Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

43%

43.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 25/4 kl 13:45.

Grekiska “SVT” och “SR” läggs ned med omedelbar verkan

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 11 juni 2013
- NewsVoice redaktion

ERT GreklandDen statliga grekiska tv- och radiokanalen ERT stänger med omedelbar verkan ned sin verksamhet meddelade regeringen på tisdagen. Beslutet är ytterligare ett led i de besparingar som tvingats fram på grund av den ekonomiska krisen, skriver SvD idag.

I ett “grymt och förnedrande meddelande” annonserade idag regeringens talesman Simos Kedikoglou den plötsliga nedläggningen av ERT. Från midnatt ikväll kommer ERT:s sändare att tystna helt. Enligt Mr Kedikoglou är ERT ett otroligt slöseri med resurser. ERT har lidit av en tredubbel kostnad i jämförelse med andra stationer och har haft tre gånger för många anställda och dessutom gjort dyra produktioner för en mycket liten publik, skriver ERT.gr

Läs mer på SvD.se


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: Grekland