6 KOMMENTARER

 1. To big to fail. To big to fall.

  Inte nog med att Lagarde slipper böter och fängelsestraff. Hon förlorar inte ens jobbet. Nu vet alla inom eliten, de som räddat henne, att de i framtiden har en gentjänst att hämta. De som skyddat henne kommer att själva kunna begå brott och då beskyddas de av Lagarde. Man bygger en väv av ömsesidiga beskydd.

  SvD (20 dec 2016): IMF-chefen behåller jobbet trots domen

  ”Internationella valutafonden (IMF) har fortsatt fullt förtroende för chefen Christine Lagarde, trots domen i en specialdomstol i Paris. Hon kommer inte att överklaga domen.”

 2. I Sverige skyddas bankirer av sekretesslagar. Och de måste säkert, för att fällas, (som tjänstemän), ha haft uppsåt att begå brott. Har de inte det kommer de undan. Pajasvärld.

 3. Dessa människor, central-bankirernas vasaller, står tydligen över oss vanliga människor och våra lagar. Liksom dom institutioner dom arbetar för. Vi måste koppla loss från deras system. Kryptovaluta och ädelmetaller kan vara en del av lösningen. Detta till vi kan stoppa (!) och ändra på systemet. Kryptovalutor kopplar bort mellanhanden d.v.s. bankerna och krypto fungerar ju bra för transaktioner över internet. Ädelmetaller är ju en erkänd klassisk valuta och komplementära valutor kan också ge viss draghjälp i detta.

  God jul!

 4. det enda som kan beundras hos dessa ”hästhandlare” är deras vältalighet! Etiken är genomrutten. Om nu ett straff inte ”kan” utmätas kan dock kravet på full kompensation av skadan krävas, då ett återkrav inte är ett straff, utan en etisk åtgärd.
  OBS! att etik och moral är två helt skilda begrepp, vilka ordboken gjort till synonymer just för att förstöra begreppet etik. Etik är universellt förnuft medan moral här är en gruppöverenskommelse.

 5. Det här med etik och moral borde tas upp som ett enskilt tema. För att dra en analogi till ovanstående skulle en cykelstöld bestraffas och sedan straffet efterskänkas bara för att man har en vacker näsa, men behåll cykeln.

 6. Ja vad ska man säga annat än Lagarde har uppenbarligen mäktiga vänner solklart är hon tillhör Eliten.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here