3 KOMMENTARER

 1. När jag läser artikeln blir jag rent ut sagt förb****d över min dumhet, att tidigare, under säkert 20 år vara månatlig givare till WWF. Jag minns deras kampanjer om att amerikanska virkesföretag skövlade Amazonas regnskogar varje timme, med arealer lika stora som fotbollsplaner. Jag visste ju att vi globalt var beroende av dessa regnskogar. Då var det ju inte tal om Monsanto, eller samarbete med andra destruktiva organisationer.

  Tack Lasse Wikman och NewsVoice, för att jag blivit upplyst om historien av WWF. Jag tänker även upplysa så många jag kan via sociala medier. Skulle vilja sända artikeln till vår kung, men har tyvärr inte adressen.

  ”Två ting är oändliga: universum och mänsklig dumhet; och jag är inte säker ifråga om universum.”
  Albert Einstein

 2. Parallellen med Bwindifolket – också de pygméer i sydvästra Uganda är slående. Tidigare bodde de i samma skogar som gorillorna. WWF med stöd av IMF, drev ut eller i vissa flög ut Bwindis ur skogen och bara lämnade dem vind för våg. Deras öde blev grymt.
  Däremot genererar gorillorna stora inkomster till Ugandas (WWF) turistindustri. Inträdet för att med spanares hjälp få gå in i skogen är hutlöst.
  Om detta har Anna Böhlmark gjort en dokumentär som är mycket sevärd.
  Men problematiken finns mycket närmare oss. I en avhandling har man faktiskt gjort en slående jämförelse mellan två minoritetsfolk, Bwindis och samerna i Sverige.. Hur makten gör rena övergreppen på ursprungsbefolkningen.
  Ingemar Ljungqvist

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here