt 25, säger i klartext, att: ”hälso- och sjukvårdssystemet  bör inte endast erbjuda vård, utan även rapportera rättighetsinskränkningar och orättvisor till berörda myndigheter”. Mig veterligt har aldrig någon myndighet uttalat sig i denna fråga och inte heller försökt åtgärda denna diskriminering.

Homeopati är, över hela världen, en behandlingsform som användes i mycket stor omfattning. Indien har till och med en “homeopatiminister” vid namn Shri Shripad Naik.

Sedan en dom i Högsta förvaltningsdomstolen i fallet HFD 6634-10 från hösten 2011 är det helt korrekt för legitimerad sjukvårdspersonal att ge homeopatisk medicin.

Domen fastslår att legitimerad personal har rätt att ordinera en alternativ behandling så länge patienten samtidigt får skolmedicinsk behandling och under förutsättning att den alternativa behandlingen är ofarlig.

Eftersom det saknas skolmedicinsk behandling mot tex autism och eftersom homeopati är oskadlig är det fritt fram för alla att vända sig till en homeopat, men då man som icke legitimerad homeopat måste bota utan ersättning kan det vara svårt att hitta en skicklig klassisk homeopat som vill behandla ditt barn om han eller hon är under 8 år.

Försöken att hindra homeopater från hjälpa tex barn med autism utan ersättning hindrar inte bara en framgångsrik yrkeskår från att bota sjukdomar, de förhindras även att verka under fri konkurrens på vårdmarknaden. Sverige är det enda landet i Europa med denna diskriminerande lag.

 

Text: Gunnar Jansson, diplomerad homeopat med 46 års erfarenhet

Textannons: Är du intresserad av att utbilda dig kan du kontakta skolan Nordiska Akademin för klassisk homeopati Nakh.pb.online.

Relaterat

ArcanumSkolan

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • Mina barn, under 8 år, har tack vare klassisk homeopati blivit effektivt behandlade när de har haft ögoninflammation, öroninflammation, hög feber. Samt botats från eksem, atopisk dermatit, som annars bara hade undertryckts av olika kortison-salvor.

    Tack Gunnar för allt, och för att du fortsätter kämpa. Självklart ska alla barn, oavsett ålder, tillåtas att behandlas med den suveräna klassiska homeopatin.

  • Jag hade ingen homeopatisk kunskap när mina egna barn va små tyvärr. Men idag har jag och har och hjälper mina barnbarn. Jag har hjälpt dem med både öroninflammation, scharlakansfeber och halsfluss. De har sluppit att använda antibiotika så långt i deras liv och det är väldigt skönt.

    • Kul att höra. Jag glömmer inte hur en homeopat botade en permanent nagelbandsinfektion. Jag trodde inte ens själv det skulle hjälpa, men det funkade och det blev botat ganska snabbt.

      Varför funkar nästan alltid naturmedicin medan läkemedelsbolagens kemtekniska preparat bara tillfälligt kan ta bort symptomen? Vi vet alla svaret. Botning är inte lönsamt.

  • Jag har sett homeopati för sig själv hjälpa mot till exempel mjölköverkänslighet och homeopatipiller skynda på kvicksilveravgiftning så mycket att patienten blev akut dålig. I det senare fallet, hade tillskott av avgiftande preparat kunnat binda kvicksilvret till sig och via matsmältningsapparaten föra ut det i toalettstolen. Sådant har homeopater inte sällan koll på.

    Avgiftning är precis som Peter Grafström skriver oftast effektivt vid hälsoproblem. Det finns en uppsjö av preparat som fungerar, ett är C-vitamin. Det är dock viktigt att gifterna när de lämnar levern/gallan plockas upp i tarmen, antingen av en utmärkt tarmflora eller av specifika kosttillskott som kan binda gifter till sig och föra ut dessa i toalettstolen. Annars letar de sig återigen in i blodet och börjar cirkulera i kroppen.

    Homeopater är också till skillnad ifrån de flesta läkare medvetna om kostens inverkan på hälsan, bland annat när det gäller autism. Bara att utesluta de värsta bovarna, som icke ekologisk mat, vitt socker, vete, gluten, kanske rent av alla sädesslagen, soja, pastöriserad mjölk, jordnötter och ofta lite annat anpassat efter individ, kan symptommässigt göra underverk.

    Somliga homeopater verkar dock inte ha förstått, att vegetarisk kost utan animalier saknar för människan essentiella näringsämnen. Detta kan både på kort och lång sikt bli till ett problem för patienten. Människan har näringsmässigt utvecklats och blivit till den art vi är med hjälp av animalier. En kost helt utan denna födoämnesgrupps unika näringsämnen ger förr eller senare näringsbrister, inte minst över generationer,

    Autism verkar, som så många andra sjukdomar, nästan alltid vara framkallad av vacciner, men till exempel odlingsgifter, EMF och andra toxiner är faktorer som oftast, kanske alltid, förvärrar symptomen. Till exempel visar ganska ny forskning, att glyfosatmolekylen bland annat förhindrar cellerna att använda aminosyran glycin, vilket stör den normala cellfunktioner i tarmen. Detta leder ofta till mycket svår förstoppning och störningar ifrån tarmens nervsystem på hjärnan, med autism som följd.

    Klordioxid har man dock nyligen upptäckt förstör glyfosatmolekylen och omvandlar den till näringsämnen som kroppen kan använda sig av.

    Homeopater är oftast bättre än skolmedicinens läkare på, att bota människor ifrån kroniska sjukdomar utan att orsaka biverkningar.

  • Ett “läkemedelspatent” skulle vara villkorat med en försäkringspremie som skydd för eventuella skador. Ingen premie, inget patent, enkelt.

  • Väldigt bra skrivet om ett högst angeläget ämne. Mina sju barn har behandlats med homeopati under 20 års tid och har inte behövt vare sig febernedsättande medel, antibiotika eller annan skolmedicin. De är idag friska barn och vuxna utan diagnoser eller kroniska besvär. Alla föräldrar behöver få tillgång till denna kunskap via utbildade klassiska homeopater så att deras barn slipper lida i onödan. Lidandet hos dagens barn är alltför stort för att vi ska fortsätta blunda för denna fråga. Tack Gunnar för ditt outtröttliga engagemang.

  • När mina barn var små behandlade jag mina barn effektivt med den klassiska homeopatin . Jag har utbildat mig hos Gunnar Jansson och haft enorm nytta av denna terapi. Ett av mina barn drabbades av hög feber 41 grader och var riktigt dålig. Mitt barn var runt 1 år gammal . Effekten var häpnadsväckande.
    Inom 2 timmar var febern så gott som borta .Hade jag kört iväg till sjukhus så hade behandlingen blivit undertryckning av feber och ett icke botande .

    Så barn ska tillåtas att behandlas med homeopati oavsett ålder .

  • Använder homeopater -aktiva- detox-metoder?

    I så fall bör detta redovisas bättre av dem som kan.

    Pratet om submolekylär utspädning är ett bedrägeri.

    Men detox kan ha stort värde eftersom vi badar i gifter.

    Toxikologers kunskap verkar skandalöst nog inte tas i bruk av skolmedicinen.
    Bara en av konsekvenserna är över hundra år av onödiga polioepidemier världen över med andra benämningar.
    ……………….
    En medicinsk tidskrift rapporterade att 17 akuta fall av polio botades efter behandling med stora doser ascorbinsyra (C-vitamin).

    Dr Ralph Scobey listade anti-toxiner som var effektiva mot polio
    Han citerade 11 vetenskapliga artiklar skrivna mellan 1936 och 1949

    Detaljer finns i tidskriften The Ecologist May 2004 i en artikel av Janine Roberts
    ………………….
    Och polio är bara ett exempel på där detox försummats

    • EN klassisk homeopat använder inte detox-metoder. Rätt ordinerat homeopatmedel avgifter automatiskt kroppen där så behövs.
      En förgiftad kropp framkallar automatiskt symtom som den klassiska homeopaten använder sig av för att hitta det optimala homeopatiska läkemedlet.

      Nyligen visade jag, för mina elever, en videoinspelning på en patient som lidit av svår värk i 20 år och även nyligen haft sår på ögonen och sår i underlivet. Det ordinerade läkemedlet botade hennes värk men det som var mycket anmärkningsvärt var att vid återbesök efter 5 veckor säger kvinnan. “Konstigt, det blir grönt efter mina guldsmycken på kroppen”. Det enda som löser guld är kungsvatten, några cyanföreningar och kvicksilver. Min slutsats är att det givna homeopatiska läkemedlet, samtidigt som värken botades, drev ut kvicksilver ur hennes kropp, och medförde att värken därigenom botades.
      Det finns uppgifter från Indien att arsenik i grundvattnet förgiftar befolkningen i vissa områden och att potentierad arsenik avsevärt förbättrar befolkningens hälsotillstånd. Detta år då inte homeopati utan isopati och visar att potentierat (dynamiserat) medicin har en mycket påtaglig effekt då man vill avgifta en människa. Hittar tyvärr inte artikeln där jag läste detta.

    • Min son fick efter vaccin som liten kraftiga autismliknande symtom. Vården kunde inte göra mycket alls. Men vi blev skickade runt till olika yrkeskategorier. Bland annat flertalet läkare, specialpedagog och logoped. Hade sen turen att hitta Gunnar och testade då att behandla honom med homeopati.
      Ingen i vårdkarusellen vi då var i förstod hur min son plötsligt kunde må så bra. Idag är min son en frisk och glad kille med precis samma förutsättningar som andra frisk barn.
      Min tacksamhet till Gunnar och homeopatin kan jag inte beskriva. Den är enorm !

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *