4 KOMMENTARER

  1. CIA kom in i knarkbranschen redan vid bildandet då man tog över efter OSS. Sinaloakartellen i Mexico hade haft koncession på leveranser av opium för morfintillverkning till US Army under WW2. Det blev svårt att avveckla och tentaklerna spred sej till andra produkter i regionen. På 1980-talet hade man börjat ta över även kokaintillverkare och leverantörer längre söderut. Gary Webb stoppade in sin skrivarpenna i ett veritabelt ormbo. Underrättelsetjänster har alltid fått ihop pengar till hemliga operationer via illegal verksamhet.

  2. Titta bara på hur opiumproduktionen i Afghanistan har slagit rekord år efter år sedan USA:s ockupation av landet. Med talibanerna var produktionen närmast obefintlig.

  3. CIA jobbar för FED som genom lobbyister styr politiken i USA. George Bush 41, som var med vid grundandet av CIA fick ”War on Drugs” 1971 av Richard Nixon som bara på ett par år trimmade upp priser på narkotika så kriminalitet växte upp som svamp. Under och efter Vietnamkriget hade man pumpat in heroin från gyllene triangeln i Asien i liksäckar till USA med CIA-bolaget Air America. Efter det har det bara accelererat och efter GW Bush, Bill Clinton och George W. Bush presidentperioder har man cementerat knarkhandel som ett politiskt vapen för destabilisering. Bill Clinton hade en bakgrund som CIA-medarbetare efter sin studietid i London. Man piggybackar på arméns transporter och på DEA (Drug Enforcement Administration) och tar över marknad efter marknad för att kunna utöva kontroll via de olika ländernas kriminella kretsar. Länder med infiltrationssystem i polisarbetet har inga större chanser när organisationen kör över dem. CIA har ofta tillgång till avlyssningsapparaten på NSA och de möjligheter den ger.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here